Ιράν: Ανώμαλη προσγείωση για το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο της χώρας – Διασώστες στο σημείο

Κοινοποίηση:
ektakti eidisi

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ανώμαλη προσγείωση, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε ότι η περιοχή του συμβάντος ήταν κοντά στην Jolfa, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, της Τεχεράνης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αίτια του περιστατικού ούτε για την κατάσταση του Ραΐσι και των λοιπών επιβατών
Ο Ραΐσι βρισκόταν στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Τα προβλήματα του στόλου του Ιράν

Το Ιράν διαθέτει διάφορα ελικόπτερα, αλλά οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την απόκτηση ανταλλακτικών για αυτά, αναφέρει το AP. Ο στρατιωτικός αεροπορικός στόλος της χώρας χρονολογείται επίσης σε μεγάλο βαθμό πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Ο Ραΐσι, 63 ετών, θεωρείται προστατευόμενος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον 85χρονο ηγέτη μετά το θάνατό του ή την παραίτησή του από το ρόλο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αίτια του περιστατικού ούτε για την κατάσταση του Ραΐσι και των λοιπών επιβατών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response