ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ! ΒΑΓΔΑΤΗ: ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΧΛΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!

    Κοινοποίηση:
    ΙΡΑΚ

    Η απόφαση του πανίσχυρου σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα αλ Σαντρ να αποχωρήσει από την πολιτική προκάλεσε εμφύλια σύρραξη στη Βαγδάτη με τους οπαδούς του να βγαίνουν οπλισμένοι στους δρόμους και να συγκρούονται με σουνίτες, με σφοδρές συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα αυτή την ώρα σε όλη την πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις. 

    Νωρίτερα, οι οπαδοί του Σαντρ εισέβαλαν μέσα στην φρουρούμενη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης όπου βρίσκονται όλα τα κυβερνητικά κτήρια και οι πρεσβείες και κατέλαβαν το παλάτι του Προέδρου Μπαρχάμ Σαλίχ, ο οποίος αναγκάστηκε να εκκενωθεί με ελικόπτερο, ενώ οι διαδηλωτές έκαναν μπάνια στην πισίνα του.

    Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι οπλισμένες ενώ έχουν σημειωθεί εκτός από πυροβολισμούς και εκρήξεις, βομβαρδισμοί από όλμους. 

    «Καλούμε για μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από τη διαφθορά… και αυτά είναι τα αιτήματα του λαού», είπε ένας διαδηλωτής έξω από το κτίριο ανάμεσα σε πλήθη διαδηλωτών που έφεραν πλακάτ με τη φωτογραφία του Σαντρ και εθνικές σημαίες.

    Δώδεκα οπαδοί του Μοκτάντα Σαντρ έχουν σκοτωθεί και 270 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Η ιρακινή στρατιωτική διοίκηση κήρυξε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, ενώ η αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε μια χώρα όπου το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο προκλήθηκε μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2021 δείχνει να παίρνει νέα τροπή.

    Σημειώνεται ότι εδώ και περίπου έναν χρόνο, το Ιράκ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο αφού οι πολιτικοί δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Μετά τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες πρώτο κόμμα αναδείχτηκε εκείνο του Σαντρ (αλλά μόνο με 73 έδρες σε σύνολο 329), το Ιράκ δεν έχει ούτε νέα κυβέρνηση, ούτε νέο πρόεδρο.

    Για την έξοδο από την κρίση, ο Μοκτάντα Σαντρ και το Πλαίσιο Συνεργασίας συμφωνούν μόνο σε ένα σημείο: στη διεξαγωγή νέων εκλογών. Όμως ο Σαντρ επιμένει να διαλυθεί πρώτα το κοινοβούλιο, ενώ οι αντίπαλοί του θέλουν να οριστεί μια νέα κυβέρνηση.

    Μετά την εισβολή στο Μέγαρο της Δημοκρατίας, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και σύμμαχος του Σαντρ Μουστάφα αλ Καζίμι ανέστειλε «μέχρι νεωτέρας» τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των αρμοδίων για την ασφάλεια στην έδρα της Στρατιωτικής Διοίκησης.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίζουν “ανησυχητικές” τις πληροφορίες για την έκρηξη της βίας που μαίνεται στη Βαγδάτη και απευθύνουν έκκληση για “ηρεμία” και “διάλογο”, δήλωσε σήμερα ο Τζον Κίρμπι, αρμόδιος επικοινωνίας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    Ο Κίρμπι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει επί του παρόντος την ανάγκη για εκκένωση της πρεσβείας στο Ιράκ και απομάκρυνση του προσωπικού της.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Το Ιρακ δεν ηταν ο παραδεισος επι Σανταμ Χουσειν, αλλα ηταν ενα οργανωμενο κρατος με τις δομες του κλπ !!!!! Με την εισβολη των Αμερικανων ολα αυτα διαλυθηκαν και επικρατησε η αναρχια και επισης απο καποιους Σουνιτες αξιωματικους του στρατου του Ιρακ προεκειψε ο ΙSiS , που αιματακυλησε και το Ιρακ και την Συρια!!!!!! Αυτα ειναι τα ….κατωρθωματα των ΗΠΑ που εγιναν για να βαλουν χερι στα πετρελαια του Ιρακ και της Λιβυης!!!!!!!! Αυτα τα ολιγα για καποιους ασχετους!!!!!!! Και κατι ακομα!!!!!! Ποιος τροφοδοτουσε το Ιρακ επι οκτω χρονια στον πολεμο με το Ιραν;;;;;;; Η Μαρικα η πενταγιωτισα;;;;;;;; Οι Αμερικανοι, τοτε βλεπετε ο Σανταμ ηταν …καλος, μετα δεν τους αρεσε!!!!!!! Στα τσακιδια υποκριτες!!!!!!!!!

      1. Καταρχήν με αυτό που βάζεις σε κάθε σχόλιο σου 100 θαυμαστικά κουράζει γιατί φαίνεται ότι θέλεις να μας κάνεις τον έξυπνο και τον ξερόλα! Στο θέμα μας τώρα. Το Ιράκ ΠΑΝΤΑ ήταν μια χαβουζα δεν έγινε με την εισβολή των Αμερικάνων. Οι υποδομές του Σανταμ ήταν τις πλάκας μόνο γύρω απο την Βαγδάτη. Που να βρει τα λεφτά ο αιμοσταγής δικτάτορας για πραγματικες υποδομές και για να ταΐσει τον λαό του. Όταν χαλούσε σχεδόν όλο το ΑΕΠ του Ιράκ στον στρατό. Και στο να κάνει πολέμους μια με το Ιράν μια με το Κουβέιτ κτλ. Ακόμη και να είχαν μπει το 2003 οι Αμερικάνοι με το που θα είχε πεθάνει ο Σανταμ οι κατσαπλιαδες Ιρακινοι Σουνιτες με Σιητες σίγουρα θα ξεκινούσαν εμφύλιο! Αφού μάλλον δεν το ξέρεις αλλά μισούνται μεταξύ τους θανάσιμα! Εκτός και αν μας πεις τώρα ότι ο Σανταμ δεν θα πέθαινε ποτέ και θα ήταν 150 χρόνια δικτάτορας. Τουλάχιστον το σημερινό Ιράκ έχει πολύ καλύτερες υποδομές απο είχε πριν απο 20 χρόνια. Τέλος εσύ είσαι ο υποκριτής αφού πας να βγάλεις ότι ο πόλεμος στο Ιράκ το 2003 ήταν κακός αλλά το ο σημερινός πόλεμος στην Ουκρανία είναι καλός! Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος. Ο πόλεμος πάντα είναι ότι χειρότερο. Απλά εσύ είσαι Ρωσολαγνος και σου αρέσει οι Ρώσοι να κάνουν πολέμους οι Αμερικάνοι μόνο να μην κάνουν. Για τόσο Ρωσοδουλο μιλάμε.

    2. Με τα χαλια που έχουμε ως χώρα αλλα κυριως ως έθνος, αναρωτιέμαι τι θα γίνει σε περίπτωση συρραξης με τους Τούρκους.
      Αλί αλί και τρις αλι θα λέμε !!!!!!!!

    3. Χαχαχα 39% θα δώσουν πάλι οι ραγιάδες στο Κούλη για ποια εξεργεση μιλάμε. Μόνο στη φυλάκιση της χρυσής αυγής έγινε εξεργεση πανελλαδικά από αριστερό λοατκι κόμματα

    4. Ποια εξεγερση,που,στο ελλαδισταν ;
      Πλακα μας κανετε ;
      Με τον πιο ηλιθιο λαο του κοσμου ;
      Πολλες ταινιες επιστημονικης φαντασιας βλεπετε.
      Εδω ειναι το Ραγιαδισταν,ριξε μερικα ψιχουλα στον Ραγιαδολαο και παρτου και τα σωβρακα.
      Και σεις νομιζετε οτι θα πεσει ο Μιζοτακης ;
      Ονειρα θερινης νυκτος…θα φανε τον αγλεορα,οσα πιο πολλα προλαβουν,μεχρι και το τελευταιο λεπτο.
      Τα ζωαδια που τους ψηφιζουν ναναι καλα,ολα τα λαμογια ειναι με περιουσιες πολλων εκατομμυριων,χωρις ουτε μια μερα δουλειας.
      Γιατι να δουλεψουν αλλωστε ;
      Αφου υπαρχουν εκατομμυρια ηλιθιοι !

      1. Το καλστον…το καλτσον !!! Ποιος ειναι ο ”ηλιθιος” δε ξερω μεγαλε ανατροπεα….? Tιποτα αλλο ξερεις να λες..ρε
        ”ανταρτη του γλυκου νερου”..?

      2. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ…ΞΕΠΑΡΑΔΙΑΣΤΗΚΕΣ !!!

    5. Τιποτα δεν θα γινει…παλι χειροκροτηματα θα λαβει ο Μητσοτακης στο τελος και αυτη η εναλαγη Ν.Δ. Συριζα , πασοκ θα ειναι για παντα καθος και οι μιζες,οι λαμογιες,το ξεπουλημα της πατριδας μας. Αυτα δεν γινονται εδω, εδω ειμαστε κοτουλες αυγουλατες, οποτε ας αφησουμε τα “θα φυγει με ελικοπτερο” “δεν θα γλιτωσει” κλπ γιατι βαρεθηκα να τα ακουω, σαν να ζω την… Groundhog Day. Με χειροκροτηματα και επευφημίες θα φυγει, και μερικα χρονια μετα θα γινει και προεδρος της δημοκρατιας. Τουτεστιν σκαμε και ρουφαμε το αυγο μας με το καλαμακι (το πλαστικο) που μας εχουν κολησει στο στομα γιατι πλεον ειμαστε γραφικοι !!!

    6. Όνειρα θερινής νυχτός!… Aυτά δεν γίνονται στη χώρα των βολεμένων και προσκυνημένων ΛΟΑΤΚΙΔΩΝ.

      1. σωστα, οι χουντικοι ειστε λιγοι και ασημαντοι

    7. Πλακα εχουμε…

      Το Ελλαδισταν ειναι χειροτερο χωρις δικαιοσυνη, ουτε σε αυτην την μορφη δεν μπορουμε να δικασουμε.

      Καταντια το Ελλαδισταν χειροτερα απο αυτους.

    8. Εδω στην Ολλανδια με ρωτουν…Γιατι δεν τους εχετε βαλει ακομα φυλακη? και ακομα χειροτερα γιατι τους ψηφιζετε παλι και παλι? Το βουλωνω γιατι δεν ξερω τι να απαντήσω. Συμπερασμα.Στο Ιρακ συμβαινουν αυτα και μπραβο τους στο Μπουζουκισταν ποτέ δεν προκειται να συμβει.Δυστυχως

    9. Οι Αμερικανοι αντι να δινουν συμβουλες, ας αναλογισθουν οι υποκριτες τις συνεπειες των επεμβασεων τους , τοσο στο Ιρακ , οσο και στην Λιβυη!!!!!! Οτι συμβαινει τωρα σ’ αυτες τις δυο χωρες ειναι αποτελεσμα των πραξεων τους!!!!!!!! Κατα τα αλλα μονο Ο Ρωσος….παραβιασε το Διεθνες δικαιο, ενω αυτοι ειναι αθωες περιστερες!!!!!!!! Πουληστε φουμαρα αλλου!!!!!!!!

      1. Όλοι αυτοί είναι γιουσφακια του Ιράν. Δεν είναι ότι θέλουν Δημοκρατία θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση του Ιράκ και να φτιάξουν θεοκρατικο καθεστώς τύπου Ιράν που φυσικά και θα είναι πιστό στου φανατικούς Ισλαμιστες Μουλαδες του Ιράν.

        1. Και εσένα τι σε νοιάζει τι θέλουν να κάνουν στην χώρα τους! Βεζύρη στο κεφάλι τους σε βάλανε ή από σένα παίρνουν ;
          Και εσύ έχει Δημοκρατία;
          Εσύ που ψηφίζεις Μηζοτακη ήρθαν να σε ρωτήσουν;
          Κοίτα ρε να ανοίξεις κανένα φρεάτιο στην γειτονιά σου μην πλημμυρίσεις τον χειμώνα και άσε τι κάνουν στο Ιράκ.

          1. Λες εμένα τι με νοιάζει για το Ιράκ αλλά δεν μας εξηγείς τι νοιάζει και εσένα! Σύμφωνα με την λογική σου αυτοί οι κατσαπλιαδες πρέπει να κάνουν κουμάντο στο Ιράν όχι στο Ιράκ! Αφού για τα συμφέροντα του Ιράν δουλεύουν που θεωρούν πατρίδα τους! Και όχι για το ταλαίπωρο Ιράκ.

        2. Οι οποιοι Αγιατολαδες του Ιραν μαζι με Ερντογαν και Καντιροφ ειναι τα ποιο πιστα φιλαρακια του Χριστιανου Ορθοδοξου Πουτιν, ο οποιος αφου εσφαξε τους Χριδυισνους Ορθοδοξους Γεωργιανους, αφου παρεδωσε τους Χριστιανους Αρμενιους βορα στα Μεμετια του Αλιγιεφ τωρα σφαζει τους Χριστιανους Ορθοδοξους και ομοφυλους του Ουκρανους με μπροσταρη τον Ισλαμιστη Καντιροφ. Ο Ρωσικος λαος ειναι εναντια σε ολα αυτα, ειναι ομως φοβισμενος και σε μεγαλο βαθμο πεινασμενος, καποια στιγμη θα σκασει το μπαλονι και τοτε αλοιμονο σου Κοντε ισλαμολαγνε Ευρασιατιστη….

          1. Τα λες για τον δήθεν Ορθόδοξο Πουτιν που έβαλε τους κατσαπλιαδες Τσετσενους να σφάζουν Ορθόδοξους Ουκρανους. Ρώσο, Ιράν, Τουρκία είναι ο πραγματικός άξονας του κακού! Απλά μερικοί που νομίζουν ότι είναι πατριώτες εδώ μέσα κοιμούνται όρθιοι.

    10. Να μην γίνει ξανά η πολιτικη ανωμαλία του ’65 που έφτιαξε ο πατέρας του Μιζοτακη… Εκλογές τώρα!!

    11. Είναι αυτό που επεμβενει σε έναν έμπειρο δικηγόρο σαν των Κούγια που μέχρι να μάθει έφαγε όλοι την βρώμα πρώτα και σήμερα ακόμα στα 75 μαθενει γιατί βλέπει τη αλλάζει και έχει παιδιά νομίζω ο πατέρας του χωροφιλακη έχει διδαχθεί και από εκεί

    12. Ναι μακελειο,θα κανουνε εξεγερση οι Ραγιαδες νεοελληνες που τους φτυνουν και λενε οτι βρεχει…
      Ποιος θα εξεγερθει,ο ραγιας ο νεοελληνας,αστειευεστε τωρα ;
      Το ειδαμε και με τα μνημονια ποσο αντεδρασε.
      Ο Ραγιας ειναι Ραγιας και τα σωβρακα να του παρουνε θα καθεται σα χανος να τους κυτταει.
      Περα απο το να τους βριζει στο ιντερνετ ειναι παντελως αχρηστος και ανικανος για οτιδηποτε αλλο.
      Δεν θα κουνηθει φυλλο,ακομα και τα σωβρακα να του παρουνε,μην εχετε αυταπατες.
      Αυτος ειναι ο νεοελληνας.

      1. Ελα ρε ”Ραμπο”….το ποντο στο καλτσον προσεχε…βαλε ολοσωμες αρβυλες..!!!

    13. Αλβανία θα γίνουμε!! Κατσαπλιάδες αυτά που κοροιδέυαμε!! Ετσι θα μας καταντήσουν??

      1. Oι χουνταιοι ειστε υποδεεστεεροι των αλβανων

    14. Η Κουλα θα επιχειρησει νοθεια γιατι δεν θελει να παει φυλακη ( αν χασει, Αλεξης – Γιανης ειναι ετοιμοι), ουτε θελει δερβεναγα τον Βελοπουλο (ετοιμος και αυτος). Οποτε ναι θα φυγει καπως ετσι, ισως ποιο Ευρωπαικα, οπως ο Γιανουκοβιτς αν ειναι τυχερος, αλλιως μπορει να οδευσει προς την μπουζου οπως ο Γεωργιανος Σαακασβιλι.

    15. Τι ηταν το Ιρακ και πως το καταντησανε οι “δημοκρατες” Αμερικλανοι!
      Φαγανε τι φαγανε απ την “επενδυση” τους τωρα την κοπανανε! Ακους κυρ μακακα Μπους τζουνιορ? Τη πρεζα απ το Αφγανισταν μην ξεχασετε καταχρεωκοπημενες κουραδες των ΗΠΑ! Ντοναλντ ξαναπαρε τα ηνια στα χερια σου τουλαχιστον εσυ ξερεις απο business χωρις αιμα!

      1. Που θα μαε πεις ότι το Ιράκ ήταν παράδεισος με τον Σανταμ πριν πάνε εκεί οι Αμερικάνοι. Ξέχασες φαίνεται τον 10 έτη πόλεμο Ιράν-Ιράκ και τους εκατοντάδες χιλιάδες που έφαγε το καθεστώς του Σανταμ. Πείνα έπεφτε στο Ιράκ πριν απο την εισβολή των ΗΠΑ. Φυσικά και δεν ήταν κάποιος παράδεισος το Ιράκ αφού εκεί είναι κατσαπλιαδες και μισούνται μεταξύ τους και σφάζονται! Σουνιτες με Σιητες δηλαδή.

    16. Τον Κούλη από καμία ταράτσα θα του έρθει η έκπληξη εκεί στην Αθήνα.Θα τον σκίσουν την σάρκα οι Αθηναίοι πολίτες διότι δεν αντέχουν άλλο έχουν φτάσει οι άνθρωποι σε τραγικό σημείο έχουν απελπιστεί θα τον ξεσκίσουν.

    17. Εξέγερση στην Ελλάδα από ποιους; Απ’τους βολεμενους, απ’τα golden boys, απ’τα αφεντικά, απ’την εκκλησία, απ’τους δημόσιους υπαλλήλους, απ’την αποχαυνωμενη νεολαία; Από πού; Απ’τις παραλίες, απ’τις καφετέριες, απ’τα μπαράκια, απ’τον καναπέ του σπιτιού, απ’την τηλεόραση, απ’την βόλτα του σκύλου; Εδώ είναι τέτοια η βλακεία και ο ωχ αδελφισμος που δεν υπάρχει σωτηρία.

    18. Δηλωσεις Αμερικανων για την καταστροφή και βομβαρδισμό του ΙΡΑΚ χώρα άνω των 10.000.000 ψυχών:
      Κάνανε λάθος οι πληροφοριοδότες μας στο Ιρακν ότι κατασκευάζουν πυρηνικά όπλα και τους βομβαρδισαμε!
      Υ.Γ Γεια σου Δύση με τα ωραία σου
      Κόκα κόλα τζιν και κόλος φινιστρινι!

    Comments are closed.