ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΡΙΤΣΩΝΑ: Σοβαρές καταγγελίες για το ρόλο των Μ.Κ.Ο. – Πού πάνε τα λεφτά από τους εράνους;

Κοινοποίηση:
Refugees at a refugee camp in Ritsona about 80 kilometers north of Athens, on Tuesday, November 22, 2016. Around 700 Syrians and Kurds live for months, at the camp, housed in containers,  while  around 62,000 refugees and migrants are stranded in Greece / Πρόσφυγες απο την Συρία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων  στη Ριτσώνα. Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σοβαρότατες καταγγελίες  σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών στη Ριτσώνα αλλά και το ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, από την στιγμή που έφτασαν στη Ριτσώνα τρεις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) εξαφανίστηκαν οι μεμονωμένοι εθελοντές που πλήρωναν από την τσέπη τους για να βρίσκονται εκεί και να βοηθάνε, καθώς έπρεπε, ή να τεθούν υπό τις διαταγές των Μ.Κ.Ο. ή να φύγουν .

Τα στοιχεία που βρίσκονται στην διάθεση του evialead.gr προέρχονται από ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή, καθώς πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος δραστηριοποιήθηκε έντονα στις αρχές των μεταναστευτικών ροών, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Θα κρίνουμε εμείς και ο ίδιος φυσικά, πότε θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης.

Ξεκινάμε αναφέροντας κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων από το εξωτερικό που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αλλά, οι προσφορές τους δεν έγιναν δεκτές:

Περίπτωση πρώτη

Evert Bopp ιδιοκτήτης της Disaster Tech Lab.
Προσέφερε φωτισμό και wifi για όλο το καμπ της Ριτσώνας. Και ενώ έγινε η προσφορά του δεκτή με ανοικτές αγκάλες από τον διοικητή του καμπ, οι πολιτικοί είχαν άλλη άποψη. Προτίμησαν να δώσουν αυτές τις υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρίες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και όχι να δεχτούν την δωρεάν προσφορά του.

Περίπτωση δεύτερη

  1. Marina Tomazinis και Welcome Foundation.
    Πρόσφερε την δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενου από τους πρόσφυγες κήπου λαχανικών. Και επειδή δεν υπήρχε ύδρευση και αποχέτευση πρότεινε να πληρώσουν και να στείλουν καθηγητή του ΕΜΠ που θα πλήρωνε η WF για να δημιουργήσει την υποδομή. Και αυτή η προσφορά δεν έγινε δεκτή, καθώς προτιμήθηκαν οι χημικές τουαλέτες και τα βυτιοφόρα!!

Εμφάνιση των Μ.Κ.Ο.

Απόσπασμα από την καταγγελία που υπάρχει στη διάθεση του evialead.gr

Κι έτσι ξαφνικά από την μια μέρα στην άλλη εμφανίζονται οι 3 ΜΚΟ της Ριτσώνας. Ξέρετε τι εστί ΜΚΟ; Κάνω έρανο, κρατάω το 60% να πληρωθώ εγώ, οι φίλοι και τα έξοδά μου και χρησιμοποιώ το 40% για τον σκοπό που έκανα τον έρανο. Για συγκρίνετέ το με αυτό που κάναμε εμείς μέχρι τώρα: Ζητούσαμε βοήθεια σε αγαθά, ποτέ χρήματα, τα μεταφέραμε στην Ριτσώνα και δουλεύαμε εθελοντικά χωρίς να πληρωνόμαστε. Κι έτσι, απ την μια μέρα στην άλλη οι ανεξάρτητοι εθελοντές πρέπει ή να πάρουν πόδι ή να υπηρετήσουν τις ΜΚΟ. Μα αυτά τα παιδιά γι’ αυτό ήταν ανεξάρτητα, γιατί στην πατρίδα τους ήξεραν τι παιχνίδια παίζουν οι ΜΚΟ. Να μην ξεχνάμε πως οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται και από την Ευρώπη που μας έκανε και τον σκουπιδοτενεκέ για τους πρόσφυγες, ε; Μέσα στην Ριτσώνα οι ΜΚΟ που τα μασάνε (διαφωνεί κανείς;) έξω οι ανεξάρτητοι που φυσικά και δεν έχουν κανένα κέρδος παρά την καλοσύνη τους. Τον χορό ακολουθούν τα κοράκια.

Η κυρία με τα «αγόρια» της

Δεύτερο απόσπασμα από την καταγγελία που υπάρχει στη διάθεση του evialead.gr

Μια εξηντάχρονη εθελόντρια κούγκαρ που ακολουθεί τα δυο αγόρια που συμπάθησε όταν ήταν στην Λέσβο και μαγείρευε για τους πρόσφυγες. Τους ακολούθησε και στην Ριτσώνα μην τα χάσει τα μωρά της (30 χρονών άντρες) που τους νοίκιασε και σπίτι στην Χαλκίδα και ζούσαν όλοι μαζί, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βεβαίως βεβαίως. Κι αυτή με εράνους την έβγαζε αφού έμενε πλέον σχεδόν δυο χρόνια στην Ελλάδα, τι σου κάνουν οι γεροντοέρωτες!!! Αυτή η ανεκτίμητη παρουσία ήταν και υποψήφια διευθύντρια του σχολείου των προσφυγόπουλων της Ριτσώνας, μέχρι που τα αγοράκια της έφυγαν για άλλες χώρες και τους ακολούθησε.

Δεν δέχτηκαν τα τρόφιμα

Μία ακόμη περίπτωση είναι αυτή ενός Βουλευτή των Εμιράτων, που έστειλε 50 κούτες με τρόφιμα στη Ριτσώνα και ζήτησε να μοιραστούν σκηνή – σκηνή, γιατί δεν είχε εμπιστοσύνη στις Μ.Κ.Ο. Η προσφορά του δεν έγινε δεκτή και τα τρόφιμα στάλθηκαν πίσω και μοιράστηκαν σε άλλη δομή.

Και ένα ερώτημα:

Ο Δήμος έχει προσλάβει 37 υπαλλήλους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη δομή της Ριτσώνας. Εχθές ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν βρίσκονται εκεί αλλά εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες. Για ποιο λόγο άραγε; Μήπως δεν τους θέλουν οι Μ.Κ.Ο. γιατί εμποδίζουν το θεάρεστο έργο τους;

Συνεχίζεται…..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έτσι στη φόρα βγάλτε τα ! Περιμένουμε τη συνέχεια..
    Καλά με τη κυρατζα κούγκαρ έλιωσα..μετά συνειδητοποίησα ότι είναι πραγματικότητα

Comments are closed.