Στο ΑΙΓΙΟ οι ΠΑΠΑΔΕΣ βγήκαν στους δρόμους για το όνομα των Σκοπίων! Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ τους έβγαλε ΟΛΟΥΣ ΕΞΩ! Που είναι οι άλλοι ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ; (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
mak1

 

Μόνο αδιάφορη δεν είναι η τοπική Εκκλησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων που ζητούν οπωσδήποτε τον όρο «Μακεδονία», κάτι που βρίσκει αντίθετο το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνισμού.

mak3

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, μετά από προσκλητήριο του Μητροπολίτη Αμβροσίου, προχώρησε σήμερα δια δεκάδων ιερέων της στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας, στην οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο, με τις καμπάνες των Ιερών Ναών να χτυπούν την ώρα της πορείας χαρμόσυνα στέλνοντας το ηχηρό «όχι» της Εκκλησίας. Μπροστάρης της πορείας ήταν βεβαίως ο Ποιμενάρχης, ενώ το πανώ έγραφε ξεκάθαρα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Φτάνοντας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, ο Μητροπολίτης με τους ιερείς μπήκαν στο εκκλησάκι, εψάλη το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» και δέηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τους ιερείς, θυμίζοντάς τους το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα» που μάθαινε και ο ίδιος μαθητής στο σχολείο, καλώντας τους ιερείς στον αγώνα για να αποφευχθεί η ονομασία των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία».

mak2

Στη συνέχεια, ιερείς πήγαν στα διόδια του Ελαιώνα και στα βενζινάδικα της Ν.Ε.Ο. για να μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Φανερωμένης το πρωί της Κυριακής, στις 11 το πρωί, με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων.

filodimos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ο Ιερώνυμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο Θεός μακροθυμεί αλλά δεν λησμονεί! Θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας ως ο προδότης αρχιεπίσκοπος! Ντροπή του! Ο Θεός να χαρίζει χρόνια σε ιεράρχες λεβέντες όπως ο Αμβρόσιος!

Leave a Response