«Φωτιά» στη Μεσόγειο βάζουν ΗΠΑ – Ρωσία: Επικίνδυνα παιχνίδια με S-400, Τουρκία και Ελλάδα

Κοινοποίηση:
nea-dedomena-sti-mesogeio-o-axonas-elladas-ipa-israil-kyproy-oplizei-kata-tis-toyrkias-750x430

Δεν έμειναν αναπάντητες από τη Μόσχα οι δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για την απόκτηση των S-400 από την Άγκυρα αλλά και για την ανησυχία που εξέφρασε για πιθανό θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι Τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα Ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε να δούμε δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε μία σύρραξη η οποία θα ήταν τρομακτική για το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα όμως δεν είναι αυτός που παραβιάζει τον εναέριο χώρο».

Η Μόσχα πήρε «φωτιά» με τις δηλώσεις αυτές και έσπευσε να κάνει λόγο για παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Με μπαράζ αναρτήσεων η Ρώσικη Πρεσβεία στην Αθήνα, υπογραμμίζει ότι οι S-400 δεν στρέφονται εναντίον τρίτων και σημειώνει ότι παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Σε ανταπάντησή της η Ουάσινγκτον, εξέπεμψε ισχυρά μηνύματα προς την Ρωσία στέλνοντας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, 10 πλοία, 130 αεροσκάφη και 9000 προσωπικό για σκοπούς στρατιωτικής άσκησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: