Τώρα το πήρε πρέφα ο Κυμπουρόπουλος για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ και σηκώνει μπαϊράκι;

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, τάσσεται ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που πάσχει από την ίδια ασθένεια.

Σε ανακοίνωσή του ο Στ. Κυμπουρόπουλος τάσσεται κατά των πολιτικών, οικονομικών ή άλλων επιδιώξεων που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία λέγοντας χαρακτηριστικά «θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!».

Να σημειωθεί ότι ο μικρός Παναγιώτης – Ραφαήλ, πάσχει από μυϊκή ατροφία και χρειάζεται να μεταφερθεί επειγόντως σε νοσοκομείο της Βοστόνης για να σωθεί η ζωή του. Ωστόσο, ενώ ο χρόνος ζωής για το παιδί, είναι απελπιστικά μικρός, μόλις 6 μήνες σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, και παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της οικογένειας, ο ΕΟΠΥΥ απορρίπτει τις σχετικές αιτήσεις μεταφοράς του λόγω… κόστους .

Ολη η ανακοίνωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Με την επαγγελματική μου ιδιότητα, ως γιατρός οφείλω να τονίσω ότι οδηγός μου πάντοτε είναι η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση για την υγεία του ασθενή. Για κάθε περίπτωση ξεχωριστά τον τελευταίο λόγο αλλά και την ευθύνη για τις οριστικές αποφάσεις έχουν οι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι γνωματεύουν βασισμένοι στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και τις πειραματικές μελέτες” διευκρινίζει ο κ. Κυμπουρόπουλος και συνεχίζει:

Ταυτόχρονα, ως άτομο που πάσχει από την ίδια ασθένεια και έχει πλήρη επίγνωση της αγωνίας των γονιών του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της εφαρμογής κάθε διαθέσιμης θεραπείας που μπορεί να βελτιώσει την ζωή του μικρού απόλυτα αποδεδειγμένα. Και σε αυτό αναφέρομαι για όλα τα παιδιά που έχουν ανάλογη ανάγκη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Η περίπτωση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ είναι μία από τις χιλιάδες που χρήζουν της προσοχής μας. Η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλουν να είναι αρωγοί όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνονται με σύνεση και βασιζόμενα σε επιστημονικά δεδομένα”.

“Οποιεσδήποτε πολιτικές, οικονομικές ή άλλες επιδιώξεις που εκφεύγουν της επιστήμης και δεν υπηρετούν το δικαίωμα του ανθρώπου στη θεραπεία θα με βρίσκουν σταθερά και ακλόνητα απέναντί τους!” σημειώνει μάλιστα ο κ.Κυμπουρόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανακοινώνει τέλος ότι προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, με πρωτοβουλία του ήρθε σε επαφή τις τελευταίες μέρες με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται στις σπάνιες ασθένειες «για να ευαισθητοποιηθούν για το πρόβλημα πρόσβασης όλων των πολιτών σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες ασθένειες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Στους καραβαναδες εδωσαν αναδρομικα 800 εκατ ευρω, στο παιδακι που ετυχε να μην εχει υγεια δεν δινουν οι αλητες. Υπαρχει η θεραπεια απο την νοβαρτις. Καθικια γραφιαδες, να χαθει το μικρο παιδι δηλαδη; Δεν υπαρχει Θεος ρε να σας γεμισει καρκινους, πουστοπιασματα.

  2. Κύριε ευρωβουλευτά όχι μόνο λόγια αλλά και πράξεις. Εφόσον έχετε την ίδια ασθένεια θα έπρεπε να είστε πολύ ευεσθητοποιημένος. Ξαφνικά ο κόσμος σας ψήφισε από το πουθενά και έχετε ένα μεγάλο μισθό. Δώστε κάτι και αφήστε τα λόγια.

  3. ενας ανθρωπος που ειναι ειτε εκλεγμενος ειτε στελεχος ειτε ψηφοφορος κομματων οπως συριζα νδ κιναλ ειναι ειτε ηλιθιος ειτε προδοτης ειτε διεφθαρμενος

  4. Αυτος εκανε ντορο για να γινει ευρωβουλευτης εαν δεν το καταλαβατε…

  5. Η λύση είναι απλή.Με φληναφήματα και πομφόλυγες αποτέλεσμα δεν υπάρχει.’Οποιος όντως ενδιαφέρεται για το πάσχον παιδάκι,δημοσιογράφος,πολιτευτής,κλπ να καταβάλει,όπως ο ανώνυμος συνέλληνας, τον αντίστοιχο οβολό πάραυτα.Εκνευρίζουν τα κροκοδείλια,άνευ κόστους, δάκρυα των επωνύμων…

  6. Kυριε Καμπουροπουλε συγχαρητηρια για οσα εχετε κανει,παρ’ολες τις δυσκολοτατες καταστασεις ,που περασατε.
    Η περιπτωση σας αποτελει αμεση απαντηση στις αρνητικες αποφασεις του ΕΟΠΥΥ.
    Επειδη απο οικονομικης αποψεως τα πατε πολυ καλα(υψηλοτατες αποδοχες),βαλτε και το χερακι στην τσεπη σας,οπως κανουν τοσοι Ελληνες!…ετσι, δινετε το καλο παραδειγμα,εκτος.εαν και σας η τσεπη εχει καβουρια!..
    Που ειναι οι μεγαλο-κυριες της ελληνικης elite?.Θα τους δειξει και η τηλεοραση!..

  7. Mεγαλε, υπαρχει και το δια ταυτα.Βαλλε το χερακι σου στην τσεπη,τοσα χρηματα παιρνεις το μηνα(20.000-23.000 Ευρω). Εδω, δινουμε εμεις οι ψοφιοι.Ο ΙΣΑ εδωσε στην οικογενεια το μεgα ποσον των 5.000 Ευρω!.Με απλη αριθμητικη , ο ΙΣΑ επρεπε να δωσει 500.000-1.000.000 Ευρω,δηλ. ισοδυναμα μιση επισκεψη του καθε μελους το πολυ .Μεγαλε, τι ψαχνεις μετα Χριστον, για νεες θεραπειες!…Αμεση μεταβαση στο Boston!..

Comments are closed.