ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! “ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ”: ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΟΖ – ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Η δήλωση βουλευτή της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτησή του προς τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι “Ούτε ένας κουβάς πετρέλαιο” δεν βρέθηκε από τις έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και με την οποία τον καλεί να απαντήσει πόσα χρήματα έχει ξοδέψει μέχρι τώρα η τουρκική κυβέρνηση για τα τρία πλοία που αγόρασε και πόσα ξόδεψε για τις γεωτρήσεις δεν ήταν τυχαία.

    Ουσιαστικά σήμανε την έναρξη μιας νέας επιθετικής δραστηριότητας της Τουρκίας με σκοπό την επιβολή απόσπασης κομματιών της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ, που φυσικά έχουν εν αφθονία και μάλλον αποδεδειγμένα πλέον, πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

    Στόχος της Τουρκίας είναι να «τρυπήσει» στην ανατολική Μεσόγειο και με κάθε τρόπο να μπορέσει να υφαρπάξει μέρος των κοιτασμάτων που βρίσκονται στην περιοχή.

    Ωστόσο, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, με την «ομπρέλα» των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Άγκυρα, καθώς το γνωρίζει αυτό, σχεδιάζει μια σειρά προκλητικών κινήσεων στην περιοχή, όσο χρειάζεται για να προκληθούν προβλήματα, χωρίς να προκαλέσει βέβαια κάποιο σοβαρό επεισόδιο.

    Η ανατολική Μεσόγειος αποτελεί το πιο «καυτό» σημείο του πλανήτη και η συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή είναι τεράστια. Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να ρισκάρουν μια καθολική ήττα στην περιοχή, αλλά θα κοιτάξουν να δημιουργήσουν νέα μέτωπα γύρω από την Μεσόγειο, με στόχο την καθυστέρηση των ερευνών και τον αντιπερισπασμό.

    Η Άγκυρα, προκειμένου να καταφέρει να υφαρπάξει κομμάτι από τα τεράστια ενεργειακά συμφέροντα, είναι διατεθειμμένη να κάνει τα πάντα. Πρώτο βήμα θα είναι η «ενίσχυση» των «ερευνών» που πραγματοποιεί παράνομα και οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Είναι σχεδόν σίγουρο, ωστόσο, ότι οι φαινομενικά αθώες προκλήσεις της Άγκυρας θα οδηγήσουν σε σοβαρή κρίση την περιοχή καθώς στην ενεργειακή «πίτα» εμπλέκονται τεράστιες δυνάμεις που δεν πρόκειται να επιτρέψουν στον Ερντογάν να επωφεληθεί με τα μέσα που επιχειρεί.

    Η φωτογραφία και το βίντεο του πλωτού γεωτρύπανου που ο Ερντογάν στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο, είναι τραβηγμένα από το adelinfm.blogspot.com. Το “Deepsea Metro I” περνάει ανοιχτά από τα Κύθηρα:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: