ΚΛΑΙΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ! ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ: «ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΤΩ». ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΛΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ 25ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΑΣΣΟΥ.

    Κοινοποίηση:
    ptvlemaida

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στην Πτολεμαΐδα, όπου αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο φοιτητές.

    Οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν

    Μας «πήρε παραμάζωμα», λέει ένας εκ των τραυματιών στην κάμερα του Alpha περιγράφοντας την συγκλονιστική στιγμή της σύγκρουσης.

    «Ξαφνικά βλέπω ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα, να μας εμβολίζει όλους. Εμένα με βρήκε πιο χαλαρά… Το μόνο που άκουγα ήταν ουρλιαχτά», αναφέρει στον Alpha ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που σώθηκε από θαύμα.

    Δείτε το βίντεο:

    Συντετριμμένοι οι γονείς
    Συντετριμμένοι είναι οι γονείς του 24χρονου Γιώργου Μίλτση και του 25χρονου Γιώργου Πράσσου, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 62χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και τους χτύπησε κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους.

    Η μητέρα του 24χρονου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την τελευταία φορά που τον είδε ζωντανό. Ήταν το πρωί, όπως είπε, λίγο πριν ξεκινήσει για την προπόνησή του. Ήταν χαμογελαστός και χαρούμενος, την αποχαιρέτησε και ξεκίνησε να συναντήσει τους υπόλοιπους φίλους του.

    Η ίδια έμαθε τα φρικτά νέα όταν την κάλεσαν από την Τροχαία και κατέρρευσε όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το παιδί της κατέληξε.

    «Το έφαγαν το παιδί»
    Ο πατέρας του 25χρονου, μίλησε για το παιδί του στον ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας το ως ένα παιδί με όνειρα, που λάτρευε τον αθλητισμό και διέπρεπε σε αυτόν. Μάλιστα ανέφερε ότι σήμερα θα έπαιρνε και το πτυχίο του από τη Γεωπονική Σχολή και ετοιμαζόταν να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.

    Στον εισαγγελέα η οδηγός
    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες, η 62χρονη οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα.

    Σύμφωνα με το kozanilife.gr, οι κατηγορίες που τις απαγγέλθηκαν είναι αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και η πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή. Για την υπόθεση συνεχίζεται να σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της 62χρονης και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

    Στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο αδελφός της 62χρονης οδηγού. Όπως είπε, η συγκεκριμένη στροφή, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και εκεί έχουν χαθεί κι άλλες ζωές στο παρελθόν.

    Η οδηγός, είπε στον αδελφό της ότι κινούνταν με 40 – 50 χλμ. Στη στροφή είδε ξαφνικά μπροστά της τους ποδηλάτες, οι οποίοι δεν ήταν ο ένας πίσω από τον άλλον, αλλά σε οριζόντια διάταξη. Σύμφωνα με την ίδια, τα δύο νεκρά παιδιά, ενδεχομένως να βρίσκονταν και στο αντίθετο ρεύμα, χωρίς όμως να μπορεί να πει κάτι τέτοιο με βεβαιότητα.

    Μόλις τους είδε η γυναίκα πανικοβλήθηκε, γιατί φοβήθηκε ότι θα τους χτυπήσει. Έστριψε το τιμόνι δεξιά, όμως οι ρόδες πάτησαν πάνω σε χορτάρι, το αυτοκίνητο γλίστρησε, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και παρέσυρε τους ποδηλάτες, σκοτώνοντας τους δύο πρώτους και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις.

    Η ίδια δε γνωρίζει απολύτως τίποτα για την τύχη των δύο παιδιών. Βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, είναι απελπισμένη και όπως είπε ο αδελφός της σκέφτεται ακόμα και την αυτοκτονία.

    Για να μην καταρρεύσει ψυχολογικά άλλωστε οι γιατροί συνέστησαν τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, ώστε να μην μάθει τα τραγικά νέα από τις ειδήσεις.

    Ο αδελφός της εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων, δηλώνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι.

    Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών
    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Θα ηθελα ομως να πω οτι στην ελλαδα δεν ξερουμε καν να περπαταμε! Δεν σεβομαστε τους γυρω, μπαινουμε μπροστα στους αλλους, τους κοβουμε δρομο…παρατηρειστε τι γινεται με τα κινητα για αυτους που ειτε ειναι στο τιμονι ειτε πεζοι! Οι δρομοι μας επισης ειναι απο την εποχη της χουντας στενοι χωρις συντηρηση χωρις λεα η γραμμες, που να χωσεσουν τα ποδηλατα…

    2. 62 χρονών η οδηγός…σε λίγο καιρό πάλι τιμόνι θα πιάσει μέχρι τα βαθιά γεράματα 80-90 χρονών και όποιον πάρει πάλι ο χάρος

    3. Ότι κινείται στον δρόμο πρέπει να κινείται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, είτε αυτό είναι πατίνι είτε ποδήλατο. Θα πρέπει οι ποδηλάτες καθώς και αυτοί που οδηγούν πατίνια να καταλάβουν ότι ο δρόμος είναι ένα μέσο που κυκλοφορούν αυτοκίνητα, μηχανές γενικά μηχανοκίνητα οχήματα που διέπονται από τους απαράβατους νόμους την φυσικής. Για τους ποδηλάτες δεν υπάρχει αντίθετο ρεύμα, δεν υπάρχει φανάρι, δεν υπάρχει σεβασμός σε πεζό, σε τίποτα. Γιατί εγώ αν περάσω ένα φανάρι με κόκκινο με την μηχανή μου και πολύ καλά θα μου πάρουν τα σώβρακα σε περίπτωση ατυχήματος; Πήγαιναν οι κύριοι στον κατσικόδρομο μπουλούκι πιάνοντας όλο το πλάτος όπως βλέπουμε σε όλες τις παρέες; Νομίζουν ότι επειδή δεν ισχύουν κανόνες σε αυτό το καφενείο που λέγετε χώρα μπορούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα σαν 10χρονα. Δεν ξέρουν όμως ότι αν χτυπήσουν στο τέλος θα πουν, μακάρι να μην είχα εμπλακεί ποτέ στο ατύχημα ρίχνοντας μια ματιά. Πέρυσι ήμουν σε επαρχιακό δρόμο εγώ με την οικογένεια. Σε μια στιγμή φάνηκαν μπροστά μου καμία δεκαριά ποδηλάτες που πήγαιναν με 5 χλμ μέσα στην μέση του δρόμου σαν τα κατσίκια , χάζευαν δεξιά χάζευαν αριστερά και δεν έδιναν καμία σημασία στο ότι προκαλούσαν νομίζοντας ότι κάτι κάνουν. Και για 3-4 χλμ δεν μπήκαν ο ένας πίσω από τον άλλον ούτε έκαναν σε ξέφωτο λίγο δεξιά. Όταν σταματούσαν να δούν την θέα σταματούσαν μπουλούκι μέσα στην μέση του δρόμου. Εκεί λοιπόν αν ερχόταν μια 65χρονη με τον ήλιο στο μάτια και πάνω στην στροφή τους έβλεπε απότομα μπροστά της τι θα έκανε που θα ήταν σύμφωνο με τους κανόνες τις φυσικής. Πολύ απλά θα τους πάταγε και μετά θα κλαίγαμε για τους αυτόχειρες. Προσέξτε παιδιά, η ζωή είναι ωραία, μην την παίζετε στα ζάρια

      1. Σωστός !!!! Αλλά η (οδηγική) παιδεία ξεκινάει από το σπίτι και συνεχίζεται στο σχολείο. Ποιος γονιός ελέγχει την οδική και οδηγική συμπεριφορά του βλασταριού του, όταν του αγοράζει ποδήλατο ;;; Ειδικά στην επαρχία, γίνεται του κουτρούλη ο γάμος από ανούσια τροχαία ατυχήματα. Διπλώματα οδηγήσεως δίνονται ευκολότατα, έναντι ευτελούς ποσού. Καμαρώνει ο πατέρας που το ανήλικο παιδί του οδηγεί το αγροτικό. Δικυκλιστές χωρίς κράνος ή δίπλωμα και η τροχαία πάντοτε απούσα. Και όταν κάποτε βεβαιωθεί η παράβαση, το “μέσον” του προέδρου ή του τοπικού βουλευτή, θα διαγράψει το πρόστιμο και όλα καλά.
        Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι’ αν ενοχλεί κάποιους. Αν δεν υπάρχει διαρκής και σκληρή αστυνόμευση, απλά θα συνεχίσουμε να θρηνούμε αθώα θύματα….

    Comments are closed.