Πριγκίπισσες της Ουαλίας: Τρομάζει η ιστορία του τίτλου – Ελάχιστες έζησαν πάνω από 54 χρόνια

Κοινοποίηση:
wales

Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι ένας βρετανικός τίτλος ευγενείας, ο οποίος χρησιμοποιείται από την εκάστοτε σύζυγο του Πρίγκιπα της Ουαλίας από το 1301.

Ο τίτλος είχε σχετικά λίγους κατόχους, καθώς οι διάδοχοι του θρόνου συχνά δεν παντρεύονταν έως την άνοδό τους, ενώ άλλοι δεν παντρεύονταν καθόλου.

Σήμερα κάτοχος του τίτλου αυτού δεν είναι άλλη από την Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσα του Κέιμπριτζ και της Κορνουάλης, σύζυγος της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Ουίλιαμ από τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Προκάτοχος του τίτλου κανονικά θα έπρεπε να ήταν η Καμίλα, δεύτερη σύζυγός του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, η σημερινή Βασίλισσα της Αγγλίας δεν χρησιμοποιούσε τον τίτλο Πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξαιτίας του έντονου δεσμού αυτού του τίτλου με την πρώτη σύζυγο του Καρόλου, την Νταϊάνα.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μπορεί λοιπόν ο τίτλος αυτός να είναι ο πιο ζηλευτός για όλες τις γαλαζοαίματες αφού αποτελεί το σκαλοπάτι για τον θρόνο όμως αν κοιτάξει κανείς την ιστορία οι περισσότερες που τον έλαβαν έφυγαν από τη ζωή σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Η προκάτοχος της Κέιτ Μίντλετον που έφερε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στις 31 Αυγούστου του 1997, σε ηλικία 36 ετών σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Η Αλεξάνδρα της Δανίας.

Αν και πριν την Νταϊάνα οι δύο προηγούμενες πριγκίπισσες της Ουαλίας, οι: Μαρία του Τεκ και Αλεξάνδρα της Δανίας πέθαναν σε ηλικία 85 και 80 ετών αντίστοιχα αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα.

Η Μαρία του Τεκ.

Η Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ που έλαβε τον τίτλο το 1795 πέθανε σε ηλικία 53 ετών.

Η Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ.

Σε ηλικία 52 ετών πέθανε και η Αυγούστα της Σαξονίας (έλαβε τον τίτλο το 1736), σύζυγος του Φρειδερίκου, Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Η Αυγούστα της Σαξονίας.

Σε ηλικία 54 ετών πέθανε και η Καρολίνα του Βρανδεμβούργου-Άνσμπαχ της οποίας ο τίτλος απονεμήθηκε το 1714.

Η Καρολίνα του Βρανδεμβούργου-Άνσμπαχ.

Ο κατάλογος δεν σταματάει εκεί αφού και οι προηγούμενες πριγκίπισσες πέθαναν σε πολύ νεαρές ηλικίες αλλά τις εποχές εκείνες το προσδόκιμο ζωής ήταν πολύ χαμηλότερο ενώ ασθένειες όπως φυματίωση αποτελούσαν έναν από της κύριες αιτίες θανάτου του πληθυσμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ… ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Comments are closed.