ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ! ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ! ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ «ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ», ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ – ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ: «ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΖΩΝΕΣ ΜΕ ΡΟΖ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ»

    Κοινοποίηση:
    1

    Διευκρινίσεις για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό που έχει χρησιμοποιηθεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης καλώντας τους πολίτες και τους επισκέπτες να περιμένουν την ολοκλήρωσή του.

    «Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο» εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης

    «Έχω ακούσει για «666», για «έργο του διαβόλου», για θρησκευτική ουδετερότητα αλλά έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων» είπε αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    1

    Όπως εξήγησε «ο δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φώτα το 2002 ή το 2003. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης ήταν υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και έμεναν σκοτεινά. Εμείς λοιπόν απευθυνθήκαμε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία και ζητήσαμε βοήθεια. Είπαμε «ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης». Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται».

    Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική την ανταπόκριση από 19 ιδρύματα, εταιρείες και σωματεία που «υιοθέτησαν» μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες καθώς, όπως ειπε, «μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα. Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πολλά μέρη όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν».

    Μιλώντας ειδικά για τη Βασιλίσσης Σοφίας, η εικόνα της οποίας έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι «το ίδρυμα Ωνάση μας έκανε μια πρόταση τολμηρή. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ελπίζω πραγματικά όταν να τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Θέλουμε όλες οι φωνές της πόλης να ακούγονται».

    Κάθετα αντίθετος με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό που επέλεξε το Ίδρυμα Ωνάση για την Βασιλίσσης Σοφίας εμφανίστηκε ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής του Συνδυασμού « Η Αθήνα είσαι εσύ».

    Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε πως δεν είναι τυχαία η κατακραυγή του κόσμου στη συγκεκριμένη παρέμβαση στη Βασιλίσσης Σοφίας και είπε με αιχμηρό τρόπο: «Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες»!

    «Χαλάσαμε κάτι που ήταν καλό, αν είναι ένα μέρος που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ ως ωραίος χριστουγεννιάτικος στολισμός αυτή ήταν η Βασιλίσσης Σοφίας. Δεν έχω αντίρρηση να δούμε τα πράγματα πιο προοδευτικά, είμαι ο τελευταίος που πιστεύει ότι πρέπει να μείνουμε μόνο στις παραδοσιακές μορφές τέχνης και στολισμού μιας πόλης, αλλά όταν υπάρχει μια τέτοια κατακραυγή καλά θα κάνουν όλοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε αυτή την απόφαση να ακούσουν τι λέει ο κόσμος. Δεν τα λέει ο κόσμος τυχαία. Δεν μπορείς σε μια κοινωνία- που έχει τρανταχτεί όλα αυτά τα χρόνια και θέλει να δει να επέρχεται μια κανονικότητα- να πηγαίνεις να κάνεις μια καλλιτεχνική παρέμβαση σε ένα πράγμα που είχε και που ήταν καλό. Είναι σαν να βγάλεις αύριο τους εύζωνες με ροζ φουστανέλες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Γερουλάνος.

    Αιχμές Γερουλάνου για Ίδρυμα Ωνάση και δήμο

    Μάλιστα, ο κ. Γερουλάνος άφησε αιχμές τόσο για τον δήμο Αθηναίων, όσο και για το ίδρυμα Ωνάση, για τον στολισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει το όλο θέμα με ένα απόμακρο τρόπο από την κοινωνία.

    «Είναι απόμακρος ο τρόπος αντιμετώπισης του ιδρύματος Ωνάση στις συγκεκριμένες αντιδράσεις και την κατακραυγή. Ο κόσμος θέλει ορισμένες σταθερές, πείτε το συντηρητικό, πείτε το όπως θέλετε, όμως η πραγματικότητα είναι ότι τα πράγματα που λειτουργούν σωστά θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά. Αν είναι να κάνουμε παρεμβάσεις εκεί που τα πράγματα λειτουργούν καλά, δείχνει πόσο δεν καταλαβαίνουμε τα πράγματα που δεν λειτουργούν καλά», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

    «Γιατί δεν πάμε στις γειτονιές που δεν στολίζονται, σε όλους εκείνους που λένε πως μόνο το Σύνταγμα στολίζεται. Ας πάμε στον Κολωνό, στα Σεπόλια, στην Ακαδημία Πλάτωνος, που δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικη αγορά και φεύγει όλος ο κόσμος. Γιατί δεν πάμε εκεί και να κάνουμε εκεί δοκιμές προοδευτικού τρόπου στολισμού; Αν είναι επιτυχημένο θα τραβήξει κόσμο να πάει εκεί να το δει», συμπλήρωσε ο κ. Γερουλάνος αναφερόμενος στον στολισμό της Αθήνας για τα Χριστούγεννα 2019.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. ειστε τοσο…. μα τοσο………..σανοτρωγοντα οντα που θελουν και θεαμα στην πολη που διελυσαν….. αι σιχτιρ……………. και ακομη παραπερα μπας και ξεβρωμησει η ελλαδα…..

    2. Δηλαδή οι υπόλοιπες χριστιανικές χώρες – στις οποίες ζουν και αλλόθρησκοι- που έχουν έναν πολύ καλό στολισμό ανάλογο των Χριστουγέννων, τι είναι καθυστερημενες; Περιμένετε λέει να ολοκληρώσουμε το στολισμό….Άει καληνύχτα…πότε βρε χαντακομένε θα τον ολοκληρώσεις το Πάσχα;

    3. Πρεπει να επεινε πολυ χασισι ο συχωρεμενος! πως βγηκε ετσι ο γιος του! Σα μαστουρωμενος!

    4. Καλά ο Μπακογιάννης θέλει οφθαλμίατρο. “Πού βλέπετε το 666?” ‘Ελα ντε! Άνθρωπε μου στραβός είσαι? Μπροστά σου είναι. Παντού 666. Και είναι τόσο χαρακτηριστικό που μόνο τυχαίο δεν είναι. Αυτό έγινε επίτηδες. Θυμίζει τα γνωστά παπαγαλάκια του συστήματος που βγαίνουν και λένε “Υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι που λένε ότι μας ψεκάζουν, χαχαχαχα” Βρε μαλάκα αφού όταν μας ψεκάζουν με το αέριο της ευτυχίας(?) ο ουρανός είναι κομμένος σε τετράγωνα σαν μπακλαβάς. Είναι δυνατόν να περάσανε τόσα επιβατικά αεροπλάνα την ίδια ώρα και από το ίδιο μέρος και με τα καυσαέρια τους να κάνανε τον ουρανό μπακλαβά? Τι διάολο, ραντεβού είχανε την ίδια ώρα?

      1. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    5. Μπουκογιάννης ο συνεχιστής του γένους των βαμπιρ.

    6. Τι σχέση έχει αυτή η μαλ@κια του μπακογιαννη με το πνεύμα των Χριστουγέννων? Πρέπει να έγινε διεθνής διαγωνισμός μ@λακιας και οι νικητές να στάλθηκαν στην Ελλάδα για δήμαρχοι και υπουργοί!

      1. Πολυ καλο?
        Δεν εισαι και πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.

    7. Ένας χριστιανοφοβικός, θρησκόφοβος, και ετεροφοβικός, που ακορπάει ρατσιστικά και εχθρικά μυνήματα .συγκεκριμένα μόνο προς το Ελληνικό έθνος και κράτος.

      Τους ξέραμε. Γνωστοί είναι. Η οικογένεια που μαζί με κανα δυό άλλες, καταδυναστεύουν τη χώρα.

      Το προβλημα ειναι αυτοι οι προδοτες συνεργοο και ηθικοι αυτουργοι σε καθε λογης εγκληματα.

      1. Πρεπει να καταλάβεις ότι το εθνος μας δεν εχει καμια εξαρτηση από την θρησκεια, ο κάθε Ελληνας πολιτης εχει δικαίωμα να κρινει αν θα είναι πιστος χριστιανος ορθόδοξος,εχει δικαίωμα επισης να ασπαστει άλλη θρησκεια η να είναι αθεος. Η ελευθερια επιλογης δεν είναι κακο, και ουτε αυτό κανει εχθρο σου καποιον που δεν θελει να είναι χριστιανος , εχθρος σου θα γινει εάν καποιος θελει να σου επιβαλει τι θα κανεις με το ζορι, και μεχρι στιγμης δεν πηγε ποτε κανενας εξω απ της εκκλησιες με πιστολια και μαχαιρια για να σου απαγορευσει να μπεις μεσα και να κανεις την προσευχη σου. Οποτε ηρεμησε και κανενας δεν θα σου στερησει ουτε τα χριστουγεννα ουτε το πασχα ουτε το 15αυγουστο ουτε της εκκλησιες και τα μοναστηρια,αλλα καταλαβε ότι ουτε και εσυ μπορεις να στερήσεις τον χωρο προσευχης απ τους μουσουλμάνους η τους βουδιστες ,σ αρεσει η όχι ετσι είναι η εξελιξη της κοινωνιας μας σημερα παντου.

        1. Σκιζεις… άλλα περίμενε λίγο ακόμα.. Επίσης ΑΝ πρόσεξες ανέφερε όλους τους δρόμους όπου δεν βλέπεις πλέον Έλληνα, αλλά μόνο μαύρα κοράκια…

        2. Πολύ…ελεύθερη είναι η σκέψη σου, άν σκέφτεσαι έτσι, δηλαδή οτι εμείς θα στερήσουμε από τους μουσουλμάνους και τους Βουδιστές το χώρο προσευχής τους και τα πιστεύω τους, μάλλον σου διαφεύγει οτι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, γνήσια Ορθόδοξη Χριστιανική χώρα, με τα πιστεύω μας, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, τί δουλειά έχουμε εμείς με αυτούς, και αυτοί με μας που εισέβαλλαν λαθραία και κατά εκατοντάδες χιλιάδες και έκαναν κατάληψη μιας ελεύθερης χώρας, γιατί κάποιοι ύπουλα άνοιξαν τα σύνορα της χώρας μας για σκοτεινούς και ιδιοτελείς λόγους!!! Πήγαμε εμείς ποτέ με το ζόρι σε ξένες χώρες και μάλιστα να επιβάλλουμε τη θρησκεία και τα πιστεύω μας??!! Είναι επομένως ελεύθεροι να πιστεύουν και να προσεύχονται σε ότι θέλουν αλλά στη χώρα τους!!!!! Και αυτά περί προσφυγιάς, πολυπολιτισμικότητας και δήθεν προόδου είναι ψεύδη και αστεία πράγματα!!!

          1. Μιλησα για πολυπολιτισμικοτητα και λαθρο πουθενα ρε κρετινε; υπαρχουν ελληνες πολιτες καθολικοι,ελληνες πολιτες μουσουλμάνοι ,ελληνες πολιτες δωδεκαθειστες,ελληνες πολιτες αθεοι που γεννηθηκαν και ζουν εδώ,τι παπαριες μου αραδιαζεςι ρε αναπηρε: σε επιασε ο πονος για το χριστιανος ορθόδοξος, ολη μερα όταν ριχνεις χριστοπαναγιες και ρουφιανεύεις είναι καλα ε; αμα δεν μπορεις να καταλάβεις και φοβασε την ελευθερη βουληση μια ζωη σκλαβος και ραγιας θα εισαι . Μαθε ρε ασχετε όταν πηγαμε στην αμερικη δεν μας αρνηθηκαν ουτε την θρησκεια μας ουτε τα ηθη και τα εθιμα μας και μαλιστα στης εθνικες εορτες βλακα μας αφηνουν και κανουμε παρελασεις ,και στην αυστραλια τα ιδια βλακα εβλακα τι δεν καταλαβαίνεις; τι δεν καταλαβαίνεις;

          2. Νικολακη συνελθε εδώ είναι ελλαδα ,εδώ είναι ελλαδα χιλιαδες χρονια και εχει μεγαλη ιστορια και ειχε μεγαλη προοδο και εξελιξη πολύ πριν εμφανιστεί ο χριστιανισμος, και ναι οι ελληνες πιστευαν στην προοδο και στην πολυπολιτισμικοτητα ,για αυτό πηγαιναν σε αλλα παραλια και δημιουργουσαν αποικιες με αποτερο σκοπο την ελευθερη διακινηση ανθρωπων και εμπορευμάτων, φυσικα δεν εχει καμια σχεση με αυτό που γινεται σημερα εδώ ,γιατι αυτό δεν είναι πολυπολιτισμικοτητα είναι μπαχαλοποιηση, και ναι νικολακη εχουμε πολλους ελληνες μετανάστες στο εξωτερικο και οπου πηγαν κουβαλησαν μαζι τους ηθη και εθιμα και τους επετρεψαν ορθοδοξες εκκλησιες και τους επιτρεπουν να γιορταζουν ολες της γιορτες και όλα καλα ,καταλαβε την διαφορα επιτελους ,γνησια λεει ορθοδοξη χωρα τι γνησια ρε νικολακη; μωρο σε πηραν και σε βαπτισαν και μετα σου πιπιλουσαν τα μυαλα , αυτό δεν σε απασχολει καθολου; ετσι κανουν και οι ταλιμπαν αν φοβασε την ελευθερη σκεψη τοτε θα εισαι μια ζωη δουλος!!

        3. Εχεις μπερδεψει βουρτσα με τη ουτσα

          Η σκεψη σου δεν ειναι καθολου ελευθερη.
          Ειναι μπερδεμενη και παει να μπερδεψει και αλλες σκεψεις με (και καλα)προοδευτικες λαλακιες.
          Πρεπει εσυ να καταλαβεις οτι το εθνος μας ειναι ταυτοσημο με την θρησκεια του – οχι εξαρτημενο
          Αμα δε γουσταρεις να παρεις τον ουλο για αλλου, οχι να λεκιασεις τη χωρα

          1. Εισαι ΒΛΑΚΑΣ!!!! αν δεν μπορεις να καταλάβεις δεν σε φταιω εγω ουλο να τον παρεις εσυ καθυστερημενε!

        4. οπα ένα λεπτο, για να εισαι καλος ελληνας και πατριώτης πρεπει ντε και καλα να εισαι χριστιανος ορθόδοξος; στην χωρα μας μπορει οι περισσοτεοι ελληνες να εχουν βαπτιστεί χ.ο. αλλα υπαρχουν και ελληνες γεννημενοι εδώ που εχουν άλλο θρησκευτικο δογμα,που είναι το κακο ρε σεις; αν αυτό το βρίσκετε κακο τοτε δεν εχετε διαφορα στον τροπο σκεψης από τα ισλαμοπιθηκια. και όχι δεν ταυτιζω την ελλαδα με την θρησκεια αυτή η χωρα υπηρχε πολλα χρονια πριν εμφανιστουν οι χριστιανοι ,και μαλιστα μεγαλουργησε αυτή η χωρα γιατι οι αρχαιοι ελληνες κατά καποιο τρπο πιστευαν στον πολυπολιτισμο όχι βεβαια με τον τροπο που πιστευουν οι αριστεροι και οι μκο, η χωρα μας ανέκαθεν ηταν κοσμοπολιτικη γιατι είχαμε παραδοσιακα μεγαλε σχεση με την θαλασσα ,εμποριο κτλ. Ακομα και ο μεγας αλεξανδρος λεβεντες μου πιστευε στην πολυπολιτισμικοτητα γιατι την αυτοκρατορια που δημιουργησε την στηριξε πανω σ αυτην την βαση ειχε ξεκινησει απ την Μακεδονια και ειχε φτασει στην Ινδια ,ξερετε ποσους λαους και τι διαφορετικες κουλτουρες ειχαν ολοι αυτοι οι λαοι;

    8. Μπακογιάννη, Αντε μου στα τσακιδια, ανοητο πλάσμα. Νομιζεις οτι απαυθυνεσαι σε ηλίθιους;;; Βεβαια, ως ενα σημείο δεν εχεις και άδικο. Ηλίθιοι ηταν ολοι οσοι σε ψήφισαν. Οποτε, κάπου εχεις και δικιο να τους βλεπεις ετςι. Αλλα ολα εχουν ενα όριο. Και η Αθηνα σεν ανηκει μονο στους ηλίθιους που σε ψήφισαν. Ανηκει και σε αλλους, πιο έξυπνους και πιο αφυπνισμένους.

    9. ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΤΕ ΒΡΑΚΙΑ! ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ.

    10. Μια μ@λακια….υπαναπτυκτοι χιμπατζήδες που το παίζουν καλλιτέχνες… Ουστ!!!

    11. Νεοταξίτικα σκουπίδια.
      Γέμισαν την πόλη με τον γραμμωτό κώδικα 666.
      Αντί για δέντρο θα βάζουν πλέον την 5Α του σατανά και θα το βαφτιζουν άστρο της Βηθλεέμ.
      Λογαριάζουν χωρίς τον Μέγιστο Κριτή. Η τιμωρία είναι κοντά και θα είναι παραδηγματική

      1. Χαλαρωσε εσυ …σταυροφορε ,ειπαμε κακογουστο είναι αλλα καμια σχεση με τα 6ρια και τους σατανάδες.

    12. Θέλουμε όλες οι φωνές της πόλης να ακούγονται
      ————————————————————————
      ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΜΠΑΚΟΜΗΤΣΟΤΑΚΑΚΙ….
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
      ΑΚΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΧΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΕ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ.
      ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;
      ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.
      ΒΑΛΕ ΦΑΤΝΗ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ.
      ΟΧΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ….ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ….ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΦΑΓΕ…ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΜΕΡΙΑ. ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ.

    Comments are closed.