ΩΡΑ 09:08! ΤΟ ΦΥΣΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ – Η ΤΣΙΚΝΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ]

    Κοινοποίηση:
    tsikna11

    Το είπαν και το έκαναν. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαίτειου τσικνίζουν αυτή την ώρα στην Ηρώδου Αττικού λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είναι αναμενόμενο, ο δρόμος έχει κλείσει και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός.

    Στο σημείο βρίσκεται ο ρεπόρτερ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ, Νίκος Τσιαμτσίκας και καταγράφει την διαδήλωση:

    tsikna11 tsikna10 tsikna9

    tsikna8

    TSIKNA7 TSIKNA6 TSIKNA5 TSIKNA4 TSIKNA3 TSIKNA2 TSIKNA1

    20-02-2020: καθαρίστριες τσικνίζουν έξω από το Μαξίμου | makeleio.gr (part 3/3) from Makeleio WebTV on Vimeo.

    20-02-2020: καθαρίστριες τσικνίζουν έξω από το Μαξίμου | makeleio.gr (part 2/3) from Makeleio WebTV on Vimeo.

    20-02-2020: καθαρίστριες τσικνίζουν έξω από το Μαξίμου | makeleio.gr (part 1/3) from Makeleio WebTV on Vimeo.

    Τι ζητούν

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και την εκπρόσωπο των καθαριστριών Τζένη Σαμοήλη οι συμβάσεις περίπου 45 καθαριστριών στο Δρομοκαΐτειο αλλά και 15 εργαζομένων στην τραπεζοκομεία και στη φύλαξη λήγουν τον Μάιου του 2020 και δεν υπάρχει ούτε κυβερνητική απόφαση ούτε και νομοθετικό πλαίσιο μέσω ΕΣΕΠ για την ανανέωση των συμβάσεων τους.

    «Θα παραδώσουν στους εργολάβους»

    «Ανησυχούμε πως περιμένουν την λήξη των συμβάσεων μας για να παραδώσουν τις θέσεις μας στους εργολάβους. Είναι κάτι που δεν το έχει απορρίψει η κυβέρνηση και επίσης αποφεύγει να συζητήσει μαζί μας. Εδώ και δύο μήνες έχουμε ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου αλλά μας αποφεύγει», είπε η Τζένη Σαμοήλη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είπε:

    «Ανησυχούμε μήπως η κυβέρνηση δεν ανανεώσει τις θέσεις εργασίας του ήδη υποστελεχωμένου προσωπικού όχι μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αλλά σε όλα τα νοσοκομεία. Είμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου, το Μάιο λήγουν οι συμβάσεις που κάθε χρόνο ανανεώνονταν αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε πρόβλεψη, ούτε συζήτηση για τις θέσεις εργασίας περίπου 45 καθαριστριών και 15 εργαζομένων στην ασφάλεια και στην τραπεζοκομία. Είναι κάτι που το έχουμε θέσει στην κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Οταν υπογράφεις σύμβαση ενός χρόνου στον ιδιωτικο τομεα μετα γιατι δεν κανεις απεργια
      Και στο τελος βτος υπογραφεις για καποιοδιαστημα θελεις και πας και γνωριζεις μετα γιατι κατσοκονεσαι
      Αι σιχτιρ με ολα τα φασιστερα

    2. Το καλύτερο είναι ακόμη και όλο το δημόσιο να δοθεί στους εργολάβους…. κανονικά 8 ώρες εργασία και όχι μισθούς τα τριπλά από τον ιδιωτικό τομέα σε όλο τον κόσμο ήμαστε οι μόνοι χώρα με τέτοιους μισθούς σε δημόσιο…… και τόσες αργίες με τόσα σωματεία … Έλεος… Και με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουν της αντλίες ψήφων τα κόμματα από το δημόσιο…

    3. Ότι θέλει κάνει ο καθένας! Δεν μπορώ να καταλάβω με σύμβαση είναι, το ξέρανε όταν υπογραψαν, καλό είναι να έρθουν και κάποιοι άλλοι να δουλέψουν, τόσους ανέργους έχουμε και αυτοί έχουν ανάγκη!

    4. ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΚΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ)ΜΕ 2 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ… ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 301 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ? ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΣΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΨΗΣΙΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

    5. ευτυχως που υπαρχουν οι καθαριστριες του δημοσιου που εκμεταλευονται το τερπνον με τα του ωφελιμου, και ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΞΑΝΑΖεσταμενη ΣΟΥΠΑ.πολυ τσικνα βρε παιδια. να ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.σκουπες υπαρχουν??

    6. Δεν χαμπαριαζουν απο αυτα τα σκουληκια της μεταπολιτευσης δεν χαμπαριζουν οι αληταραδες γερμανοεβραιοδουλοι δοσειλογοι των Αθηνων απο τεττοιες ενεργειες…αλλα θελουν ……………….και φυσικα να ψαχνουν την ψηφο τους και μετα βρεγμενη σανηδα……για τα εγκληματα που συνεχιζουν να κανουν κατα των ελληνων και ΕΠΙΤΑΞΗ των περιουσιων τους

    Comments are closed.