ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΈΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ…

    Κοινοποίηση:
    εξωφυλλο

    Θέμα εκλογής μουφτή από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης ανοίγει ο κ. Κώστας Γαβρόγλου υποστηρίζοντας δε, ότι υπάρχει «ασυμμετρία» μεταξύ των διαδικασιών ανάδειξης του Οικουμενικού Πατριάρχη και των μουφτήδων.

    Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας, ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και θα προβληθεί σήμερα στις 21:00 τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή υπό προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι: «Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε «Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότη­τα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», επισημαίνοντας ότι «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέ­γουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».
    Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου, που κάνει προαιρετική την εφαρμογή της Σαρίας, με Προεδρικό Διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του Ισλαμικού δικαίου.

    Αποτιμώντας την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, ο κ. Γαβρόγλου σχολιάζει ότι ο τούρκος Πρόεδρος «έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε ευρωπαίους εταίρους», ενώ ερωτηθείς για το αν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας από την επίσκεψή του, απαντά πως «είναι καλό να σπάνε οι πάγοι».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Ό Τσίπρας είναι ένας προδότης, ένας Τουρκόσπορος.Πρόσφατα ο καταστροφέας της Ελληνικής Οικονομ ίας ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπάλληλος του Σόρος και της Νέας Τάξης είχε πεί ότι ο Τσίπρας είναι ένας άχρηστος, ένας ανεπρόκοπος που ότι του δίνουν το υπογράφει.Ό Τσίπρας σαν πιστό γιοσουφάκι του Ερντογάν εκτέλεσε την εντολή του Σουλτάνου αφέντη του.Σίγουρα δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτό το μουνό…ο.

    2. Ποιος γιορτάζει την γιορτή των Εβραίων για τον ναό του Σολομώντα μαζί με τους Έλληνες;
      Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 08:00
      Μάλιστα στις εκδηλώσεις για την εβραϊκή γιορτή έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της κυβέρνησης!

      Είμαι ευτυχής που γιορτάζουμε τώρα το Χάνουκα. Πρόκειται για την εβραϊκή εορτή των Φώτων. Μόλις ανάψαμε το τρίτο κερί και θα ανάβουμε κάθε βράδυ από ένα κερί για τις επόμενες πέντε ημέρες, μέχρι να ανάψουμε οκτώ κεριά, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβειρα του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν Άμπα Βιτάλε με αφορμή την χθεσινή εορταστική εκδήλωση.

      «Είναι η ιστορία ενός θαύματος που σημειώθηκε για τους Εβραίους πριν από 2.000 χρόνια, όταν ανακτήσαμε τον Ναό στην Ιερουσαλήμ αφού μας τον είχαν πάρει ξένοι. Και έγινε θαύμα, επειδή καταφέραμε να ανάψουμε όλη τη μενορά, την (επτάφωτη) λυχνία που ήταν στον Ναό για οκτώ ημέρες μολονότι υπήρχε λάδι μόνο για μία ημέρα. Αυτό είναι το μεγάλο θαύμα του Χάνουκα και είμαι πολύ χαρούμενη που το γιορτάζουμε σήμερα με τους Έλληνες φίλους μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Ιρίτ Μπεν Άμπα Βιτάλε στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για το νέο έτος:

      «Ευτυχία και ειρήνη. Αυτό εύχομαι σε όλους. Και καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες φίλους μας».

      Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου, οι βουλευτές Δ. Σεβαστάκης, Δ. Μάρδας και Χ. Θεοχάρης και πολλοί διπλωμάτες.

      Τι είναι το Χάνουκα

      Το Χάνουκα ή Εορτή των Φώτων ή της Αφοσίωσης, τιμά την αναστύλωση του Ναού του Σολομώντα, το 164 π.Χ., την εποχή της Εξέγερσης των Μακκαβαίων κατά του Αντίοχου Β΄ των Σελευκιδών.

      Η παράδοση λέει ότι όταν οι Εβραίοι μπήκαν ξανά στον Ναό βρήκαν εκεί ελάχιστο λάδι, που αρκούσε για να ανάψει η λυχνία για μία ημέρα. Σαν από θαύμα, το λάδι κράτησε για οκτώ ημέρες, μέχρι να φέρουν καινούριο από την Ιερουσαλήμ.

      Η γιορτή ξεκινά την 25η ημέρα του μήνα Κισλέβ, με βάση το εβραϊκό ημερολόγιο, και διαρκεί οκτώ ημέρες. Κάθε βράδυ, μετά την προσευχή, ανάβουν από ένα κερί στη μενορά, φτάνοντας τα οκτώ κεριά την τελευταία νύχτα.

    3. Κι όμως, κοράνι και ισλαμικές σπουδές θα διδάσκονται αμιγώς στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης!
      Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 08:08
      media/k2/items/cache/57c181336dc265f30a209dcc257c40ae_XL.jpg?t=-62169984000
      Αυτά ήταν τα….αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Κομοτηνή;

      Στην αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων και στην παιδαγωγική υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης προχωρά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Αυτός είναι ο τίτλος του έργου, που υλοποιεί το διάστημα αυτό ο επιτελικός επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εποπτεύεται από τον αρμόδιο υπουργό.

      Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου, σύμφωνα με το protothema, για το οποίο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεράσιμος Κουζέλης εξέδωσε προχθές τροποποιητική απόφαση για επιμέρους στοιχεία του, είναι η συγγραφή 10 εκπαιδευτικών πακέτων (Προγράμματα Σπουδών, και διδακτικό υλικό, όπως βιβλία, πολυτροπικό εκπαιδευτικό υλικό, κλπ) των Ιεροσπουδαστηρίων (Γυμνασίου) και την επιμόρφωση των διδασκόντων στα Ιεροσπουδαστήρια και των Ιεροδιδασκάλων που απασχολούνται στα δημόσια σχολεία της Θράκης, για τη χρήση και αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία με στόχο την αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων και την παιδαγωγική υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

      Τα προγράμματα σπουδών και τα νέα διδακτικά βιβλία και υλικά θα εμπεριέχουν, όπως αναφέρεται, παιδαγωγικά και θρησκευτικά στοιχεία με βάση το Κοράνιο και τις αρχές της Ισλαμικής θρησκείας, κατάλληλα αναπλαισιωμένα στην πραγματικότητα των μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων Γυμνασίου, δίχως αντιγραφή των γνωστικών αυτών αντικειμένων στο επίπεδο των Ισλαμικών Θεολογικών Σχολών της αλλοδαπής.

      «Κάθε προτεινόμενο μάθημα θα αναπτυχθεί σε ένα ρεαλιστικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΣ) με στόχο να εισαγάγει τους Μουσουλμάνους μαθητές/τριες σε έναν συμμετοχικό και δημιουργικό τρόπο σπουδής και μάθησης, δίχως να εξαντλεί τη μαθησιακή διαδικασία σε μια τυπική και μετωπική διδασκαλία και εκμάθηση θεμάτων, εκτός εάν τούτο απαιτείται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαθήματος».

      Η υλοποίηση του έργου αυτού περιλαμβάνει δύο δράσεις, οι οποίες αναφέρονται: (α) στην εκπόνηση του διδακτικού υλικού και (β) στην επιμόρφωση των διδασκόντων στα Ιεροσπουδαστήρια και των Ιεροδιδασκάλων που απασχολούνται στα δημόσια σχολεία της Θράκης για την αποτελεσματική αξιοποίησή τους.

      Για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την παρακολούθηση υλοποίησης της πράξης έχει συγκροτηθεί ειδική Επιστημονική Ομάδα Έργου, αποτελούμενη από την Υπεύθυνη Πράξης (στέλεχος του ΙΕΠ) και 2 μέλη ΔΕΠ. «Ωστόσο προβλέπεται η συμμετοχή ενός ακόμη εμπειρογνώμονα στην Επιστημονική Ομάδα Έργου, η επιλογή του/της οποίου/οποίας θα γίνει μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ενδεικτικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων αναφέρονται: να είναι μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας, πτυχίο μουσουλμανικών σπουδών Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής, πτυχίο ή/και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών με αντικείμενο τη μελέτη της μουσουλμανικής θρησκείας, του πολιτισμού και των γλωσσών στις οποίες καταγράφεται μουσουλμανική παράδοση, πιστοποιημένη γνώση ή επαγγελματική επάρκεια διδασκαλίας της ελληνικής, της αραβικής και της τουρκικής γλώσσας, θρησκευτική ιδιότητα σε Μουφτεία της Θράκης, προϋπηρεσία ως καθηγητής μουσουλμανικής θεολογίας σε μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο της Θράκης κλπ)».

    4. Φιλε Βασιλη δηλ.το 20% των ψηφοφορων εβγαλε κυβερνηση πλειοψηφιας, γιατι το 40% απειχε!!! Και βεβαια η αποχη ειναι πολιτικη πραξη οταν το παιχνιδι ειναι στημενο, αλλα ειναι γενικο χαρακτηριστικο του νεοελληνα η αδιαφορια για τα κοινα και το ψηφιζειν κατα το ατομικο του συμφερον, καθε…τετραετια!!! Υπαρχουν παμπολες ρησεις αρχαιων Ελληνων για την καταντια του κρατους οταν οι πολιτες του αδιαφορουν για το κοινο συμφερον και στρεφονται στο ιδιωτικο, αλλα εγω θα αναφερω μια φραση του Ζ.Ζ.Ρουσω: «Από τη στιγμή που θα πει κανείς, προκειμένου για τις υποθέσεις του κράτους, «Tι μ’ ενδιαφέρει;», μπορούμε να υπολογίζουμε ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την παρακμή τον κράτους αυτού».

    5. 1. Δεν υπάρχει θεσμός Αρχιμουφτή. 2. Δεν υπάρχει αντιστοιχία μουφτή και Πατριάρχη. 3. Στο Νομάρχη Κωνσταντινούπολης πηγαίνει λίστα με τρία ονόματα κι επιλέγει ο νομάρχης τον Πατριάρχη. 4. Είν’ αλήθεια ότι ο Ερντογάν έδωσε πίσω σχεδόν όλα τα βακούφια στο πατριαρχείο. 5. Δεν υπάρχει μουσουλμανική χώρα που να εκλέγονται οι μουφτήδες. Κι αυτό διότι έχουν και δικαστική εξουσία. 6. Όσοι σχολιάζουν το επώνυμο -όγλου ως “τουρκόσπορο” είν’ ηλίθιοι και φασίστες. Αρκετά με τους κρετινους”χαμουτζίδες”!

    6. Ενα αισχος ακυβενησιας, ενα αισχος πολιτικων αχρηστων, ενα αισχος ξεδιαντροπιας, κι ενα αισχος ενος δυστυχου λαου που τους ανεχομαστε, αντι να σηκωθη ο στρατος και να κανη αυτο που πρεπει…..
      Ποτε επι τελους θα κανη ξαστερια στον τοπο αυτο που κυβενουν εβραιοι και τουρκοι, πότε! ποτέ;;;;

    7. Αυτοι ολοι εκτελουν εντολες. Και μαζι και τον Ελληνικο λαο. Ειναι τοσο απλο.. ειναι προδοτες.

    8. Alex συμφωνώ μαζί σου

      Γραμμένοι 9913000
      Ψήφισαν 5568000
      ΣΥ.ΡΙΖ.Α 1974000
      Αν Ελ 206000
      (δηλαδή 2180000 κάνουν κουμάντο τους 10816000 )

      Τώρα αυτοί οι 2180000 ποιοι είναι……σίγουρα τα τελευταία 1800 χρόνια στην ιστορία του τόπου …είναι τα σιχάματα που καταδυνάστευαν τότε και τώρα και πάντα τον τόπο οι Ελληνόφωνοι ,βολεμένοι βαλτοί από τους απέξω και οι λακέδες τους που πάντα θα επιβιώνουν (είτε είναι Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είτε Βυζάντιο, είτε Οθωμανισμός )εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

      1. 99 % ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΜΑΖΑ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ!!! ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ ΑΠ’ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΜΕΛΗΤΕΟ 0,001% ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΗΛΙΘΊΩΝ!!!

    9. ΠΙΝΚ ΓΟΥΡΟΥΝΟΓΛΟΥ , ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ , ΣΚΑΤΟΓΛΟΥ . ΔΟΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΕ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΙΚΟ ΝΤ.Ν ΕΙ . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ 10 ΣΕΙΡΕΣ ΓΚΟΥΣΙΑ ( ΧΟΝΤΡΟ ΠΗΓΟΥΝΙ ΜΕ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟ) ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Β΄ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΤΑΚ , ΡΟΣΠΟΥ , ΚΑΧΠΕ ΣΟΓΙΟΥ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ .

    10. άπαξ δοσίλογοι…

      πάντα εφιάλτες !!!

    11. …κανει προαιρετικη τη σαρια… θα εχουμε γλεντια

    12. Δεν υπέκυψε ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ του ερτογαν, εντολές εκτελεί!

    13. Αυτός ο χαζός που τα ξέρει όλα, λέγεται Υπουργός παιδείας.
      Αυτός ο χαζός που τον έβαλε εκεί, λέγεται Πρωθυπουργός.
      Αυτός ο χαζός που τον ψήφισε, λέγεται Ελληνικός Λαός.
      Ελλάδα… καληνύχτα!!.

    14. …τον απειλησε τον κουταλεξη “Αν δε βγαλεις μουφτη στελνω τους μουσουλμανους βουλευτες σου στη νδουλα και πεφτει η κυβερνηση”
      -“Μαλιστα πολυχρονεμενε μου” απαντησε ο καραγκιοζης στελνοντας τον χατζατζαρη να ανοιξει το θεμα στη βουλη

    Comments are closed.