Ραγδαίες εξελίξεις! Έρχεται κλιμάκιο της Scotland Yard για να «σπάσει» τον κατα συρροήν δολοφόνο – Εκπαιδευμένος στο σχολείο Αιχμαλώτων Ρεντίνας!

Κοινοποίηση:
nikos_metaxas_serial_killer

Εκπαιδευμένος στον Ανορθόδοξο πόλεμο και στο σχολείο Αιχμαλώτων της Ρεντίνας είναι ο Κύπριος λοχαγός serial-killer, Νίκος Μεταξάς ή αλλιώς “Ορέστης” ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ και μεθοδικά επτά αθώες ψυχές. Πέντε γυναίκες και δυο παιδιά.

Η εκπαίδευση που έχει λάβει, αιτιολογεί και τη μεθοδικότητά του καθώς και το γεγονός ότι καθυστέρηση χαρακτηριστικά να παραδεχθεί τις δολοφονίες. Ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει με τις παραδοχές, όταν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά και πώς να προκαλεί εκπλήξεις όταν αυτός το επιλέγει.

Για το λόγο αυτό σπεύδουν και ειδικοί ανακριτές αλλά και δικανικοί ψυχολόγοι της Scotland Yard για να βοηθήσουν τη Κυπριακή Αστυνομία να διαλευκάνει τα πρωτοφανή εγκλήματα τα οποία διαπράχθηκαν από έναν άνθρωπο υπεράνω υποψίας.

Η περίπτωση του Μεταξά εκτός από την φρίκη, έχει προκαλέσει πλέον διεθνές ενδιαφέρον ως προς την μεθοδικότητα με την οποία επέλεγε τα θύματα του και τα οδηγούσε στο θάνατο, ενώ την ίδια ώρα σε ένα άλλο επίπεδο ζούσε μια «κανονική» ζωή, εργαζόμενος ως αξιωματικός αλλά και ως ταλαντούχος φωτογράφος.

Χθες μόνο ο “Ορέστης” ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα δύο γυναικών και ενός παιδιού, ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τα θύματα τα οποία φαίνεται να άφησαν τη τελευταία τους πνοή στα χέρια του σε επτά.

Πρόκειται για

  • την 38χρονη Marry Rose Tiburcio,
  • την 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc,
  • την 28χρονη Arian Palanas Lozano,
  • την 29χρονη Maricar Valtez Arquiola,
  • την 36χρονη Livia Florentina Bunea,
  • την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea
  • και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, καθώς ο καθ’ ομολογία δράστης δεν θυμόταν την εθνικότητα.

H 38χρονη Marry Rose Tiburcio, η 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc

H 36χρονη Livia Florentina Bunea, η 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea

Ομολογία φρίκης

Ενώ μέχρι χθες που οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης ως ύποπτος για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων. Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Maricar Valtez Arquiola, και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ο Μεταξάς ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ.

Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα. Η δολοφονία είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018.

Πριν συνέλθουν από την έκπληξη της νέας ομολογίας οι ανακριτές, άκουσαν τον 35χρονο λοχαγό να δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της. Και οι δύο είχαν καταγγελθεί ως ελλείπουσες χωρίς μέχρι χθες να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Σε βαλίτσα

Ο Ν. Μεταξάς αποκάλυψε στους ανακριτές ότι τα πτώματα της Maricar, της Livia – Florentina και της κόρης της Elena-Natalia τα πέταξε σε λίμνη φράγματος κοντά στο Μιτσερό, αλλά όχι στο ίδιο σημείο που ισχυρίστηκε ότι πέταξε την 6χρονη Sierra. Κάποιες πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν, αναφέρουν ότι τα πτώματα μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία τα είχε βάλει σε μεγάλη βαλίτσα.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν έρευνες, με υπόδειξη από τον Μεταξά, για να εντοπιστούν τα τρία πτώματα. Χθες υπέδειξε και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Ορούντας. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί.

Εγινε αυτοψία από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις, και σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η άγνωστη γυναίκα περιλαμβάνεται στη λίστα των γυναικών που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους.

Εκπαιδευμένος

Συνάδελφοι του N. Μεταξά ανέφεραν στο κυπριακό ΜΜΕ «Πολίτης» ότι ο 35χρονος γνωρίζει πολύ καλά τις μεθόδους ανάκρισης αλλά και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τους ανακριτές ως ανακρινόμενος.

Όπως ανέφεραν, έχει φοιτήσει στο ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου) στη Ρεντίνα στο οποίο λειτουργούσε το λεγόμενο Σχολείο Αιχμαλώτων.

Έχει εμπειρία να αντέξει την ψυχοσωματική πίεση της ανάκρισης, αλλά και να διαβάσει το μυαλό των ανακριτών και ενίοτε και τα στοιχεία που μπορεί να έχουν εναντίον του.

Ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει με τις παραδοχές, όταν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά και πώς να προκαλεί εκπλήξεις όταν αυτός το επιλέγει.

Για μέρες δεν έλεγε τίποτα κρατώντας στάση αναμονής μέχρι να σπάσει τελικά και να δώσει πληροφορίες για ακόμη τρεις φόνους.

Κάτι άλλαξε

Πληροφορίες από το περιβάλλον του ανέφεραν ότι υπήρξαν δύο κομβικά σημεία στη ζωή του 35χρονου. Το ένα ήταν η εγκατάλειψη της οικογένειας από τη μητέρα του που φαίνεται να μην το ξεπέρασε ποτέ. Και το άλλο η εισδοχή του στη Σχολή Ευελπίδων.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένειά του ανέφεραν πως με την επιστροφή του στην Κύπρο, άρχισε να υιοθετεί όλο και περισσότερο ακραίες θέσεις, κάτι που τον έφερε σε σύγκρουση με τα μέλη της οικογένειας. Μετά το διαζύγιό του έδειξε να απομονώνεται και από φίλους και γνωστούς, δίνοντας την εντύπωση ότι τον είχε απορροφήσει αποκλειστικά η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία.

Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τις σκοτεινές διαδρομές του που οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον πέντε γυναίκες και δύο παιδιά. Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του θα μελετηθεί και από ειδικούς της Scotland Yard που θα φτάσουν μετά το Πάσχα στην Κύπρο για να βοηθήσουν στις έρευνες της Αστυνομίας.

Ευθύνες για εξαφανίσεις – Πέφτουν “κεφάλια” στην Κύπρο

Όσο αποκαλύπτεται η δράση του 35χρονου λοχαγού, τόσο εντείνονται οι πιέσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνά Νικολάου και τον αρχηγό της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας. Φαίνεται πως πολλά από τα θύματα είχαν δηλωθεί ως εξαφανισθέντα και τα στοιχεία τους βρισκόντουσαν στον κατάλογο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της η αστυνομία.

Εκ πρώτης όψεως, οι αστυνομικοί που δέχθηκαν τις καταγγελίες, δεν φαίνεται να ακολούθησαν την διαδικασία που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα και να μην έκαναν την απαραίτητη έρευνα, ώστε να αποκαλυφθεί η τραγική κατάληξη αυτών των γυναικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις θεωρούσαν ότι οι γυναίκες έφευγαν στα κατεχόμενα, αν και υπήρχαν στοιχεία που δημιουργούσαν τουλάχιστον υποψίες για έγκλημα.

Κάποιες εξ αυτών εξαφανίζονταν χωρίς να έχουν πάρει τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα σπίτια που διέμεναν ενώ ακόμα και τα λιγοστά χρήματα από την εργασία τους παρέμενα ανέγγιχτα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αν αυτά τα στοιχεία είχαν αξιοποιηθεί, τότε το καμπανάκι για τα εγκλήματα που αποκαλύπτονται σήμερα θα είχε χτυπήσει πολλά χρόνια πριν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διόρισε τριμελή επιτροπή για να αναζητήσει ευθύνες στον χειρισμό των καταγγελιών εξαφανίσεων, από μέλη του Σώματος, Αν η έρευνα αποκαλύψει πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες τότε τον λόγο θα έχει ο γενικός Εισαγγελέας.

H 29χρονη Maricar Valtez Arquiola

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: