ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ; «Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΜΚΟ» – ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΥΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ RADIO MAK ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!

    Κοινοποίηση:
    ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

    Μεγαλώνουν οι σκιές γύρω από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος συμμετείχε στην ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που θεωρείται ο εγκέφαλος του σκανδάλου Qatargate. Σύμφωνα με την ιταλική La Stampa και την ισπανική El Mundo, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όχι μόνο συμμετείχε στην αμαρτωλή ΜΚΟ, από την οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί πριν μερικές μέρες, αλλά έπαιρνε και χρήματα από αυτήν. Μάλιστα ο διευθυντής της La Stampa με δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση ανέφερε ότι ξεκινάει έρευνα εναντίον του Αβραμόπουλου για τη ροή των χρημάτων.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της La Stampa με τίτλο «Qatargate, σκιές πάνω από τον Αβραμόπουλο», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος «ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό επίτιμο μέλος του συνδέσμου Fight Impunity, της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι που κατέληξε στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας των Βρυξελλών. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος ελληνικής υπηκοότητας είχε μάλιστα εμπλακεί πολύ περισσότερο στις δραστηριότητες του συλλόγου από τα άλλα επίτιμα μέλη. Και για αυτό «πληρωνόταν για περίοδο ενός έτους» ξεκινώντας από την 1η Οκτωβρίου 2020, όπως αναφέρει έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε η «La Stampa» που ωστόσο δεν αναφέρει το ποσό».

    Η ιταλική εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι πρόκειται για «”επίσημο” τέλος, άρα απολύτως θεμιτό, τόσο που στις 3 Φεβρουαρίου 2021 εγκρίθηκε από την ίδια την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως προκύπτει από δεύτερο έγγραφο. Όμως, υπό το πρίσμα των όσων έχουν συμβεί, ο μισθός του εγείρει τουλάχιστον δύο ζητήματα με επιπτώσεις τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο. Το πρώτο: Ο Αβραμόπουλος μπορεί να έλαβε «βρώμικα» κεφάλαια, αν ισχύει ότι το Fight Impunity λειτούργησε ως «κέντρο ξεπλύματος» για τα κρυφά κονδύλια που έφτασαν από το Κατάρ. Το δεύτερο: σήμερα ο Αβραμόπουλος είναι ένας από τους δύο φαβορί υποψηφίους για το ρόλο του ειδικού εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες του Κόλπου (ο άλλος είναι ο Λουίτζι ντι Μάιο). Και η απλή υποψία ότι μπορεί να έλαβε, έστω και εν αγνοία του, «βρώμικα κεφάλαια» από το Κατάρ αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο εμπόδιο στην κούρσα του προς τον νέο ρόλο που καθιέρωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοσέπ Μπορέλ».

    Δημοσίευμα La Stampa

    Επίσης, η La Stampa γράφει ότι «η αναφορά στον μισθό του Αβραμόπουλου περιέχεται σε γνωμοδότηση της ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας που συστάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2020. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ένα όργανο που έχει ως αποστολή να εξετάζει όλες τις θέσεις που ανέλαβαν πρώην επίτροποι στις δύο έτη μετά τη λήξη της θητείας τους. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν επίσης από το έγγραφο, όπως πληροφορίες σχετικά με τη χρηματοδότηση που έλαβε η ΜΚΟ Fight Impunity, της οποίας η επίσημη ονομασία είναι “Association Against Impunity and for Transnational Justice – AITJ”.

    Το έγγραφο αναφέρει ότι η ΜΚΟ δεν έχει λάβει ποτέ κεφάλαια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, αλλά ότι -σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Αβραμόπουλος- χρηματοδοτείται «κυρίως από δωρεές». Και ότι «ο σημαντικότερος δωρητής είναι το Ίδρυμα Ανάπτυξης Sekunjalo». Πρόκειται για το φιλανθρωπικό τμήμα του ομίλου Sekunjalo, μιας από τις σημαντικότερες αφρικανικές επενδυτικές εταιρείες. Ιδρύθηκε από τον γιατρό Iqbal Survé, ο όμιλος έχει πολυεθνικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, των φαρμακευτικών προϊόντων, των τροφίμων και της βιοτεχνολογίας και κατέχει τον σημαντικότερο εκδοτικό όμιλο στη χώρα. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος στον ιστό γεγονότων ή πληροφοριών που να συνδέουν αυτό το ίδρυμα με τη ΜΚΟ του Παντσέρι. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο Sekunjalo θα λάβει χρηματοδότηση από το Κατάρ.

    Ο Αβραμόπουλος είχε κοινοποιήσει τη νέα του αποστολή στην Επιτροπή στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες στις 9 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Στις 26 του ίδιου μήνα οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις αποδοχές του. Στη συνέχεια, οι διευκρινίσεις έφτασαν στις 18 Νοεμβρίου και συμπεριλήφθηκαν στη γνωμοδότηση της 10ης Δεκεμβρίου, η οποία κήρυξε τον ρόλο του ως πρώην επιτρόπου «συμβατό» με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ. Τόσο που στις 3 Φεβρουαρίου 2021 έφτασε το πράσινο φως που υπέγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία παραιτήθηκε αμέσως μετά τις συλλήψεις, ήταν μέλος του επίτιμου συμβουλίου του Fight Impunity. Σε επαφή με τη La Stampa, η πρώην Ύπατη Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι δεν είχε πραγματοποιήσει καμία δραστηριότητα για τη ΜΚΟ του Panzeri και ότι δεν είχε λάβει “καμία αμοιβή”.

    Ενώ ανάβει το πράσινο φως στην ανάθεση, το έγγραφο της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΕ για τον Αβραμόπουλο θέτει ωστόσο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ζήτημα: τη μη εγγραφή του Fight Impunity στο κοινό μητρώο διαφάνειας Επιτροπής και Βουλής. Αλλά ο Αβραμόπουλος είχε εξηγήσει ότι έφταιγε ο Covid: ο Παντσέρι τον είχε διαβεβαιώσει ότι ήθελε να ολοκληρώσει την εγγραφή στο μητρώο διαφάνειας της ΕΕ «μόλις ξαναρχίσει να εργάζεται πρόσωπο με πρόσωπο στις Βρυξέλλες». Δύο χρόνια μετά από αυτή την υπόσχεση, και περισσότερα από τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ΜΚΟ του Παντσέρι εξακολουθεί να μην περιλαμβάνεται στο μητρώο διαφάνειας. Το όνομα του ιδρυτή του –που βρίσκεται επί του παρόντος στη φυλακή με κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εγκληματική ένωση– βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υπόπτων» καταλήγει η La Stampa.

    Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδει και η ισπανική El Mundo σε δημοσίευμα με τίτλο «Το σκάνδαλο «Qatargate» πλήττει τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Αν δεν υπήρχε ψωμί, θα καθόταν τόσο καιρό σε αυτήν την θέση;;;
      Δεν νομίζω!
      Εκείνη η θέση έχει πάρα πολύ ψωμί γι’αυτό δεν την δίνει σε κανέναν γιατί έχει πολύ ψωμί με μπόλικο 🍯🍯🍯🍯🍯

    2. Τελικά ο Αβραάμ-οπουλος ίσως μόνο από τον Αμπρααμ-οβιτς δεν πήρε δώρο;;;

    3. Κανετε λάθος, ο Κυριος Αβραμόπουλος είναι ένας ανιδιοτελής, άμεμπτος ηθικής Ανθρωπος πάνω απ όλα, και ως λειτουργου που υπηρέτησε με γνώμονα το καλό της χώρας και των Ελλήνων.

    4. Μηπως οι ερευνες, να πανε και πιο πισω χρονικα; Π.χ. για Καμμενο, Κουντουρα, κλπ! Ακομα και για καποιες, αμυντικες συμφωνιες;

    5. ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΜΙΖΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ
      ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΟΝ ΡΕ ,ΝΑΙ ΡΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΣΑ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠ ΤΟΝ ΛΑΗΚΟ ΣΙΝΔΕΣΜΟ.

      1. Ναι φύγαμε και μείνατε μονο οι βλακες αγράμματοι ναζι στην χ,α, ,ασε μας ρε πλακα μας κανεις;

    6. Δημητράκη πάλι τα αρπαξες, τώρα ήρθε η ώρα να τον αρπάξεις

    7. Δημητρακη θα είσαι τρέλα με βραχιόλια και ριγέ φανέλα, παλιοκοπριτη λαμόγιο του τίποτα.

    8. Αυτό έλειπε,να μην πάρει λεφτά ο ατσαλάκωτος Mr Τίποτα

    9. Ο κοσμος το’εχει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι……

    10. Στείλτε τον Ντογιακο να καθαρίσει! Χαχαχα. Θα κάνει μυνηση και θα διατάξει έρευνα εναντίον της la stampa για να καλύψει τα λαμογια πολιτικούς. Η πρώτη φορά θα είναι? Έχει φάση ο τύπος, μέχρι οι Ισπανοί φέρνουν στοιχεία ενοχής για την Greek politica mafia, αλλά μόνο ο Ντογιακος δεν έχει καταλάβει τίποτα! Μυρίζει διαπλοκή μεταξύ πολιτικών και εισαγγελεων στην Ελλάδα ή υπερβολή?

      1. Λείπει ο Μάρτης απ’ τη Σαρακοστή? Ευτυχώς στη Μπανανοκωσταινα δεν κινδυνεύει από τίποτε ο πονηρός Μουλατσαιος, υπάρχει εδώ η ανεξάρτητη,αδέσμευτη,αβαδιστη,. Το καλό είναι ότι δε θα μπορεί να πάει για Κρισμας (έτσι το λέμε στο Μουλατσι) στις ελβετικές Άλπεις και θα πάθει κατάθλιψη ο Άριστος . Τώρα σειρά να πιάνουν και κάτι μουσιτσες σαν τον Παπαγλειφτουλη, εγώ αυτόν τον έχω ικανό για τα πάντα, μέχρι και στούντιο είναι ικανός να ανοίξει στα υπόγεια της Ευρωβουλής,να βάλει μέσα όλες τις βιζιτουδες να κονομησει. Πάντως οι ευρωβουλευτές είναι όλοι ενωμένοι,κωλος και βρακί,για την Μπανανοκωσταινα παλεύουν όλοι μαζί,εκεί στα παγωμένα και αφιλόξενα εδάφη των Βέλγων.

    11. Αν μείνει Αβραμόπουλο καλώς μετά πάει Τεργέστη ξέρεις μάλλον πολλαπλές εξελίξεις κανένα ξήλωμα αρχιεπισκοπης βλέπεις κλπ

    12. Ψάξτε και πώς βρέθηκε ο γιος του Αβραμόπουλου να δουλεύει στο Κατάρ.Σαν πολλές συμπτώσεις μαζεύονται.

    13. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!!

    14. στη Θεσσαλονίκη το νεοταξίτικο ζόμπι που παριστάνει την υπουργό παιδείας, κατήργησε το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου στο οποίο ανήκαν τα αγροκτήματα της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ και πέρασε την ιδιοκτησία σε ανώνυμη εταιρεία (!!!) υπό τον κεντρικό έλεγχο της πρυτανείας ΑΠΘ (για την ώρα). Από τις αντιδράσεις των ενδιαφερομένων καταλαβαίνεις τι παίζει. Η Γεωπονική Σχολή δηλώνει ότι δεν ερωτήθηκε καν και ζητά να αποσυρθεί η ρύθμιση. Ο πρύτανης (κτηνίατρος, νεοδημοκράτης και ειδικός στο να μετρά κοβιντοσωματίδια στα σκατά) βρίσκει τη ρύθμιση θετική και δεν προβληματίζεται από το γεγονός ότι η ενδιαφερόμενη Σχολή δεν ενημερώθηκε καν. Αμφιβάλλει κανείς ότι προσεχώς ο πρύτανης θα υπογράψει κάποιο ΣΔΙΤ με φωτοβολταϊκά ή εμπορικά κέντρα σε στυλ καϊλή; H είδηση είναι πνιγμένη και εφανίζεται μόνο σε μικρά σάιτ παρά τις ανακοινώσεις της Γεωπονικής Σχολής. Μακελειό, κάνε το δικό σου ρεπορτάζ

    15. Όλοι βρωμερά και τρισάθλια λαμόγια. Aδίστακτα αρπακτικά που κλέβουν απροκάλυπτα και καταστέφουν τα πάντα γύρω τους. Ο “καγκελάκιας” Αβραμόπουλος όπου βρει «μάσα» και «κονόμα» τρέχει. Τα ίδια έκανε το 2009 με τα εμβόλια, τα ίδια και τώρα…. Ένα ακόμα μασονικό Ροταριανό καρκίνωμα που σκοτώνει την πατρίδα μας, της χειρότερης ανθελληνικής μαφιόζικης συμμορίας ΝΔ ΑΕ.

    16. Ενώ ο Σχοινας που είναι κολλητός του Αβραμόπουλου δεν έχει καμία σχέση!!!

    17. αερα !!!!!!!!!αερα!!!!!!!!!!!!!!!!!! να φυγει η χωλερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    18. Αβραμόπουλος; διαχρονικά το μεγαλύτερο λαμόγιο

    19. Δεν ειναι μονο η διαφθορά που τους διακατέχει ειναι και ο φασισμός αποφασίζω και διατάσσω

    20. οπου σκατα και ο Αβραμοπουλος μεσα……
      πριν 10 χρονια σαν υπουργος υγειας αγορασε 22,000,000 εμβολια…..2 για καθε Ελληνα….
      και τα πεταξανε στα σκουπιδια….
      συνολικης αξιας 500 εκατομυριων ευρω….
      το λιγο λιγο να πηρε προμηθεια 2% , πηρε 10 εκατομυρια μαυρα και αφορολογητα………

      Ηλια εχουμε να βαλουμε πολλους στην φυλακη και δημευση της περιουσιας τους

    21. _ Αποκλειεται ο Αραβοπουλος να επαιρνε χρημα απο την λεγομενη αραβικη περιοχη.

    22. Πάλι τα ίδια? Όλα δείχνουν κομιστής Καιλη, Αβραμόπουλος Σχοινας Μηταρακης πιθανότατα στο κόλπο. Εάν δεν ήταν Βέλγοι εισαγγελείς και ήταν Έλληνες στυλ Ντογιακου, τώρα θα είχαμε Καιλη ελεύθερη με αποζημίωση κάποια εκατομμύρια για ηθική βλάβη, οι έρευνες θα είχαν σταματήσει εννοείται, τα μμε που αναφέρονταν στην υπόθεση θα εκβιαζονταν και θα απειλούνταν όπως είδαμε χτες με την δήλωση Ντογιακου και θα υπήρχε το 287ο ένταλμα σύλληψης εναντίον του Στέφανου Χίου! Το έχουμε δει το έργο. Τα φάγανε τα λεφτά, τα φάγανε και τώρα πάνε να τσεπωσουν και τα λεφτά από την ΕΕ. Μέχρι τα λεφτά των μισθών υπαλλήλων της ευρώβουλής τρώνε όπως έκανε η Μαρία Σπυρακη. Δεν αφήνουν τίποτα. Έλεγε ένα τραγούδι παλιά, σαν τον λιβα που καίει τα σπαρτά. Σήμερα το τραγούδι λέει, σαν τον πολιτικό που κλέβει τα λεφτά!!!!!

    23. Ο αριστοκράτης καραφασίστας κύριος Αβραμόπουλος θα έπρεπε να είναι αν όχι παρέα με την Καϊλή, τουλάχιστον σπίτι του, παρέα με τον Σωτηράκη τον Τσιόδρα, για το σκάνδαλο των εμβολίων κατά της γρίπης των πτηνών που κατέληξαν στη χωματερή. Επειδή όμως επετέλεσε και με το παραπάνω το έργο της καταχρέωσης της ελληνικής μπανανίας που του έχει ανατεθεί από την Κακιά Φάρα Ρότσιλντ που κινεί τα νήματά του, βρίσκεται στον αφρό και στην πούδρα για να μας επιδεικνύει αυτάρεσκα την κενότητά του.

    24. Μα πόσο πολύ μας δουλεύουν…

    25. ΝΔ η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση όλων των εποχών στην Ελλάδα

    26. “ΑΥΤΟΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”(1997)

    Comments are closed.