ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΕΧΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ – ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ 320 ΕΥΡΩ; ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ

    Κοινοποίηση:
    1

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, 700 ευρώ ανά νοικοκυριό ως κοινωνικό μέρισμα δικαιούνται 250.000 νοικοκυριά με 953.000 μέλη.


    Η κυβέρνηση θα διαθέσει συνολικό ποσό που θα ανέρχεται στα 175 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα, είναι:

    1. Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα, με βάση τις δηλώσεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ. Αριθμός οφελούμενων νοικοκυριών: 19.140.

    2. Οικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.

    3. Οικογένειες με τους δυο γονείς βραχυχρόνια άνεργους (κάτω των 12 μηνών), τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριά

    4. Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

    Επιπλέον κριτήρια είναι ένας από τους δύο γονείς να διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία. Και οι δύο γονείς φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος. Το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, καθώς και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών, να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

    Πώς θα δοθούν τα 700 ευρώ

    Ο εντοπισμός των δικαιούχων θα γίνει μέσω taxisnet με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

    Τα χρήματα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων όσοι προκύψουν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων που είναι διαθέσιμα στο taxisnet.

    Ημερομηνία πληρωμής
    Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες  και πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή θα γίνει λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

    Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

    Διαβάστε και το αναλυτικό ρεπορτάζ για το μέρισμα στη σημερινή εφημερίδα Μακελειό

    1.indd

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Ο Σταϊκούρας και ο Βρούτσης είναι παλιά τομάρια της ΝΔ. Κανονικοί ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ των μνημονίων. Βέ-βαια με Αντιπρόεδρο της ΝΔ τον Πικραμένο που ως Πρόεδρος του ΣτΕ έκρινε το Μνημόνιο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τι περιμένεις; (ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ: γιος του Όθωνα, ιδιοκτήτη της «Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου» η οποία την επόμενη της κατάληψης των Αθηνών υπέγραψε με τους ΝΑΖΙ την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ εμπορία-διανομή όλων των Ναζιστικών εντύπων που θα κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα. Με αυτά τα χρήματα-τα δοσιλογικά- μεγά-λωσε ο Παναγιωτάκης! Άραγε με λιώσιμο χρυσαφικών πόσων Εβραίων του Αουσβίτς μεγάλωσε ο Παναγιω-τάκης στην Ελληνογερμανική σχολή;)

    2. Η φίλη της γυναίκας μου είναι δημόσιος υπάλληλος, ο άντρας της δουλεύει με ‘μαυρα’ ως ηλεκτρολόγος κ επειδή έχουν παιδί θα το πάρουν. Εμείς που είμαστε άνεργοι κ οι δύο, αλλά δεν έχουμε παιδιά, δεν δικαιούμαστε! Μεγάλη αδικία! Κ τον Τσιπρα δεν τον θέλαμε, αλλά κάτι παίρναμε. Θα μου πείτε δεν πειράζει, ο Κουλης θα διώξει τους λαθρομετανάστες κ θα ακυρώσει την συμφωνία των Πρεσπων! (Εννοείται ειρωνικό το τελευταίο σχόλιο μου, προς αποφυγή παραξηγησεων)

    3. Αραγε με ποιό κριτήριο κ.Σταικούρα οικογένεια με άνεργο για 12 μήνες και εισόδημα 15,000 Ευρώ τον χρόνο είναι σε δυσχερέστερη οικονομική κατάσταση πχ από τους δικαιούχους του ΚΕΑ με μηδενικό εισόδημα , μηδενικές καταθέσεις και πολλούς εξ αυτών άνεργους για 3 η και περισσότερα χρόνια ?

      Με ποιό δικαίωμα ελεεινέ και ανάλγητε Σταικούρα συνδέεις την υποχρεωτική επαναφορά της 13ης σύνταξης , σύμφωνα με απόφαση του ΣΤΕ , η οποία και δόθηκε μερικώς πέρσι ( ολόκληρη για τους συνταξιούχους μέχρι 500Ευρώ ) με το Κοινωνικό Μέρισμα το οποίο ακόμη και ο Σαμαράς μοίρασε ποιό δίκαια από εσάς ??

      Ποιός σας εκχώρησε το δικαίωμα να εξαπατάτε χαμηλοσυνταξιούχους για την δήθεν φορολογική ελάφρυση έως 10.000 Ευρώ όταν είναι γνωστό ότι εξακολουθεί και ισχύει το αφορολόγητο των 8.536 Ευρώ που απλά σημαίνει ότι οι παραπάνω ( και μόνο αυτοί με εισοδήματα άνω του αφορολόγητου ) θα ωφεληθούν μάξιμουμ 107Ευρώ ?Ετησίως ενώ θα απολέσουν τουλάχιστον 250 Ευρώ από το περσινό κοιν,μέρισμα (για εισοδήματα έως 9,000 ευρώ ) η 300 Ευρώ για εισοδήματα μέχρι 7.000ευρώ και 350 ευρώ για εισοδήματα έως 5.500 Ευρώ και ταυτόχρονα επίσης θα απολέσουν 400- 800ευρώ ετησίως , δηλαδή συνολικές απώλειες 650-1250ευρώ , τις οποίες πέρσι εσείς και η ξεφτιλισμένη Κυβέρνηση σας αποκαλούσε ψίχουλα ?? Φυσικά οι κάτω των 8.356ευρώ θα έχουν μόνο απώλειες !!

      Ποιός σας εκχώρησε το δικαίωμα , να εκχωρείτε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το υπερπλεόνασμα , που προέρχεται από το αίμα και τα κόκαλα του Ελληνικού Λαού σε Βιομήχανους , Εφοπλιστές και άλλους επίδοξους ”επενδυτές ” δήθεν για δημιουργία θέσεων εργασίας όπου ”ευτυχείς ” Ελληνες Πολίτες θα έχουν τη χαρά να εργάζονται για 400Ευρώ /μήνα σε συνθήκες γαλέρας ?? Να στείλετε τα δικά σας τσογλάνια να εργάζονται με αυτές τις συνθήκες και όχι τα Ελληνόπουλα , ρε γελοίε .!!!

      Μήπως τα κριτήρια σας και οι φωτογραφικές διατάξεις που ανακοινώσατε εξυπηρετούν συγκεκριμένο κομματικό σας ακροατήριο και δεν είναι τόσο άδολα ?? Το ερευνούμε και θα δημοσιεύσουμε την έρευνα όταν θα ολοκληρωθεί και τότε θα χάσετε τον ύπνο σας και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης των ”αρίστων ”

      Αλλά και εσείς που τους ψηφίσατε γιατί έτσι σας υποδείκνυε πχ το εμετικό ΣΚΑΙ και αργυρώνητοι δημοσιογράφοι που μετέπειτα κοσμούσαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ( τόσο αντικειμενικοί ! ) δεν είστε άμοιροι ευθυνών γιατί προεκλογικά ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός δήλωνε ότι είναι κατά των επιδοματικών πολιτικών και πρόθεση του ήταν να εκχωρούνται σε ”επενδυτές ” για την δημιουργία … θέσεων εργασίας!!!

      Περαστικά σας λοιπόν και Μαύρα Χριστούγεννα και Κατάμαυρη Πρωτοχρονιά γιατί έτσι εσείς επιλέξατε επιβεβαιώνοντας την ρήση του Αινστάιν για τα όρια της ηλιθιότητας και του σύμπαντος .

      Οσον αφορά για την πλέον ξεφτιλισμένη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση όλων των εποχών , που ετοιμάζεται να εισάγει και κανόνες πτωχευτικού δικαίου σε φυσικά πρόσωπα και οικογένειες , το τέλος σας θα είναι τραγικό και έρχεται με πολύ γοργό βηματισμό , που μαζί με τα Εθνικά Θέματα και το Μεταναστευτικό δημιοργεί εκρηκτικό μείγμα .
      Με Εκτίμηση
      Τάσος Σαμπάνης , Οικονομολόγος

      1. Ξεχάσατε να μας πείτε την λύση, σας διέφυγε ή μήπως δεν έχετε;

      2. Κύριε Τάσο συγχαρητήρια έτσι ακριβώς είναι αναλγητοι βρωμοφιλελευθεροι!! Μου άρεσε που μιλούσαν ότι θα τα δώσουν για τις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες χαχαχα!!! Μόνο τα κριτήρια να δει κανείς τον πιάνουν νευρικό γέλιο!!

    4. Μητσοτακη θελατε κωλογριες κ κωλογεροι.αφησε ο τσιπρας πλεονασμα απτο στερημα μας φυσικα κ θα περνανε ολοι μερισμα.τωρα φατε τα στο κωλο μαλακες.μαλακα ελληνα!!!!

    5. Το μέρισμα πήγε στους λαθρο για σίτιση 100+ μύρια
      Γιατί δεν το λένε?

    6. βλαΚουλη δε θελατε; Παρτε τα @@ μου τώρα. Οι “ρομα” και οι λαθρο θα τα βουτηξουν γ@μω τον Θταϊκουγα σας

    Comments are closed.