Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ, ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ! ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Κοινοποίηση:
    1

    Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

    Κατά την διάρκεια την επίσκεψης του Χ. Χαφτάρ στο ΥΠΕΞ, ο Έλληνας Υπουργός τον ξενάγησε στους χώρους του Υπουργείου.

    Σε post που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Υπουργός, διακρίνουμε να δείχνει στον Στρατάρχη του LNA τον πίνακα που απεικονίζει την συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο κατά την Ναυμαχία της Έλλης, που είναι αναρτημένος στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.  

    Πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση και το φωτογραφικό αποτύπωμα δεν είναι τυχαίο, καθώς με αυτό τον τρόπο και στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων, η Αθήνα στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ειδικά αυτή την περίοδο που η Άγκυρα απειλεί ότι θα θα στείλει πολεμικά πλοία νοτίως της Κρήτης και στις Λιβυκές ακτές.

    Δένδιας: «Είμαστε έτοιμοι για αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη»!

    Μάλιστα πριν λίγους μήνες, τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν αφηνιάσει με μια αντίστοιχη εικόνα, καθώς ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Πομπέο όταν στάθηκε μπροστά στον πίνακα άρχισε να χαμογελά, με την Άγκυρα να είναι σφόδρα ενοχλημένη.

    Η ιστορία του πίνακα

    Τον Ιούνιο του 1911 και λόγω απειθαρχίας του πληρώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ», τη θέση του Κυβερνήτη ανέλαβε ο τότε Πλοίαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

    Με την έκρηξη των Βαλκανικών Πολέμων προάχθηκε σε Υποναύαρχο ενώ στις 16 Απριλίου του 1912 έγινε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 1912.

    Στη συνέχεια γίνεται Αρχηγός του Στόλου του Αιγαίου και αναλαμβάνει δράση.

    Ως Κυβερνήτης του θωρηκτού «Αβέρωφ» καταλαμβάνει τη Λήμνο, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν οι Θάσος, Ίμβρος, Τένεδος, Ψαρά, Άγιος Ευστράτιος και Σαμοθράκη.

    Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου είχε κατορθώσει να ελευθερώσει όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Χίου.

    Με το θωρηκτό «Αβέρωφ» συμμετείχε σε δύο ναυμαχίες, σε αυτή της Έλλης και σε αυτή της Λήμνου (5 Ιανουαρίου 1913).

     Η ναυμαχία της Έλλης κερδήθηκε χάρη σε παράτολμο ελιγμό του Κουντουριώτη, ο οποίος θεωρήθηκε ασυλλόγιστος ηρωισμός.

    Οι επιτυχημένοι χειρισμοί του ανάγκασαν τον τουρκικό στόλο να αποσυρθεί στα Δαρδανέλλια

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Από την στιγμή που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και δεν σέβεται την συνθήκη της λωζανης… Η συνθήκη των σεβρων είναι ακόμα σε ισχυ… Απλά τελη υπό αναστολή, και κάποια στιγμή πρέπει να την επιβάλουμε…

    2. εκτος απο πολιτικοστρατιωτικη ηγεσια και εναν λαο σκληραγωγημενο τοτε ειχαμε και το θωρηκτο αβερωφ για το οποιο δεν ειχαν κατι αναλογο οι εχθροι.

    3. γιατι δεν διεκδικουμε και εμεις ιμβρο τενεδο και νησια της θαλασσας μαρμαρα?επιτελους οχι αλλη ητοπαθεια ρε γαμωτο μου

    4. Μερικοί έλεγαν πως εάν έχει @@ η Ελλάδα να κάνει επαφές με τον χαφταρ. Όχι μόνο έκανε επαφές αλλά έφερε τον στρατηγό επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας! Κόντρα μάλιστα σε ερντογαν και μερκελ. Σε αυτό το σημείο μόνο συγχαρητήρια.

      1. και να φανταστείς δεν θα φτάναμε στο σημείο να υποψιαζόμαστε αν θα είχε α****** η Ελλάδα και οι Έλληνες και όλα αυτά… Στο παρελθόν υπήρχε μία περίοδος που υπήρχαν πραγματικοί Έλληνες πάνω κυβερνήτες και πατριώτες και δεν χρειαζόταν καν να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι να σκεφτούμε αν η Ελλάδα έχει και τα α******.. Όπως δηλαδή πράττουν οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη απάντηση στην θρασσύτατη επίθεση του ξένου εισβολέα, έτσι θέλει δεν καταλαβαίνει αλλιώς ο βρωμότουρκος ούτε θα καθόμαστε να μας κανονίζουν λαοί άλλοι που κοιτάνε μόνο το κώλο τους και μας παίζουν σαν playmobile για την δική τους κάβλα και το καυλί έπρεπε να μας γλύφουν που τόσα χρόνια τόσους αιώνες κρατάμε την Ευρώπη και τη δύση ως έχει και δεν έχει γίνει από την αρχή μία άκρως Ανατολική αυτοκρατορία-ισλαμική.

        Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα?? Με όλα αυτά που βλέπει ο Τούρκος και τον έχει πάει το σκατό στην κάλτσα γιατί βλέπει μία άλλη Ελλάδα και όχι μόνο αυτός και η Ευρώπη και Αμερική διαφορετική, Όπως θα πρεπε πάντα να είναι έτσι όπως ήταν κάποτε αν υπήρχαν πάνω Έλληνες που να πονάνε την γη αυτή. Αν όλα αυτά λοιπόν γίνονται μόνο για το θεαθήναι και μετά για σας τότε θα επιβεβαιωθούν όλοι οι Έλληνες για άλλη μία φορά για αυτούς που είναι πάνω Χάρης εμάς και είχαν από την αρχή χρέος να υπερασπίζονται την Ελλάδα και τον λαό της, γιατί μην ξεχνάμε, πέφτει η Λυβίη έρχεται η σειρά μας μετά + ότι απειλείται ήδη η Ν.Ανατολική Μεσόγειος και ολόκληρη η Κύπρος και η Κρήτη με την κατάληψη της απ’ τους Οθωμανούς. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, Η Ελλάδα πέρα απ’ την δύσκολη, απότομη γεωγραφική της κατανομή το μόνο μέρος που είναι εύχαιρο προς επείγιες χερσαίες δυνάμεις είναι η Πελοπόννησος και η Αττική μόνο που η Πελοπόννησος είναι πολύ πιο εύκολο κομμάτι αν καταληφθεί η Κρήτη.

    5. Πείτε του Δένδια πως τότε είχαμε πολιτικούς, αξιωματικούς και στρατό με αρχίδια, σήμερα έχουμε αρχίδια πολιτικούς, αξιωματικούς και στρατό με ελληνοποιημένους φίλους των τούρκων….

    6. Ο αείμνηστος ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης ήταν γενναίος έλληνας πού έκανε ναυμαχίες
      όπως ο Μιαούλης καί ο Κανάρης καί κατατροπωνε τούς μεμέτηδες.Δίχως αυτούς τούς σπουδαί-
      ους πατριώτες η Ελλάδα θά ήταν σήμερα τούρκικο βιλαέτι.Ο νέος ναύαρχος Λυμπέρης φαίνεται
      από τή φάτσα του ότι είναι κιοτής όπως ο άλλος χεζιάς ο πρώην ναύαρχος Αποστολάκης.Αυτά τά
      δύο “παληκαράκια” κάνουν μόνο γιά ναύαρχοι στή λίμνη Ιωαννίνων τήν Παμβώτισα.
      Γιάννης Λάκων

    Comments are closed.