ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΔΥΟ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. 45 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    αιγυπτος

    Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα, καθώς δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, κόστισαν την ζωή σε 45 ανθρώπους προς το παρόν.

    Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το ελεγχόμενο από αυτό πρακτορείο ειδήσεων AMAQ.

    Κυριακή των παθών για τους Χριστιανούς στην Αίγυπτο μετά τις δυο επιθέσεις που έγιναν σε εκκλησίες στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και στην Αλεξάνδρεια. Στην πρώτη επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και άλλοι 70 τραυματίστηκαν.


    Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα στο Δέλτα του Νείλου παραμένει αδιευκρίνιστο αν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός μέσα στην εκκλησία ή αν καμικάζι αυτοκτονίας μπήκε στο Ναό την ώρα της λειτουργίας και ανατινάχθηκε. Στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου, η επίθεση έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο.


    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για καμία από τις δύο επιθέσεις.


    Λίγες ώρες πιο πριν είχε γίνει πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε εκκλησία Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο . Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς, υπάρχουν ο νεότερος απολογισμός είναι τουλάχιστον 21 νεκροί και 50 τραυματίες.

    Ένα video που ανέβηκε στο twitter φέρεται να δείχνει τη στιγμή που εκρήγνυται η βόμβα μέσα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν είχε τοποθετηθεί μέσα στην εκκλησία εκρηκτικός μηχανισμός ή αν η επίθεση έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας.


    Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός Άχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.
    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό “αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε”. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

    Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.

    Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

    Η επίθεση σημειώνεται πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κάλεσε οι χριστιανοί να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.


    Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. Ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Οι τζιχαντιστές εχουν σκοτώσει πολλούς χριστιανούς. Ακόμα και πρόσφυγες σε καράβι. Ξεμοναχιαζαν πχ καποιον χριστιανό και τον ρωταγανε αν είναι μουσουλμάνος. Αν έλεγε ότι είναι χριστιανός του τρυπαγαν με μαχαίρι το στομάχι. Αυτός έλεγε “ωχ με έφαγαν!” αλλα δεν τον άκουγε κανεις. Έτσι έπεφτε κάτω φαγωμένος! Τότε τον κλέβανε και μετά τον πέταγαν στην θάλασσα.

    2. Την ίδια ώρα που οι ελεεινοί τσάτσοι της Μέρκελ πανηγυρίζουν για την… αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού για το προσεχές καλοκαίρι, τα κατ’ εξοχήν τουριστικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου μετρούν τις πληγές τους, εξαιτίας του «προσφυγικού», που κατέστρεψε την κύρια πηγή εισοδημάτων τους, τον τουρισμό!

      Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν και παρέδωσαν στους ευρωβουλευτές (τώρα σώθηκαν!) φορείς και πολίτες της Χίου, το ποσοστό της επίσημης ανεργίας στο νησί εκτινάχθηκε μέσα σε μια τετραετία από το 13,9% το 2012 στο 26% το 2015.

      Επιπροσθέτως, από το 2012 έως το 2016, 1.414 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ενώ πολλές άλλες λειτουργούν μόνο στα χαρτιά, αδυνατώντας να κλείσουν και τυπικά λόγω οφειλών στο Δημόσιο.

      Εις ότι αφορά την τουριστική αγορά, τη διετία 2016-2017, υπήρξε μείωση του ποσοστού διανυκτερεύσεων κατά 40,36%, μείωση του αριθμού των επισκεπτών κατά 42,58 % και μείωση των εσόδων κατά 35,16%.

      Χαρακτηριστικά, το 2013 έφθασαν στο αεροδρόμιο του νησιού 8.830 πολίτες από ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 2016 ο αριθμός των αφίξεων αεροπορικώς μειώθηκε στα 2.226 άτομα.

      Και βέβαια, ανάλογες είναι και οι επιπτώσεις και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, που έχουν γίνει «προσφυγικοί» προορισμοί…

    3. Ποτέ δεν θα καταλάβουμε το τι σημαίνει να είσαι χριστιανός ανάμεσα σε μουσουλμάνους.Εμείς βέβαια εχουμε κλάσει τους χριστιανούς και αγκαλιάσει τους μουσουλμάνους.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΊ ΠΡΌΣΦΥΓΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ? ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΈΠΕΤΕ ΝΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΎΝ ΑΣΥΛΟ? ΕΝΩ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΎΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΕΥΡΩΠΗ

    4. Αυτα ας τα βλέπουν οι ηλίθιοι αριςτεροι. Αυτα θα γίνουν και στην Ελλαδα σε λιγα χρονια, οταν οι μουςουλμανοι γίνουν αρκετοί σε αριθμό.
      Μόλις πριν λιγο είδα στον Σκαι στα αθλητικά, την μεγαλη Τρίτη νομιζω, εχουν σχεδιάσει εναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελληνων παιδιων και μια ομάδα παιδιων …..προςφυγων….Με το ζόρι, προσπαθούν να μας τους κατσίκωσουν στον σβέρκο. Κι εμεις βεβαια, μούγκα.

    5. Αυτα να τα δουν οι δικοι μας παπαδες που τους ταιζουν ποτιζουν χαρτζιλικωνουν.Νομιζουν οτι σε μας θα φερθουνε καλα.Α ρε κοπριτες τεμπεληδες παπαδες.Ο Θεος να αναπαυσει τους ανθρωπους.

      1. Δηλαδή για να μην είναι τεμπέληδες και να γίνουν σωστοί πρέπει να πάψουν να είναι χριστιανοί, ν’ αρπάξουν όλοι από ένα σουγιαδάκι και να σφάζουν μουσουλμάνους έτσι; Είναι κρίμα που μπορείς εσύ η ανώνυμη γουρούνα τέτοιες άγιες ημέρες να αποκαλείς κοπρίτες και τεμπέληδες αυτούς που μεταδίδουν το Σώμα και το Αίμα Του Χριστού και κάνουν το καλό σε όλους ανεξαιρέτως . Να τα σκεφτείς όλα αυτά όταν θα κρατάς αυτές τις μέρες τη βρωμολαμπάδα σου. Ντρέπομαι που στην πατρίδα μου υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα. (Δυστυχώς το είδος σου θα εξακολουθήσει να υφίσταται γιατί όλο και κάποιος τσόγλανος αλήτης θα σε γκαστρώσει ….)

        1. αι τραβα μωρη που θα μας πεις οτι κανουν καλο οι παπαδες και μαλιστα σε ολους ανεξαιρετως. που ζεις ρε ορνιο; για τους παπαδες παιδεραστες τι γνωμη εχεις; για τους παπαδες που πας στην εκκλησια για το μυστηριο του γαμου και της βαπτισης που σε αντιμετωπιζουν λες και πηγες στο μαγαζι τους τι γνωμη εχεις; για τους παπαδες λαμογια που οποιον και να ρωτησεις σιγουρα θα ξερει τουλαχιστον εναν τι γνωμη εχεις; σιγουρα υπαρχουν και καλοι αλλα μην τρελαθουμε κιολας με τους δημοσιους υπαλληλους οτι κοπτοντε για το καλο του κοσμακη.

    6. τΟ ΙΔΙΟ ΜΙΣΟς ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ Κ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ χΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ιΣΛΑΜΙΣΤΗςΗ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ,ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΦΑΓΕς ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΑΛΙΝ Κ ΛΕΝΙΝ Κ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Κ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ

    7. Ο Χριστός ξανασταυρώνεται που λέει κι ένα τραγούδι .. τομάρια ισλαμιστές..

    8. Ισλαμ ισον δολοφονοι κσι φιδια κολοβα.Τελεια και παυλα.Δεν υπαρχουν καλοι και κακοι μουσουλμανοι.Ειναι ολοι το ιδιο.

    9. Ο Θεός να αναπαυσει τις ψυχες τους

    10. Ξεκαθαρος πολεμος μισους απο τους ισλαμοπυθηκους κατα των χριστιανων , αυτη ειναι η νεα ταξη πραγματων ο λεγωμενος παλι-ανθρωπισμος που ασπαζεται ολη η ευρωπη των εβραιων και φυσικα ψιλα γραμματα η λεξη διαμαρτηρια , αν τωρα αυτο το εκαναν χριστιανοι κατα των ισλαμιστων θα βωουσε το συμπαν συλλαλητηρια φασιστες ακραιοι και τα γνωστα προπαγανδιστικα συνθηματα των καθε κατσαμπλιαδων

    11. Έχω μια κακή προαίσθηση, ότι θέλουν να μας καθαρίσουν όλους!

    12. Ανοικτό «πόλεμο» στην εναλλακτική ενημέρωση στο ιντερνέτ ξεκίνησε η Γερμανίδα καγκελάριος και ο «πολύς» Β.Σόιμπλε, με στόχο να φιμώσουν τον εναλλακτικό μη συστημικό τύπο που «εμποδίζει » τα σχέδια τους.
      .

      Η Γερμανία θα επιβάλει πρόστιμα ύψους μέχρι 50.000.000 ευρώ εάν το Facebook δεν αναιρέσει την δυνατότητα ανάρτησης εναλλακτικών ειδήσεων από την πλατφόρμα του , δείχνοντας τις άνομες προθέσεις της Γερμανίας στο θέμα της ενημέρωσης.
      .

      Ο υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας, Heiko Mass, αναφέρει ότι οι γίγαντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook δεν έχουν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσουν το περιεχόμενο ιστοσελίδων που η κυβέρνηση θεωρεί ως «ανατρεπτικό».
      ,

      Ο κ Maas ανέφερε το Twitter επισημαίνοντας ότι έχει διαγράφει μόνο το 1% της «ρητορικής μίσους των χρηστών κατά των μουσουλμάνων μεταναστών» ενώ το Facebook το 39%. «Αυτό δεν είναι αρκετό ακόμη» , είπε ο κ Maas.
      .

      Ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους πιστεύεται ότι έχουν γίνει διαδεδομένα στα γερμανικά social media μετά την άφιξη του μεγάλου αριθμού προσφύγων στη Γερμανία.

    13. Η μόνη λύση είναι απαγόρευση του ισλαμ σε όλα τα πολιτισμένα κράτη και απέλαση όλων των μουσουλμάνων. Δεν υπάρχουν αθώοι μουσουλμάνοι όλοι το ίδιο πιστεύουν. Να πάνε στον αγύριστο όλα τα ισλαμικά σκουπίδια !

    14. ΄Ολως παραδόξως (!!!), σιγή ιχθύος τηρούν οι “ανθρωπιστικές” οργανώσεις της υφηλίου και η “Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” … Κι αυτό συμβαίνει, διότι τα θύματα είναι Χριστιανοί, οι οποίοι, σύμφωνα με τα αρρωστημένα μυαλά που κινούν τα νήματα, ούτε δικαιώματα έχουν, ούτε περιθώρια για συμπόνοια και συμπαράσταση … Σε αντίστοιχη περίπτωση, εάν τα θύματα ήταν ισλαμιστές, όλα τα ισλαμοφασιστάκια του πλανήτη, θα έβγαιναν λαλίστατα να εξαπολύσουν δριμύτατες κατηγορίες κατά των δολοφόνων, να ποστάρουν φωτογραφίες αιμόρφυτων θυμάτων και να οργανώσουν συλλαλητήρια σε όλες ανεξαιρέτως τις πόλεις παγκοσμίως, με πανώ διαμαρτυρίας κατά του ισλαμοφοβισμού …
      Στην προκειμένη περίπτωση, όλοι μούγκα στη στρούγκα και ούτε ΕΝΑ πανώ, κατά του χριστιανοφοβισμού και των χριστιανοδολοφονιών …
      ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΤΕΡΑΤΑ της Ν.Τ.Π. , έχετε κατά νου, ότι η θεία δίκη αργεί, αλλά δεν λησμονεί …

    Comments are closed.