28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Τρόμος: Aραχνοσκορπιός! Εντοπίστηκε νέο είδος αράχνης – Κρύβεται σε ρούχα και σε έπιπλα (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
araxni_skorpios1-1

Ίσως να ακούγεται εφιαλτικό το νέο για ένα καινούργιο είδος αράχνης που εντοπίστηκε και όπως φαίνεται έχει τοξικό δηλητήριο και κρύβεται σε ρούχα και έπιπλα.

Οι επιστήμονες εντόπισαν στο Μεξικό ένα νέο είδος αράχνης με εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο το οποίο μπορεί να προκαλέσει άμεσα σηψαιμία και να σαπίσει τους μαλακούς ιστούς στο σημείο που θα δαγκώσει. Το νέο είδος αράχνης ονομάζεται Loxosceles tenochtitlan και όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες είναι ένα είδος επικίνδυνο για τον άνθρωπο αφού του αρέσει να ζει και να κρύβεται μέσα σε ρούχα αλλά και σε έπιπλα.

Διαπίστωσαν μάλιστα ότι πρόκειται για ένα μη επιθετικό είδος αράχνης το οποίο θα τσιμπήσει μόνο όταν νιώσει ότι απειλείται.

Το αραχνοειδές βρέθηκε στο κεντρικό Μεξικό από ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου του Μεξικού (UNAM) στην πόλη Tlaxcala.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι το δηλητήριο της είναι τόσο τοξικό που μπορεί να καταστρέψει τη σάρκα σε μια ακτίνα 40 εκατοστών από το σημείο που θα δαγκώσει.


Πρόκειται για μια μεγάλη αράχνη που μοιάζει με το είδος Loxosceles misteca και γιαυτό αρχικά οι επιστήμονες την είχαν μπερδέψει και νόμιζαν ότι πρόκειται για το ίδιο είδος.

 

Το συγκεκριμένο είδος που ανακαλύφθηκε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά αφού ένα τσίμπημα και μόνο μπορεί να πήξει τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε λίγο χρόνο. Το δηλητήριο των θηλυκών αραχνών Loxosceles tenochtitlan είναι δυο φορές πιο τοξικό από εκείνο των αρσενικών.

Σύμφωνα με πληροφορία του makeleio.gr η συγκεκριμένη αράχνη-σκορπιός εντοπίστηκε και πριν περίπου 2 χρόνια σε περιοχή κοντά στην Περαχώρα Λουτρακίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όλες οι αράχνες με ελάχιστες εξαιρέσεις (πχ κάποια είδη στην Αυστραλία) δεν επιτίθενται σε άνθρωπο εκτός αν νιώσουν πως απειλούνται, πχ να έχουν μπει στα ρούχα σου και φορώντας τα να τις πιέζεις, τότε και μόνο τότε δαγκώνουν. Το βασικό τους ένστικτο είναι να απομακρύνονται από τον άνθρωπο μόλις τον αντιληφθούν. Επίσης μόνο μεγάλες, τεράστιες αράχνες όπως αυτή στις εικόνες μπορούν να δαγκώσουν άνθρωπο, οι μικρότερες δε μπορούν να διαπεράσουν το δέρμα. Φυσικά τα μικρά παιδιά είναι ευάλωτα στις μεγάλες αράχνες οπότε αυτοί που μένουν σε περιοχές με αράχνες σαν αυτή πρέπει να τα ντύνουν καλά τα παιδιά και να τα μάθουν να τις αποφεύγουν.

Comments are closed.

Τρόμος: Aραχνοσκορπιός! Εντοπίστηκε νέο είδος αράχνης – Κρύβεται σε ρούχα και σε έπιπλα (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
araxni_skorpios1-1

Ίσως να ακούγεται εφιαλτικό το νέο για ένα καινούργιο είδος αράχνης που εντοπίστηκε και όπως φαίνεται έχει τοξικό δηλητήριο και κρύβεται σε ρούχα και έπιπλα. Continue

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response