Ο νέος ποινικός κώδικας στέλνει τους τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη στα «σπίτια» τους!

Κοινοποίηση:
1

Εντός του τρέχοντος έτους θα μπορούν να ζητήσουν την έξοδο τους από τη φυλακή και να αιτηθούν κατ’ οίκον περιορισμό

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ποινική αντιμετώπιση της εκτέλεσης της ποινής των πολυϊσοβιτών της 17 Νοέμβρη. Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ο νέος Ποινικός Κώδικας δίνει τη δυνατότητα στα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης μετά την 1η Ιουλίου να αιτηθούν την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 110 Α του νέου Ποινικού Κώδικα όποιος εκτίει περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης μετά το 16 έτος της έκτισης της ποινής του απολύεται με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού. Με δεδομένο, επομένως πως τα μέλη της 17 Ν ξεκίνησαν την εκτέλεση της ποινής του το 2003, εντός του τρέχοντος έτους θα μπορούν να ζητήσουν την έξοδο τους από τη φυλακή.

Είναι δε άξιο προσοχής το γεγονός ότι ουδεμία σημασία έχει η άσκηση ποινικής δίωξης για άλλο αδίκημα, αφού η κατ’ οίκον έκτιση δεν αποκλείεται γι αυτό το λόγο, αλλά μόνον αν υπάρχει άλλη αμετάκλητη καταδίκη κατά το χρόνο εκτέλεσης της ποινής.

Σενάριο το οποίο απασχόλησε τη κοινή γνώμη μετά την πρόταση της εισαγγελίας για την υπόθεση Κουφοντίνα. Τέλος, σε κάθε περίπτωση στο νέο άρθρο 105Β (παράγραφος 6) ορίζεται ότι ακόμα και για όσους έχουν πολλαπλές ισόβιες καθείρξεις ο μέγιστος χρόνος παραμονής στη φυλακή είναι τα 25 έτη. Άρα στο άμεσο μέλλον τα μέλη της 17Ν θα είναι ελεύθερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καλά ρε παιδια. Η 17 Νοέμβρη εχει κάτσει και 17 χρόνια στην φυλακή. Οι άλλοι εγκληματιες που ειναι 2 και τρια χρονια, είναι δυνατον να βγουν με αυτον τον νόμο; Ας κατσουν και οι πολιτικοι κλπ που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα στη φυλακή 16 χρόνια και μετα τα ξαναλέμε. Τι θα πούμε δηλαδή τωρα.. οτι αυτοι δεν σκότωσαν; ουτε ο Γιωτόπουλος σκότωσε, ετσι δεν είναι…; Είναι οι ηθικοί αυτουργοι για τις 10.000 αυτοκτονιες λογω οικονομικης κρίσης που προκάλεσαν στοχευμένα{\/} – το ίδιο αδίκημα δεν είναι???
    Ο Γιωτόπουλος έγραφε προκηρύξεις και αυτοί υπέγραφαν… τροποποιήσεις(!)

Comments are closed.