Όλα πήγαν στραβά όταν αυτές οι Γερμανίδες ξεκίνησαν το εργένικο πάρτι τους στην Ακρόπολη (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
germanides_akropoli-768x576

Τι καταγγέλλουν Γερμανίδες τουρίστριες.

Οι Γερμανίδες τουρίστριες καταγγέλλουν ότι θέλησαν να φωτογραφηθούν στην Ακρόπολη ως αρχαίες Ελληνίδες. Και έφτασαν ντυμένες ανάλογα. Αλλά τους έριξαν… πόρτα και δεν τις άφησαν να μπουν λόγω… dress code.

«Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας» λέει στην εφημερίδα Τα Νέα η Λέιλα Πίνταγες, διάσημη σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο και μια από τις Γερμανίδες τουρίστριες που… Ακρόπολη άκουγαν αλλά Ακρόπολη δεν είδαν.

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή όταν οι 13 Γερμανίδες τουρίστριες αποφάσισαν ως άλλες… Καρυάτιδες, να πάνε στην Ακρόπολη για να φωτογραφηθούν. Είχαν έρθει στην Ελλάδα για να γιορτάσουν τον επικείμενο γάμο της φίλης τους Ντεζιρέ Κένινγκ. Η μέλλουσα νύφη θαυμάζει την Ελλάδα και οι φίλες της της έκαναν ως άλλο bachelor ένα ταξίδι στην Αθήνα. Έμειναν δυο μέρες στην πόλη και μέσα στα σχέδιά τους ήταν και να φωτογραφηθούν ως αρχαίες Ελληνίδες στον Ιερό Βράχο.

Είχαν κλείσει και ραντεβού με Ελληνίδα φωτογράφο, που θα πήγαινε μαζί τους στην Ακρόπολη, θα έβγαζε τις αναμνηστικές φωτογραφίες και… έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αλλά τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

«Είχαμε συνεννοηθεί με μια Ελληνίδα φωτογράφο να μας συνοδεύσει στην Ακρόπολη για να βγάλει μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας ως ανάμνηση για τον γάμο της Ντεζιρέ. Είχαμε ντυθεί όλες αρχαίες Ελληνίδες. Είμαι επαγγελματίας σχεδιάστρια και ετοίμασα τα ρούχα με μεγάλη φροντίδα» λέει στην εφημερίδα η Λέιλα Κένινγκ.

Αλλά όταν έφτασαν στην Ακρόπολη, οι φύλακες τους είπαν… stop. Και, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλουν, τους είπαν ότι ο λόγος που δεν τις άφηναν να περάσουν ήταν πως δεν ήταν κατάλληλα ντυμένες.

«Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμαστε ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές» λέει Ντεζιρέ Κένινγκ. Αντίθετα, όπως σημειώνει, άφησε να περάσουν τουρίστριες με καυτά σορτς. Κατά τη Λέιλα Πίνταγες «κάθε φορά που ρωτούσαμε τον λόγο ακούγαμε διαφορετικές δικαιολογίες. Μία από αυτές ήταν ότι δεν είχαμε άδεια για επαγγελματική φωτογράφιση. Εμείς, όμως, θέλαμε να κάνουμε ιδιωτική φωτογράφιση».

«Είμαι πολύ απογοητευμένη. Σκεφτείτε ότι ζητήσαμε επιστροφή των χρημάτων που είχαμε πληρώσει για τα εισιτήρια, τα οποία είχαμε κλείσει online, και αρνούνταν να μας τα επιστρέψουν. Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Στον χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κ.λπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι’ αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200. Είχαμε κανονίσει φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Κι όμως, δεν ζήτησαν μια συγγνώμη. Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα, σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία», είπε η Κένινγκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρμόδιοι υποστήριξαν ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ακρόπολη στις 13 Γερμανίδες τουρίστριες γιατί είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο αλλά όχι άδεια για φωτογράφιση στην Ακρόπολη. Κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού επεσήμαναν, ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στον χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και σχολίασαν ότι η προφορική διαβεβαίωση για ιδιωτική φωτογράφιση δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από γραπτή δέσμευση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: