Η πλατεία Συντάγματος “κλείνει” λόγω ταινίας – Σε ποιους δρόμους θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας

Κοινοποίηση:
syntagma.10.3.708

Σε σκηνικό μετατρέπεται σήμερα η πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered».

Στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων, για τις ανάγκες των γυρισμάτων, που θα γίνουν από τις 07:00 έως τις 18:00 σήμερα και θα συνεχιστούν τις ίδιες ώρες την Καθαρά Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων, έχει πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων στις εξής οδούς:

  • Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλατείας Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Πλατεία Συντάγματος.

Τώρα… λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία «Born to be Murdered» είναι μια αμερικανοϊταλική παραγωγή και τα γυρίσματα περιλαμβάνουν σκηνές από την πόλη των Τρικάλων, τα Μετέωρα, τα Ζαγόρια, και την Καλαμπάκα.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σημαντική διαδρομή ως σκηνοθέτης, με κορυφαία στιγμή την ταινία του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», που το 2017 κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου. Επίσης, πολύ καλά είχαν πάει και οι ταινίες του «Κάτω από τον Ήλιο» (βασισμένο στη θρυλική «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) και το φιλμ τρόμου «Suspiria», ένα ριμέικ της καλτ ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο, ο οποίοι ουσιαστικά αποτελούν ένα αχώριστο δίδυμο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη ζωή.

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν, είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον. Ηταν πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Σπάικ Λι «Παρείσφρηση», η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου φέτος.

Στην παραγωγή συμμετέχει και η εταιρία του «Faliro House», που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνεργαστεί στην παραγωγή περισσοτέρων από 50 ταινιών, απ’ τις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε: «Voyage of Time» του φημισμένου Τέρενς Μάλικ, «Ο Ιδρυτής μιας Αυτοκρατορίας», του Τζον Λι Χάνκοκ, «Ο Εκλεκτός της Νύχτας» του Τζεφ Νίκολς, «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου, «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (γυρισμένο στην Πελοπόννησο), «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» του κορυφαίου εκπροσώπου του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, Τζιμ Τζάρμους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: