ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΠΕΚΡΗ. ΟΙ ΑΣΩΤΕΣ ΚΟΡΕΣ, Η ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΓΑΜΠΡΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΜΕΣΑ ΤΡΩΝΕ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. 45 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

    Κοινοποίηση:
    oikogeneia-anastasiadi

    anastasiadiskkores0

    Όταν στην Κύπρο “κούρευαν” τις καταθέσεις, οι γαμπροί του Αναστασιάδη έβγαζαν νύχτα τα λεφτά τους από το νησί και… ειρωνεύονταν τους κοινούς θνητούς Κυπρίους

    Ένας περήφανος πατέρας δύο κοριτσιών είναι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Το ίδιο και οι κόρες για τον πατέρα, οι οποίες όπου σταθούν και όπου βρεθούν δηλώνουν την περηφάνια τους για τον εκείνον.

    Οι Κύπριοι, ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μετά από επίσκεψή μας στο νησί, δεν νιώθουν καμία περηφάνια για την οικογένεια Αναστασιάδη.

    Αντίθετα, όπως μας είπαν, τόσο ο ίδιος όσο και οι κόρες του, έχουν ξεπεράσει χρόνια τώρα τα όρια, παρά την εικόνα που θέλουν οι ίδιοι να περάσουν, που δεν είναι άλλη από αυτή της τυπικής και αγαπημένης οικογένειας.

    Στις “ατασθαλίες” βασικό ρόλο φαίνεται να παίζουν και οι γαμπροί του Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί στο στόχαστρο.

    Τον τελευταίο καιρό, ο Κύπριος πρόεδρος, όπως μας ενημέρωσαν διαμένει μόνιμα στο Χίλτον και έχει παρέα του αιθέριες υπάρξεις, με τις οποίες διασκεδάζει και πίνει το αγαπημένο του ουίσκι ανενόχλητος, από τα βλέμματα της συζύγου του Αντρή, η οποία τον “τρέχει” μετά την διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στην οποία υποβλήθηκε το 2014, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ. Πρόσφατα χειρουργήθηκε και στο πόδι με επιτυχία.

    elsa2

    ——“Ο Αναστασιάδης είναι ένας αλκοολικός

    που όταν δεν πίνει ουίσκι θυμώνει”

     

    Το 2014, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο, Λίζα Μπάτερχεϊμ, αποφάσισε να δώσει ένα ημίωρο διάλειμμα στις συνομιλίες Ερόγλου (τουρκοκύπριος ηγέτης) – Αναστασιάδη και να προσφέρει ουίσκι στους συμμετέχοντες.

    Σύμφωνα με την τουρκική Χορυριέτ: “Σε εκείνη τη συνάντηση με τον Ερόγλου, είναι αντιληπτό γιατί η τουρκική πλευρά ζήτησε διακοπή. Η απάντηση είναι ότι ο Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει από το μεσημέρι και στη συνέχεια θυμώνει και αρχίζει να φωνάζει όταν δεν βρίσκει να πιει το αγαπημένο του ουίσκι. Γιατί, άραγε, τον περασμένο Ιούλιο άρχισε να ωρύεται εναντίον της διαπραγματευτικής του ομάδας, αποχωρώντας από την αίθουσα φωνάζοντας και στο διάβα του πετούσε καρέκλες; Η τουρκική πλευρά δεν είχε προτείνει κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να τον εκνευρίσει. Το πρόβλημα, λοιπόν, ήταν άλλο και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό του”.

    Σε ότι αφορά στις κόρες, δεν δείχνουν σημάδια αλκοολισμού (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) ωστόσο έχουν άλλα πάθη…

    elsa1

    ——Ποια είναι η Έλσα Αναστασιάδη

     

    Το 2013, ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν από την απόφαση του πρώτου Eurogroup για την οικονομική κρίση στην Κύπρο, βρίσκεται η κόρη του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ελσα Αναστασιάδη.

    Σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Κύπρου, παρουσιάστηκε μέρος της λίστας με τους καταθέτες που «γλίτωσαν» σημαντικά ποσά από το κούρεμα καταθέσεων, ανάμεσα στα οποία φάνηκαν τα ονόματα των παραπάνω προσώπων, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τα ονόματά τους.

    Στο ρεπορτάζ αναφερόταν το κατόρθωμα του επιχειρηματία Γιάννου Λούτσιου, συζύγου της Ελσας Αναστασιάδη, στην Κύπρο. Ο επιχειρηματίας τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το κούρεμα των καταθέσεων κατάφερε παρά τη ρητή απαγόρευση να διακόψει γραμμάτια στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου και να τα μεταφέρει μέσα σε μία ημέρα στην Τράπεζα Barklays του Λονδίνου αλλά και σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου του Λονδίνου.

    ino-anastasiadi

    —–Τι έγραψε η εφημερίδα Χαραυγή

    Η εφημερίδα Χαραυγή έφερε στο φως της δημοσιότητας τις συναλλαγές της εταιρίας των συγγενών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, A.Loutsios & Sons. Ο Γιάννης Λούτσιος, γιος του Αντη Λούτσιου και συνιδιοκτήτης της εταιρίας, έχει παντρευτεί την κόρη του Νίκου Αναστασιάδη, Ελσα.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρία στις 12 Μαρτίου έσπασε 5 γραμμάτια συνολικής αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατηρούσε στη Λαϊκή Τράπεζα και στη συνέχεια (12 και 13 Μαρτίου) τα μετέφερε με εμβάσματα στο Λονδίνο, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Barclays και τη Τράπεζας Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου.

    Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο «φυγαδεύτηκαν» τα λεφτά. Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των λογαριασμών, τα γραμμάτια ρευστοποιήθηκαν και στάλθηκαν στο εξωτερικό εν μια νυκτί. Νομικές ευθύνες προκύπτουν από τη συναλλαγή αυτή της τράπεζας με την εν λόγω εταιρία, διότι, ενώ δεν υπήρχαν περιορισμοί στη μετακίνηση κεφαλαίων, εν τούτοις είχε απαγορευτεί ρητά η διακοπή γραμματίων πριν την ημερομηνία λήξεώς τους, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν τότε η Λαϊκή. Ο Αναστασίαδης είχε διαψεύσει, τότε τα πάντα.

    Μάλιστα, την περίοδο εκείνη ελήφθησαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και στην οικογένεια Λούτσιου – Αναστασιάδη στη Λεμεσό μετά την απειλητική επιστολή-προκήρυξη κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των παιδιών του και των εγγονιών του, την οποία απέστειλαν άγνωστοι  που αυτοαποκαλούνται «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου» στην εφημερίδα «Πολίτης».

    elsa3

    —-Η μόνιμη… ντόλτσε βίτα και τα πανάκριβα ρούχα   

     

    Η Ελσα Αναστασιάδη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Must», τον Μάρτιο του 2011, παραδεχόταν πως ο μπαμπάς της θα μπορούσε να έχει το αξίωμα του Προέδρου.

    Η ίδια, δικηγόρος εν ενεργεία και μητέρα δύο παιδιών, ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα της:

    «Από μωρό ήμουν συνέχεια στο γραφείο του μπαμπά μου. Στις καλοκαιρινές διακοπές απαντούσα στα τηλέφωνα, ανακατευόμουν παντού. Έτυχε να τον δω να αγορεύει και στο δικαστήριο, παλιά, όταν αναλάμβανε ο ίδιος κάποιες υποθέσεις. Τον θαύμαζα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν επιλογή καθαρά δική μου, αλλά και κάπως φυσικό επακόλουθο».

    Η Έλσα είναι γνωστή στην Κύπρο για την μόνιμη… ντόλτσε βίτα αλλά και τα πανάκριβα ρούχα και τα αξεσουάρ με τα οποία κυκλοφορεί.

    Η σχέση μεταξύ κόρης και πατέρα όπως η ίδια περιγράφει είναι:

    «Είναι μια σχέση φιλίας παραπάνω. Είναι δίπλα μας για ό,τι χρειαστούμε. Ακόμα και τώρα που είναι τόσο πολύ μέσα στην πολιτική, πάντα βρίσκει χρόνο για μας. Από το «καλημέρα» στο τηλέφωνο καταλαβαίνει αμέσως αν έχουμε κάτι. Μας καταλαβαίνει, μας διαβάζει σαν ανοικτό βιβλίο».

    Πιο κάτω μιλάει με θαυμασμό για εκείνον περιγράφοντας την υποτιθέμενη καμπάνια που θα αναλάμβανε…

    «Θα έβγαζα προς τα έξω το δυναμισμό του, τον οποίο θαυμάζω».

    Τέλος απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν θα έπαιρνε μια κυβερνητική θέση ως κόρη του Προέδρου εξηγώντας πως «η κυβέρνηση δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση. Από δω που είμαι μπορώ να τον βοηθήσω εξίσου καλά».

    oikogeneia

     

    —–Ποια είναι η Ινώ Αναστασιάδη

     

    Η μικρότερη κόρη του προέδρου Αναστασιάδη, κατάφερε φέτος να ξεσηκώσει μία μεγάλη μερίδα του Κυπριακού λαού με μια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Σε αυτήν απάντησε η ίδια  στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε μετά το πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσε σε γνωστό ξενοδοχείο της Λεμεσού.

    Η κυρία Ινώ Αναστασιάδη με αφορμή τα 42α γενέθλια της προσκάλεσε τους αγαπημένους της φίλους για να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν όλοι μαζί. Αυτή η κίνηση της κόρης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη,  φαίνεται ότι “ενόχλησε” και έγινε αφορμή για να δεχτεί αρκετά αρνητικά σχόλια για το πάρτι που διοργάνωσε.

    Εύλογες αντιδράσεις, αφού το πάρτι στοίχισε πολλές χιλιάδες ευρώ και έβγαλε έξω από τα ρούχα τους ορισμένους που μίλησαν για σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

    Θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, έδωσε την δική της απάντηση στους επικριτές της με μια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου έγραψε:

    «Έχω μάθει ότι οι επικριτές θα είναι πάντα επικριτές ότι και αν συμβεί. Αυτό έμαθα στη ζωή μου. Για αυτό σας παρακαλώ εσάς που επικρίνετε το τι κάνω να βρείτε καλύτερα πράγματα να ασχολείστε στη ζωή σας, ίσως και την ίδια την αληθινή ζωή; Όπως την αγάπη, την ηρεμία και την ευτυχία. Η ζωή είναι μικρή για να κρύβει κακίες. Όσο για μένα; Μην ανησυχείτε γιατί θα συνεχίζω να είμαι ένα χαρούμενο άτομο και να απολαμβάνω τη ζωή στο μέγιστο».

    nikos-antri-SIZIGOS

    —–Ο σύζυγος της και το θράσος πάνε παρέα

    Ο σύζυγος της Ινούς, Γιάννης Μισιρλής, ιδιοκτήτης της εταιρείας «ανάπτυξης γης» Y.A.M. IMPERIO PROPERTIES LTD,  εν μέσω της τραγωδίας που βίωνε με το κούρεμα καταθέσεων η πατρίδα του, έκρινε πως μπορούσε να κάνει πλάκα μέσω twitter, με ένα τρόπο που είναι έξω από κάθε όριο προκλητικότητας.

    Σε ένα μήνυμά του, λοιπόν, στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, έχοντας αναρτήσει φωτογραφία που εμφανίζει απεγνωσμένους συμπατριώτες «του» μπροστά σε κάποιο ΑΤΜ, «χαριτολογεί» γράφοντας «μη βιάζεστε, υπάρχουν λεφτά για όλους», αντιμετωπίζοντάς τους εμφανώς ως μικρά κακόμοιρα ανθρωπάκια, αφού δεν είχαν την τύχη της οικογένειάς του να έχουν πρόσβαση σε εταιρείες που, τρεις μόνο μέρες πριν από το Εurogroup που «πρότεινε» το κούρεμα των καταθετών, βγάζουν στο εξωτερικό 21 εκατομμύρια ευρώ «για αγορά ακινήτου».

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΓΙΑΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Καλά και Αγία ολα αυτα, αλλα αν δεν κανω λαθος οι Κύπριοι συμπατριώτες μας τον ξαναψήφισαν πριν λιγο καιρο. Νομιζω πως το ιδιο ηλίθιοι με εμας ειναι και αυτοι. Παρ ολο που εγω τους θεωρω πιο προοδευμένες και δημιουργικούς. Δυςτυχως ομως, τα ιδια μυαλά με εμας εχουν και αυτοι. Αληθεια, τι εχουν κανει, εκτος,ΠΑΟ το να πηγαίνουν για ψώνια στα κατεχόμενα, για την κλοπή του μισού σχεδόν νησιού τους απο τους Τούρκους;;; Αλλοι λαοί, μετα την κλοπή των εδαφών τους απο καποιους,
      (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονοματα,) δεν εχουν καθίσει στα αυγά τους. Φωνάζουν, οδύρονται και χτυπιούνται. Εμεις τι κάναμε με την Μακεδονία;;; Μπορει να μην εχουμε υποστεί κλοπή της γης μας ΑΚΟΜΑ, αλλα μας έκλεψαν το ονομα, τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Αλλα θα μου πει καποιος, έλα μωρε, ειδικα τωρα, καλοκαιράκι ειναι, κανουμε τα μπάνια μας.

    2. ολα τα γουρουνια ιδια μποχα εχουν και το κυριοτερο ειναι ο χειροτερος λαος μετα τους εβραιους

    3. Και οι δικοί μας ίδιοι είναι πριν χρόνια έβαζαν στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις τους Κύπριους άκουσον και τα παιδιά μας έμεναν απ’ έξω και τώρα είναι χωρίς σύνταξη αυτά για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε και εμείς…

    4. Ότι και νάναι ούτε οι Τούρκοι δεν μιλάνε έτσι για τον Κύπριο Πρόεδρο.

    5. Και για να τον τιμωρησουν οι κυπριοι τον εξελεξαν κανα δυο φορες ακομη για προεδρο.Μαλλον πεφτει δουλεμα εδω περα.

    6. Τους ξέρουμε τους ελληνοτσίπριους. Από τους πιο τρυφηλούς, φιλοχρήματους λαούς. Μόνο στα σκουπίδια δεν έψαχναν ποτέ, ακόμα κι όταν δεν μπορούσαν να απολαύσουν αστακουδάκι. Εσί χίο απλώς φθονείς τον Αναστασιάδη για τους μικροπολιτικούς λόγους που ξέρεις. Θες να τους αναλύσουμε;

    7. Α ρε Γριβα Διγενη, που΄σαι να δεις ποιος ειναι στο τιμονι…

      1. Σκατά στον τάφο του φασίστα.

    Comments are closed.