ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ. “ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΞΕΠΛΕΝΕ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ;”. ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΤΣΗΔΕΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    MARIANNA1

    Αλβανός, βαρόνος ναρκωτικών έσπασε τα ισόβια δεσμά, λόγω του «προτέρου εντίμου βίου του» καθώς κατά τη διαδικασία υποβολής αυτού του αιτήματος ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τον περιέγραψε ως φιλεύσπλαχνο επιχειρηματία που προσφέρει απλόχερα «δωρεές».

    Και μάλιστα στην αίθουσα του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση η αναφορά πως « ο κατηγορούμενος, βοηθά οικονομικά το σύλλογο “Ελπίδα” της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, το φιλόπτωχο ταμείο ενορίας στην Αμφιάλη, αλλά και παιδικό ξενώνα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης».

    Μάλιστα εκείνη την στιγμή, συνήγορος άλλου κατηγορούμενου σχολίασε σχεδόν φωναχτά ότι: «Τα ελαφρυντικά δεν τα παίρνουν η Βαρδινογιάννη και η Λάτση αλλά οι κατηγορούμενοι με πραγματικό πρότερο έντιμο βίο … ».

    Ο Αλβανός αρχιμαφιόζος που κατάφερε να σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καταδικάστηκε σε 22 έτη φυλάκισης και σε σχέση με τους υπόλοιπους εισέπραξε την μεγαλύτερη [;] ποινή. Στην «μπουζού» όμως θα ξαναβρεθεί και ο νεόκοπος δικηγόρος του Πειραιά Φώτης Βέργος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση που μετέφερε 1,5 τόνο Αλβανικού χασίς στην Ιταλία.

    Ο Βέργος, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών αλλά μαζί με δύο ακόμα συγκατηγορούμενούς του, είχαν επιτύχει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Τώρα όμως επιστρέφουν στην φυλακή, καθώς η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 7 Απριλίου 2017 μέλη της οργάνωσης είχαν ξεφορτώσει το φορτίο με τα ναρκωτικά στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν μετά από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, η αξία του φορτίου των ναρκωτικών άγγιζε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Η δικογραφία περιλαμβάνει οχτώ συνολικά μέλη, ανάμεσά τους και δυο αδέλφια [Έλληνες] που διέθεταν εταιρεία ενοικιάσεως σκαφών στην Αττική. Ο ένας όμως αθωώθηκε τελικά από το δικαστήριο καθώς δεν διαπιστώθηκε η ενεργός συμμετοχή του. Στους καταδικασθέντες είναι και ο Έλληνας χειριστής του γερανού που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκάφους αλλά και πέντε Αλβανοί. Οι τρεις επέβαιναν στο σκάφος που ακινητοποιήθηκε από τις λιμενικές αρχές σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά από το ακρωτήριο Ταίναρο μετά την επιστροφή του από τις ιταλικές ακτές, ενώ οι δύο που φέρονται ως “εγκέφαλοι” της εγκληματικής οργάνωσης. Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δραστών που συμπεριελήφθησαν στη δικογραφία, επιβεβαίωσαν την ενεργό συμμετοχή τους στην υπόθεση. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δικηγόρος αρνήθηκε την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη διακίνηση των ναρκωτικών και ότι απλά είχε περιοριστεί στην άσκηση των καθηκόντων του. Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης του, επεσήμανε πως με βάση και τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση των ναρκωτικών ο πελάτης του δικηγόρος μιλούσε επί μία και πλέον ώρα με πελάτισσα του γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας για άσχετη υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που διερεύνησαν την υπόθεση, υποστήριξαν ότι όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016, όταν λιμενικοί εντόπισαν στην Πάτρα πρόβλημα στα χαρτιά του σκάφους που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ιταλία.

    ΌΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΣΤΗΝ έντυπη έκδοση της εφημερίδος μας

    1.indd

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ε,μα βοηθουσε παιδακια ρε παιδια !!!!!!……..
      φασιστες θα γινουμε ?????
      ειδατε η προσφορα της ΚΑΝΝΑΒΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ…..
      ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ……Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΛΕΑ

    2. Οι Λατσαίοι κάνουν τρείς χειρότερα. Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζουν κέρδη ένα δίς από τα Διυλιστήριά τους όταν αυτά διαρκώς παρουσιάζουν ζημιές και σταματούν για επισκευές. Oύτε τις καλύτερες μέρες δεν υπερέβαιναν τα 100-200 εκατ. Για ψάξτε το καλύτερα.

    3. Σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν εκατομμύρια εκεί υπάρχουν και πολλές “φιλανθρωπίες“ που βοηθούν τους “φιλανθρώπους“ να έχουν ένα πολύ καλό άλλοθι μέσα στην κοινωνία, για να συνεχίζουν τις μπίζνες τους άφοβα, χωρίς να προκαλούν το λαϊκό αίσθημα. Συνταγή αλάνθαστη, δοκιμασμένη, και προπάντων τέλεια καμουφλαρισμένη.

    4. ΣΤΕΦΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΩΜΟΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤ ΤΟ 1456 ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΤΕΘΗΤΕΙ ΣΕ ΠΑΣΣΑΛΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΖΕΣ. ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.

    Comments are closed.