Διορθώσεις στο μέτρο των e- αποδείξεων εξετάζει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Κοινοποίηση:
720_683695_2484e1f365-92c1314ffa76a2b6

Στην επανεξέταση του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων προχωρά η κυβέρνηση καθώς στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης έχουν κατατεθεί εκατοντάδες παρατηρήσεις πολιτών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση για ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30% του εισοδήματος.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του ποσοστoύ στο 25% ή 20% για όλους ή τη βελτίωση της διάταξης για πολλές κατηγορίες πολιτών. Πολλοί φορολογούμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η διατροφή που καταβάλλουν σε πρώην σύζυγο ή τα ενοίκια δεν αφαιρούνται από το εισόδημα επί του οποίου θα υπολογίζεται η αξία των ηλεκτρονικών αποδείξεων, ενώ άλλοι ζητούν να αφαιρείται και ο φόρος του εισοδήματος.

Πάντως στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να αφαιρείται η διατροφή από το εισόδημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΔΕΝ εχει κανει, οπως και η προηγουμενη ιστορια , ΟΥΔΕΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ για εισοδηματα 10.000Ευρω-~25.000 Ευρω. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ διευκολυνει τα μεγαλα εισοδηματα και βαζει ρητρα 30% σε αποδειξεις ,δηλ.μας λεει τι και ποσο θα αγορασουμε.Ολα αυτα ,γιατι ΔΕΝ μπορει να συλλαβει την συνηθη φοροδιαφυγη, π.χ. ιδιωτικες καθαριστριες( 50 Ευρω, χωρις αποδειξη), κηπουροι, ελαιοχρωματιστες ,κυριως λαθρα εισαχθεντες.Υπηρχε και μια εκπτωση στον φορο για ιατρικες αποδειξεις και αγορα φαρμακων, που ΔΕΝ πληρωνει το κρατος. Η καταργηση τους ηταν μια φαεινη ιδεα του μεγαλου υπουργου Αδωνη-Σπυριδωνα ,ΠΛΕΟΝ 1 Ευρω για καθε συνταγη!..

Comments are closed.