ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ – ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    ImageHandler (3)

    Παρά τις αρχικές προβλέψεις, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στην κόντρα της κυβέρνησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ενώ είχε προηγηθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά από πολύωρη συνεδρίαση η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.

    AdTech Ad

    Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν αποκλεισμό αμαξοστασίων, 24ωρη απεργία την Πέμπτη και νέα συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι βελτιώσεις που πρότεινε η κυβέρνηση δεν διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο, για να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, λόγω και των καιρικών συνθηκών.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις εκ μέρους της Κυβέρνησης, οι οποίες και ενσωματώθηκαν σε σχετική τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

    Αυτές ήταν οι εξής:

    1. Μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της τροπολογίας που έχει κατατεθεί, βελτιώνονται οι όροι για τη συμμετοχή των συμβασιούχων εργαζομένων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με την πλήρη απαλοιφή του ηλικιακού ορίου.

    2. Οι υφιστάμενοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι θα μοριοδοτηθούν, σύμφωνα και με όσα προβλέπει η τροπολογία, ενώ άμεση αναμένεται η σύναψη των νέων συμβάσεων για τη συνέχιση της εργασίας τους.

    3. Κατέστη επίσης, σαφές ότι οι περίπου 2.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί οι δήμοι και έχουν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί τη βάση εκκίνησης, καθώς οι πραγματικές ανάγκες των δήμων σε προσωπικό καθαριότητας είναι πολύ μεγαλύτερες.

    4. Τέλος, σαφής θέση της Κυβέρνησης, για την οποία θα υπάρξει μέριμνα, είναι ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται με ίδια μέσα των δήμων και όχι από ιδιώτες εργολάβους.

    Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους

    Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, έπειτα από την πρόσκληση του πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε χθες το πρωθυπουργικό γραφείο, το διάβημα Τσίπρα δεν έχει ως στόχο μόνο την εκτόνωση της κρίσης για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών ενόψει του καύσωνα που αναμένεται στην Αθήνα. Πέραν αυτής της αυτονόητης ανάγκης να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία από τους σωρούς σκουπιδιών, το Μαξίμου γνωστοποίησε χθες ότι η συνάντηση διεξάγεται με στόχο και να βρεθεί μία λύση στα αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Ρε σεις ραγιαδες …επειδη οι βλαχοδημαρχοι μαζι με τους αλητες εθνοπροδοτες πολιτικους διαλυσαν τα παντα γυρω μας , θελεται να αναλαβουν οι εργολαβοι και να μισθωσουν τα λαθροπιθηκια και σεις να πληρωνεται τριπλασια ;
      Αντι να βαλουμε τους πολιτικους ΟΛΟΥΣ σε σακους με τις γατες και να τους πεταξουμε στη θαλασσα και να παρουμε το κρατος ΜΑΣ στα χερια μας με τιμιους και κυριως ΕΛΛΗΝΕΣ αντιπροσωπους , εσεις βαζετε τα κωλοχερα σας ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ μια φορα και βγαζετε τα ματια σας !
      Ρε ηλιθιοι νεοραγιαδες …και μονο που το θελουν οι δεξιες πορνες να αναλαβουν εργολαβοι , ΕΣΕΙΣ ρε μουσκαρια πρεπει να λετε ΟΧΙ .
      Ομως εδω και δυο χρονια εχετε βαλει στο κεφαλι σας και τους κατσαπλιαδες αμορφωτους και ανθελληνες τσιπραιους και ακομη τους κοιτατε !!!!
      ΣΤΑΧΤΗ !
      Οσο για τα σκουπιδια που θα σας φαει η βρωμα που λενε μερικοι …τον κακο σας το καιρο ραγιαδες . Ολη η Πατριδα βρωμαει απο ακρη σε ακρη με σκουπιδια , η , οχι .
      Γιατι ρε σκατοβλαχοι βγαζετε σκουπιδια στους δρομους ρε γυφτοι αφου ξερετε οτι κανουν απεργια ;
      Μα τοσο γιδια ;

      1. Εσύ μαλλον τα σκουπιδια τα τρως μπετοβλακα.
        Δεν τα βγάζεις !
        Ε ρε τι μοσχάρια υπάρχουν. Συγνώμη ζητω απ τα μοσχάρια αν τα προσβάλω που τα συγκρίνω μαζι σου.

    2. Α ρε Ελληναρα αθάνατε!!! Καλα για τον Τσιπρα δεν θα πω, αυτος ειναι για πολλές κλωτσιές αλλα και οι απεργοί επισης που δεν νοιάζονται για την υγεία μας παρα μόνο να πετυχουν τον στοχο τους. Θα φαμε ολη τη μποχα, θα αρρωστησουμε και με 45 βαθμούς θα λαλησουμε. Θα περασει ο καύσωνας, εν τω μεταξύ θα τα έχουμε δει ολα, θα τους ταξει ο Τσιπρας, θα λύσουν την απεργία, θα μαζεψουν τα σκουπίδια. και μετα θα τους απολυσει ολους. Το καταλαβαμε πια το σεναριο. Καλο κουράγιο σε ολους.

    3. Σκουπίδια μέχρι να δύσει ο ήλιος κουφάλα Τσίπρα

    4. Οι εισαγγελεις της Χωρας μου φαινεται εινα για…τα σκυλια!
      Τι περιμενουν; Να πεθανει καποιος;

    5. ΟΙ ΜΟΝΙΜΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΣΙΠΟΥΡΑ.ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    6. Πρόσεξε κανείς πόσα ανακυκλώσιμα σκουπίδια φαίνονται στη φωτογραφία;

    7. Ναι ρε εξυπνε να σε νομιμοποιήσει και εσενα και ολους οσους έτρεχαν πισω απ τον καθε δημαρχακο για να μπει στην υπηρεσια καθαριότητας.
      Υπέγραψες σύμβαση εσύ ρε ναι η οχι?
      Ειχε ημερομηνία λήξης?
      Το ιδιο ηταν κ τα κωλοstage και τα κωλοvouger που δεν ειχαν καν ένσημα.
      Ξερεις εξ αρχής τι υπογράφεις.
      Η ελλαδα κατάντησε ετσι απ τις καραβιες δημοσίων υπαλλήλων.
      Ευκολο και ξεκούραστο χρημα.
      Χέστηκα για τους συμβασιούχους οταν εχω 2 εκατομύρια ανέργους που έχουν και μια μόρφωση.
      Οπως και εναν ιδιωτικό τομεα με μισθό πείνας για να ταίζουν το δημόσιο και τους κομματικούς στρατούς που δημιούργησαν.
      Αν εχεις θεμα τραβα να αδειάσεις τα σκουπίδια στο σπιτι του δημάρχου που σου έταξε μονιμοποίηση και του καθε βουλευτή του συριζα. Ο κοσμος τα παιδια κ οι ανθρωποι που περιμένουν να ζήσουν απ την σεζον δε σου φταίνε κατι.
      Και ο κοσμος ειναι εναντίον σας πλεον γιατι τον κοσμος γ@μη..τε οχι τον Τσιπρα. Νουμερο.

    8. Απλα τελειωσε η περιοδο χαριτος προς το μνημονιακο μορφωμα του Αλεξη Τσιπρα.. Εταξε μονιμοποιηση ολων των συμβασιουχων. Αν δεν το κανει να μην λυθει η απεργια. Απο δω και περα ολομετωπος αγωνας σε οποιον κοροιδευει τον Ελληνικο λαο και την εργατικη ταξη. Εταξες ρε κουφαλα συριζαιε μονιμοποιηση , ναι η οχι ? Αφου εταξες θα τους μονιμοποιησεις . Αλλιως να τους ριξουμε.. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ .. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.

    9. Δρόμο τώρα τα κοπρόσκυλα του δημοσίου…. Αναλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία….Μόνο έτσι λύνετε … Μαλάκες…

    Comments are closed.