ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ! ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Κοινοποίηση:
    ta-adelfia-tou-aleksi-tsipra.w_l

    Στα δικαστήρια Μυτιλήνης εκδικάστηκε σήμερα το πρωί η υπόθεση του 49χρονου αδελφού του πρωθυπουργού, πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για χρήση πλαστογραφημένου εγγράφου.

    Ο Δημήτρης Τσίπρας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε χρησιμοποιήσει πλαστογραφημένο έγγραφο για ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου, ενώ, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, όφειλε ασφαλιστικές εισφορές περίπου 2.000 ευρώ.

    Όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, το έργο τελικά δεν κατάφερε να το πάρει και κινήθηκε ποινική διαδικασία για τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου.

    Η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10:00 το πρωί με την παρουσία τριών συνηγόρων υπεράσπισης και, έπειτα από κάποιες διακοπές, ολοκληρώθηκε στις 14:00.

    Το ποινικό αδίκημα τελικά παραγράφηκε, αφού ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε -και το δικαστικό σώμα δέχθηκε- ότι, λόγω του μικρού ποσού που όφειλε ο Δημήτρης Τσίπρας και το οποίο στη συνέχεια πλήρωσε, το κατηγορητήριο έπρεπε να αλλάξει και από «χρήση πλαστού εγγράφου», να τροποποιηθεί σε «χρήση πλαστού πιστοποιητικού», αφού το συγκεκριμένο έγγραφο ήταν και φωτοτυπία.

    Έτσι, το δικαστήριο, επικαλούμενο το άρθρο 4411/16 «για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων», προχώρησε σε παραγραφή του ποινικού αδικήματος.

    Το LesvosNews.gr, δε, επικαλούμενο αναγνώστη του, δικηγόρο στο επάγγελμα, ανέλυσε δικονομικά τις ακριβείς ορολογίες για την υπόθεση και την εξέλιξή της.

    Παρατίθεται η σχετική σημείωση: «Το αδίκημα, μετατράπηκε η κατηγορία από πλαστογραφία (216 ΠΚ) σε πλαστογραφία πιστοποιητικού (217 ΠΚ) φορολογικής ενημερότητας και εξαλείφθηκε το αξιόποινο (άρθρο 8 του Ν.4411/2016), γιατί η πράξη είχε τελεσθεί μέχρι τις 31-3-2016 και η ανώτερη ποινή που προέβλεπε ο νόμος σε περίπτωση καταδίκης είναι μέχρι ένα έτος. Δηλαδή το Δικαστήριο ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της πλαστογραφίας πιστοποιητικού,αλλά σύμφωνα με τον ανωτέρω Νόμο δεν επεβλήθη ποινή».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. ΟΥΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΛΕΙΠΟΝ ΟΙ ΕΠΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΟΣΉΣΑΝΤΕΣ (Παυσανίας)
      Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ (Σουρής)
      Η ΜΟΧΘΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΤΥΧΑΙΩΣ Η ΕΚ ΛΑΘΟΥΣ (Αριστοτέλης)
      ΧΑΛΕΠΟN ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΥΠΟ ΧΕΙΡΟΝΟΣ ((Δημόκριτος)
      ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΝ ΠΑΝ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟΝ ΓΕΝΟΣ (Σοφοκλής)

    2. ….και μετά απο καθε σκανδαλο του ειδουσ, καταδικάζουν σε φυλάκιση τον Ηλία Κασιδιαρη…..!

    3. Δέν υπάρχει Δικαιοσύνη ,μια διαπλοκή μόνον.
      Ελληνικέ λαέ ,δέν ξυπνάς με τίποτα , η κομμματοκρατία ειναι το πολίτευμα σου.

    4. Πλαστογραφηστε και κλεψτε ελευθερα υπαρχει δεδικασμενο.

    5. ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ-ΜΜΕ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    6. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ….. ” ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ” , ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ,ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ,ΛΗΣΤΕΣ, ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ, Α ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,…..

    7. ETΣΙ, ΕΤΣΙ. ΑΘΩΟΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΝ ΟΧΙ, ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΣΟΥ.. ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ΄΄ΑΓΑΠΩ……..

    8. Τώρα θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι: πολύ σωστά τον αθώωσαν για να ξεμπερδεύουμε με μικροπαραβάσεις, αλλά λίγο πιο πέρα σε άλλο άρθρο οι “ίδιοι” Έλληνες δικαστές έναν φουκαρά που δεν είχε να πληρώσει τα διόδια τον έχωσαν μέσα για 40 μέρες, και ρωτώ: γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; και κάτι ακόμα, καλά ο τσιπραδερφός δεν είχε να πληρώσει 2000 ευρώ;;;; καλά θα τρελαθούμε;;;;;

    9. Να μην ξεχναμε, πως τσιπρας και παππας, ειχαν Τεχνικη Εταιρεια. Ετσι; Καταγγελιες, ειχε κανει και ο Δολοφονημενος, Γκολιας. Αναρωτιεμαι. Συνδεονται αραγε, οι Τεχνικες Εταιρειες;;;

    10. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ πέφτει ή μένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Από ποιους εξαρτάται
      Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 12:48
      Η επίθεση που δέχεται ο Πάνος Καμμένος από την αντιπολίτευση, αλλά και η δοκιμασία της δεδηλωμένης, εξαιτίας της άρνησης των αντιπολιτευόμενων κομμάτων να ψηφίζουν κυβερνητικές ρυθμίσεις, που δεν έχουν τη στήριξη των ΑΝΕΛ, δημιουργεί νέες ισορροπίες στην Βουλή.

      Οι ΑΝΕΛ έδειξαν διατεθειμένοι να ψηφίσουν τελικά τις δύο επίμαχες τροπολογίες, για την θέσπιση αλλαγής φύλλου και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, τις οποίες είχαν αρνηθεί να αποδεχθούν και από αυτός κρίνεται αν θα εφαρμοστεί πλήρως η λεγόμενη «αριστερή ατζέντα» στην Ελλάδα ή όχι.

      Ως αποτέλεσμα να προκλήθηκε η έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει νομοθετική πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, που δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ, κάτι που δίνει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, τεράστιο ρόλο στην εφαρμογή ή όχι της λεγόμενης «αριστερής ατζέντας» του ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κοινωνία (Παιδεία, Οικονομία, Πολιτισμός, Μεταναστευτικό, Εθνικά Θέματα).

      Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει πλήρη κάλυψη στον κ. Καμμένο για όλα όσα επικρίθηκε τελευταία (υπόθεση Γιαννουσάκη, ψώνια σε πολυτελές κατάστημα στο Λονδίνο, επίσκεψή σε καζίνο της βρετανικής πρωτεύουσας).

      Όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, τα δύο τελευταία περιστατικά προκάλεσαν μεν δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τελικά επιλέχθηκε να στηριχθεί ο υπουργός Άμυνας, καθώς πλέον το κόμμα των ΑΝΕΛ έχει κομβικότατο ρόλο σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

      Μέχρι στιγμής, αυτό που φαίνεται είναι πως οι ΑΝΕΛ αποδέχονται να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη λεγόμενη «αριστερή ατζέντα», σε κοινωνικά και εθνικά θέματα και στα οποία οι ίδιοι τηρούν, από ιδεολογικής άποψης, αρνητική στάση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι ιδιαιτέρως κρίσιμης σημασίας η προώθηση τέτοιων ζητημάτων.

      Έως τώρα η άρνηση των ΑΝΕΛ να στηρίξουν τέτοιες τομές, δεν είχε επιπτώσεις, καθώς τουλάχιστον η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι προσέφεραν τις προς στήριξη ψήφους τους.

      Τώρα όμως τι θα γίνει;

      Οι ΑΝΕΛ θα δεχτούν να στιγματιστούν, με τις όποιες συνέπειες, ως στήριγμα της πλήρους προώθησης της «αριστερής ατζέντας» ή θα επιφέρουν με την στάση τους αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και πτώση της Αριστεράς από την κυβέρνηση;

      ΥΓ. Πολλά θα κρίνει και η στάση του ΠΑΣΟΚ με τον νέο αρχηγό που αναμένεται να εκλεγεί και θα καθορίσει την πορεία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος προς τα αριστερά (στήριξη σε ΣΥΡΙΖΑ) ή το Κέντρο (στήριξη σε Νέα Δημοκρατία).
      https://youtu.be/I9bdCdQH4J4
      https://youtu.be/bZ5Okaxl0HE
      https://youtu.be/bSKpg8Tafn0
      https://youtu.be/rRjwyJRO9zo

    11. Λαμογιο σαν τον αδερφο του και αυτος. Εαν αυτος οι μαλακας εκανε κομπινα για να τσεπωσει 1εκ.ευρω σκεφτειτε τι δουλειες εχει κανει ο ψευταλεξης και ολοι φυσικα καταλαβαινουμε γιατι εχει γαντζωθει στην καρεκλα. Αλλα και αυτη η εισαγγελεας δεν ντρεπεται καθολου? Στην φυλακη ενας φτωχος ανθρωπος επειδη δεν πληρωνε διοδια και αθωος το λαμογιο πλαστογραφος αδερφος του αρχιψευτη πρωθυπουργου? Τελικα οποιος ψηφιζει συριζα ειναι και πολυ μαλακας ρε αδερφακι μου , πολυ ομως.

    12. ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Κ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΕΕΤΣΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΓΡΟΥΝ ΖΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ

    13. Ειδες αμα εχεις τις “ακρες” σ’ αυτη τη χωρα??? Αυτος χρωσταγε 2000(μονο???!!!) ευρω, πλαστογραφησε δημοσιο εγγραφο για να παρει μερος-παρανομα- σε διαγωνισμο εκατομμυριων…κι αθωωθηκε!!! Ο αλλος χρωσταγε τα διοδια Αθηνα-Καλαματα γιατι ηταν απορος και πηγε φυλακη γιατι δεν ειχε να πληρωσει!!! Γιατι σε καθε μια περιπτωση, οι πιο ξεφτιλισμενοι κι απ’ τους πολιτικους ακομη, “Ελληνες” δικαστες, εκριναν οτι αυτη ηταν η σωστη αποφαση!!!

    Comments are closed.