Σαν σήμερα έφυγε ο “Αίαντας” της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος: Το «ΟΧΙ» ενός μεγάλου Ηγέτη

Κοινοποίηση:
1037046-sdf1y61554706684054-696x417

Σαν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου του 2008 ο Τάσσος Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή… Ο Τάσσος ήταν ηγέτης με όλη την σημασία της λέξεως που δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και να πάρει αποφάσεις υπερ του λαού του

Το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου, με το οποίο καλούσε τον Κυπριακό Ελληνισμό να πει «Όχι» στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, θα μείνει χαραγμένο στην Παγκόσμια Ιστορία και θα αποτελεί τρανό παράδειγμα για το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της απόρριψης του σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα και την θέση του την διατύπωσε σε διάγγελμα του στις 7 Απριλίου 2004.

Στην φράση «Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘κοινότητα’ χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών…», αποτυπώνεται η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος (7 Ιανουαρίου 1934 – 12 Δεκεμβρίου 2008) ήταν Ελληνοκύπριος πολιτικός ο οποίος χρημάτισε 5ος πρόεδρος της Κύπρου από το 2003 έως το 2008.

Σπούδασε νομικά στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ήταν δικηγόρος και ασχολήθηκε με την πολιτική από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Η εκστρατεία του για το προεδρικό αξίωμα βασίστηκε στην πεποίθηση ότι μπορούσε να δώσει καλύτερη λύση από τον Γλαύκο Κληρίδη στο κυπριακό ζήτημα. Υποστηρίχθηκε από το ΔΗ.ΚΟ., που ήταν και το κόμμα από το οποίο προερχόταν, αλλά και από το Α.Κ.Ε.Λ. και το ΚΙ.ΣΟΣ.. Στις 29 Αυγούστου 2006, ο Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος.
Δείτε το βίντεο με το συγκλονιστικό διάγγελμα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: