ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    politikoi

    «Γιορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην “Ανάσταση” του Γένους μας και στη δημιουργία του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.

    Ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι:

    «έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα». «Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό τγιαο οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της».

    Τσίπρας: Δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, αλλά αγωνιζόμαστε για να την αλλάξουμε

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Δεν υπάρχει, όμως, επίσης αμφιβολία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ το να παλέψουμε εντός για να την αλλάξουμε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της επετειακής Συνόδου της Ρώμης.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης «το κρίσιμο ερώτημα αν το κοινωνικό κεκτημένο ισχύει και αν αυτό το κοινωνικό κεκτημένο είναι προσβάσιμο από όλες τις χώρες της ΕΕ». «Προφανώς», σχολίασε, «η απάντηση που πήρα είναι καταφατική, μένει όμως να δούμε αν η πράξη από τα λόγια θα συνεχίσει να απέχει». «Κι αυτό θα το δούμε άμεσα», σημείωσε.

    Τόνισε, επίσης, ότι «σε κάθε περίπτωση, η καταφατική απάντηση των επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρώπης μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε σε μια μάχη που αφορά τόσο τους εργαζόμενους και τον λαό της Ελλάδας εν γένει, όσο όμως και τους εργαζόμενους και όλους τους λαούς της Ευρώπης». ‘Ασκησε, δε, κριτική στα συνδικάτα που, όπως είπε, «στη χώρα μας, δυστυχώς, είναι στην οπισθοφυλακή και όχι στην πρώτη γραμμή, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «παρόλα αυτά εμείς δίνουμε έναν αγώνα και θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε για να προστατεύσουμε τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης, το κοινωνικό κεκτημένο και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία, της πολιτικής, του συνδικαλισμού, των θεσμικών οργάνων της ΕΕ». Είπε, επίσης, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης είναι η νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια η Ένωση.

    Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υπάρχει στη Διακήρυξη σαφής αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ευρώπης, και τόνισε ότι «αυτές οι αναφορές έλειπαν τα τελευταία χρόνια από κείμενα με μια αμιγώς τεχνοκρατική γλώσσα. Όμως, οφείλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη μάχη». Ερωτηθείς, δε, εάν τον προβληματίζει ακόμα, εάν είναι σκεπτικός απέναντι στη Διακήρυξη, είπε ότι φυσικά τον προβληματίζει και πως σκεφτόταν αν θα υπογράψει ή όχι. «Αλλά πρώτα απ’ όλα πιστεύω ότι καταφέραμε να βάλουμε μια πολύ σημαντική αναφορά για την αναγκαιότητας μιας κοινωνικής Ευρώπης», τόνισε και υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια διαρκή μάχη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

    Με αφορμή την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας ο πρωθυπουργός είπε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ελληνική Επανάσταση, μια ελληνική επανάσταση που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τους αγώνες στο κέντρο της Ευρώπης, για ανεξαρτησία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτός ο αγώνας, σε άλλες συνθήκες σήμερα, ο αγώνας για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία είναι κυρίαρχος και είναι κυρίαρχος και μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαδηλώνει υπέρ της Ευρώπης στη Ρώμη: «March for Europe. Κόντρα στους φασίστες»

    Ως ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που χαιρέτισε τη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης στη Ρώμη, στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Μπόκα ντέλα Βεριτά, ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στο βήμα και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα για την Ευρώπη και μάλιστα, στην ελληνική γλώσσα! «Μπορούμε να νικήσουμε τους φασίστες και τους λαϊκιστές»…

    Μετά τον Τζιάνι Πιτέλα και τον Γκι Φέρχοφσταντ ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στους συγκεντρωμένους νεολαίους φεντεραλιστές καθώς και σε χιλιάδες πολίτες του κινήματος της ομάδας Σπινέλι.

    Στην ηλιόλουστη και κατάμεστη από διαδηλωτές πόλη, ο κύριος Θεοδωράκης συμμετείχε στη μεγάλη πορεία για την Ευρώπη, «Η Ευρώπη αντεπιτίθεται», που οργάνωσε η ομάδα Σπινέλι και οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές το μεσημέρι (τοπική ώρα) στην ιταλική πρωτεύουσα. Επρόκειτο για μια συγκέντρωση Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Οικολόγων.

    Από το βήμα ο Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε: 

    «March for Europe. Κόντρα στους φασίστες, τους αριστεριστές και τους λαϊκιστές που θα διαδηλώνουν -την ίδια στιγμή!- εναντίον της Ευρώπης.
    Αν δεν τους σταματήσουμε, εμείς θα φταίμε!»
    Ο πλήρης χαιρετισμός έχει ως εξής:

    «Έρχομαι από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν έχει μόνο λαϊκιστές και συντηρητικούς η χώρα μου. Έχει και φανατικούς ευρωπαϊστές. Παραφράζοντας τους Έλληνες ποιητές θα σας έλεγα ότι πρέπει να κλείσουμε το δρόμο στους φασίστες και τους αριστεριστές αντιευρωπαϊστές, στους λαϊκιστές. Αν δεν τα καταφέρουμε θα είναι δική μας η ευθύνη. Μπορούμε να νικήσουμε και να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς. Οχι μόνο αυτούς που φαίνονται αλλά και αυτούς που κρύβονται. Φιλιά και θα πετύχουμε!»

    Το μήνυμα του επικεφαλής του Ποταμιού στο facebook για την Εθνική Επέτειο 

    «Χρόνια πολλά σε όλους.
    Και να σκεφτόμαστε ότι όλες οι επαναστάσεις που φαίνονται αδύνατες είναι δυνατές. Αρκεί να βρεθούμε πολλοί να το πιστέψουμε.
    Όλες αυτές οι μικρές επαναστάσεις που χρειαζόμαστε στην παιδεία, στην παραγωγή, στο περιβάλλον, στα δικαιώματα, στην εργασία, την οικονομία, μπορούν να γίνουν! Κι αν δεν γίνουν εμείς θα φταίμε – θα έλεγα παραφράζοντας τους ποιητές. Γιατί δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από την τύχη. Δεν είναι αβανταδόρος μας η τύχη. Ούτε ο Θεός.
    Απόφαση – σχέδιο – προσπάθεια. Αυτά τα τρία ενωμένα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.
    Καλημέρα!
    Και βγαίνω στους δρόμους της Ρώμης. Για τη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας των ευρωπαίων φεντεραλιστών και της ομάδας Σπινέλι (Φέρχοφσταντ και Κον Μπεντίτ μαζί)».

    Στην Ρώμη σήμερα λαμβάνουν χώρα κι άλλες διαδηλώσεις αριστεριστών και φασιστών και η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στη Ρώμη για την επέτειο των 60 χρόνων από την ιστορική υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

    Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» στην ιταλική πρωτεύουσα είχε την Παρασκευή διαδοχικές  συναντήσεις με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Μόντι, Ρομάνο Πρόντι.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην εορταστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, με την παρουσία του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζεντιλόνι και του πρώην Προέδρου Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο, ο οποίος ακολούθησε μέχρι το Κολοσσαίο.

    Μητσοτάκης: Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη

    «Ισχυρή Ευρωζώνη σημαίνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και μια πιο δίκαιη κοινωνικά Ευρώπη», τονίζει o Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή της Κυριακής», με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τη Συνθήκη της Ρώμης.

    «Χρειαζόμαστε “περισσότερη” Ευρώπη και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστατευτικού», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρει: «Η σημερινή πραγματικότητα δείχνει ότι η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων είναι ήδη εδώ. Αυτό δεν πρέπει να μας τρομάζει. Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας ήταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή. Μπήκαμε στην Ε.Ο.Κ. πριν την Ισπανία και την Πορτογαλία. Μπήκαμε στην Ευρωζώνη. Μπήκαμε στη Ζώνη Σένγκεν. Η Ελλάδα ανήκε, ανήκει και θα ανήκει πάντα στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης. Ήταν, δηλαδή, είναι και θα μείνει στην πρώτη ταχύτητα. Αυτή είναι η θέση μας και θα την υπηρετήσουμε με τρόπο αδιαπραγμάτευτο».

    «Γι’ αυτό», συνεχίζει ο κ. Μητσοτάκης «η χώρα χρειάζεται μια επανεκκίνηση. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία όσο ποτέ για να είμαστε στην πρώτη γραμμή της νέας Ευρώπης. Αλλά για να εξασφαλισθεί αυτό πρέπει η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Και να υλοποιήσει ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να αποκτήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση».

    Επίσης επισημαίνει ότι: «Σε τρεις, κυριολεκτικά ζωτικούς για τα ελληνικά συμφέροντα τομείς, οικονομία, προσφυγικό, εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, η λύση βρίσκεται μόνον στον ευρωπαϊκό δρόμο. Στην όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή και όχι στην περιθωριοποίηση μας από την Ευρώπη».

    «Η Ελλάδα», γράφει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την Ευρώπη και την, έστω και ανεπαρκή, αλληλεγγύη των εταίρων της. Μόνο μέσα και μαζί με την Ευρώπη, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική ανέχεια, το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, τις εξωτερικές απειλές και προκλήσεις. Οι βασικοί λόγοι που ώθησαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να κατευθύνει την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης, διατηρούν σήμερα την επικαιρότητά τους αναλλοίωτη. Ασφάλεια, ευημερία και Δημοκρατία μπορούν να υπηρετηθούν μόνο εντός της Ευρώπης. Εντός της Ευρωζώνης. Εντός του ευρωπαϊκού πυρήνα».

    Εξηγώντας τη θέση του, ότι «χρειαζόμαστε “περισσότερη” Ευρώπη», ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει: «Μετά την κρίση, όχι εύκολα, έγιναν βήματα ενίσχυσης της Ευρωζώνης. Χρειάζονται όμως και άλλα. Όπως η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης και ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων. Αργότερα πρέπει να αποφασίσουμε τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, ώστε η Ευρωζώνη να απαλλαγεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επίσης, πρέπει να εξετάσουμε την πρόταση για Ευρωπαϊκό Υπουργείο Οικονομικών και ενιαίο προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί η Ευρωζώνη να αντιμετωπίζει υφεσιακές κρίσεις που πλήττουν με τρόπο ασύμμετρο μεμονωμένα κράτη».

    «Η ανεπαρκής ευρωπαϊκή απάντηση επιβεβαίωσε ότι και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο μόνος δρόμος είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος. Απόδειξη ότι, επιτέλους, προχωρήσαμε στη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Συνοριοφυλακής. Ένα ιστορικό βήμα για το οποίο η Ελλάδα πάντοτε συνηγορούσε ήδη από το 2007. Ήταν άλλωστε πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο ρόλος της πρέπει να ενισχυθεί», συμπληρώνει ο κ. Μητσοτάκης.

    «Θα επαναφέρουμε τη χώρα στη φυσική ευρωπαϊκή της κοίτη, στο μεγάλο ποτάμι της Ιστορίας που την οδηγεί στο μέλλον που της ανήκει. Γιατί μπορούμε. Και γιατί το μέλλον δεν περιμένει», καταλήγει στο άρθρο του ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Γεννηματά για την Συνθήκη της Ρώμης: Είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις

    Την ανάγκη για λήψη τολμηρών αποφάσεων από την Ευρώπη, 60 χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης διατύπωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από την Ιταλική πρωτεύουσα.

    Σύμφωνα με την ίδια ”Η λιτότητα έχει στραγγαλίσει την Ευρώπη, δεν χρειαζόμαστε ούτε πολλές ταχύτητες, ούτε πολλές επιλογές, χρειαζόμαστε επειγόντως ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από τη Ρώμη.

    Προσερχόμενη στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (S&D) που διοργανώνεται στην ιταλική πρωτεύουσα με αφορμή τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, τονίζοντας πως 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις.

    Διεκδικούμε μία Ευρώπη που σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις θυσίες των πολιτών”, κατέληξε.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ , ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8Α ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε8ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ! ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ , Η ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΛΑ 8Α ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΣ8ΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ! ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ , ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ! 8ΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ 8Α ΨΗΦΙΣΕΤΕ , ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ Ε8ΝΟΥΣ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ , ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩ8ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ! ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ 8Α ΨΗΦΙΣΕΤΕ !

    2. Παρομοιες αναφορες, περι Ευρωπης και ουχι, περι των Ηρωων του 1821, γινονται εδω και χρονια, στα Δημοτικα Σχολεια, της Χωρας. Συνεβη και στο Δημοτικο Σχολειο, του Παιδιου μου. Επροκειτο, να επισκεφτει, το σχολειο, η Γιαννακου. Προφασιζομενη, καποιους λογους, δεν παρεστη, τελικα. Εστειλε ομως επιστολη, την οποιαν και Απαιτησε, να διαβαστει. Τα γραφομενα της, δεν απειχαν διολου, απ αυτα, των σημερινων, Προδοτων. Κοντεψα, να Εκραγω και να θελω, να τα κανω, λιμπα. Μηπως τωρα, καταλαβαινουμε, γιατι τα Παιδια μας, δεν γνωριζουν, το τι εορταζουμε, σε καθε Εθνικη Επετειο;;;; Προφανως, η διαχρονικη Προπαγανδα, των Φεντεραλιστων, πετυχε, τον στοχο της. υ.γ.Υπολογιστε, ποσα χρονια, επιδιδονται, οι Δωσιλογοι, σε αυτην, την προπαγανδα. Συνεβη, οταν ο Γυιος μου ηταν, 7-8 ετων και τωρα ειναι 21.

    3. Καλά ο Παυλόπουλος το τερμάτισε, δεν έβγαλε λόγο, γαυγισμα με απειλές έβγαλε. Οτι έχουμε πει ΟΧΙ 63% ρε ξεφτίλα δεν σου λέει τπτ; πρόσεξε μην το παίζεις και πολυ βαρυ πεπόνι γιατί σας περιμέμνει η γκιλοτίνα για προδοσία, μέρα μεσημέρι θα είναι.

    4. ΕΣΕΙΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΠΟΙΟΥ ΛΑΟΥ ΜΙΛΑΤΕ?
      ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?

    5. Η ψωλή ο Άδωνις πού ήταν; Δεν έκανε καμία δήλωση-γλύψιμο στα αυριανά αφεντικά του;

      ΥΓ. Στέφο, δεν έγραψες τίποτα για την επίσκεψη Πατούλη στον Λευκό Οίκο, αναμένουμε σχόλια!

    6. Πραγματικά τους ακουσα και τρελάθηκα. Αν ειναι δυνατόν, μια τετοια μερα κι αυτοι να μας μιλάνε για ΕΥρωπη. Τι σχέση εχει το ενα θεμα με το αλλο;;; Συνεννοημένοι ηταν ολοι τους;;; Μετα καποιοι λενε πως δεν ειναι ολα στημένα. Μωρε και στημένα ειναι και προσυμφωνημένα.

    7. Οχι που καποιοι λεγανε οτι δεν θα υπογραφε ο τζουφρας και η πολωνεζα,στημενοι στα 14 και οι 2, υπαλληλακια των εβρωπεων ειναι μουαχαχαχα.

      1. ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΚΕ ΡΕ ΖΩΟ…ΚουΚουλΕς ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΟ ΣΤΑ ΕΣ ΕΣ…ΜΗ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ..ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΘΕΟΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ…ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥ ΖΩΟ

    8. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΚΟΤΕΣ!!!!

    9. Οσο τους πληρωνετε τους νταβαντζιδες κΥνοβουλευτικους προδοτες , αυτοι θα συνεχιζουν την Εθνοκτονια – Γενοκτονια των Ελληνων .
      Η ΕΕ ειναι δημιουργημα του εχθρου μας και οσοι το στηριζουν , απλα οταν ελθει η ωρα θα πληρωσουν την προδοσια τους .
      Εμετο μου προκαλουν ΟΛΟΙ οσοι ειναι μεσα στο σκυλοβουλιο .

    10. Να πάρουν την κ@@λο ΕΥρωπη τους και να την ΒΑΛΟΥΝ εκει που ξερουν. Ολοι τους.

    11. Λαθος μερα εκαναν αυτες τις δηλωσεις.
      Αν οι μ@λ@κες θελουν περισσοτερο Ευρωπη ας πανε στην Ευρωπη ας ξεκουμπιστουν απο την Ελλαδα.

    12. Μια αποικια.. που δεν ελευθερωθηκε ποτε ισως.. δυτυχως , όλα τα πιονια και οι μασονοι .. δεν είναι Ελλαδα αυτό το πραγμα.. είναι μια χωρα που απλα κρατιεται.. κατεστραμενη πλεον… . Μας κοβουν την ιστορια.. , κυβερνα το ΔΝΤ , οι Βενιζελομητσωτακηδες πανω από 100 χρονια οι ιδιοι και οι ιδιοι… , ο Σαμαρας τηλεφωνουσε στους στημενους δικαστες, αλλαζουν τα κομματα αλλα τα ιδια μνημονια εχεις… (ηταν που η οικογενειοκρατια φταιει.. και παλι Κουλη σκέφτονται μερικοι …ακομα)…. , μια χωρα που μιλας ελληνικα και οι περισσοτεροι δεν καταλαβαινουν… .Στο μελλον ισως ελευθερωθεί .. ως τοτε πρεπει να ξυπνήσουμε εμεις… . Γνωμη μου …τη σημαια αφήστε την μονιμα… στο site… ,εγω σπιτι μου εχω μια μικρη σημαια μονιμα… (αφήστε καποιους αλλους να χαιρονται με τη σημαια του Χιτλερ..δυστυχως ετσι τους καναν…)

    Comments are closed.