ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ” ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!! ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΦΥΠΕΞ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ” – ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΠΑΡΑΔΟΣΗ” ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    Κοινοποίηση:
    tourkia-ellada

    «Σημαία» έχουν κάνει τουρκικά ΜΜΕ και ιστοσελίδες στην Τουρκία τις δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη, προβάλλοντας «παραίτηση της Ελλάδας από την αξίωση για 12 μίλια χωρικά ύδατα». Το θέμα παίζει ψηλά σε ιστοσελίδες στην Τουρκία, μάλιστα από ορισμένα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα προβλήθηκε ως έκτακτη είδηση.

    Ενδεικτικά, η είδηση στο φιλοκυβερνητικό κανάλι A-Haber, έχει τίτλο ότι «η Ελλάδα παραιτήθηκε από την απαίτησή της για 12 μίλια σε χωρικά ύδατα» και στο ρεπορτάζ αναφέρει: «Υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια. Ο ισχυρισμός προήλθε από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη. Ο Ροζάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα είχε αποδεχθεί τη φόρμουλα των 10 μιλίων, “παραιτούμενη” από το αίτημα των 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα».

    Το θέμα με τις δηλώσεις Ροζάκη στο τουρκικό A-Haber

    ahaber-rozakis

    Ανάλογο το δημοσίευμα και στο τουρκικό Star με τίτλο «Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα τράβηξε τα χωρικά της ύδατα στα 10 μίλια!». Όπως αναφέρει, «υποστηρίχθηκε ότι η Ελλάδα υπαναχώρησε από το αίτημά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια και αποδέχτηκε τη φόρμουλα των 10 μιλίων. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με αυτό τον ισχυρισμό, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης είπε: “Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε για να αναβιώσει ο διάλογος με την Τουρκία”».

    Και συνεχίζει το ίδιο ρεπορτάζ:«Ο Ροζάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα αποδέχτηκε τη φόρμουλα των 10 μιλίων ” παραιτούμενη” από το αίτημα των 12 μιλίων στα χωρικά ύδατα». Ακολούθως παραθέτει χάρτη με τα χωρικά ύδατα στα 6 και στα 12 μίλια στο Αιγαίο.

    toyrkiko-star

    Τι δήλωσε ο Χρήστος Ροζάκης

    «Η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι μπορεί για να αναθερμάνει τον διάλογο με την Τουρκία», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Χρήστος Ροζάκης. Ο κ. Ροζάκης κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για εποικοδομητικό διάλογο με την Ελλάδα και έκανε αναφορά στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.9 Alpha και τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά, ο κ. Ροζάκης αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών της με την Τουρκία, για αναθέρμανση του διαλόγου με την Τουρκία, καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις, όπως η αποδοχή επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και όχι στα 12, όπως δίνει το δικαίωμα το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Όπως ανέφερε, οι διερευνητικές επαφές έχουν ως βασικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. «Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει εποικοδομητικές προτάσεις που περιλαμβάνουν μέχρι και επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια, όμως η τουρκική πλευρά επιμένει σταθερά και προκλητικά να μην ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών ακόμη και στην ηπειρωτική Ελλάδα».

    Ο κ. Ροζάκης, σημείωσε επίσης ότι η Άγκυρα εγείρει και νέα ζητήματα, όπως το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών σε συνάρτηση με το καθεστώς κυριαρχίας τους.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΕΞΟΙΣΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΙΜΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ……ΓΟΝΟΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ……..ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΝΑΝΕ ΤΣΟΙΦΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΤΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΕΙΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ……………..ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ…………………………..

    2. Το “Πρωην Ελληνας”, ξεχαστε το! Δεν παιζει! Νυν και αει ε.β.ραιος, ειναι το σωστο! Ξεχασατε; Ροζενσταιν, τον ειχε αποκαλεσει ο καρατζαφυρερ και παρεξηγηθηκε η ο.β.ρια δαμανακη!

      https://4.bp.blogspot.com/-E4vmetfwuKg/XA3OM4qGAMI/AAAAAAAK1Wc/GeYiALrexrEhwvICZEjJPgfcTeTw1DqOgCLcBGAs/s1600/%25CE%2599%25CE%259F%25CE%2599%25CE%2598%25CE%259F%25CE%2598%25CE%2599%25CE%2598%25CE%2599%25CE%259F%25CE%2599%25CE%2598%25CE%259F.JPG

    3. Και ποιος είναι ο …κύριος….Ροζάκης που παραιτείται από τα 12 μίλια; Δικά του είναι; Η έχει τέτοια δικαιώματα; Ποιον ρώτησε; Αλλά αφού εμείς δεν μιλάμε, καλ κάνουν. Κανονικά όλοι αυτοι οι …προδότες…πρέπει να περάσουν λαϊκά δικαστήρια, αν και το βλέπω χάσιμο χρόνου. Όλοι ξέρουμε τι έκαναν, άρα δεν χρειάζονται καν τα δικαστήρια. Απλώς τους κρεμαμε για εσχάτη προδοσία η στην περίπτωση του Ροζάκη, για κατασκοπεία, επειδή είναι ξένος πράκτορας.

    4. O Εβραίος Χρήστος Ροζάκης Ροζενστάιν είναι πράκτορας τών Τούρκων καί έπρεπε πρό πολλού νά ¨Χρήστοςέχει στηθεί στά έξη μέτρα.
      Ο Εβραίος Ροζάκης είπε γιά τό Καστελόριζο ότι δέν ανήκει στά Δωδεκάνησα.Τό Καστελόριζο
      είναι κοντά στήν Τουρκία καί δέν έχει συνέχεια μέ τόν ελλαδικό νησιώτικο χώρο γιατί είναι σέ απόσταση.
      Ο Ροζάκης γιά τό Διεθνές Δίκαιο Θάλασσας λέει τή μισή αλήθεια.Τό Διεθνές Δίκαιο Θάλασσας δέν θέτει πουθενά “κριτήρια απόστασης”γιά τά δικαιώματα τών νησιών.Οπότε τό επιχείρημα περί “απομακρυσμένων νήσων”,απλώς δέν υπάρχει στό Διεθνές Δίκαιο.
      Ο Χρήστος Ροζάκης Ροζενστάιν είναι γιός τού τού δοσίλογου καί οικονομικού συνεργάτη τών Γερμανών στήν Κατοχή Λάζαρου Ροζενστάιν-Ροζάκη πού τά κονόμαγε χοντρά από τούς Γερμανούς
      Γιάννης Λάκων

    5. Σκοτωμα κρέμασμα εσχατη προδοσία πια μασονία τον καλύπτουν

    6. Ρε, άντε μου στο διάολο βρωμύλε!!! Κάθε κουβέντα και ζημιά, τέρας!!! Οι εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις του αλήτη πρδπργού μήπως πράγματι αφορούσαν σε παραχωρήσεις σαν αυτές που ομολογεί το σίχαμα;;;

    7. θα έπρεπε να καλέσει τον κύριο Χρήστο Ροζάκη-Ροζενστάιν να μας πει τι ξέρει για την προδοσία που βρίσκεται σε εξέλιξη

    8. αφού είναι τουρκορημάδι ο πράκτορας ροζάκης, αυτό το κάθαρμα κάνει την δουλειά του. Τα ντόπια καθάρματα
      θαμώνες της μασονικής στοάς – βουλής γιατί σιωπαίνουν?

    9. Βραβείο Ιπεκτσί στη ποδιτσα τον Ροζάκη για τα φιλανθρωπα προς τους Τούρκους αισθηματά του.

    10. Ένας λαός μαλάκας!!!! κάθε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν την χώρα με τις ψήφους σας και σήμερα ΝΔ έχουμε τόσο μαλάκας λαός ξεφτίλας

    11. Δώσε σε πολιτικό λεφτά να σου κάνει πάσα την μάνα του. Το Αιγαίο την ιστορία και την πίστη θα σκεφτούν? Εδώ οι κολλητοι τους που τους καλύπτουν κιόλας, δίνουν λεφτά σε Πακιστανους για να τους πηδανε, ψέμματα είναι?

    12. είναι μια χαραμάδα στο πέπλο αποσιώπησης της συμμορίας σημίτη που κυβερνά σχεδόν 30 χρόνια. Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του πουστοτάκη προέρχονται από το ελιαμεπ, την επίσημη 5η φάλαγγα

    13. Στο καλό το ελιαμεπ σας σκουπιδια της κοινωνιας.

    14. ολα αυτα αλλαζουν οταν αναλαβουν γνησιοι Ελληνες γιατι τωρα κυβερνουν μονο ανθελληνες ολοι τους χωρις εξαιρεση .

    15. ειναι μισελληνικο χαζαροσκ@@@το. στην φάρα του θα τα χάριζε.

    Comments are closed.