ΕΣΚΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – “Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ…”

    Κοινοποίηση:
    casus-belli-tourkia-ellada

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εκδώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ξεκινήσει τις εργασίες εξερεύνησης, ενδεχομένως σε ύδατα που η Ελλάδα υποστηρίζει ότι είναι δικά της σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, επισημαινει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

    Αν αυτό συμβεί – συνεχίζει- ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να εμποδίσει τα τουρκικά πλοία και αυτό θα δημιουργούσε όλες τις προϋποθέσεις για ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μεταξύ των δύο χωρών, καταλήγει το δημοσίευμα υπεθυμίζοντας με νόημα τον Ιανουάριο του 1996, και το πώς ένα λάθος μπορεί να μας φέρει πολύ κοντά στην καταστροφή.

    Μάλιστα σημειώνει ότι όσοι θυμούνται τα γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996, γνωρίζουν πως οι αρνητικές εξελίξεις δεν συμβαίνουν πάντα κατόπιν σχεδιασμού. Απαιτείται μόνο ένας λάθος υπολογισμός ή μια υπέρβαση των ορίων στο «παιχνίδι» ώστε οι εξελίξεις να οδηγήσουν σε καταστροφή.

    Μάλιστα, το ρεπορτάζ τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καθορίζει την πολιτική της τόσο σε σχέση με την Τουρκία όσο και με την Λιβύη με γνώμονα τον εφιάλτη ενός νέου προσφυγικού κύματος. Με άλλα λόγια υπονοεί ότι ίσως η ΕΕ κλείνει τα μάτι στις τουρκικές προκλήσεις με τον φόβο η Αγκυρα να ακοίξει και άλλο τα σύνορα στους πρόσφυγες που παραμένουν στο έδαφός της.
    Και καταλήγει το Bloomberg: Η Ευρωαπαϊκή Ενωση ίσως χρειαστεί να επεκτείνει την λίστα των ανησυχιών της.

    Πατήστε το [Μου αρέσει η σελίδα!] και ακολουθήστε την σελίδα makeleio.gr στο Facebook για να ενημερώνεστε αυτόματα για όλα τα τελευταία νέα!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    2. Αγαπητοί Φίλοι,
      Το Έχω Γράψει Επανειλημμένως πως θα Πρέπει να Περιμένουμε Κάποιο Διάστημα για να Δούμε τα Πρώτα ΘΕΤΙΚΑ Αποτελέσματα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά από μία ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ Αναρχοάπλυτων Κομμουνιστών, η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Κυβέρνηση της ΝΔ Έχει Εντελώς Διαφορετική Πολιτική στο Θέμα των Μεταναστών.
      Δεν θα Πρέπει να Φοβόμαστε το Θέμα τους Μεταναστευτικού ΟΥΤΕ να Αποτελεί ΑΠΕΙΛΗ για την Χώρα μας και Εξηγώ Αμέσως το Γιατί:
      Όπως Έχουν Δηλώσει Αρκετά Στελέχη της Πατριωτικής ΝΔ, θα Κατασκευαστούν Κέντρα ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ τα Οποία θα ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΟΥΝ Σημαντικά τα Νησιά μας τα Οποία ο ΣΥΡΙΖΑ Κατέστρεψε. Τα Κέντρα Αυτά θα Επιτρέψουν με τις Παροχές τους στους Μετανάστες-Πρόσφυγες, να ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ στην Ελληνική Κοινωνία σε Όλα τα Επίπεδα. Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Είναι η ΜΟΝΗ που Εξασφαλίζει την Ομαλή Διαβίωση των Ελλήνων Δίπλα σε Αυτούς τους Κατατρεγμένους Ανθρώπους.
      Έως Τώρα η Κυβέρνηση της Αριστεράς Ήταν Ανύπαρκτη στο Θέμα. Τώρα Πλέον ο Κυριάκος Όπως Έχει Δεσμευθεί θα Δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ Λύση στο Πρόβλημα με Έλεγχο στα Σύνορα και Επιλογή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ Μεταναστών που Έχει Πραγματικά Ανάγκη η Χώρα.
      Όσον Αφορά το Θέμα του Ερντογάν, ας Έρθει να μας Κλάσει τα… Ο Σουλτάνος Βλέποντας Απέναντι το Ανάστημα του Μητσοτάκη Αλλά και τα Στελέχη που Έχει Επιλέξει στις Ένοπλες Δυνάμεις, Γνωρίζει πως Έχει Έναν Ισχυρό Εχθρό Απέναντί του. Η Εποχή ΣΥΡΙΖΑ Τελείωσε και Πλέον η Ελλάδα Είναι Από τους ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ Παίκτες στην Μεσόγειο.
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Και ποιος σου είπε ρε φίλε ότι θέλουμε να ενσωματωθούν αυτοί οι λαθραιοι στην Ελληνική κοινωνία?Αν τους θες να τους πάρεις στο σπίτι σου η να τους παντρευτούν τά παιδιά σου ,αν τους θέλεις τόσο πολύ να μείνουν στην Ελλάδα, γιατί εμείς οι υπόλοιποι δεν γουστάρουμε να τους έχουμε εδώ!

    3. Είναι μια να μην τα πάρει ο Έλληνας τελικά στην…κράνα….κι αφήσει το κινητό κάτω τελικά!

    4. Και τώρα; που τούρκεψε πλέον η ελλάδα ;;;; τί;

    5. Εκδώστε φύλλα πορείας και φωνάξτε μας απο τώρα για προπόνηση και εκλιματισμό. Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε.

      1. Να πας στο καλο και να μας γραφεις , αφου τον ψηφισες πηγαινε και πολεμα για παρτη του.

    6. Όταν το κράτος καταστρέφει το έθνος τότε το κράτος πρέπει να καταστρέφεται. Όποιος ηλίθιος θα πάει να πολεμήσει για να υπερασπιστεί αυτό το μισελληνικό και ανθελληνικό κράτος καλό είναι να μην γυρίσει, διότι τέτοιους μ@λ@κες δεν χρειαζόμαστε άλλους.

      1. Τι λες ρε απόλυτο αναρχικό πρόβατο.Εμεις θα πολεμήσουμε με τα αρχιδια που διαθέτουμε.Εσυ αν θες κάτσε να στον καρφώσει από πίσω ο Ερντογαν αν και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σου αρέσει.

    7. ελατεε!!ρε μεμετια!!!οσο για σενα! κρουελα!!μερκελ!!να σε δω τι θα κανεις!!θα πεις δεν ειδες!!η ελλαδα δεν είναι ευρωπη!!τα λεφτα!!τα πολλα λεφτα!!τα πηρες από από τη χωρα!!και σε περιοδο κρυσης!!ανομαλοι!!

      1. Ουγκ…πισω στην σπηλια σου εσυ αγραμματε βλαξ!!!

        1. Τράβα ψόφα μωρή λουμπινα αναρχουλακΚΚετζου

      2. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη ημουνα πολυ αγενης οπως παντα

        1. Τι λες βρε μαλακα; από ποιον να ζητησω συγνωμη και γιατι αι στο διαολο καραγκιοζη!

    Comments are closed.