Κέρκυρα: Παραμένουν τα ερωτηματικά για τον θάνατο της 93χρονης

Κοινοποίηση:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες ο θάνατος 93χρονης στην Κέρκυρα που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το μεσημέρι της Κυριακής.

Η άτυχη γυναίκα έμενε στο ισόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της Κέρκυρας μαζί με τον γιο της ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον τρόπο που βρέθηκε νεκρή η 93χρονη, όλα συγκλίνουν στην ανθρωποκτονία.

«Είναι γειτόνισσά μου, εδώ είμαστε στη γειτονιά, στην ίδια πολυκατοικία. Αυτή μένει στο ισόγειο. Έχει έναν γιο που έχει προβλήματα ψυχολογικά, φάρμακα στο ψυχιατρείο. Δεν ήταν επιθετικός, να χτυπήσει, να κάνει. Ήσυχος είναι, αλλά είναι με φάρμακα. Ήτανε κλεισμένη μέσα. Κάπου έβγαινε στον διάδρομο στο μπαλκόνι της εκεί, δεν μιλούσε με κανέναν», λέει γειτόνισσα της γυναίκας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ιωάννη Αϊβατίδη, που έκανε αυτοψία στο σημείο, η ηλικιωμένη γυναίκα φαίνεται να έζησε μαρτυρικές στιγμές στα χέρια του δολοφόνου της προσπαθώντας να αμυνθεί, όμως μάταια.

«Αιτία θανάτου είναι ο στραγγαλισμός. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε κακώσεις με μορφή αμύνης από την ίδια, καθώς αντιστάθηκε. Φαίνεται ότι ακολούθησε μία μορφή πάλης. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σημείο του λαιμού δεν έχει καθόλου κακώσεις, όμως ψηλαφητικά αναγνώρισα έναν κριγμό στον λαιμό και αντιλήφθηκα ότι από κάτω υπάρχει κάταγμα».

Μαρτυρία στο LIVE NEWS αποκαλύπτει ότι πριν από λίγο καιρό η 93χρονη είχε πέσει θύμα ληστείας από ένα ζευγάρι που υποδύθηκε πως τους γνώριζε και έτσι της απέσπασαν το ποσό των 5.000€.

«Μια ήσυχη γυναίκα, αλλά λένε πριν δύο μήνες είχε πάει ένα ζευγάρι, μία ξανθιά και ένας άντρας, εκεί όπως καθόταν στα κάγκελα στην αυλή της, είχε πάει εκεί μία γυναίκα και της έλεγε: ‘Δεν με ξέρεις; Είμαι η τάδε. Μπορώ να έρθω λίγο στην τουαλέτα;’. Και αυτή η κακομοίρα της άνοιξε την πόρτα. Μπήκε από το μπαλκόνι εκεί από τα κάγκελα γιατί είναι χαμηλά; Δεν ξέρω, και λένε βρήκανε 5.000€ και της τα πήρανε».

Έξω από το σπίτι της δύο καντηλάκια συνυπάρχουν δίπλα από τα σημάδια της σήμανσης στα κλειστά πια παντζούρια του σπιτιού της. Χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ληστείας ή παραβίασης και με δεδομένο ότι για τον στραγγαλισμό της χρησιμοποιήθηκαν γάντια, οι αστυνομικές Αρχές πλέον στρέφονται προς το περιβάλλον της ηλικιωμένης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: