Πέθανε η Μάνια Τεγοπούλου, η τελευταία εκδότρια της Ελευθεροτυπίας

Κοινοποίηση:
img92650_5ab7c8617f9acf39b9aee4d17cf49539-thumb-large

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 60 ετών η πρώην εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου, η οποία νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιασώ General, με κίρρωση του ήπατος.

Η Μάνια Τεγοπούλου, μία εκ των δύο κληρονόμων του εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου είχε αναλάβει τα ηνία της “Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.” μετά το θάνατο του πατέρα της το 2008, συμμετέχοντας ενεργά στην διοίκηση της εφημερίδας.

Η κρίση όμως του Τύπου χτύπησε σκληρά και το πανίσχυρο συγκρότημα του Νέου Κόσμου. Από τον Αύγουστο του 2011, στο συγκρότημα έγινε παύση πληρωμών ενώ στις 23 Δεκεμβρίου του 2011 η εφημερίδα κατέβασε ρολά εκδίδοντας το τελευταίο φύλλο της. Επανακυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 αλλά για να ξανακλείσει το Νοέμβριο του 2014.

Όπως έγινε γνωστό από το οικογενειακό της περιβάλλον, η σορός της θα αποτεφρωθεί. Η Μάνια Τεγοπούλου ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Το εγχείρημα της «Ε»

Το πρώτο φύλλο της «Ελευθεροτυπίας» κυκλοφόρησε στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 21 Ιουλίου 1974, με ένα «κείμενο διακήρυξης» στο οποίο η «Ε» παρομοιάζεται με τις ευρωπαϊκές εφημερίδες «Μοντ», «Φιγκαρό» και «Κοριέρε ντέλα Σέρα» και το ξεκίνημά της χαρακτηρίζεται «δημοσιογραφική εκστρατεία για την εξυγίανση του ελληνικού Τύπου».

Η «Ε» ξεκίνησε ως εφημερίδα των συντακτών της. Στο πρώτο χρονογράφημά του, ο συνεργάτης της Φρέντυ Γερμανός έγραφε ότι οι 70 δημοσιογράφοι προσχώρησαν στην «Ε» γιατί πια έχουν «μια δική τους μπάλα», μια δική τους εφημερίδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ααχαχαχαχαχχαααα
    παει και η αλκοολα ωραιοπαθης μισελλην μπολσεβικα πλουτοκρατης!

  2. ΕΦΥΓΕ ME KIΡΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΠΑΡ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΗ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΣΥΚΩΤΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΗΠΑΡ.. Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ.

Comments are closed.