ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ; Η ΠΑΜΠΟΝΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΖ – ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! (BINTEO)

    Κοινοποίηση:
    Image3 (1)

    Την θέση ότι όλα τα ελληνικά νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους δηλαδή, έχουν δικαίωμα στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας εκφράζει ο Αμερικανός Πρέσβης σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Ο Τζέφρι Πάϊατ δηλώνει εκ νέου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εγγυώνται την ασφάλεια της Ελλάδας και εργάζονται καθημερινά για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

    Σε ότι αφορά τη συμφωνία Τουρκίας Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η Ουάσιγκτον έχει μιλήσει πολύ ξεκάθαρα για το τουρκολιβυκό ίδιο το Μνημόνιο, το οποίο θεωρούμε αποσταθεροποιητικό για την περιοχή κι έχω επίσης ξεκαθαρίσει την νομική ερμηνεία των ΗΠΑ για την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του ότι, το Μνημόνιο δεν ακυρώνει τα δικαιώματα που έχει η Ελλάδα στην περιοχή, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν μέσα από διάλογο και διαπραγματεύσεις. Όχι μέσα από μονομερείς ενέργειες που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων εμπλεκόμενων μερών, όπως η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση».

    Στην ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο η Αμερικανική διπλωματία ερμηνεύει το Δίκαιο της Θάλασσας, τα δικαιώματα των κατοικημένων νησιών, μικρών και μεγάλων ο Τζέφρι Πάιατ σημείωσε κατηγορηματικά: «Τα νησιά, ως γενικός κανόνας, είναι ακριβώς όπως οι ηπειρωτικές περιοχές, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας. Τέλος της συζήτησης… Μιλάμε για όλα τα νησιά. Θα αφήσω σε άλλους τη συζήτηση για το τι αποτελεί βραχονησίδα και τι αποτελεί νησί, αλλά τα νησιά έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα».

    Ρωτάμε, γιατί ο αμερικανός πρέσβης απέφυγε να πάρει θέση για το τι θεωρείται νησί και τι βραχονησίδα; Αυτό εξάλλου είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν και οι Τούρκοι όταν θέλουν να δείξουν δήθεν ότι κάποιοι νησί μας δεν δικαιούται ΑΟΖ…

    Δηλώσεις Πάιατ για ελληνικά νησιά, ΑΟΖ και θερμό επεισόδιο from Makeleio WebTV on Vimeo.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Όταν μίλησε κατά του κυρίου Ιβάν Σαββίδη ο συγκεκριμένος κύριος οι περισσότεροι χειροκροτουσατε.

    2. Δείτε προσεκτικά το βίντεο. Ο Πάιατ μια χαρά τα είπε. Κι αν έχετε ενστάσεις να πιάσετε και να τα πείτε στον δημοσιογράφο που άνοιξε το θέμα για τα νησιά τα ακατοίκητα και ξαναρωτούσε ενώ ο άλλος του απαντούσε ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ!

    3. Τον Λεβέντη τον ξόφλησε ο Πάιατ γιατί του τα έλεγε χύμα!!!! Ξέρει τους τρόπους αυτός!!! Εδώ ανέτρεψε ολόκληρο καθεστώς στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ για να πάρει ο Σόρος την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου!!!! Στον Λεβέντη θα αποτύγχανε;

    4. Εάν κάνουμε επέκταση των χ.υ στα 12 μίλια όλες οι βραχονησίδες θα είναι στα χωρικά μας ύδατα οπότε δε θα υπάρχουν κ γκρίζες ζώνες αυτό δε θέλει με τίποτε η Τουρκία

    5. αυτο το καθικι το μιασμα το αποβλητο διελυσε την ουκρανια δουλεια δεν εχουν στην βρωμοχωρα τους και ανακατωνουν τους αλλους λαους

    6. Τετοια αμερικλανακια που υποστηριζουν ναρκεμπορους …..
      ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ

    7. ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ (ΘΗΛΥΚΑ ΠΟΥ ΔΠΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΑΗΔΙΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΔΗΘΕΝΙΕΣ.

    Comments are closed.