ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟΣΟ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΔΙΚΑ; ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ “ΙΑΝΟΣ” ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ – ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ – ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ – ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΑ LIVE

    Κοινοποίηση:
    119630644_456419265739727_2786017633094973720_n

    Αλλάζει πορεία η κακοκαιρία «Ιανός» και όπως προβλέπει το windy.com δεν θα περάσει από το κέντρο της Πελοποννήσου τις επόμενες ώρες.

    Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα, αλλά αν επαληθευτεί η πρόβλεψη του windy.com δεν θα έχουν τόση ισχύ.

    Η κατεύθυνση του μεσογειακού κυκλώνα είναι νότια, και μέχρι το Σάββατο αναμένεται να εξασθενήσει, περνώντας από τη δυτική Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, με πορεία νότια, για να περάσει δυτικά της Κρήτης.

    Για την ώρα πάντως ο «Ιανός» έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

     

    Ευθ. Λέκκας: Αν πάει νότια, θα ενισχυθεί πολύ
    Πάντως, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών επιβεβαίωσε ότι αναμένονται έντονα φαινόμενα για τις επόμενες 48 ώρες τα «οποία δεν μπορούμε να καθορίσουμε γεωγραφικά που θα εκδηλωθούν» αφού το φαινόμενο ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση.

    Πρόσθεσε πάντως, μιλώντας σε εκπομπή  του Mega ότι το να κατευθυνθεί νότια δεν είναι μια ευνοϊκή εξέλιξη καθώς «αν ερχόταν προς την Αττική, από χερσαίες δηλαδή περιοχές, θα αποδυναμωνόταν πολύ το φαινόμενο. Όταν περνάει από χερσαίες περιοχές αποφορτίζεται και στο τέλος αποσβένεται τελείως.

    «Όταν κατευθυνθεί προς την νότια Πελοπόννησο, πολύ φοβάμαι ότι θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Αν είναι ακριβώς στην ακτογραμμή ενισχύεται από την θαλάσσια μάζα, κι αποφορτίζεται με έντονο τρόπο στον χερσαίο χώρο, θα έχουμε δηλαδή έντονα φαινόμενα στην Πάτρα, την Κυλλήνη, την Ζαχάρω, την Κυπαρισσία και την Μεθώνη.

    Αν ακολουθηθεί αυτό το δρομολόγιο θα έχουμε φαινόμενα όπως αυτά πέρυσι το καλοκαίρι στην Χαλκιδική. Αν έμπαινε εγκάρσια σε χερσαίο χώρο θα αποφορτιζόταν σταδιακά».

    Τι συμβαίνει σε Επτάνησα και Πελοπόννησο
    Για την ώρα πάντως ο «Ιανός» έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του. Στη δίνη του μεσογειακού κυκλώνα έχουν μπει Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

    Δείτε ζωντανή εικόνα από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Κεφαλονιάς

     

    Δείτε ζωντανή εικόνα από την Κέρκυρα

     

    Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία «Ιανός». Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.
    Τα νησιά έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μαζί με την Ηλεία, την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
    Σε ετοιμότητα είναι και η Μεσσηνία. Ο καιρός έχει αλλάξει στην Καλαμάτα. Ο δημοσιογράφος του Μεσόγειος TV, Θάνος Τζιουβέλης, μεταδίδει ότι όλοι οι επιχειρηματίες έχουν απομακρύνει τον εξοπλισμό τους και όλοι παίρνουν προφυλάξεις για την κακοκαιρία Ιανός.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. αλλη μια συνωμοσια που ξεσκεπαστηκε

    2. Άσχετοι τελείως, μεγάλες κουβέντες για το τίποτα ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΤΟ κλίμα είναι μεσογειακό ρε τρελοκομεία που θέλετε να κάνετε μέχρι και πολιτική καριέρα με τον καιρό.

    3. ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ-ΕΣ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΚΙΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

      1. ΧΑΧΑΧΑ, ΤΙ ΓΟΥΣΤΟΖΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ!

    4. Τι 5τζι και χααρπ λέτε ωρε.. Εμείς έχουμε το Κουλι το δράκουλα! Δε μασάμε ρε!

    5. Όλα αυτά που μας στεχιώνουν έρχονται όλα απ’ το 5 τζί.. Κατευθύνουν το κύμα προς τα κει που θέλουν.. τίποτα δεν είναι τυχαίο..

    6. ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΡΟ ΟΙ ΜΑΣΩΝΑΚΟΙ……
      ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΑΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ………….. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ…………

    7. Να ακουμε ολη μερα ηλιθιοτητες στα βρωμοκαναλα και να το καψουμε! Ενας ειναι ο κυκλωνας στην ελλαδα…να μην λεμε ονοματα!

    8. Να σταματήσουν τα ψέματα και τους πανικός με Ιανούς, κορονοιού και άλλους κυκλώνες οι νεοταξίτες. Ευχαριστώ δεν θα πάρω……

      1. Ευχαριστούμε νεοταξιτες που με αυτά που κάνετε γίνατε η αιτία να διαβάσουμε το σχόλιο του τέλη του μεγαλοπρεπή που σας τα χώνει!

    9. Κατασκευασμένος είναι ο Ιανός. Να δειτε πως θα αυξηθούν τα κρούσματα του κορωνοιου μετα τη διέλευση του. Το 5G σε ολο του το μεγαλείο. Ειναι όλα μελετημενα

      1. Σ Ω Σ Τ Ο Σ… Επιτέλους και ένας λογικός άνθρωπος εδώ μέσα….. Έτσιιιιιι!!!!Πέστα….

    10. Υπάρχει στοχευμένη δράση του Ιανού μέσω της τεχνολογίας 5G όπου τον κατευθύνουν όπου θέλουν.Ψαξτε το.

      1. Με το haarp κατευθύνουν το καιρό όπου θέλουν όχι με το 5g

      2. Άμα μπορούσαν να τον κατευθύνουν θα τον έστελναν πάνω από την Αθήνα. Σταματήστε επιτέλους τις μπούρδες.

    11. Απο το μεσημέρι το γράφω.. Ο Captain Harlock δεν κάνει ποτε λάθος! 😀 χαχαχα

    12. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΝ ALPHA ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ Μ@ΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ…”ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ” ΣΑΣ ΘΥΜΗΖΕΙ ΚΑΤΙ??? ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ “ΒΛΕΠΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ” ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ Η ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ “ΑΝΥΣΗΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ”!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

    Comments are closed.