Αυτό είναι το νέο Peugeot 508 SW! “Βγαλμένο” από άλλον πλανήτη – Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
PEUGEOT-1-500

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του 508 saloon, η Peugeot αποκάλυψε την station wagon έκδοση του πριν από δύο μήνες στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το 508 SW έχει τον ίδιο επαναστατικό σχεδιασμό με την saloon έκδοση, με μία πολύ δυναμική εμφάνιση. Η οροφή του είναι αρκετά χαμηλή για την κατηγορία του, με το αυτοκίνητο να έχει ύψος 1.42 μέτρα, σχεδόν ίδιο με το saloon.

Η εταιρεία ήθελε την βέλτιστη δυνατή αεροδυναμική, δεδομένων των κανονισμών για τους χώρους των πίσω επιβατών. Οι πόρτες χωρίς πλαίσια, τα φώτα τεχνολογίας LED και η διπλή χρωμιομένη εξάτμιση είναι λεπτομέρειες που καταφέρνουν να ανεβάσουν πολύ το επίπεδο του 508. Παραμένει όμως πρακτικό, με πορτμπαγκάζ 530 λίτρων και εύκολη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών, χάρη στο χαμηλό ύψος και το hands-free σύστημα ανοίγματος της πίσω πόρτας.

Στο εσωτερικό βλέπουμε την τελευταία γενιά του Peugeot i-Cockpit, ενώ οι αγοραστές έχουν πολλές επιλογές για το χρώμα και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, για την εξατομίκευση της καμπίνας. Γενικά το εσωτερικό δίνει την αίσθηση ενός premium αυτοκινήτου.

Το νέο μοντέλο διαθέτει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού ώστε να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις των δοκιμών του Euro NCAP. Μία τεχνολογία που είδαμε για πρώτη φορά από τον κατασκευαστή είναι ένα σύστημα νυχτερινής όρασης, που χρησιμοποιεί μία κάμερα υπερύθρων και έχει εμβέλεια μέχρι 200 μέτρα.

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με την Plug-in υβριδική έκδοση να αναμένεται στα μέσα του 2019. Ο βενζινοκινητήρας είναι ένας 1.6 λίτρων PureTech και συνοδεύεται από ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Στους πετρελαιοκινητήρες, υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρες, BlueHDi 1.5 και 2 λίτρων. Όλοι οι παραπάνω κινητήρες συμμορφώνονται ήδη στους κανονισμούς για ρύπους Euro6, που αναμένονται να εφαρμοστούν στις αρχές του 2020. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι οι καλύτερες στην κατηγορία του.

Όπως και το saloon, το 508 SW θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mulhouse, και θα πιστοποιεί ότι έχει φτιαχτεί στην Γαλλία, φορώντας το σηματάκι «Origine France Garantie». Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2019.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: