Τελικά ο δοσίλογος Λάζαρος Ροζενστάιν-Ροζάκης που “χάρισε” το Αιγαίο στους Τούρκους, ήταν όντως ο πατέρας του Χρήστου Ροζενστάιν-Ροζάκη;;

Κοινοποίηση:
showthumb.aspx

Ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ Χρ. Ροζάκης που με δήλωση – πρόκληση για κάθε Έλληνα, χάρισε το Αιγαίο στους Τούρκους αφού μιλώντας σε ΤΟΥΡΚΙΚΟ μέσο ενημέρωσης, τόνισε ότι η Ελλάδα παραιτήθηκε ενός ισχυρού διαπραγματευτικού χαρτιού – αυτό των 12 μιλίων – και υπαναχωρήσαμε στα 10 μίλια!

Ποιος όμως είναι ο Ροζάκης;

Εντοπίσαμε στο Διαδίκτυο κείμενο του ιστορικού Δημοσθένη Κούκουνα από το μακρινό 2013, το οποίο είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα aera2012.blogspot.com και περιγράφει τι ακριβώς είναι ο κύριος αυτός που χειρίστηκε την ελληνική διπλωματία επί Σημίτη και ποιες είναι οι ρίζες του.

Αναδημοσιεύουμε λοιπόν:

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ
του Δημοσθένη Κούκουνα

Κατά κανόνα, απαρέγκλιτο για μένα, τα δημοσιεύματα και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου στηρίζονται επί συγκεκριμένων στοιχείων. Αναγκάζομαι να κάνω αυτή τη δήλωση, διότι δέχθηκα κάποιες αμφισβητήσεις αναφορικά με την τηλεφωνική παρουσία μου στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα (Κανάλι ΕΨΙΛΟΝ, 31 Οκτ. 2013), κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκα να μιλήσω για τον Καθηγητή Χρήστο Ροζάκη και τον πατέρα του.
Δεν ποινικοποιώ ή ενοχοποιώ τίποτα και κανέναν. Ούτε ο ρόλος μου είναι, ούτε κανένα τέτοιο ενδιαφέρον έχω. Και σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο Καθηγητή, ουδέποτε έχω μιλήσει καταφρονητικά, ανεξάρτητα ποια προσωπική στάση έχω απέναντι στις θέσεις που κατά καιρούς έχει πάρει και που τις θεωρώ ανθελληνικές. Τον Χρ. Ροζάκη τον θεωρώ ως κατ’ εξοχήν εγχώριο θεωρητικό της παγκοσμιοποίησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο. Είναι μια πολιτική γνώμη και μόνο.
Το ότι είναι εβραϊκής καταγωγής είναι μάλλον συμπτωματικό και βεβαίως δεν διακατέχομαι από ρατσιστικές αντιλήψεις για να το θεωρώ καθοριστικό εκ προοιμίου των όποιων αντιλήψεών του. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι ο πατέρας του υπήρξε οικονομικός δοσίλογος κατά την Κατοχή, ως προμηθευτής των γερμανικών αρχών κατοχής και ως παρανόμως πλουτίσας. Ούτως ή άλλως δεν αποδέχομαι την οικογενειακή ούτε τη συλλογική ευθύνη.
Αυτή όμως είναι η δική μου αντίληψη, αν και η άποψη της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκείνα τα χρόνια ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη, όταν μεταπολεμικά διέτασσε την εξορία των οικονομικών δοσιλόγων σε νησιά ως μέτρο σωφρονισμού και τιμωρίας, όριζε δε να εξορισθούν οικογενειακώς. Ο κ. Ροζάκης, που τότε ήταν προσχολικής ηλικίας, μπορεί να θυμηθεί αν εξορίσθηκε;
Όσο για τη γενικότερη αμφισβήτηση αν όντως είναι ή δεν είναι υιός του Λεωνίδα ή Λαζάρου Ροζάκη ή Ροζενστάιν, αναγκάζομαι να παρουσιάσω το ακόλουθο κανονιστικό διάταγμα, που υπογράφεται από τον κατοχικό πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Πουρναρά. Δεν θα το εμφάνιζα διαφορετικά, επειδή – καίτοι δημοσιευμένο στο επισημότερο ελληνικό έντυπο – περιέχει προσωπικά δεδομένα. Το πράττω απλώς για να υποστηρίξω τη θέση μου. Και αν χρειαστεί, στην περίπτωση που ακόμη αμφισβητείται είτε η ιδιότητα του προμηθευτή των κατοχικών αρχών ως οικονομικού δοσιλόγου είτε το γεγονός της οικογενειακής εξορίας, ευχαρίστως να προσκομίσω πρόσθετα στοιχεία.

Πάνω απ’ όλα προέχει ο σεβασμός της ιστορικής αλήθειας…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

 1. “Το ότι είναι εβραϊκής καταγωγής είναι μάλλον συμπτωματικό”…..
  τι μας λετε καλε….
  συμπτωματικο λετε……. το οτι ηταν Υπουργος, τελειως συμπτωματικο……
  Φιλε στην Ελλαδα δεν ειναι τιποτα συμπτωματικο…..
  και ο Βοριδης για να γινει Υπουργος , ζητησε συγνωμη απο το Εβραικο Συμβουλιο……

 2. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΟΣΕΙΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΑΝΑΛΟΓΟΣ …ΕΝΩ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΑΙ…

 3. ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΕ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΣΟΥ

Comments are closed.