ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Εκεί ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος την 28η Οκτωβρίου 1940!

Κοινοποίηση:
eeewwe

Το 1940 Απεφοίτησε της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Στις 28 Οκτωβρίου 1940 όταν ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ιστορικό «OXI» στις ιταλικές δυνάμεις για την παράδοση της χώρας στον Μπενίτο Μουσολίνι και ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος συμμετείχε σ΄ αυτόν ως διοικητής ουλαμού πυροβολικού και στη συνέχεια κατά των Γερμανών στις 6 Απριλίου 1941.

Με την έναρξη της κατοχής, τον Απρίλιο του 1941 εγγράφεται στην σχολή πολιτικών μηχανικών του Πολυτεχνείου, χωρίς να αποφοιτήσει.

Κατά την διάρκεια της κατοχής εντάσσεται στην αντιστασιακή οργάνωση Μίδας 614 του συνταγματάρχη Τσιγάντε, και μετά την διάλυσή της στην θρυλική «Οργάνωση Χ» του Γεωργίου Γρίβα. Το 1944, με τη βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, διέφυγε στην Μέση Ανατολή όπου και του απονεμήθηκε ο βαθμός του υπολοχαγού. Το 1945 όταν επανήλθε στην Ελλάδα και εντάχθηκε από τους πρώτους στον ΙΔΕΑ (Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών). Στη συνέχεια έλαβε μέρος στις μάχες κατά των Σλαβοκίνητων (1946-1949) και τιμήθηκε με χρυσό αριστείο ανδρείας, μετάλλιο εξαιρέτων πράξεων και πολεμικό σταυρό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ηταν Συνεργατης και πρακτορας βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Γα Αυτο Ηγηθηκε Του Πραξικοπηματος.

  2. ….οι παρακατω γραφεις μην αλλοιωνεται ιστορικα δεδομενα και προσωπα σαν αδιαβαστοι φραμπαλαδες….προσοχη……

  3. ΑΘΑΝΑΤΟΣ τα καλυτερα χρονια που περασε η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ οχι με τα προδοτικα ρομποτακια της δηθεν δημοκρατιας

  4. Πραγματικός ήρωας. Πολλά τότε πλουσιόπαιδα που ανήκαν στο 1/1000, σε μία ισχνή μειονότητα καλομαθημένων παιδαρίων της άρχουσας τάξης (με γονείς δικαστικούς, επιχειρηματίες, πολιτικούς, κλπ) δεν πολέμησαν στο ’40 ή έκαναν τον πόλεμο από λέσχες στα μετόπισθεν και πήγαν οι δικοί μας παππούδες στην πρώτη γραμμή και έφαγαν και το σκατό μετά στην κατοχή με εμφύλιο, πείνα, θανάτους και ξανά από την αρχή να χτίσουν τη ζωή τους. Αυτό όμως δε διαγράφει τον προδοτικό ρόλο κάποιων ‘συμμάχων’.
    Επίσης ο Παπαδόπουλος έπεσε το Νοέμβριο του 1973 ένα μήνα μετά το Γιομ Κιπούρ και δεν ήταν ο υπεύθυνος της εισβολής στην Κύπρο.

  5. Αθανατος!!!Συνταγματαρχης με τα ολα του…οχι σαν τις σημερινες κοταρες. Ελλας Ελληνων Χριστιανων!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

  6. Ένας από τους ελάχιστους πατριώτες που τίμησαν την πατρίδα μας . ΑΘΆΝΑΤΟΣ!!!

  7. Και φθασαμε στους κοπριτες της γενιας του Πολυτεχνειου, που μετεξεληχθηκαν σε Πασοκους σε Ζαιους και σε Κουληδες…σε Ζακ, Τζεισον Αντιγονη, σουργελα γονεις και παιδια των reality και ολη την τεμπελχανια και τη σαπιλα της κοινωνιας….

  8. Ήταν στρατιώτης, όχι μπουχέσας, γραβατάκιας, πατσοκοιλιάς!

  9. Καί ό Δημήτριος Ιωαννίδης, ήταν από τούς πρώτους Ευέλπιδες πού παράκουσαν τις διαταγές τού Στρ. Διοικητή Αθηνών κι έφυγαν γιά νά πολεμήσουν!
    Γιά νά ξέρουμε τί λέμε.🧐

    1. Σωστός. Τον Ιωαννίδη τον πούλησαν οι στρατηγοί και ναύαρχοι, ιδίως ο Αραπάκης που έκανε πραξικόπημα και επέστρεψε το στόλο που ήταν καθ οδόν για Κύπρο. Πήγαν τρέχοντας στον Αμερικανό πρέσβη οι προδότες όταν ο Ιωαννίδης τους είπε να ετοιμαστούν για ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία ενεργοποιώντας το Σχέδιο Κ.
      Γι αυτό τον έριξαν και έφεραν τον Καραμανλή μία μέρα μέρα μετά, που επί 3 εβδομάδες ανακωχής δεν έστειλε ούτε ένα τουφέκι στην Κύπρο ενώ οι Τούρκοι ξεφόρτωναν ανενόχλητοι στρατεύματα στο λιμάνι της Κερύνειας που ήταν ό,τι κατείχαν στις 24/7 μέχρι 14/8/1974. Ούτε 5% του νησιού.

Comments are closed.