ΜΠΑΜ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ! Έλληνας ερευνητής αποκαλύπτει την αλήθεια για το «Άγιο Φως» (και δυσαρεστεί πολλούς) – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
66666666

Μεγάλη συζήτηση αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο του Έλληνα ερευνητή Δημήτρη Αλικάκου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εκκρεμές. Στο βιβλίο με τίτλο «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός», ο ερευνητής καταρρίπτει όπως σημειώνει, βασισμένος σε μαρτυρίες ανθρώπων που εμπλέκονται πιο άμεσα απ’ όλους, το ετήσιο «θαύμα» του Αγίου Φωτός.

Από τον σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Ισίδωρο και τον αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης Αρίσταρχο, μια από τις σημαντικότερες μορφές της αγιοταφίτικης αδελφότητας, έως τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και τον πρώην αρχιεπίσκοπο Ασκάλωνος.

Σε συνομιλία του ερευνητή με τον αρχιεπίσκοπο Αρίσταρχο, ο ιεράρχης εμμέσως παραδέχεται ότι δεν συμβαίνει θαύμα:

« – Πρόσφατα παρατήρησα ότι αλλάξατε το κείμενο περί της τελετής του Αγίου Φωτός στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου και στη θέση του μπήκε ένα άλλο, που δεν κάνει πουθενά λόγο για “θαύμα”.

– Ναι, αυτό το κείμενο δεν έπρεπε να είναι εκεί, δεν γνωρίζω πώς μπήκε. – Ναι, αλλά το νέο κείμενο δεν μιλάει για θαύμα.

– Μα το Πατριαρχείο δεν μιλάει για θαύμα! Η λέξη προέρχεται από το “θαυμάζω”. Τι σχέση μπορεί να έχει με μια ιερή τελετή;

– Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου. Αναγκαστικά, η επόμενη ερώτηση δεν μπορούσε να είναι άλλη από τη λεγόμενη «απαγορευμένη»: “Και αφού δεν είναι θαύμα, τότε πώς ανάβει το Άγιο Φως;”»

Σε άλλο σημείο ο σκευοφύλακας του Παναγίου Τάφου, Ισίδωρος, φέρεται να παραδέχεται πως ο ίδιος ανάβει το φως στο καντήλι.

«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο…» «Εγώ το ανάβω…» «Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;»…

Πληροφορίες από: Εφημερίδα ”Πατρίς

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

31 Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ !!!
    ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ?

    ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟ ΔΑΑΑΑΑΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΙ ????? ΝΑ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΤΟ
    ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ??? Ε ΑΝΤΕΞΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ !!!!

    ΤΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΕΣΠΕΡΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ !!!

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!!!!!!!!!!

  2. Τι σύμπτωση να βγαίνουν τέτοιες αθεες ειδήσεις πάντα λίγο πριν το Πάσχα? Σα δε ντρέπονται λίγο.

  3. Πριν μερικά χρόνια είχαν μπει στο κουβούκλιο από άλλα δόγματα. Τότε το Άγιο Φως άναψε από μία σχισμή που σχηματίστηκε εξωτερικά του κουβουκλίου. Η σχισμή υπάρχει ακόμα και υπάρχουν και βίντεο στο διαδίκτυο που τη δείχνουν. Τώρα δεν έχουν καταλάβει μερικοί ηλίθιοι ότι το να γελοιοποιούν τα Θεία είναι μέγιστη αμαρτία ειδικά μάλιστα όταν κολάζουν με αυτές τις απόψεις του υπόλοιπους. Δε θα ήθελα να έχω την τύχη τους την ώρα της κρίσεως.

  4. Η Αγάπη, ο Θεός και ο Άνθρωπος.
    Το κτιστό πνεύμα, που με τούβλα παράδεισου έχτισε την πολιτισμένη κόλαση και το άκτιστο που στους αιώνες οι ουρανοί το λένε Ελλάδα.

    https://www.youtube.com/watch?v=ctj-DdoK4EI

  5. Ο ερευνητής αυτός λέει ότι η γη είναι
    ..τετράγωνη. Ημιμαθής με άποψη!

  6. καλα εσυ πιστευε σε φιδια που μιλανε και φωτιες που αναβουν απο μονες τους

  7. Οποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί φλόγα εκ θαύματος παρακαλώ μην πάτε να ψηφίσετε.

  8. ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ! ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΟΠΑΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΠΤΗΡΑ Ή ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ. ΑΪΝΤΕ ΡΕ ΟΡΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΡΝΙΑ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ!

    1. Ρε ντουγάνι, ο Καλόπουλος υπέδειξε ένα τρόπο με τον οποίο μπορούν να κοροιδέψουν τους πιστούς. Δεν είπε ότι σίγουρα ότι γίνεται έτσι αλλά ότι υπάρχουν τρόποι να ανάψε τεχνητά και ελεγχόμενα, και έδειξε τον πιο εύκολο. Επιπλέον, είχε ζητήσει επανειλημμένα να πάει ερευνητική ομάδα και να προμηθεύσει εκείνη τα κεριά λίγη ώρα πριν την ανάσταση ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κεριά με χημικά. Το πατριαρχείο αρχικά δέχθηκε (προφανώς υπό την πίεση της δημοσιότητας) αλλά αργότερα τον αγνόησε (θεωρώντας ότι θα ξεχαστεί το ζήτημα). Πέραν όλων αυτών, ο πατριάρχης μπορεί να λήξει το θέμα λέγοντας απλώς “Ναι, είναι θαύμα, το ανάβει ο θεός”. Δεν το λέει επειδή ΔΕΝ είναι και δεν θέλει να βγει μελλοντικά ψεύτης. Καταλάβες ντουγάνι; Ρωτήστε τον να δείτε ότι ΔΕΝ θα απαντήσει ξεκάθαρα “Ναι” αλλά θα μιλήσει με υπεκφυγές και μεσοβέζικα…..

  9. Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει, αλλά δεν μπορεί να απομονώνει λέξεις και φράσεις και να δίνει σε αυτές ότι νόημα θέλει και μάλιστα να τις αποδίδει σε Αρχιερείς των Ιεροσολύμων. Έχει δικαίωμα να λέει ο καθένας ότι θέλει και να πιστεύει ότι θέλει. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να διαστρευλώνει την αλήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που συγχέουν το Άγιο Φως με την Ολυμπιακή φλόγα και άλλες ειδωλολατρικές δοξασίες. Καμία σχέση, διότι ο μεν είναι είναι κτιστό φως, ενώ το άλλο είναι άκτιστο και για αυτό δεν καίει μόλις βγαίνει. Αποτελεί εκδήλωση των άκτιστων ενεργειών του Θεού. Υπάρχει η Αφή του Αγίου Φωτός και η ευχή της Αφής, την οποία την έχουμε δει πολλοί και μάλιστα κάποτε είχε αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, όπως εκδήλωση των άκτιστων ενεργειών του Θεού είναι και η Αγία Νεφέλη, που βγαίνει στο Θαβώρ, κατά τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Τώρα, αν κάποιες φορές δεν βγει η Αγία Νεφέλη ή βγει λίγη ή βγει λίγο το Άγιο Φως, όπως έγινε πέρυσι, αυτό οφείλεται στη δική μας στάση απέναντι του Θεού, στις δικές μας αμαρτίες, στη δική μας πνευματική κατάσταση, που είναι χαώδης και προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, που νομίζουμε ότι μπορούμε να πιστεύουμε και στο Θεό και στο διάβολο, να πατάμε σε δυο βάρκες και να ακολουθούμε δυο δρόμους. Αλλά δεν μπορείς να δουλεύεις δυο αφεντικά ή Θεό ή Μαμωνά. Ξέρω ανθρώπους που έχουν έλθει σαν απλοί τουρίστες στα Ιεροσόλυμα και βέβαια είχαν την ανάλογη αντιμετώπιση από το Θεό ή θα την έχουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Είναι φοβερό πράγμα να πέσεις στα χέρια του ζωντανού Θεού, “φοβερό το εμπεσείν εις χείρας Θεού Ζώντος”, λέει ο Απόστολος Παύλος και θα το ακούσουμε τη Μ. Πέμπτη. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε και να γίνουμε δοχεία Θείας Χάριτος, διότι η Χάρις του Θεού δεν εκβιάζεται, απλά δίδεται δωρεάν στους έχοντες καθαρή καρδιά. “Μακάριοι οι καθαρή τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται” Κατά τα λοιπά Καλή Ανάσταση

  10. Εγώ είμαι ο Λάζαρος Φιλίππου κ είδα με τα μάτια μου το θαύμα!!!!!Είναι άσχετος Κ ψεύτης & δεν πρέπει το μακελειό άθελά του να συνηγορεί στα ψευδή των άθεων!!!!

    1. ειναι δε ειναι αυτο θαυμα ασχετος για το αν ιπαρχει η οχι θεος !! ο θεος ειναι υπαρκτό προσωπο το εχω ζήσει εχω εμπειρία απο αυτο δε ειναι απλα μια ενια νοητή υπάρχει και το δειχνει με πολλους τροπους!!!

  11. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΡΤ ΜΕΤΑΔΩΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΨΗΛΑ ΠΡΙΝ Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΚΑΜΕΡΑ) ΜΙΑ ΣΤΗΛΗ ΣΑΝ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ “ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ”. ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΗΡΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΗΛΗ ΦΩΤΟΣ ΝΑ ΡΕΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ;
    ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ, ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΙΑ!

  12. και όμως ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και αφού έγινε αυτό όλα είναι δυνατά.

  13. Εχουν να φανε καρπαζιες που θ΄αναψει το κεφαλι τους.-

  14. Λογο της απιστιας μας
    και του οτι περισεψε η αμαρτια
    και υπερβηκαμε εμεις οι πολιτισμενοι ανθρωποι του εικοστου αιωνες
    και αυτους τους Σοδομιτες και τους κατιοκους της Γομορας κατα πολυ περισσοτερο
    κατοχειρονοντας την ομοφιλοφιλια δια νομου,
    νομοθετωντας αντιθετα στο νομο του Θεου ,
    πολεμωντας τον ιδιο τον Θεο,
    καποια στιγμη θα μας εγκαταλειψει η χαρις του Θεου ,
    και οχι μονον δεν θα βγαινει πλεον το Αγιο φως απο τον Παναγιο Ταφο,
    αλλα ουτε σταλα νερακι δεν θα βρεχει ο ουρανος και ουτε χορταρακι δεν θα βγαζει η γη.
    ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟ
    ΟΥΕ ΤΟΙΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙΣ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝΕ.

  15. οχι με καμινετο.εκτος απο αθεοι ειστε και ανθελληνες.και οι πραγματικοι αθεοι δεν χλεβαζουν αλλες θρησκιες

  16. Καλά κάθε Πάσχα τα ίδια… Λοιπόν. Και με μαρκούτσι να ανάβει χεστήκαμε. Θέλουμε την Ελλάδα χριστιανική και ας μη πιστεύουμε καν στο Χριστό. Ο Χριστιανισμός ανέχεται, δεν θέλουμε το φασισμό και τη χαντζάρα του Ισλάμ στην Ελλάδα ούτε να φοράμε μπούργκες. ΤΕΛΟΣ.

  17. Οσο πλησιαζει η Ανασταση τοσο θα βγαινουν μερικοι Αλικακηδες να αμφισβητουν το θαύμα η λογω τις αθειας τους η γιατι θελουν να πουλησουν τις φυλλαδες τους οπως ο εν λογω κυριος.
    Και αυτο να συνέβαινε τοτε πως αναβουν οι λαμπαδες που κρατουν οι πιστοι ;

    Άντε και οι παπάδε σκάρτοι, το Άγιο Φώς πώς ανάβει τις λαμπάδες των πιστών και πώς δεν καίει τα πρώτα λεπτά σαν φλόγα ? Ανάβει ο Ισίδωρος και τις λαμπάδες των πιστών ?

  18. Παντα κοντα σε μεγαλες θρησκευτικες γιορτες οι αθεοι βρισκουν ευκαιρια να πουν τις ηλιθιοτητες που πιστευουν οι ιδιοι.Ειναι δυνατον να αναψεις με αναπτυρα κερια και να μην καεις? Οι πιστοι ξερουν οτι τα πρωτα λεπτα το Αγιο Φως δεν καιει.

  19. Μωρέ πέστε εσύς ότι σκατα θέλετε.
    Ούτος ή άλλος έχετε βάλει σκοπό να καταστρέψετε ότι ιερό υπάρχει σ’αυτήν την χώρα!
    Το Άγιο φως είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, και έναν αληθινό ορθόδοξο χριστιανό δεν τον γελάνε η σημερινές Ψευτιές Σας!!!
    Θα τιμωρηθούν πολύ πιο σκληρά η Ρασοφόροι που γελάστηκαν από χρήμα και δόξα….που τόλμησαν να κοροϊδέψουν το όνομα του Αγίου Πνεύματός. Αλίμονο σε αυτούς.

  20. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ,ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ………ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΘΑΥΜΑΑΑΑΑΑ …Αααααα Βρε Σταβαδιαααα!ΣΑς ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΜΜΟΣΑΣΤΕ………ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ …….ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ………ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ……

    1. το αθεοταλιμπανακι απο εδω φερει και αποψη …ωραια …καλα παμε

  21. Οι γνωστές μπαρούφες λίγο πρίν το Πάσχα. Αλικάκο δεν είναι δημοσιογραφική έρευνα να υποκλέπτεις και να μοντάρεις συνομιλίες για να καταλήξεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό λέγεται απάτη και τιμωρείται ποινικά. Το Φώς είναι Άγιο σας αρέσει δε σας αρέσει.

  22. Δν μπορώ να καταλάβω αφού δν πιστεύετε στον τριαδικο Θεό γιατί γίνεστε βλάσφημοι;

  23. Καθε χρονο λιγο πριν το Πασχα διαφοροι ¨ερευνητες”δηθεν εξηγουν το θαυμα.Μην τους αναπαραγετε.

Comments are closed.