“Δεν ξέρω τι θα κάνεις με το ενοίκιο, πούλα το αμάξι, εγώ έχω μάθει να ζω με 5.000 ευρώ το μήνα”! Απίστευτες καταγγελίες από τον Μονεμβασιώτη των Φούρνων Βενέτη

Κοινοποίηση:
monemvasiotis_venetis_

Τον περασμένο Οκτώβριο η αλυσίδα Φούρνοι Βενέτης είχαν έβαλαν “λουκέτο” σε πέντε καταστήματα καθώς οι ιδιοκτήτες τους αρνούνταν στο lockdown εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού, να μειώσουν τα ενοίκια. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες με αφορμή την δημιουργία προϊόντων που θα διατίθενται μέσω σούπερ μάρκετ αλλά και την ανάπτυξη δύο νέων τύπων καταστημάτων, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, έκανε εκτενή αναφορά για την αντιμετώπιση που είχε από μερίδα ιδιοκτητών ακινήτων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μονεμβασιώτης ανέφερε: “H Βενέτης έχει την ιδιαιτερότητα να παίρνει τα μισθωτήρια συμβόλαια στο όνομα της. Υπό το βάρος της πίεσης μερίδας των ιδιοκτητών ανακοινώσαμε τον Οκτώβριο ότι κλείνουμε 5 καταστήματα. Το θέμα των ακινήτων αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας που δεν είχαμε προβλέψει. Για να καταλάβετε το μέγεθος, όταν προέκυψε ο κορονοϊός προσελάβαμε πέντε νέους συνεργάτες για να συνομιλούν αποκλειστικά με τους ιδιοκτήτες. Οι μη συνεργάσιμοι είναι ένα μικρό ποσοστό, γύρω στο 10% και κυρίως κληρονόμοι, άνθρωποι της νέας γενιάς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους και σου έλεγαν “κόψτε τον λαιμό σας, πούλα το αμάξι σου, δεν μας νοιάζει τι θα κάνετε, εγώ έχω μάθει να ζω με 5.000 ευρώ τον μήνα και δεν δέχομαι μείωση ενοικίου“.

Μισθωτήρια που ήταν 10 – 15 ετών και δεν είχε καθυστερήσει ποτέ η πληρωμή τους, όταν ήρθε ο Covid και ζητήσαμε από τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες μία μείωση ενοικίου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η στάση τους ήταν αδιάλλακτη. Οι άνθρωποι αυτοί εκβιάζουν και δυστυχώς εκβιάζουν με τα δικαστήρια. Σήμερα τα δικαστήρια μέσα σε αυτή την κρίση βγάζουν διαταγές απόδοσης των καταστημάτων, κάτι το οποίο εγώ θεωρώ απαράδεκτο για περιόδους πανδημίας σημειώνει ο κ. Μονεμβασιώτης.

Ένα κατάστημα Βενέτης στο κέντρο έχει απολέσει τζίρους της τάξης του 60% – 80 % αυτή την περίοδο, αντίστοιχα ένα κατάστημα στα Βόρεια και στα Νότια προάστια έχει απώλειες τζίρου από 25% – 40% και ένα στα Δυτικά προάστια η μείωση είναι κατά τι μεγαλύτερη. Κατά μέσο όρο η πτώση πωλήσεων των καταστημάτων στην Νομό Αττικής ήταν της τάξης του 41%.

Τον Δεκέμβριο του 2019 η εταιρεία είχε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, για να σταματήσουμε την “αιμορραγία” στα καταστήματα διαθέσαμε σημαντικά κεφάλαια και ένα χρόνο αργότερα, το ταμείο μας από τα 7,5 εκατ. ευρώ έχει πέσει στο 1,5 εκατ. ευρώ κατέληξε ο κ. Μονεμβασιώτης.

Η επιχείρηση η οποία έχει μηδενικό δανεισμό ευελπιστεί ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σε έναν βαθμό το 2021 και για αυτό τον λόγο έχει δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ και την είσοδο της σε νέες κατηγορίες και τύπους καταστημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

39 Σχόλια

  1. δε καταλαβα ο βενετης και ο καθε βενετης, καθε επιχειρηση λιανικης πωλησης, κανει μειωσεις αναλογα με την οικονομικη κατασταση του πελατη;;;;

  2. Τα χειρότερα μαγαζιά με διαφορά και πανάκριβα!Να κλείσετε!Στα μεζεα μας

  3. Εγώ θα πρότεινα σ αυτά τα μαγαζιά που δεν κλείσανε ούτε ώρα να τους κάνουν κι αύξηση από πάνω κι όχι μείωση που ζητάν.
    Δλδ όλοι οι άλλοι που είναι κλειστοί 3-4 μήνες τι πρέπει να κάνουν?
    Να ζητιανέψουν?

  4. Ο ΒΕΝΕΤΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΠΟΡΝΟ/ΝΑΡΚΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΕΙ ΚΟΡΔΟΝΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΕΝΕΤΗ ΤΕΡΜΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΣΤΟΥ ΓΟΥΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ.

    ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ.

  5. εσεις οι ιδιοκτητες να πατε μια μερα στο μεροκαματο.κηφηνες,

  6. Τρελοκουνελο δεν έχουν όλοι μια ντουζίνα μαγαζιά ή σπίτια να νοικιάζουν!!!
    Έχει κάποιος ένα και μοναδικό εισόδημα από ένα μαγαζάκι με ενοίκιο 300-500€ και αυτή τη στιγμή δεν παίρνει τίποτα από τον ενοικιαστή ,στα δικαστήρια δεν πάει και περιμένει από το κράτος το 60-80% αποζημίωση για να επιβιώσει!!!
    Φυσικά ακόμα από το κράτος τίποτα!
    Πώς ζει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος???

  7. Βενέτης πανάκριβος σε όλα και θέλει και έκπτωση τον νοίκι
    κατέβασε ρε τις τιμές …

  8. Κοπρόσκυλα εισοδηματίες κληρονόμοι που σε άλλη περίπτωση θα έτρωγαν από τα σισιτια….

  9. 7,5 εκατομμύρια στο ταμείο και βγήκε να βρίσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος; Γιατί ρε βρωμιάρη ακάλυπτε, συνεταιρικό το έχουμε το μαγαζί; Εσύ τα ψωμιά σου κι εγώ το ακίνητο. Αν δεν μπορείς, τον πουλόπουλο!

  10. Σας κάνω εγώ μείωση τώρα θα μου κάνετε εσείς αύξηση αργότερα που θα πάνε καλά οι δουλειές σας;

  11. Μόνο μία Ελληνική κυβέρνηση θά μπορούσε νά τιμωρήσει τά παράσιτα μέ γενική κατάσχεση.Δέν έχουμε Ελληνική αλλά κυβέρνηση Κατοχής.
    Γιάννης Λάκων

  12. Ο Βενέτης και κάθε Βενέτης δεν είναι ένας φουκαράς βιοπαλαιστής που έχει ένα μαγαζάκι αλλά όπως λέει το άρθρο αλυσίδα καταστημάτων. Σαν επιχειρηματίας και για να μη σου σπάνε τα @@ αγοράζεις τα καταστήματα, ειδικά αν είναι σε καλές περιοχές με πελατεία και δραστηριοποιείσαι χρόνια. Αλλά αν πας να το παίξεις γύφτος και με τα μισθωτήρια, θέλεις να εκπίπτεις στα έξοδα στην εφορία και να βγάζεις από την μύγα ξύγκι καλά σου λέει ο άλλος δεν κατεβάζω το νοίκι. Άλλωστε το ψωμί δεν μπορεί να το κόψει κανένα lockdown γιατί είναι είδος πρώτης ανάγκης και εν γένει πουλάς φαγώσιμα, θέλεις και μείωση ενοικίου;

    1. Οι φούρνοι δε βγάζουν αρκετά λεφτά από το ψωμί, περιμένουν κι από τα άλλα για να βγάλουν τα έξοδα. Όταν ο κόσμος είναι άνεργος και δεν έχει χρήματα, δε ψωνίζει. Επίσης τα μαγαζιά που βρίσκονταν κοντά σε δημόσιες υπηρεσίες και άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν, δεν έχουν πλέον πελάτες που αγόραζαν καφέδες και τρόφιμα.

      Αυτό το παραμύθι λοιπόν πως έχουν τζίρο κόφτε το. Βλέπω όσοι γκαρίζετε είστε άνθρωποι που πρέπει να έχετε να νοικιάζετε. Εγώ θέλω να αδειάσουν όλα όσα νοικιάζετε και να σας δω να πρέπει να βγείτε να δουλέψετε για να φάτε για μια φορά στη ζωή σας.

      1. Προφανώς είσαι από τους μη έχοντες για αυτό θέλεις να ψωφισει η κατσίκα του γείτονα.

        1. Προφανώς εσύ είσαι από τους έχοντες και γουστάρεις να ψοφάνε οι γείτονες από την ανεργία και τη πείνα αρκεί εσύ να συνεχίζεις την άκοπη ζωάρα σου. Υπομονή όταν πέσει περισσότερη πείνα, θα τρέχετε να κρυφτείτε οι “έχοντες”, υπομονή.

      2. Τρελοκουνελο δεν έχουν όλοι μια ντουζίνα μαγαζιά ή σπίτια να νοικιάζουν!!!
        Έχει κάποιος ένα και μοναδικό εισόδημα από ένα μαγαζάκι με ενοίκιο 300-500€ και αυτή τη στιγμή δεν παίρνει τίποτα από τον ενοικιαστή ,στα δικαστήρια δεν πάει και περιμένει από το κράτος το 60-80% αποζημίωση για να επιβιώσει!!!
        Φυσικά ακόμα από το κράτος τίποτα!
        Πώς ζει λοιπόν αυτός ο άνθρωπος???

  13. ελα τωρα με τα παραμυθια, στα λοκτανουν ολοι οι φουρνοι χεστηκαν στο ταληρο! ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

  14. Αυτοί και οι πολιτικοί είναι το χειρότερο είδος ανθρώπων.
    Σε όλη τους τη ζωή είναι στην κοσμαρα τους.
    Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνετε , εμεις θέλουμε τα λεφτά μας, να κόψετε το λαιμό σας να τα βρείτε.

  15. Ένα απ΄τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα είναι τα κοπρόσκυλα οι εισοδηματίες με τα φιξαρισμένα ενοίκια, χειρότερα κι από καρτέλ ναρκωτικών.
    Κατά τα άλλα μη περάσουν σε ξένα χέρια τα ακίνητα…. λες και τώρα που είναι σε ελληνικά βλέπουμε προκοπή.

  16. καλη επιχειρηση. Δεν ξερω πως ειναι σαν εργοδοτης, αλλα η ποιοτητα στα μαγαζια του ειναι παντα καλη το ιδιο και η ποικιλια. Δεν εριξε την ποιοτητα οπως εκαναν ολοι οι υπολοιποι σχεδον.

    Για Γρηγορη Εβερεστ και τετοια δεν συζηταμε. Ουτε απ εξω.

    Στο Βενετη θα πιεις ωραιο καφε, θα παρει φρεσκο ψωμι και διαφορων τυπων, θα παρεις ενα φρεσκο σαντουιτς ή γλυκα. Καλο μαγαζι.

    1. Χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχα Ωραιο καφε στον Βενετη ,,,και φρεσκο ψωμι απο κατεψυγμενη ζυμη.
      Πως φαινεται οτι θες να τους διαφημισεις!

  17. Gia εσενα Βενετη θα επρεπε να στο αυξησουν κιολας γιατι εισαι και πολυ τσ@γλαν@ς

  18. Κοπρόσκυλα εισοδηματίες.
    Αφήστε τα ανοικιαστα να δουν πόσα πιδια βάζει ο σάκος.
    Χαραμοφάηδες κληρονόμοι.

  19. Εσύ ΒΕΝΕΤΗ μείωσες την τιμή στο κουλούρι, το ψωμί και τον καφέ;

  20. Έπεσε τόσο πολύ η δουλειά στους φούρνους?

    Σούπερ μάρκετ φαρμακεία φούρνοι λειτουργούν κανονικά.

  21. ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΕΡΤΑΚΙ ΣΤΡΩΝΟΥΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ , ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

  22. Μπράβο σας που συνεχιζετε να στηριζετε με εργα την επιχειρηση σας. Πολυ καλος καφες και φρεσκα προιοντα. Στο Γρηγόρη αντιθετα, ο καφες δεν πινεται πια και τα υλικα των προιοντων του , πότε παγωμένα και πότε μπαγιάτικα. Πως να μην αλλάξεις στεκι μετα ;

  23. ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΣ 0,60-0,70 ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΨΩΜΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ…ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ 0,50

  24. Ο Βενετης να μιλάει καλύτερα για κληρονόμους και τα τοιαύτα. Οποιος κληρονόμησε, κληρονόμησε απο τους δικούς του. Δε του τα έδωσε ο Βενέτης. Αρα κανένας δεν έχει δικαίωμα να ζητάει μείωση ενοικίου. Αν ο Βενέτης δεν θέλει να πληρώνει ενοίκιο, ας αγοράσει. Οταν ζητάς κτήριο για επιχείρηση ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. Αντί λοιπόν κάποιοι εργοδότες να μιλάνε για τεμπέλιδες και κληρονόμους, ας συζητήσουν λίγο για την εκμετάλλευση των εργαζομένων

    1. Δηλαδή προτιμάς να κλείσει η επιχείρηση και να μείνουν άνεργοι τόσοι άνθρωποι επειδή ένας τεμπέλης εισοδηματίας δε δέχεται μείωση εν μέσω κρίσης και καραντίνας; Αυτά είναι τα κακά του καπιταλισμού, για αυτό πρέπει να εφαρμοστεί σκληρός κομμουνισμός να τελειώνουμε μια κι έξω. Κανένας δε θα έχει τίποτα και τέλος, όλα στο κράτος.

      1. Κοίτα με έναν σκληρό κομμουνισμό όπως λες δεν υπάρχει ούτε ιδιοκτησία ούτε εργοδότες. Θεωρητικά άριστο σύστημα αλλά όταν εφαρμόσθηκε σε κάποιες χώρες όπως την Αλβανία, κοιτάζαν πως στο όνομα ενός κράτους να λουφάρουν και να κοροϊδεύουν τον έναν και μαλάκα που είχε φιλότιμο και δούλευε. Το ζήτημα είναι πως ζητάει φιλότιμο από τον εισοδηματία και ο εργαζόμενος από αυτόν και κανείς ποτέ δεν θα δώσει γιατί στον καπιταλισμό υπάρχει ελεύθερη βούληση, δεν είναι υποχρεωμένοι να ενδώσουν χωρίς νόμο.

      2. Μια ερώτηση. Όταν σε μια 2ετια αναπόφευκτα θα ανέβει η οικονομία και οι εισπράξεις του,, θα δεχτεί αύξηση ενοικίου? Πρόκειται για κλασική φουστιά να κλειδώσει όσα περισσότερα ενοίκια μπορεί τώρα σε τιμές covid και όταν οσονούπω ξαναπάρουν την ανιούσα ο ιδιοκτήτης να μην μπορεί ούτε να τον βγάλει ούτε να αυξήσει το ενοίκιο λόγω επαγγελματικής μίσθωσης.
        Και στην τελική προς το παρόν ο Κουλης καλύπτει 100% του ενοικίου των επιχειρήσεων που κλεινουν λόγω covid.Γιατί δεν την κλείνει; Μα για να γίνουν όσα προείπα με ομήρους (και τελικά θύματα ) τους υπαλληλους.

        1. θα σου ελεγα τι καλυπτει ο koulis αλλα σεβομαι τους αλλους που διαβαζουν

  25. Έτσι είναι αυτά. Είμαστε μια κοινωνία που έδινε δάνεια αβέρτα για να τα κάνουμε μπετά πριν δεκαετίες, και όσοι τα έκαναν τότε μπετά, νομίζουν πως δε θα χρειαστεί να δουλέψουν ποτέ στη ζωή τους ούτε αυτοί ούτε τα εγγόνια τους και απλά θα βγάζουν καμιά 10αριά μισθούς και θα κάθονται.

    Εκεί πάνε τα λεφτά. Αν αναρωτιέστε γιατί όλα είναι ακριβά στην Ελλάδα, καθίστε και δείτε πόσο χρήμα πάει σε μη παραγωγικά άτομα από τις επιχειρήσεις και τα σπίτια. Άτομα που όλη μέρα είναι στα μπουζούκια και στις καφετέριες και που δε ξέρουν τι θα πει δουλειά. Ίσως τελικά να χρειάζεται ένα παγκόσμιο οικονομικό ρεσέτ για να τελειώνουμε με αυτούς τους μπαμπουίνους.

    1. Ποσο δικιο έχετε.Μακάρι να συνεχισουν έτσι τα μαγαζιά του Βενέτη για να μην χασει ο κοσμος την δουλεια του, αν και φοβαμαι οτι πολυ θα την χασουν. Ας προσεξουν καποιοι μαγαζατορες και την ποιοτητα τους διοτι λογω πανδημιας θα περιμεναμε να βελτιωθει η ποιοτητα τους πραγμα που δεν συμβαινει . Στον Γρηγόρη για παραδειγμα τα υλικα για τις πολυδιαφημισμενες σαλατες ειναι μπαγιατικα.

    2. Δεν είναι όλοι έτσι φίλε, πάντως είσαι στο σωστό δρόμο. Ο πλούτος συσσωρεύεται σε λίγα άτομα και προφανώς ακόμα και πολλοί που έχουν τώρα θα βρεθούν χρεωμένοι. Συσσώρευση τίτλων, γης και περιουσίας σε λίγους. Για αυτό ο πρωθυπουργός μας, που έχει εκατομμύρια σε εισοδήματα και τίτλους δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και τρέχει για σκι, ποδήλατο και να κάνει σέρφινγκ. Απλώς το ρισέτ θα είναι να τα πάρουν όλα και ότι έχει απομείνει.

    3. Όπως είπες πήραν δάνεια (και ίσως ακόμα τα πληρώνουν) και φτιάξανε ακίνητα και τώρα τα νοικιάζουν. Εσύ είχες μυαλό να κάνεις κάτι τέτοιο;

Comments are closed.