ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ! Η ΓΑΛΛΙΚΗ LIBERATION ΜΑΣ “ΚΡΑΖΕΙ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ – “ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΣΚΕΙΤΜΠΟΡΝΤ”

    Κοινοποίηση:
    akropoli-tsimento

    «Ακρόπολη, τσιμενταρισμένη και παραμορφωμένη ομορφιά» είναι ο τίτλος άρθρου της Liberation που καταγράφει με αγωνία την παρέμβαση της Μενδώνη και της κυβέρνησης στον Ιερό Βράχο με ένα εγκληματικά κακαίσθητο συνονθύλευμα τσιμέντου, που δείχνει ασέβεια απέναντι σε ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

     «Στο πιο επισκέψιμο μνημείο στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της αποκατάστασης και βελτίωσης της προσβασιμότητας του μνημείου, κινδυνεύουν να μεταμορφώσουν τον λόφο στην καρδιά της Αθήνας για πάντα», γράφει στο άρθρο – παρέμβασή της Liberation.

    Παράλληλα, αναφέρει τις δηλώσεις της προέδρου του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινας Κουτσούμπα, η οποία χαρακτηρίζει τα έργα στην Ακρόπολη ως «ένα έγκλημα κατά της Ακρόπολης».

     «Για την κατασκευή του, τοποθετήθηκε οπλισμένο σκυρόδεμα στους αρχαίους βράχους και στη συνέχεια καλύφθηκε με τσιμέντο. Τώρα η κορυφή του λόφου, 157 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μοιάζει περισσότερο με ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ από μια ιστορική τοποθεσία και μνημείο της αρχαιότητας… μία λέξη θα μπορούσε να συνωψίσει αυτές τις εργασίες: «τσιμεντοποίηση», γράφει το ρεπορτάζ.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    35 Σχόλια

    1. ο ιερός βράχος της Ακρόπολης εκπέμπει πάρα πολλές δονήσεις ( Αθηνά Παλλάς= πάλλεται = δονήσεις και θέλουν οι δαίμονες Χαζάροι να μειώσουν τις δονήσεις με το τσιμεντο

    2. Ασανσερ ή τελεφερικ με καλωδια για να ανεβαινουμε με γοβες και ενα μπαρ!!! Α, ρε ζωα νεοδημοκρατες και τα ζωα που σας εβγαλαν…ακομα και την ακροπολη χαλασατε…

    3. Θεία Δίκη
      Πώς πρέπει νά τιμωρηθούν οί βάρβαροι Βάνδαλοι πού βεβήλωσαν τόν ιερό βράχο τής Αθηνάς.
      Η λέσβια Μενδών μαζί μέ τήν γκόμενά της,ο γουρλομάτης μέ όλη του τήν σκατοφάρα,όλοι οί βουλευτές τής ΝΔ,τό κάθαρμα ό Τσίπρας μέ όλους τούς Συριζαίους,ή αλεπομούτρα από τό προεδρικό μέγαρο θά κάνουν μία μεγάλη αγγαρεία.Μέ ένα σφυρί στό χέρι καί ένα καλέμη νά αρχίσουν νά σπάζουν τά ασεβεί τσιμέντα.Η δουλειά θά αρχίζει μέ τήν ανατολή τού ήλιου καί θά
      τελειώνει μέ τή δύση.Επιστάτης θά είναι ό Λιάκος ό Κασιδιάρης μέ ένα τσαρικό μαστίγιο μέ τίς εφτά ουρές στό χέρι.Οποιος τά κακαρώσει λογω εξαντλήσεως θά ρίπτεται κάτω από τήν Ακρόπολη.
      Γιάννης Λάκων

    4. ειναι αφελης οποιος δεν καταλαβαινει οτι το μαιμου υγειονομικο προβλημα εχει οδηγησει τον δυτικο κοσμο σε σκληρο φασιστικο καθεστως των μεγαλων τεχνολογικων εταιρειων με επικεφαλης τον γκειτσ που εχει πλεον και τα πυρηνικα των ΗΠΑ στα χερια του ωστε να αντιπαραταχθει ο ιδιος με τους ρωσους αλλα κυριως τους κινεζους που απειλουν την παγκοσμια κυριαρχια της παγκοσμιας ελιτ των μπιλντεμπεργκ. ενας απο τους βασικους στοχους ειναι η καταστροφη της κουλτουρας της θρησκειας της ιστοριας της τεχνης του δυτικου κοσμου ωστε ο δυτικος ανθρωπος να μετατραπει σε εμπορευμα ωστε να ειναι χειραγωγισιμος σε ζωωδη κατασταση. σχεδιαζεται η πληρης καταστροφη των μνημειων του δυτικου πολιτισμου και ξεκινησαν με το καψιμο της παναγιας των παρισιων που 4 χρονια τωρα εχουν απαγορευσει οποιαδηποτε αποκατασταση απο τον μισοτρελο προεδρο που εχουν στησει στη γαλλια εναν απο τους πολλους αχυρανθρωπους τους μεσα απο μαιμου εκλογες οπως εκαναν τωρα και στις ΗΠΑ. δυστυχως η ακροπολη δεν μπορει να επανελθει γιατι αν βαλουν κομπρεσερ θα πεσει ο παρθενωνας.
      το πιο επικινδυνο ειναι οτι για να κυριαρχησουν ολοκληρωτικα στρεφουν ολους εναντιον ολων μεσω εμβολιασμενων εναντιον ανεμβολιαστων, μασκοφορεμενων εναντιων αμασκιωτων, μαυρων εναντιον λευκων , γυναικων εναντιον ανδρων κλπ-σε λιγο δεν θα μπορεις να ριξεις μια ματια στο διπλανο σου και με μια καταγγελια θα σε συλλαμβανουν για σεξουαλικη παρενοχληση.

    5. Ας τσιμεντωσουμε τις πόρτες της Βουλής την ώρα που είναι μέσα τα σιχαματα

    6. ” Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία…” ΜΑΛΑΚΕΣ, ΖΩΑ, ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΕΣ, πού πάτε καί ψηφίζετε Ν.Δ. γι’ αυτούς τούς λόγους…
      Πρώτο τραπέζι πίστα στήν πινακοθήκη τών ηλιθίων.

    7. Αργυροκαστρο Αλβανίας, έτος 1989, πήγα εκεί ως εισηγητής σε σεμινάριο του ΕΛΚΕΠΑ. Γνωρίστηκα με Αλβανό που με κάλεσε στο σπίτι του. Την επόμενη μέρα ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα, παίρνοντας μαζί και τη γυναίκα μου. Το σπίτι μεγάλο, πέτρινο αρχοντικό, ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής, με υπέροχο καλντερίμι στην είσοδο. Μπαίνοντας, παρατήρησα στρωμένο μπετόν πάνω στο καλντερίμι. Με είδε που το κοίταζα, σχεδόν με αποτροπιασμό, μου έδειξε με νόημα τα πόδια της γυναίκας του λέγοντας « έπρεπε να το κάνω, γκρίνιαζε η γυναίκα μου, τις χάλαγαν τα τακούνια.
      Δεν περίμενα ο καθηγητής κ. Κορρές να έχει την ίδια άποψη με το φίλο μου Αλβανό που δεν σεβάστηκε το υπέροχο καλντερίμι για τα τακούνια της γυναίκας του. Δεν αξίζουμε την αρχαία κληρονομιά, οι καθημερινές πράξεις των αγραμμάτων καθηγητών αυτό αποδεικνύει.

    8. για ΑΜΕΑ μπορούσε να γίνει μια διαφορετική κατασκευή, ξύλινη ενδεχομένως, ένα κράτος σε τέλεια παρακμή, ας κάνουν τώρα επιδείξεις skateboard

    9. Καλά κάνετε και κλαψουρίζετε και ξεσπάτε.
      Στην κάλπη όμως όλοι Μητσοτάκη για μια Ελλάδα νέα.

    10. Τι ξεφτιλα ειναι αυτη,με πιο δικαιωμα τα βλαχαδερα του υπουργειου βαζουν ετσι χερι σε ενα τετοιο μνημειο?

    11. Εσείς οι Αρχαιολόγοι γιατί δεν μηνυετε το Υπουργείο;

    12. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΙΚΡΙΩΜΑ. ΑΙΣΧΟΣ. ΥΓ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.

    13. Ξεχάσατε τό άλλο φιάσκο πού επέτρεψε η Μενδωνη . Αφαίρεσαν από τήν Επιγραφή τού Νεου Κτηρίου τής Εθνικης Πινακοθηκης, (Εθνική Πινακοθηκη -Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου) τό αναπόσπαστο από τόν τίτλο ” -Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου” στο οποίο στηρίχθηκε τό διαχρονικό κτίσιμο τών Συλλογών καί αντικατασταθηκε από “Το Ιδρυμα Σταυρος Νιάρχος” επειδή έδωσε κάποια χορηγία !!!!!

    14. Κυριάκος αποφασίζει Κυριάκος υπογράφει.
      Έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του.

    15. Κανείς δεν κράζει το έργο είναι πολύ καλό.
      Αξίζουν χίλια μπράβο στην κυβέρνηση.

      1. ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ .

    16. Να τσιμεντώσουμε εκεί μιζοτάκη και μενδώνη

    17. Αυτοί στό Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) τί ρόλο παίζουν ; Τούς ελέγχει κανείς όταν αποφασίζουν γιά αμέτρητες αιτήσεις γιά παρεμβάσεις σέ αρχαιολογικους χώρους…όπως τήν κατασκευή κολυμβητηριου στήν Αρχαία Ολυμπια ; Εάν ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικος, όπως καί τών Λοιμωξιολογων ποιός άθλιος πήρε τήν απόφαση νά τσιμενταρουν τήν Ακρόπολη μέ rapid τσιμέντο ;

    18. ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΦΑΙΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΞΗΛΩΣΤΕ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ, ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΞΟΔΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

    19. τορα φοναζουν ολοι κατοπιν εορτης με ολα ετσι γινετε

    20. Η Μενδώνη εξακολουθεί να είναι υπουργός; Έγκλημα μη αναστρέψιμο έκανε. Αυτά τα εγκλήματα τα κάνουν άτομα που δεν έχουν όριο στην ασυδωσία, ίχνος σεβασμού στην Ελλάδα, αρχαία, νέα και μελλοντική, αν αφήσουν τίποτα όρθιο. Μια σκατόγρια με ημερομηνία λήξης άπλωσε το κουλό της σε μνημείο ανεκτίμητης αξίας και ο Κούλης αν είχε ίχνος συνείδησης έπρεπε να της το είχε κόψει απο την ρίζα χθες! Η Μενδώνη προφανώς το έκανε για να μείνει στην ιστορία, να την θυμούνται και να την βρίζουνε οι πάντες, γιατί αλλιώς θα έμενε ξεχασμένη απο την ίδια μέρα της κηδείας της.

      1. Και θα εξακολουθεί να είναι υπουργός για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

    21. Εχει χαθει καθε μετρο πλεον στην ελλαδα. Ουτε το πατημα των πληκτων δεν αξιζει πλεον. Καταντια χωρις τελος…………ουτε καν λυπητερο, μονο αναμενομενο

    22. Φτιαγμένο από A.M.E.A για A.M.E.A με πολύ αγάπη … πως δεν το είχαν πρόβλεψη όταν φτιάχναν την ακρόπολη στην αρχαιότητα;;;

      1. Δεν αφησαν τον Εφιαλτη τοτε , που να ηξεραν οτι θα υπαρχουν πολλοι εφιαλτες σημερα

    Comments are closed.