ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ “ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ” ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ ΑΛΛΑ…

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μείζον πρόβλημα για την Ουκρανία αποτελεί η έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού για να μπορέσει να συνεχίσει τον πόλεμο ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.

Μετά την έγκριση αποστολής βοήθειας συνολικής αξίας 161 δισεκατομμυρίων $ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, το ζήτημα των όπλων και των πυρομαχικών τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι πρόβλημα για το Κίεβο.

Η έλλειψη όμως στρατιωτών που θα τα χρησιμοποιήσουν, είναι πρόβλημα και μάλιστα άλυτο.

Οι Ουκρανοί έχουν τουλάχιστον 1.000.000 νεκρούς και τραυματίες. Πρόκειται για προσωπικό το οποίο έχει «χαθεί» δια παντός.

Επίσης από τα 42.000.000 του συνολικού πληθυσμού που είχε η χώρα πριν την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν «χαθεί» 10 εκατομμύρια κάτοικοι που ζούσαν σε ρωσόφωνες περιοχές οι οποίες πέρασαν υπό ρωσικό έλεγχο, είτε διότι επέλεξαν να μείνουν εκεί υποστηρίζοντας την ρωσική πλευρά είτε διότι έχουν εκκενωθεί και έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα (πολλοί εξ’ αυτών έχουν πάει στην Ρωσία).

Επίσης, περίπου 2 εκατομμύρια άντρες σε στρατεύσιμη ηλικία (ή αλλιώς είναι ικανοί για στράτευση), έχουν φύγει από τη χώρα.

Πρόκειται για άνδρες που δεν έχουν σκοπό να επιστρέψουν ποτέ, τουλάχιστον όσο διαρκεί ο πόλεμος.

Συνολικά σε «πανστρατιά» η χώρα με τον πληθυσμό που αρχικά είχε θα «έβγαζε» 4.500.000 προσωπικό και εννοούμε από 18-60 ετών.

Αυτό είναι το 10% του πληθυσμού μίας χώρας, δηλαδή οι ικανοί προς στράτευση.

Μέχρι σήμερα η Ουκρανία χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί περίπου ενάμιση εκατομμύριο προσωπικού. Με βάση τις υπολογισμένες απώλειες έχει απομείνει περίπου μισό εκατομμύριο.

Από που θα βρεθεί νέο προσωπικό; Αυτοί που έφυγαν από την Ουκρανία δεν θα επιστρέψουν και σίγουρα δεν θα επιστρέψω ή δεν θα πολεμήσουν και οι ρωσόφωνοι που έχουν επιλέξει με ποια πλευρά θέλουν να είναι.

Κάποιες δυτικές χώρες όπως η Πολωνία, σκέφτονται να επιστρέψουν Ουκρανούς σε στρατεύσιμη ηλικία με το ζόρι.

Η ίδια η Ουκρανία έχει απειλήσει τους άντρες αυτούς με αφαίρεση της ουκρανικής υπηκοότητας εάν δεν επιστρέψουν αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποδίδει.

Άλλωστε υπάρχει μεγάλη διαφορά του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού των πρώτων δύο χρόνων, με αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα πεδία των μαχών.

Εκείνο το προσωπικό ήταν καλά εκπαιδευμένο πολεμούσε με ισχυρή θέληση και καλό ηθικό.

Τώρα όμως οι ουκρανικές δυνάμεις αποτελούνται από προσωπικό που έχει στρατολογηθεί αναγκαστικά και έτσι εξηγείται και η ευκολία με την οποία παραδίδονται στους Ρώσους ακόμα και ολόκληρες ταξιαρχίες.

Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς, μάχονται ηρωικά και με πείσμα και παρά την τεράστια ρωσική πίεση μέχρις στιγμής ανθίστανται και έχουν παραχωρήσει συγκριτικά ελάχιστο έδαφος πέραν των αρχικών επιτυχιών των Ρώσων.

Μην ξεχνάμε ότι από την πρώτη ουκρανική αντεπίθεση και μετά οι περιοχές που ανακαταλήφθηκαν, δηλαδή Χερσώνα, Ιζίουμ και Λίμαν δεν έχουν περάσει ξανά σε ρωσικά χέρια.

Το πρόβλημα της λειψανδρίας αποτυπώνεται και στους πιλότους. Σχεδόν το σύνολο των καλών πιλότων της Ουκρανίας έχει σκοτωθεί στα πρώτα χρόνια πολέμου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία νέα φουρνιά που εκπαιδεύεται στα αμερικανικά αεροσκάφη F-16 αλλά οι Αμερικανοί είναι απογοητευμένη μαζί τους καθώς όπως λένε δεν μπορούν να μάθουν το μαχητικό, το οποίο απλώς το απογειώνουν και το προσγειώνουν.

Άλλωστε δεν είναι εύκολο να μάθει κάποιος να πιλοτάρει για πολεμική αποστολή ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο δεν το γνώριζε στο παρελθόν, δεν είναι «ποδήλατο».

Για να γίνει κατανοητή η δυσκολία εκμάθησης του F-16 από τους Ουκρανούς, οι Έλληνες πιλότοι όταν πρόκειται να εκπαιδευτούν σε ένα αμερικανικό μαχητικό πηγαίνουν στις ΗΠΑ όπου εκπαιδεύονται για έναν ολόκληρο χρόνο και μετά εκπαιδεύονται και κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα για ακόμα έναν χρόνο προκειμένου να καταστούν πλήρως επιχειρησιακοί.

Και οι Έλληνες πιλότοι είναι εξοικειωμένοι με τα δυτικά μαχητικά…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΟΜΩΣ. 1,000,000 ΝΕΚΡΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ γιανα αμφισβητηθει το δολλαριον ,ειναι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.ΤΡΑΓΩΔΙΑ

  2. ΡΕ brain ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ,ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ….ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ .

  3. Αλήθεια τώρα ο πρόεδρος της ουκρανίας αυτός ο ΖΕΛΕΣΚΙ έχει πει την πλήρη αλήθεια στους ουκρανούς ότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό για την οικονομική βοήθεια των τόσο ΔΙΣ ευρώ που τους έχουν δώσει.

  4. KAΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ,ΤΡΙΓΥΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΖΙΠΑΡΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΕΖΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΑΝ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΜΕΝΙΚΑ,ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ,ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ,Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  5. Οι ουκρανοί μαζί με τους τραυματίες είναι περίπου στα 2 εκατομμύρια.. Η ρώσοι έχουν 750.000 νεκρούς και τραυματίες και γι’ αυτό δεν μπορούνε να βρούνε άτομα να πάνε εθελοντικά είναι χιλιάδες οι λιποταξίες και από τις δύο πλευρές ειδικά στη νεολαία.. Είναι η κουμπάρα μου Ρωσίδα και της τα λένε οι δικοί της..

  6. τραγωδία, και για αυτό ευθύνονται αποκλειστικά οι Ρώσσοι.

Comments are closed.