Τουρκία: Χαλίφης στην θέση του χαλίφη ονειρεύεται να γίνει ο Οζτούρκ Γιλμάζ

Κοινοποίηση:
690_8e0a5067-1768-4651-8aaf-0cb633786d36

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας έκανε γνωστή ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζτούρκ Γιλμάζ, σε περίπτωση που υποψήφιος δεν είναι ο αρχηγός της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ είναι αυτός που έχει εντάξει στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αμφισβήτηση των νησιών του Αιγαίου και έχει κάνει “σημαία” του τη διεκδίκηση από την Ελλάδα των …“χαμένων νησιών”.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Οζτούρκ Γιλμάζ είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία συνωμοσιών, ανέφερα τις σκέψεις μου στον αρχηγό του κόμματός μας. Σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος, θα είμαι εγώ», ανέφερε.

Πάντως, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε στη Hurriyet ότι το συντομότερο θα αποφασίσει το κόμμα για το ποιος θα είναι υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας μάλιστα ότι η λίστα δεν ξεπερνά τα 3-5 άτομα. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άφησε να εννοηθεί στην εφημερίδα ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: