ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ – ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

    Κοινοποίηση:
    kalavryta1_2

    Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές σύμφωνα με πληροφορίες από το grtimes.gr από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

    Σύμφωνα με ενημέρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, οι εναέριες και επίγειες έρευνες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός, η οποία πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.

     

    Ο πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 15.00 από ιδιώτη χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

    Λίγα μέτρα από τους δύο νεκρούς αναρριχητές ήταν και ο τρίτος επίσης νεκρός. Οι τρεις αναρριχητές ήταν αγνοούμενοι από το απόγευμα του Σαββάτου (05-02-2022) στην περιοχή Χελμός στα Καλάβρυτα.

    «Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή», ενημέρωσε το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων σε μια ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής: «Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών».

    Όπως μεταδίδει το korinthostv.gr, ο ένας και των τριών αναρριχητών είναι ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία, Παναγιώτης Τέκος, μόνιμος κάτοικος Πάτρας. Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “Μαυρολίμνης”.

    Νωρίτερα είχαν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και άλλα αντικείμενα που εξετάζονταν για να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν κοντά στα Καλαβρυτα.

    Τα κινητά των αγνοούμενων δεν ανταποκρίνονται, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί το τηλέφωνο του ενός εκ των τριών λειτουργούσε, είχε σήμα και χτυπούσε κανονικά.


    grtimes.gr / korinthostv.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Ο κόσμος καίγεται κι αυτοί πάνε για ορειβασία σαν νεαροί μυαλό κουκούτσι

    2. Ακομα καλα καλα δεν περασαι βδομαδα απο τον θανατο του 23 επαγγελματια ορειβατη ειχαμαι νεους θανατους καλα τη εχουν παθει γιατι δεν καθονται σπιτια τους να ασχοληθουν με κανενα ποιο βατο ασφαλες χομπι…..και ειναι ηλικιες που υποτηθεται εχουν μυαλο μια εμπειρια στιν ζωη…..

    3. Σκατοψυχοι!!! Πεθαναν 3 ανθρωποι κ σας επιασε ο πονος για τα λεφτα του κρατους που πληρωνουμε ολοι απ τους φορους!!! Οταν τ ακουμπατε στις τραπεζες κ οταν αλλοι τρωνε με χρυσα κουταλια στις πλατες μας καθεστε στο καναπε σας…σκατοψυχοι κ παλι

    4. Αλλοι 3 Ελληνες νεκροι και οι παραβατηκοι Αλβανοι, Πακιστανοι, Αφγανοι λυμαινουν την χωρα. Ο Θεος να τους αναπαυσει

    5. Ο λογαριασμός να σταλεί στις οικογένειές τους. Δε μπορεί ο Ελληνικός λαός να επιβαρυνθεί με τισ 10άδες 1000άδες Ευρώ που κόστισαν τα αμέτρητα διασωστικά μέσα που επιχείρησαν τόσες ώρες.

      1. Οποιος βγάλει νόμο που θα υποχρεώνει τους άμυαλους να πληρώνουν, θα έχει την αιώνια ψήφο μου.

    6. Ο λαος εχει προβληματα, αν θελει καποιος να κανει το κεφι του θα το πληρωσει ειτε με ευχαριστηση μπορει και με θανατο οπως εγινε τωρα ! Ελαφρυ ναναι το χωμα που τους σκεπαζει και θερμα συλληπητηρια στους οικειους τους.

    7. Συγγνώμη που θα το πω, Θεός σχωρες τους , αλλά αυτό το χάλι πρέπει να διορθωθεί. 100.000 μπροστά και μετά πήγαινε και στην κόλαση. Αν γυρίσεις τα παίρνεις πίσω, αλλιώς είναι τα έξοδα σου να σε φέρουμε πίσω.. Συγγνώμη δηλαδή..

    Comments are closed.