Εκατοντάδες φέρετρα με σορούς στρατιωτικών του ΝΑΤΟ επιστρέφουν με πτήσεις από την Ουκρανία

Κοινοποίηση:
GO7YTVMCE5MAVMGGLJARDL42AM-2048x1366-1

Εκατοντάδες φέρετρα με σορούς στρατιωτικών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας φέρεται να επιστρέφουν με πτήσεις από την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πολυάριθμα χτυπήματα ακριβείας σε ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης χειριστών UAV, προσωρινές βάσεις ανάπτυξης στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων, εθνικιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και ξένους μισθοφόρους.

«Από τις 13 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου 2024, ως απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να πλήξει τις ρωσικές ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η Ρωσία πραγματοποίησε 34 μαζικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας από τον αέρα και τη θάλασσα, καθώς και drones.

Από τις επιθέσεις επλήγησαν: ενεργειακές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, η σιδηροδρομική υποδομή της Ουκρανίας, θέσεις αεράμυνας, οπλοστάσια και δεξαμενές καυσίμων για τον στρατό», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Τα κύματα επιθέσεων στις εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση Ουκρανών και ξένων στρατιωτικών ήρθαν μετά τις αναφορές για την ανάπτυξη της πρώτης ομάδας του γαλλικού Στρατού κοντά στα ουκρανικά μέτωπα και ειδικότερα στην πόλη Σλαβιάνσκ.

Μετά από μια σειρά από μαζικά ρωσικά χτυπήματα στην πόλη, διάφορες πηγές ανέφεραν ότι στόχος ήταν οι Γάλλοι στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με δυτικά στρατιωτικά κανάλια, τα χτυπήματα σκότωσαν περίπου 40 στρατιώτες και τραυματίστηκαν περίπου 300 άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.

Τα νοσοκομεία στην πόλη Σλαβιάνσκ δεν μπορούσαν να παράσχουν την απαραίτητη περίθαλψη σε τόσα πολλά θύματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο Ουκρανοί και ξένοι μαχητές απομακρύνθηκαν επειγόντως προς το Πάβλογκραντ.

Στις 19 Απριλίου, οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές στην πόλη του Ντνίπρο.

Στους στόχους βρισκόταν ένα ξενοδοχείο κοντά στο τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί υπήρχαν τα κεντρικά γραφεία του ουκρανικού Στρατού στο ξενοδοχείο.

Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες, αξιωματικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Αμέσως μετά από μια σειρά από τα αναφερόμενα χτυπήματα ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ξένων αεροσκαφών εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Rzeszow στην Πολωνία.

Τα κράτη του ΝΑΤΟ επιχείρησαν να εκκενώσουν βιαστικά τα πτώματα των νεκρών και τους τραυματίες.

Στις 20 Απριλίου, το Flightradar24 έδειξε μια πτήση από τη Γαλλία να προσγειώνεται στην αεροπορική βάση αμέσως μετά την απογείωση ενός βρετανικού A330 MRTT.

Το γαλλικό αεροσκάφος κατευθυνόταν στη γαλλική πόλη Chateauroux, όπου, σύμφωνα με Γάλλους στρατιώτες, «το τοπικό αεροδρόμιο είναι εξοπλισμένο με ένα τεράστιο υπόστεγο όπου μπορεί να φορτωθεί και να ξεφορτωθεί οτιδήποτε, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η πόλη διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο νοσοκομειακό κέντρο, το Chateauroux-Le Blanc, το οποίο μπορεί να παρέχει θεραπεία στους τραυματίες χωρίς να διακινδυνεύει να τραβήξει την προσοχή του Τύπου».

Η στρατιωτική εγκατάσταση χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία αλλά η αυξημένη δραστηριότητα ξένων αεροσκαφών αμέσως μετά τα ακριβή ρωσικά χτυπήματα στις θέσεις των «στρατιωτικών εκπαιδευτών» του ΝΑΤΟ εγείρουν πολλές υποψίες ότι το φορτίο του αεροσκάφους ήταν φέρετρα και τραυματίες αντί για πυρομαχικά και ανθρωπιστική βοήθεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μπράβο Βλαδίμηρε, τσάκισε τους ναζιστές και το στρατό τους απ’ όπου και αν προέρχεται.

Leave a Response