ΕΚΤΑΚΤΟ: TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;- ΣΤΑ 20 ΜΙΛΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!!! (BINTEO)

Κοινοποίηση:
τουρκια7

«Φωτιά» παίρνει στην κυριολεξία το  Καστελόριζο μετά την ανακοίνωση έναρξης εργασιών σε Κρήτη και Ιόνιο με σκοπό  την ανεύρεση υδρογονανθράκων , η οποία αναρτήθηκε και στην  εφημερίδα της κυβερνήσεως , ενώ η Τουρκία και προσωπικά ο Ερντογάν δεν θέλουν να επιτρέψουν στην χώρα μας να προβεί σε οποιαδήποτε έρευνα και πόσο μάλλον εξόρυξη ειδικά στο Αιγαίο .

Το υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις 23 Ιουνίου έχει  εκγρίνει τις αιτήσεις από την κοινοπραξία των μεγάλων εταιρειών ExxonMobil και ΕΛΠΕ , για έρευνα ανεύρεσης  πετρελαίου  και φυσικού αερίου  στα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης, ενώ για την  Energean Oil & Gas στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο, ουσιαστικά  σε νέες θαλάσσιες περιοχές. Για αυτό ακριβώς τον λόγο συνεχίζει και διατηρεί την ένταση η τουρκική πολεμική αεροπορία  σε διάφορα σημεία στο Αιγαίο,  μετά και την χθεσινή υπέρπτηση σε Αγαθονήσι και Ανθρωποφάγους, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί .

 
 

Αυτό όμως που είναι το αγαπημένο τους είναι φυσικά το Καστελόριζο  το οποίο εδώ και 40 χρόνια αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο τους για την ανακήρυξη  ΑΟΖ μέσα στο Αιγαίο, ενώ  διασυνδέει της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Προχθές οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX 815/17   περιοχής νότια του Καστελόριζου, κάτι που φυσικά είναι παράτυπο και παράνομο. Στην  περιοχή έχουν μεταβεί τουρκικά πολεμικά πλοία για την υλοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά 20 μίλια νότια του Καστελόριζου,  με σαφή πρόθεση να αμφισβητηθεί με «νόμιμα » κατά τους Τούρκους μέσα στην διεθνή κοινότητα,  ολόκληρες περιοχές στο Αιγαίο  .

 

Το ελληνικό επιτελείο , ως είθισται, εξέδωσε και αυτό την δική του Navtex «επικαλύπτοντας» την τουρκική ενώ σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι οι τουρκικές αρχές  προβαίνουν σε παράνομες πράξεις.

 

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές το τουρκικό ναυτικό πόντισε κοντά στο Καστελόριζο ειδική συσκευή με άγνωστη «αποστολή» προφανώς λόγω  της επικείμενης ναυτικής  άσκησης που υλοποιείται σήμερα. Συνεχώς έχουμε «εισβολή» τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, υπερπτήσεις πάνω από νησιά ενώ ο αριθμός των παραβιάσεων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

 

Πηγές του ελληνικού και τουρκικού τύπου κάνουν λόγο για σχέδιο πρόκλησης «επεισοδίου» από την τουρκική πλευρά εναντίον της Ελλάδος για την ανεύρεση αφορμής …δημιουργίας διεθνούς ζητήματος όπως έγινε στα Ίμια το 1996. Οι συνεχείς «κλειστές αερομαχίες» τουρκικών αεροσκαφών από «επικίνδυνους» , από όλες τις απόψεις (εκπαίδευσης -ικανοτήτων λόγω φυγής μεγάλου αριθμού πιλότων από το πραξικόπημα)   Τούρκους πιλότους εναντίον των ελληνικών αεροσκαφών, έχουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό , την πρόκληση δηλαδή επεισοδίου στο Αιγαίο και την «εκμετάλλευση του» από την Άγκυρα

Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος απέστειλε αντιπροσωπεία της στην Κύπρο υλοποιώντας  τριήμερη επίσκεψη , κατά την οποία υπογράφηκε    στρατιωτική συνεργασία, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, η επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των σχέσεων Στρατιωτικής Συνεργασίας. Κατά την διάρκεια αυτής επίσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ» Πρόγραμμα εφαρμογής Στρατιωτικής συνεργασίας, σε επίπεδο Ειδικών Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης και Ναυτικής Συνεργασίας για τα έτη 2017-18 από τον Διευθυντή του Στρατιωτικού Επιτελείου του Υπουργείου Άμυνας Πλοίαρχο Κώστα Φυτιρή και τον Ταξίαρχο Αχμέντ Φαχμί Αχμέντ. Πρόκειται επί της ουσίας για ανανέωση της υπάρχουσας συμφωνίας για συνεργασία και σε αυτό τον τομέα, καθως ο άξονας που έχει φτιαχτεί μεταξύ Καΐρου, Λευκωσίς και Αθήνας εστιάζει και σε άλλα ζητήματα.

Κύπρος –Ελλάδα –Αίγυπτος και Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ειδικά μετά την έναρξη εργασιών έρευνας υδρογονανθράκων και την ανεύρεση κοιτασμάτων τεραστίων διαστάσεων. Από αυτή την  διαδικασία η Τουρκία είναι η μόνη που αποκλείεται διότι απλά δεν διαθέτει θαλάσσια ερείσματα και περιοχές που να διαθέτουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

Για αυτό επειδή το ζήτημα της ενέργειας είναι το κορυφαίο σήμερα για το μέλλον  μιας χώρας , η Άγκυρα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει δυναμικά τα κοιτάσματα ….χωρίς καμία διεθνή νομιμοποίηση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο. Η Τουρκία έχει στόχο να μην  επιτρέψει την διεξαγωγή ερευνών στην Κύπρο και αλλά και στην Κρήτη διότι μέχρι εκεί φτάνουν οι απίστευτες διεκδικήσεις τους, παρουσιάζοντας την γνωστή θεωρία τους για την μεσογειακή ΑΟΖ. Η πρόσφατη επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία επεισόδια στα ελληνοτουρκικά είναι περισσότερο από ανησυχητικά γιατί η κλιμάκωσή τους αποσκοπεί σε δημιουργία κλίματος αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί  νησιών μας. Δημοσιεύματα  φέρουν τους Τούρκους να στοχεύουν  ειδικά σε Καστελόριζο, αλλά και σε άλλα νησιά .

Σύμφωνα με κείμενο παλαιότερης  τουρκικής ρηματικής διακοίνωσης σε ελληνικό ΜΜΕ, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του «Βήματος» και αποκαλύπτεται παρακάτω, η Άγκυρα επιμένει ότι όλες οι περιοχές στις οποίες είχαν παραχωρηθεί άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρατική εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), βάσει και των αποφάσεων της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου 2012 στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «βρίσκονται πλήρως εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας, στην οποία η Τουρκία ασκεί αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα (exclusive sovereign rights) με σκοπό την έρευνα και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του βυθού και του υπεδάφους βάσει Διεθνούς Δικαίου, τόσο του εθιμικού όσο και της νομολογίας διεθνών και διαιτητικών δικαστηρίων».

Επομένως, τα οικόπεδα που δημοσιεύθηκαν βρίσκονται, σύμφωνα με τους Τούρκους, εκτός των χωρικών υδάτων του Καστελορίζου και άλλων ελληνικών νησιών της περιοχής. Στη συνέχεια, η τουρκική πλευρά αμφισβητεί τα όσα προβλέπει ο νόμος 4001/2011 περί των εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Τα χαρακτηρίζει μάλιστα «παραπλανητικά και ανεδαφικά» (misleading and unfounded), σε μία εμφανή απόπειρα να ακυρώσει τα δικαιώματα των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.

Τα  σχετικά άρθρα του νόμου αυτού «αντιβαίνουν τις καθιερωμένες διατάξεις και αρχές του Διεθνούς Δικαίου προσπαθώντας να κατοχυρώσουν τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με βάση τη μέση γραμμή  μεταξύ ηπειρωτικών εδαφικών μαζών και νησιωτικών σχηματισμών».

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό…δεν πρόκειται για απλές παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου …αλλά για συντονισμένο σχέδιο υφαρπαγής ελληνικής γης . Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των Τούρκων είναι ο άξονας Κύπρος –Ελλάδα –Αίγυπτος-Ισραήλ που απαρτίζεται από χώρες με τεράστια τοπικά συμφέροντα , διότι σε περίπτωση σύρραξης δεν πρόκειται καμία ξένη δύναμη να επέμβει για λογαριασμό κανενός.

Mε πληροφορίες από Pentapostagma.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Αρχίζει ο πόλεμος…τρέξτε να κρυφτείτε στις ποντικοτρυπες φασιστικά εθνικια!!!!!!

    1. ΕΣΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΙΑ.ΣΟΥ ΑΠΟΝΕΙΜΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΕΟΖΗΤΟΥΛΑΣ “ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΓΑΝΤΙ.

  2. Φιλη ΦΡΥΝΗ, συγχαρητηρια για την αποκατασταση στην “Αποστολή και τη Λήψη, Μηνυμάτων.” Περιμενουμε εναγωνιως, τις νεες σου γεωστρατηγικοπολιτικες σου αναλυσεις και ενημερωση για τα “Πολεμικα μεσα κι εξω” του εχθρου!!! Και μην ξεχνας: ΜΗ ΠΑΤΑΣ “ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ”!!!

  3. ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΙ S300 ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…

  4. Τώρα Στέλνω Πούτιν αυτή τη στιγμή. Εγώ είμαι προφήτης

    1. Κοψε την χειροπλασια συντροφε.

  5. Η Τουρκία διατηρεί, στα Μικρασιατικά παράλια (με έδρα την Σμύρνη), την Τουρκική στρατιά του Αιγαίου, η οποία δημιουργήθηκε από το 1975.

    Η στρατιά αυτή δεν είναι εντεταγμένη στο ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει το συντριπτικό ποσοστό, των αποβατικών σκαφών της Τουρκίας, μαζί με ένα μεγάλο αριθμό ελαστικών λεμβών, που μεταφέρουν μέχρι 12 άτομα σε κοντινές και απρόσιτες ακτές.

    υ.γ 1. Σε προηγούμενο σχόλιο, έγραψα ” Πολεμικά Μέσα “. Επειδή όμως, είμαι Ασχετη, δεν γνωρίζω, εαν τα παραπάνω αναφερόμενα, λογίζονται, ως τέτοια.
    υ.γ 2. Δική σας, η επιλογή, για το τι και αν, αναρτήσετε. Αναγκάζομαι, να τα βάζω, ως σχόλια, δεδομένου πως, μέχρι στιγμής, είναι ανέφικτη, η Αποστολή και η Λήψη, Μηνυμάτων.

    1. ΤΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΑΞΕΙ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΕΛΕΟΣ!!! ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΤΑΣ “ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ” ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!
      ΦΙΛΙΚΑ!!!

      1. Εαν δεν Σεβομουν, τον κο.Χιο και το site, θα σου απαντουσα καταλληλως. Τρολλιασμενη Λουλου. Δεν φτανει, που σε ξεστραβωνω. Αντε να ξεπλυθεις, απο το γρασσο. Στραβαδι. Αρουραιε.Σε ετσουξε ε;;; Βαζελινη, baby.

        1. ΒΛΕΠΩ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ “η Αποστολή και η Λήψη, Μηνυμάτων.” ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!

  6. Μηπως γνωριζετε, που βρισκονται, τα Πολεμικα μεσα, των Μογγολων και ποσο ευκολο ειναι, να μας την πεσουν;;; Λαμβανοντας και υπ οψιν, πως Τουρκοι διαχειριζονται, το λιμανι της Λημνου, Τουρκοι – συμφωνα, με παλαιοτερα δημοσιευματα – εχουν αγορασει Στρατοπεδο, στην Ροδο και αλλα, σχετικα.

  7. Λοιπον, θα κανω μια … μαντεψια. Οχι τοσο, για το τι συμβαινει και που ειναι, προσυνεννοημενο και προσυμφωνημενο, με τους δικους μας Τουρκομογγολους, αλλα για το τι, θα συμβει. Στο πισω μερος, του μυαλου μας, τα κραταμε, ως δεδομενα, τις Συμφωνιες, μεταξυ Τουρκων ( Τουρκιας ) και Ντοπιων Τουρκαλαδων, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, μας … Κυβερνουν. Παμε παρακατω. Ναι. Εχω την αισθηση, πως θα μας, την πεσουν, οι Πισωγλεντηδες. Ο Λογος; Αυτοι να … ” Γκριζαρουν ” την περιοχη και οι ντοπιοι, να εχουν … ” Αλλοθι ” και … ” Επιχειρηματα “, για το Ποπολο. Γιατι κατ εμε, Σκοπο εχουν, να φερουν το πραμμα, στο … Διαπραγματευτικο, τραπεζι, ωστε να γινει και Φανερα πλεον, η Μοιρασια. υ.γ Αναμεινατε αρθρα, περι Καστελλοριζου, μολις αποκατασταθει το e- mail μου. Ενα θα σας πω. Πως η ΑΟΖ του Καστελλοριζου, εχει μεινει στην απεξω, σε ολες τις συμφωνιες τους

  8. ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ Η ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΓΥΑΛΙ!ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

  9. Τι να συμβαίνει ετοιμάζονται να μας την πέσουν.Και για άλλη μια φορά δε θα βρεθεί ένα κομάντο πατριώτης να ρίξει μια σφαίρα ενώ θα κλαίγονται.Δημόσιοι υπάλληλοι όλοι

Comments are closed.