Η Ελλάδα ελπίζει πολλά σε εσάς! Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τους νέους Αρχιερείς. Λευκός καπνός για τους… Μητροπολίτες Καλαβρύτων, Λήμνου και Φθιώτιδος

Κοινοποίηση:
ekklisia

Τον Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιερώνυμο Κάρμα, εξέλεξε το Σώμα της Ιεραρχίας, νέο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, εξελέγη νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξελέγη το Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Οι νέοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα Μέλη της Ιεραρχίας για την τιμία ψήφο τους.

Επίσης ευχαρίστησαν όλους εκείνους που συνεργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών για την διακονία του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ οι Μητροπολίτες, Καλαβρύτων Ιερώνυμος και Λήμνου Ιερόθεος Β’ για την διακονία τους στην Ιερά Σύνοδο.

Ο Συμεών Φθιώτιδος

e437c6ad728a9a218ecfc44000264e8c_L

Ο Θεοφιλάστος Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 62 ψήφους.

Να αναφερθεί ότι ο Τιτουλάριος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος έλαβε 8 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 9 λευκά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών (κατά κόσμο Ιωάννης Βολιώτης) γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 9 Μαίου 1977.

Από το 1995 έως το 2002 έλαβε διαδοχικά τα πτυχία του Τμήματος Νομικής και του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής στο γνωστικό αντικείμενο εκκλησιαστικό δίκαιο.

Κατέχει επίσης πτυχία γλωσσομάθειας για την αγγλική και για την γερμανική γλώσσα, τιμητικά διπλώματα στην βυζαντινή και εκκλησιαστική μουσική, καθώς και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές – ECDL.

 Ο Ιερόθεος Λήμνου

 2

Ο Αρχιμ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος, εξελέγη με 61 ψήφους από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιμ. Πλάτων Κρικρής έλαβε 13 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος (κατά κόσμον Εμμανουήλ) Καλογερόπουλος γεννήθηκε στις Σπέτσες το 1962, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Κατόπιν σπούδασε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983, ενώ το 1990 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.

 Ο Ιερώνυμος Καλαβρύτων

11-39

Ο Αρχιμ. Ιερώνυμος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεραρχίας με 74 ψήφους.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκειας της καταμέτρησης ο Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής έλαβε 3 ψήφους, ενώ βρέθηκαν δύο λευκές.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου το 1966 στο Αίγιο.

Ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων έχει σπουδάσει στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Σερβικά.

Έγινε μοναχός στις 12 Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ!!!!!

Comments are closed.