ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ O ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΜΕΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΠΟΥ ΦΙΛΑΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΜΠΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΧΑΦΤΑΡ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ. ΛΙΠΟΤΑΚΤΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    libi

    Στα παλιά της τα παπούτσια συνεχίζει να γράφει οποιαδήποτε έννοια Διεθνούς Δικαίου η Τουρκία, η οποία για μια ακόμη φορά δεν δείχνει να λογαριάζει κανέναν.

    Mεγάλες μονάδες εμπειροπόλεμων Τουρκμένων τζιχαντιστών έχουν μεταφερθεί στην Λιβύη από την Συρία για να στηρίξουν την ειδάλως «τελειωμένη» τουρκόφιλη κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σάραντζ κόντρα στον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ και ο αρχηγός του δικτύου αυτού ταυτοποιήθηκε από τις αιγυπτιακές Αρχές και πρόκειται για μέλος του ISIS και της Τζαμπάτ Αλ Νούσρα που πρότινος αποτελούσε το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα.​

    Ο άνθρωπος που ηγείται είναι ένας σκληρός τζιχαντιστής που παλεύει για την δημιουργία του Οθωμανικού Χαλιφάτου και λειτουργεί κατ΄ εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Πρόκειται για τον Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι που πιστοποιήθηκε πως βρίσκεται στην Τρίπολη και έχει ηγετικό ρόλο στο πλευρό του Σάρατζ. Μάλιστα, ο Τύπος της Αιγύπτου δημοσιεύει τη φωτογραφία που ο συγκεκριμένος μαχητής φιλά στο κούτελο τον Ερντογάν και σίγουρα ο Τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τον γνωρίζει.

    Κανείς δεν μπορεί να τον πλησιάσει πόσο μάλλον να τον φιλάει σαν «πατέρα» του εάν δεν είναι «αποδεκτός» από την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

    EOqT5p8XsAA9gcE

    Με την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου να είναι… καθημερινότητα για την Άγκυρα δεν περίμενε κανένας ότι μια συμφωνία, όπως αυτή της Διάσκεψης του Βερολίνου, στην οποία δεν υπεγράφη τίποτα και η τήρησή της βασίζεται στη θέληση των εμπλεκόμενων, θα… έβαζε την Τουρκία σε ένα καλούπι.

    Έτσι και έγινε, αφού παρά τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη για εκεχειρία στην Λιβύη –μετά βίας τηρείται– και απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων από την περιοχή, το αυτί της Τουρκίας δεν ιδρώνει στο ελάχιστο!

    Τι ακριβώς συμβαίνει; Η Τουρκία, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζει την εκπαίδευση των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Σάρατζ.

    Με αυτό τον τρόπο, επιβεβαιώνεται αυτό που είχε πει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο, πριν τη Διάσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα. «Η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη έως ότου της παραδοθούν τα δικαιώματα της στη Μεσόγειο και μέχρι να αποκτήσει μια νόμιμη διοίκηση ο λιβυκός λαός» είχε πει, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

    Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί ακόμα είναι κατά πόσο στην Τουρκία «παραδόθηκαν τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο» και αν συμφώνησε σε αποχώρηση από τη Λιβύη. Τη στιγμή μάλιστα που σε καμία από τις αναφορές της Άγκυρας στη Διάσκεψη της Κυριακής δεν γίνεται αναφορά στην αναχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή.

    «Έχουμε συμφωνία με τη Λιβύη»
    «Έχουμε μία συμφωνία με τη Λιβύη για την εκπαίδευση. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Πρόκειται για μία νόμιμη προσπάθεια» δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

    Ωστόσο… έκανε λόγο και για ανάγκη στήριξης της εκεχειρίας.

    «Τώρα έχουμε κατάπαυση του πυρός. Χρειάζεται να τη στηρίξουμε. Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να καταστεί βιώσιμη. Χρειαζόμαστε επιτάχυνση των πολιτικών διαδικασιών για να φθάσουμε σε μία μόνιμη λύση».

    Επεσήμανε δε, ότι «θα πρέπει να προετοιμάσουμε τις διαδικασίες για τις εκλογές». «Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εκεχειρία και τη στήριξη της πολιτικής διαδικασίας».

    Οι παραπάνω τουρκικές δηλώσεις έρχονται δύο ημέρες μετά τη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου υπήρξε συμφωνία για την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αυστηροποίηση του εμπάργκο όπλων, αλλά και την αποχή της ξένης εμπλοκής στην εμφύλια σύρραξη.

    Νέος γύρος εχθροπραξιών
    Την ίδια στιγμή, με ανάρτηση του ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός γνωστοποίησε πως σύριοι τρομοκράτες μισθοφόροι εξαπέλυσαν επίθεση κατά θέσεων του στρατού του Χαφτάρ.

    «Απαντάμε με πλήρη ισχύ» ήταν η απάντηση από την πλευρά του Εθνικού Λιβυκού Στρατού.

    «Θωρακίζεται» και ο Χαφτάρ

    Μάλιστα και ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ σπεύσει να θωρακίσει τη γραμμή κρούσης του με 13.000 εθελοντές οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και με μετέβησαν στις πρώτες γραμμές.

    libi

    Μάλιστα, με νεότερη ανάρτηση του ανεπίσημου λογαριασμού του Εθνικού Λιβυκού Στρατού στο Twitter οι δυνάμεις του Χαφτάρ μετρούν περισσότερους από 174.000 μαχητές.

    libi 1

    libi 2

    Πάμπολλοι είναι οι τζιχαντιστές από τη βόρεια Συρία που ανταποκρίνονται στο προσκλητήριο της Τουρκίας να στρατολογηθούν για να πολεμήσουν στη Λιβύη.

    Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται δεν το κάνουν όλοι για τους φημολογούμενους υψηλούς μισθούς (1.500 – 2.000 δολάρια μηνιαίως).

    Το μόνο κίνητρο για αρκετούς είναι αφού μεταφερθούν στην Τρίπολη της Λιβύης με τουρκικά αεροπλάνα, να λιποτακτήσουν στην πρώτη ευκαιρία και στη συνέχεια να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν ως λαθρομετανάστες στην Ιταλία.

    Όπως γράφει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές, ορισμένοι από τους τζιχαντιστές που μετέφερε η Τουρκία στη Λιβύη ήδη το έσκασαν από τις μονάδες τους με προορισμό την Ιταλία.

    Τουλάχιστον 17 από αυτούς έφτασαν ήδη στην Ιταλία.

    Όπως περιγράφει το Παρατηρητήριο, μόλις πάτησαν πόδι στη Λιβύη πέταξαν τα όπλα τους και πήγαν στην Ιταλία, ενώ άλλοι πέρασαν στην Αλγερία για να φτάσουν από εκεί στην Ευρώπη.

    Το Παρατηρητήριο επικαλείται ως πηγές συγγενείς τζιχαντιστών και κοντινά τους πρόσωπα.

    Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχεδόν 2.400 τζιχαντιστές έχει ήδη μεταφέρει ο Ερντογάν στη Λιβύη.

    Ακόμα 1.700 νεοσύλλεκτοι εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να ακολουθήσουν.

    Πολλοί νεοσύλλεκτοι, που ζούνε στις τουρκοκρατούμενες περιοχές στη βόρεια Συρία, δεν υπηρετούσαν σε άτακτες μονάδες υπό τουρκική διοίκηση, τώρα εντάσσονται για πρώτη φορά, με στόχο να εκμεταλλευτούν την Τουρκία για να τους πάει στη Λιβύη και από εκεί μετά στην Ευρώπη.

    Οι βετεράνοι που σπεύδουν να ενταχθούν στο «εκστρατευτικό σώμα» τζιχαντιστών για τη Λιβύη προέρχονται από φιλοτουρκικές και τουρκμενικές ένοπλες μονάδων ατάκτων, όπως η Μεραρχία Αλ Μουτασίμ, η Ταξιαρχία Σουλτάνος Μουράντ, η Ταξιαρχία Σουγούρ Αλ Σαμάλ, Αλ Χάμζατ, Αλ Σαμ, Σουλιμάν Σαχ και Ταξιαρχία Σαρμακάνδη.

    Πρόκειται για παιδιά «μπουμπούκια», Τούρκοι και Τουρκμένοι εθνοϊσλαμιστές, που ονειρεύονται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Συνολικά η Τουρκία σκοπεύει να στείλει 6.000 ατάκτους στη Λιβύη, αλλά από ό,τι φαίνεται θα χρειαστεί να στρατολογήσει περισσότερους, εάν αυξηθούν οι λιποταξίες για την Ευρώπη.

    Παράλληλα, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη Συρία φέρετρα με νεκρούς τζιχαντιστές, από τις πρώτες φουρνιές που έστειλε ο Ερντογάν.

    Μέχρι στιγμής το Παρατηρητήριο βεβαιώνει 24 φέρετρα και οι νεκροί είναι όλοι Τουρκμένοι της Συρίας.

    Μαρτυρία τζιχαντιστή
    Ένας από τους τζιχαντιστές που είναι εκτοπισμένος από την Ιντλίμπ και επιθυμεί να πολεμήσει στη Λιβύη, δήλωσε σε μιντιακό ακτιβιστή του Συριακού Παρατηρητήριου:

    «Θέλω να πάω στη Λιβύη για να επωφεληθώ από τις προσφορές της Τουρκίας. Δεν έχω κάτι να χάσω.

    »Ζω σε μια σκηνή και ο μισθός μου είναι 300 τουρκικές λίρες που δεν φτάνουν ούτε για το φαγητό μου.

    »Λοιπόν, πηγαίνοντας στη Λιβύη όπου θα λαμβάνω 2.000 δολάρια είναι καλύτερα από το να πολεμώ ανατολικά του Ευφράτη».

    Ένας οπλαρχηγός του «Συριακού Εθνικού Στρατού», όπως ονομάζεται η συμμαχία φιλοτουρκικών και τουρκμενικών οργανώσεων που τελεί υπό τουρκική διοίκηση στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη βόρεια Συρία, εμφανίστηκε σε τουρκικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό και αφού παραδέχθηκε ότι στέλνει μαχητές στη Λιβύη, δήλωσε:

    «Είμαστε έτοιμοι να πάμε παντού για να υποστηρίξουμε τους καταπιεσμένους και θα πάμε και στο Τουρκιστάν αφού ξεφορτωθούμε τον Άσαντ».

    Αυτό σημαίνει ότι στα όνειρά τους είναι να «απελευθερώσουν» και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας.

    «Θα δώσουμε τις ψυχές μας για το Οθωμανικό Χαλιφάτο», τόνισε.

    Να σημειωθεί ότι η στρατολόγηση μισθοφόρων θεωρείται εδώ και 30 χρόνια από τις διεθνείς συνθήκες έγκλημα πολέμου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΚΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ, ΣΚΑΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕ!!

    2. Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση των συμφερόντων και της μπαμπεσιάς και ότι κρύβεται από πίσω της (Τα μεγάλα αφεντικά). .Δεν συμμετέχει η Ελλάδα στο Βερολίνο …που σε λίγο θα την υποχρεώσουν να μοιράσει τον Εθνικό της πλούτο και συμμετέχει η αλεπού στο παζάρι τους!!!!!

      Είναι πολύ σκληρό αυτό που λέμε για μια Ένωση που ιδρύθηκε εννοείται με Αρχές , Κανόνες και Αξίες. Δυστυχώς αποδείχτηκε μια Ένωση το λιγότερο που μπορώ να πω ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ …..που όσο το γρηγορότερο διαλυθεί τόσο καλύτερα για τους Λαούς της. Το χειρότερο είναι το ακόμη να το καταλάβουν οι περισσότεροι !!!

    3. ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΜΟΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΣΚΑΤΑ!

      1. ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΦΑΣ ΣΚΑΤΑ ΕΣΥ ΒΟΘΡΕ.

        1. ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΚΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ, ΣΚΑΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕ!!

          1. Προσεξε καλα γιαβρι μου,ειμαι από πισω σου μπρε μπουνταλα και σε εχω λοκαρει….μπρε γκιαουρ και θα σου καμω τον…βοθρο νααααααααα!!!!αμαν αμαν ου λελε!!!

    Comments are closed.