Τουλουπάκη κατά Άδωνι για όσα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή…

Κοινοποίηση:
touloupaki01

Για παραβίαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε κρατικούς αξιωματούχους να τοποθετούνται δημόσια σε ανοικτές στη δικαιοσύνη υποθέσεις, κατηγορεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έψεξε ενέργειές της σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση.

Η Εισαγγελέας που ελέγχεται μετά από καταγγελίες πολιτικών για την ενοχοποίηση τους χωρίς στοιχεία στην υπόθεση της Novartis, δηλώνει ότι θα κινηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση της προσωπικότητά της.

Με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατα Γαλλίας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας. Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας,οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός. Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συγχαρητήρια! Σας ευχαριστούμε που στέκεστε στο ύψος σας και υπερασπίζεστε την αλήθεια! Όλοι γνωρίζουν,όμως κάνεις δεν τολμά να μιλήσει!Κάποια στιγμή πρέπει όλοι τους να τιμωρηθούν για το κακό που προκάλεσαν…

  2. Μπράβο Κυρία μου !!!
    Άντε γιατί την είδανε αυτοί πιο πάνω κ’ απ’ το ίδιο το έθνος

Comments are closed.