Ο λαός απαιτεί την ελευθερία του Οτσαλάν στο μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ στην Ολλανδία

Κοινοποίηση:
ΟΤΣΑΛΑΝ

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συναντήθηκαν στην Ολλανδία το Σάββατο για το 30ο Φεστιβάλ Κουρδικού Πολιτισμού, ζητώντας την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Άνθρωποι από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ιταλία και τη Βρετανία ταξίδεψαν στην πόλη Λάντγκρααφ της Ολλανδίας για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για όσους έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για το Κουρδιστάν.

Οι συμπρόεδροι του Κογκρέσου των Ευρωπαϊκών Κουρδικών Δημοκρατικών Κοινωνιών (KCDK-E), πραγματοποίησαν την εναρκτήρια ομιλία δίνοντας έμφαση στο καθεστώς αυστηρής απομόνωσης που έχει επιβάλλει το τουρκικό καθεστώς στον Οτσαλάν, τις κατοχικές στρατηγικές της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της Μέσης Ανατολής και στην αντίσταση των Κούρδων μαχητών.

Η Μεγάλη Πορεία των νέων διεθνιστών ξεκίνησε στη Γερμανία στις 11 Σεπτεμβρίου και έφερε στο επίκεντρο την διεθνή εκστρατεία για την ελευθερία του Οτσαλάν.

Η Ιλχάμ Αχμέντ, η επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC), πραγματοποίησε επίσης ομιλία κατά την οποία επικεντρώθηκε στην επανάσταση στις Κουρδικές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Ροζάβα).

 

 

«Σε πείσμα όσων επιτίθενται στις επαναστάσεις μας, τα κουρδικά διδάσκονται πλέον στα δημοτικά σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμιά μας», δήλωσε η Αχμέτ στην ομιλία της σχετικά με το δικαίωμα εκπαίδευσης στη μητρική γλώσσα.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας “Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν”, τον λόγο πήραν επίσης η Fazela Mahomad από την Ομάδα Αλληλεγγύης του Κουρδιστάν από τη Νότια Αφρική και η Kariane Westrheim, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν και Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για την Τουρκία, της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUTCC), οι οποίες υπενθυμίσαν στους ακροατές τη σημασία και την βαρύτητα του Οτσαλάν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα στην Τουρκία.

Στη συνέχεια διαβάστηκε ένα μήνυμα από την Κοινότητα των Γυναικών του Κουρδιστάν (KJK), ενώ στο τέλος, οι συμπρόεδροι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) Besê Hozat και Cemil Bayık, καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του PKK, Μουράτ Καραγιλάν, απευθύνθηκαν στον κόσμο μέσω μηνυμάτων βίντεο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΣΑΝ.ΜΟΝΟ Ο ΝΑΞΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ΟΙ ΑΛΟΙ ΕΠΕΖΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΙΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Comments are closed.