ΤΟ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΩΝ “ΚΑΑΥ” – Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΓΙΑ 10.483 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΑΙΓΙΑΛΩΝ – ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ “ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ “ΠΑΤΡΙΔΑΣ” ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΕΣ

    Κοινοποίηση:
    ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ (1)

    Τι κι αν, σύμφωνα με το ΙΝ.ΚΑ, περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις Έλληνες, οι μόνες διακοπές απολαμβάνουν φέτος είναι αυτές του ηλεκτρικού ρεύματος; Οι στρατιωτικοί μας θα πάνε θα πάνε όλοι. Και μάλιστα τζάμπα. (Ή έστω σχεδόν τζάμπα όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, παραπονούμενοι για την ύπαρξη του “σχεδόν”).

    Διότι το επάγγελμα του στρατιωτικού δεν είναι σαν όλα τ’ άλλα. Ο στρατιωτικός, πριν και πάνω απ’ όλα, δεν πουλάει ένα κοινό εμπόρευμα ως μικρός ή μεσαίος μαγαζάτορας, δεν πουλάει τις δεξιότητές του ως μάστορας ή και τις γνώσεις του ως επιστήμονας ή την αισθητική του πρόταση ως καλλιτέχνης.  Ο στρατιωτικός, πριν και πάνω απ’ όλα πουλάει την αγάπη του για την “πατρίδα”. Και από την εποχή κι όλας της αρχαίας Σπάρτης ως σήμερα, κανένα εμπόρευμα δεν αποδείχθηκε τελικά πιο πολύτιμο από αυτή την “αγάπη για την πατρίδα” και κανένα επάγγελμα πιο προσοδοφόρο από εκείνο του στρατιωτικού.

    xountaΓιατί, τελικά, είναι ο μόνος τελικά που αμοίβεται για να… αγαπάει “κάτι”, ακόμη και αν αυτό το “κάτι” αυτό δεν αποτελεί παρά ένα θαυμάσιο εφεύρημα για ατελείωτες μπίζνες, ρεμούλες, μίζες και φυσικά και κατάλυση της Δημοκρατίας και εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, όποτε κάποια ομάδα αγραμμάτων ηλιθίων προδοτών συνταγματαρχών ή στρατηγών, το… “κρίνει απαραίτητο”.

    Και ακριβώς γι’ αυτούς τους… “ιερούς” λόγους, ένας στρατιωτικός, ακόμη και σήμερα, που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τούτης της χώρας βρίσκεται από κάθε άποψη στις εσχατιές της ύπαρξής της, (ψυχολογικά, κοινωνικά, οικονομικά), αυτός “δικαιούται” να έχει προνόμια. Ένα από αυτά, ίσως το πλέον προκλητικό μέρες σαν κι αυτές που βιώνει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια, είναι και τα “ΚΑΑΥ”.

    TI EINAI OMΩΣ ΤΑ “ΚΑΑΥ” ;

    Με απλά λόγια τα ΚΑΑΥ, είναι το ακριβώς αντίθετο από “τα (πανάκριβα) μπάνια του λαού”, είναι “τα (τζάμπα) μπάνια (και όχι μόνο) του στρατιωτικού, που είναι τζάμπα επειδή ακριβώς πληρώνονται από τον ίδιο τον λαό, που ενώ δεν έχει ούτε σεντς για τις διακοπές τις δικές του, την ίδια στιγμή υποχρεώνεται  να πληρώσει για εκείνες των στρατιωτικών…

    Η προσπάθεια εξαπάτησης όμως αυτού του (“πάντα γελαστού και πάντα γελασμένου” όπως λέει ο ποιητής) λαού ξεκινάει ακόμη και από το αρκτικόλεξο, που όπως οι καλογέροι του Μεσαίωνα, πριν φάνε το κρέας, φρόντιζαν πρώτα να το βαφτίσουν “ψάρι”…

    kaay (1)Το “Κέντρα Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών” όπως αρχικά λέγονταν, δεν ηχούσε και πολύ καλά στα αυτιά της κοινωνίας. Αυτό το γνώριζαν καλά οι επαγγελματίες της πατριδοαγάπης. Διότι μπορεί, πλην λαμπρών εξαιρέσεων, οι στρατιωτικοί να μη φημίζονται και για την κορυφαία ευφυία τους φημίζονται όμως για την κουτοπονηριά τους… Και είπαν να το αλλάξουν για να μη χτυπάει στο μάτι ή μάλλον, στο αυτί.

    Και τι σκαρφίστηκαν; Να το κάνουν “Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας”, που δεν χρειάζεται να αλλάξει και το ίδιο το αρκτικόλεξο!  Εκτός αυτού, το “Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας”, παραπέμποντας ευθέως σε… αναπηρίες, βγάζει μια λυπησιά και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν στέλνει το μυαλό του ανυποψίαστου που το ακούει, σε παραλίες με αντηλιακά, βατραχοπέδιλα και ρακέτες, δεν θυμίζει κάποιο συντεχνιακό, και μάλιστα τεράστιο, προνόμιο…

    “Προνόμια οι Στρατιωτικοί δεν είχαν ποτέ, ούτε έχουν, ούτε και θα έχουν. Το μόνο… προνόμιο τους είναι η υπεράσπιση της πατρίδος και των εθνικών μας συμφερόντων”.

    IatridisEAAA750Αυτό* απαντά ο μεταξύ άλλων ο Αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, με αφορμή την ανοικτή πλέον συζήτηση για το θέμα*, επικαλούμενος ταυτόχρονα το ότι “το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε άλλες σοβαρές χώρες όπως ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων”.

    Εκείνο που ωστόσο “λησμονεί” να πει ο κ. Ιατρίδης είναι πως, εδώ και πολλά χρόνια, η Ελλάδα δεν ανήκει ανάμεσα σε αυτές τις “σοβαρές χώρες”, δηλαδή τις οικονομικά εύρωστες όπως σαφώς υπονοεί, και ως εκ τούτου, οφείλουν και οι στρατιωτικοί, αν όχι πρώτοι, να επωμιστούν και αυτοί εξ ίσου με τους υπόλοιπους πολίτες, τις απώλειες των εργασιακών τους “δικαιωμάτων”, ή διαφορετικά, να συμπράξουν με την ψήφο τους στην ανατροπή αυτού του συστήματος, κάτι που ωστόσο δεν πράττουν καθώς, Στρατός και (ακρο)δεξιά, είχαν ανέκαθεν τις πλέον αγαστή “συνεργασία”…

    Όμως δεν είναι το μόνο που “λησμονεί” ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ όταν ισχυρίζεται πως “οι Στρατιωτικοί δεν είχαν ποτέ τους προνόμια”. Ας θυμηθούμε λοιπόν, εκτός από τα ΚΑΑΥ, και κάποια ακόμη…

    • Τα Στρατιωτικά Πρατήρια – Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.

    • Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

    • Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.

    • Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από τον βαθμό του Συνταγματάρχη και πάνω.


    ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η …”ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ” ;

    SOA_SOMY_96_ADTE_KARDAMYLWNΚατ’ αρχάς πρόκειται για χρήση, συντήρηση αλλά και λειτουργία 953* (ναι, καλά διαβάσατε – 953) παραθαλάσσιων κατοικιών, διάσπαρτων στη χώρα, σε περιοχές-φιλέτα της χώρας που έχουν χαρακτηριστεί “στρατιωτικές Μονάδες” !!!  Φυσικά όλα περιουσίας του Δημοσίου, και οι οποίες διαθέτουν συνολικά 2.859 κλίνες.

    Διαθέτουν υπερπλήρη επίπλωση, ηλεκτρικές συσκευές, κλιματισμό και σε αυτές, κάθε θερινή σαιζόν και για 13-14 ημέρες κάθε χρόνο, και σε 11 περιόδους τον χρόνο, (συνολικά 154 ημέρες), “αποκαθιστούν την υγεία τους” περίπου 10.500 στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους, οι οποίοι φυσικά έχουν υποστεί… βαρύτατες βλάβες, χοντραίνοντας -πλην εξαιρέσεων σε κάποια Σώματα- τις… φιλόπατρεις κοιλιές τους σε κάποιο γραφείο…

    IMG_5597Και φυσικά, μαζί με τις οικογένειές τους, καθώς ανάλογες “απώλειας υγείας” έχουν υποστεί και εκείνες βλέποντας τον πατέρα τους ή τη μάνα τους όλο τον υπόλοιπο χρόνο να σαπίζει χτυπώντας σφραγίδες πάνω σε άχρηστα έγγραφα… (δεν είναι και λίγη αυτή η “απώλεια υγείας” που “παθαίνει” ολόκληρη η οικογένεια).

    Και για να μιλήσουμε και πάλι με αριθμούς, στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου, κάνουν διακοπές, τρώνε και πίνουν συνολικά περισσότερα από 35.000 άτομα, που μάλλον είναι και πολύ περισσότερα, αφού πάντα κατά το “ελληνικόν”, όλο και κάποια θεία, ξαδέρφη, ανηψιά, κουνιάδα, θα έρθει να μείνει “στη ζούλα”, τρώγοντας και πίνοντας τζάμπα σχεδόν και αυτή εις υγείαν του κορόϊδου!

    Αν τώρα σκεφτούμε πως, ανάμεσα στους Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν τα… “μπάνια του στρατιωτικού” συγκαταλέγονται και οι άνεργοι καθώς πλέον και αυτοί πληρώνουν φόρους, τότε η όλη ιστορία ξεπερνά ακόμη και το γκροτέσκο…

    Η άθλια όμως αυτή ιστορία, κατάλοιπο της επτάχρονης δικτατορίας τότε που ο “στρατιωτικός” έπρεπε να ταΐζεται (παντοιοτρόπως) καλά ώστε να… μπορεί κι αυτός να αγαπάει την… “Πατρίς”, (εκτός από τη “θρησκεία” και την “οικογένεια”) δηλαδή τη Χούντα, δεν είναι πρώτη φορά που απασχολεί την κοινωνία.

    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΚΑΑΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

    “Ήδη από το 2011, η τότε Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Σούλα Μερεντίτη, με την υπ’ αριθμ. 22702 ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, αναφέρθηκε στην ακραία πρόκληση, κάνοντας λόγο, όχι μόνον για άνιση μεταχείριση των πολιτών, αλλά και για σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων, όπως, παράνομες περιφράξεις αιγιαλών και αυθαίρετες κατασκευές στις καλύτερες παραλίες της χώρας:

    28580d188addae3907d49ede4a31ab43_XL“Υπάρχουν Κέντρα Αναψυχής για τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς, τα οποία λειτουργούν στις καλύτερες παραλίες – φιλέτα της χώρας. Πέρα από την περίφραξη και την απαγόρευση σε πρόσβαση προς τη θάλασσα για τους πολίτες και το πόσο νόμιμο είναι όλο αυτό, καθώς και πόσο νόμιμες είναι οι σχετικές κατασκευές σε σχέση με τον αιγιαλό, υπάρχει ένα μεγάλο κόστος λειτουργίας τους που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και ως εκ τούτου το επωμίζονται εκείνοι που δεν απολαμβάνουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

    Επιπλέον, πληρoφορoύμαι ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -εν ενεργεία και εν αποστρατεία- αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα. μπορούν να σιτίζονται στις εν λόγω κατασκηνώσεις, έναντι συμβολικού τιμήματος.

    Θεωρώ ότι πρόκειται για άνιση μεταχείριση των πολιτών, την στιγμή μάλιστα που για να διατηρηθεί όλη αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της χώρας.

    Επιπλέον, σήμερα οι αξιωματικοί της χώρας είναι περισσότερο αναξιοπαθούντες από άλλους πολίτες, ώστε να έχουν το δικαίωμα να σιτίζονται έναντι συμβολικού τιμήματος;”


    Σε μια ψευδολογία τόσο εξώφθαλμη που αγγίζει την φαιδρότητα, κινήθηκε η απάντηση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Μπεγλίτη:

    6FFFA0C98875C5C76064BFC82684AEFB1[…] Η συγκρότηση των ΚΑΑΥ έχει προβλεφθεί για το σκοπό της αντιμετώπισης, σε συγκεκριμένες περιόδους (επιχειρήσεις), των αναπληρώσεων απωλειών υγείας (τραυματισμοί, ψυχικοί κλονισμοί κλπ.) του στρατιωτικού προσωπικού που συμμετέχει σε αυτές […]

    Και ο κ. Μπεγλίτης καταλήγει πως…

    “τα ΚΑΑΥ δεν αποτελούν προνομιακή μεταχείριση της Πολιτείας έναντι του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, αλλά αντιστάθμισμα στις ιδιαιτερότητες του στρατιωτικού επαγγέλματος (μεταθέσεις, αλλαγές-απομάκρυνση από το οικογενειακό περιβάλλον, απομάκρυνση από τον τόπο συμφερόντων, κλπ.)”

    ως αυτή η κατηγορία των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα να είναι η μόνη που ζει κάτω από το ίδιο ακριβώς καθεστώς μεταθέσεων και βιώνει ανάλογες και ακόμη πιο δύσκολες “ιδιαιτερότητες”…

    “ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ” ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ 

    Ίσως όμως όλα αυτά μέχρι και εδώ, όσο και αν δείχνουν κορυφαίας σπουδαιότητος, τελικά να είναι τα ήσσονος σημασίας, καθώς, αυτοί οι επαγγελματίες της “αγάπης τους προς την πατρίδα” (με τόσα προνόμια αλήθεια, ποιος δεν θα “αγαπούσε” την πατρίδα του;) δεν παραθερίζουν απλά σε βάρος της τσέπης του Έλληνα αλλά και των ίδιων μας των παιδιών, που ενώ καλούνται να υπηρετήσουν την Εθνική μας Άμυνα, ξαφνικά βρίσκεται να γίνονται, άμισθοι υπηρέτες της κάστας των στρατιωτικών που, όπως και εκείνη των πολιτικών αλλά και των κληρικών, θέλει ταυτίζει τον εαυτό της με την ίδια την Πατρίδα”.

    douloi
    Εικόνες ντροπής και απόλυτου ευτελισμού των Ελλήνων φαντάρων που, ως κοινοί δούλοι, μαζεύουν τις ξαπλώστρες πάνω στις οποίες πριν λίγη ώρα άπλωναν τους τρυφερούς “φιλοπάτριδες” πατσάδες και …ένδοξους ποπούς τους οι οικογένειες των στρατιωτικών… 

    “ΚΑΤΕΡΓΑ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ” ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ “ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ” ΣΤΑ ΚΑΑΥ

    Κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά είναι όσα καταγγέλλουν οι φαντάροι μας που χρησιμοποιούνται ως κανονικοί σκλάβοι από τους ανώτερους αξιωματικούς αλλά και από τις οικογένειές τους, που χαρακτηρίζουν τα ΚΑΑΥ ως “κάτεργα μαύρης εργασίας”.

    Χιλιάδες στρατιώτες μας κάθε χρόνο, αντί να στελεχώσουν μάχιμες μονάδες στις οποίες υπάρχουν φρικτές ελλείψεις προσωπικού, κάνουν τα γκαρσόνια, τους μπάρμαν, τους καφετζήδες, τους λατζέρηδες, τους μάγειρες, τους χτίστες, τους χαμάληδες, τους προσωπικούς υπηρέτες των κυριών και των βλασταριών τους, τους βαστάζους, τους μηχανικούς των προσωπικών τους αυτοκινήτων, τις παραδουλεύτρες, τις μπέιμπυ σίττερ και ό,τι άλλο μπορεί να επιτρέψει η διεστραμμένη αντίληψη περί χρήσης της εξουσίας, μη εξαιρουμένων και εκείνων των σεξουαλικών “υπηρεσιών”, καθώς δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι αξιωματικοί των οποίων τα… τιμημένα “όπλα” εμφανίζουν μια… αφλογιστία.

    Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΟ… ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

    “Καταρχήν, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι πάμφθηνες διακοπές του μόνιμου προσωπικού, εν ενεργεία ή απόστρατοι και των οικογενειών τους, αποτελεί ένα προνόμιο που ο Στρατός και το Κράτος τους προσφέρει, γιατί ακριβώς υπάρχουμε εμείς οι φαντάροι. Η δωρεάν εργασία των στρατιωτών και το μηδαμινό εργασιακό κόστος είναι η αναγκαία προϋπόθεση για τη διατήρηση αυτού του άθλιου καθεστώτος διακρίσεων, σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες.

    Το ημερήσιό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες σκοπιά και πρωινή απασχόληση στο συνεργείο των αρμάτων όπου αναλαμβάνουμε την συντήρηση και την επιδιόρθωση των οχημάτων. Η λειψανδρία μας έχει φτάσει στο σημείο λίγα άτομα να διεκπεραιώνουν καθήκοντα πολλών κάτι το οποίο μας αφήνει ελάχιστη ώρα για ανάπαυση”.

    P9173526“Γιορτή Ούζου” στα ΚΑΑΥ Νέας Περάμου. Μια… ευχάριστη παρέα από αποστράτους και τις κυρίες τους με… “ένδυμα περιπάτου”. Στο βάθος δεξιά τρεις στρατιώτες σε ρόλο σερβιτόρου και μετά από πολύωρη σκοπιά. Στις γκρι ομοιόμορφες μπλούζες τους φέρουν και το… εθνόσημο, καθώς, αν δεν έχει το γκαρσόνι εθνόσημο, δεν μπορούν να “φχαριστηθεί” την ουζοποσία μια ολόκληρη “κυρία στρατηγού”… 

     ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΖΟΦΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ: 

    “Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στα ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ. Από την πρώτη μέρα ο διοικητής επίλαρχος Μπαλάτσος μας έδωσε να καταλάβουμε ότι τα ΚΑΑΥ δεν είναι στρατόπεδο. Μας είπε ότι “εδώ εγώ είμαι ο διευθυντής και εσείς είστε οι εργαζόμενοι”.

    34018510_D-0kD4HXVZ4uDz7WGscrNapZsvkpStANZdxNR5YuMYYΕίναι σα να δουλεύεις σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση και τα αφεντικά σου να μπορούν να διαπράξουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία λόγω της ιεραρχίας που υπάρχει στον Στρατό. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μεταξύ μας οι φαντάροι αποκαλούμασταν δούλοι. Ο Διοικητής-manager μάλιστα πήρε τόσο θερμά το θέμα της κερδοφορίας του ΚΑΑΥ που ενώ ο καφές κόστιζε πενήντα λεπτά το Μάρτιο, έφτασε με διαδοχικές αυξήσεις τον Μάιο να κάνει εβδομήντα λεπτά

    …Μας αναθέσανε λοιπόν εκείνο το 8ήμερο, 29-7 Μαΐου να καθαρίσουμε την παραλία κοντά στα ΚΑΑΥ μήκους περίπου 350 μέτρων. Από κείνη την στιγμή ξεκίνησε ένας πραγματικός Γολγοθάς για όλους μας.


    Η παραλία έπρεπε να καθαριστεί και να ετοιμαστεί ώστε να μπορέσει να έρθει ό “αφρός” και να κάνει τις διακοπές του.

    getFile-297Στην αρχή, αφού προετοιμάσαμε τον χώρο, κουβαλήσαμε κάτι τεράστιες τσιμεντένιες βάσεις ώστε να μπουν οι ομπρέλες. Αυτές ζύγιζαν κοντά στα 50 κιλά και δεν υπήρχε καμιά μέριμνα για το πως θα τις μεταφέρουμε. Απλά μας υπόδειξαν να τις τοποθετήσουμε ομοιόμορφα σε ένα σημείο.

    Ο πόνος στα κόκκαλά μας ήταν αβάσταχτος από το πολύ κουβάλημα. Το κουβάλημα συνεχίστηκε από κείνο το σημείο με τα ξύλα που έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε για να κατασκευάσουμε τους διαδρόμους. Σε όλη την εξαντλητική διαδικασία είχαμε να υπομένουμε και τα παραγγέλματα των ανωτέρων ότι πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δουλειά -βιτρίνα μας την έλεγαν-.

    Εκτός από αυτά, έπρεπε να καθαρίσουμε τους κήπους και να προετοιμάσουμε τα σπιτάκια που θα υποδεχόντουσαν τα στελέχη. Ειδικά στο σπιτάκι του στρατηγού η πίεση ήταν ανυπόφορη. Δεν γίνοταν να μένει ο Στρατηγούλης σε σπιτάκι που το γκαζόν δεν ήταν στο προβλεπόμενο ύψος. Την Μ. Παρασκευή κοντέψαμε να λιποθυμήσουμε και τελειώσαμε την δουλειά στις 8 το βράδυ, και όταν πλέον ο ήλιος άρχισε να δύει”.

    ΣΤΟ “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ

    Αντιθέτως, είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ να τεμαχίσουν τους εργαζόμενους, φέρνοντας την μια ομάδα απέναντι στην άλλη, ώστε να μπορέσουν στο τέλος και οι δύο να χωνευτούν πιο εύκολα στο στομάχι του νεοφιλελεύθερου κτήνους που κυβερνά την Ευρώπη καθώς και την, εδώ και χρόνια πλέον αποικία της, που λέγεται “Ελλάδα”.

    dianomi-trofimonΘα αποτελούσε όμως βαρύτατο, ακόμη και ηθικά ελέγξιμο δημοσιογραφικό ατόπημα, αν δεν επισημαίναμε την τεράστια αδικία που γίνεται σε βάρος του Ελληνικού Λαού, αδυνατώντας να κατανοήσουμε μέσα από ποια ακριβώς συλλογιστική, μια άνεργη μάνα ή ένας χαμηλόμισθος οικογενειάρχης ή ένας συνταξιούχος των 360 ευρώ, υποχρεούται να πληρώνει τις διακοπές του κάθε Ταξίαρχου ή Στρατηγού και φυσικά και των οικογενειών τους, ενώ ίσως, θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, ή, εν πάση περιπτώσει, τίποτε από τα δύο.

    Εκτός όμως από ηθικά ελεγκτέοι, θα είμαστε και δημοσιογραφικά ανεπαρκείς αν δεν αναδεικνύαμε το απίστευτο αίσχος της κατάχρησης εξουσίας σε βάρος των παιδιών μας, των δικών μας παιδιών, που αντί να υπηρετήσουν πραγματικά την Πατρίδα, υπηρετούν τις όποιες προσωπικές ανάγκες ένστολων Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και των εκλεκτών κυριών τους, ευτελίζοντας έτσι κάθε έννοια αξιοπρέπειας, νομιμότητας αλλά και εθνικής ασφάλειας, αφού καμιά εθνική άμυνα δεν (εξ)υπηρετείται όταν ο φαντάρος πλένει τα πιάτα πάνω από τα οποία ρεύεται ο Αξιωματικός και αλλάζει τα σεντόνια πάνω στα οποία εκφράζει τον ερωτικό της ίμερο η κυρία του.

    αρχείο λήψης (2)Οι Έλληνες Αξιωματικοί προσπαθούν να μας πείσουν πως αγαπούν την “Πατρίδα”. Ακόμη και αν δυσκολεύονται να μας πείσουν, όταν την ίδια στιγμή ξεφτιλίζονται παρακαλώντας σαν ζητιάνοι στο γραφείο του Υπουργού για ένα επίδομα 150 ευρώ, εμείς θα το δεχτούμε και θα πούμε πως ναι, όντως αγαπούν την Ελλάδα.

    Ίσως όμως ήρθε ο καιρός οι στρατιωτικοί μας να αποδείξουν πως ,εκτός από την Ελλάδα, αγαπούν και τους… Έλληνες.

    Πιστεύουμε πως θα έχουν και τη μεγαλοψυχία αλλά και τη λεβεντιά για να το κάνουν. Και θα παραιτηθούν μόνοι τους αυτού του προκλητικού προνομίου, υπέρ χιλιάδων φτωχών και τόσο ταλαιπωρημένων συμπατριωτών τους.

    Από την άλλη μεριά, όταν κάποιος έχει ορκιστεί να θυσιάσει ακόμη και τη ίδια του τη ζωή για αυτή τη χώρα, δείχνει γελοίο να μη μπορεί να θυσιάσει… 14 ημέρες διακοπών προσφέροντάς την με χαρά σε μια οικογένεια που το έχει πραγματική ανάγκη. Και αν δεν το πράξει, θα είναι ήδη επίορκος.

    Π.Κ.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    137 Σχόλια

    1. Admin….να του πεις να στα αλλαξει…δεν κανουν τιποτε πλεον.
      (Εννοω τον γιατρο σου…πες του να σου αλλαξει τα χαπια…) εκτος και εαν…..παιρνεις ληγμενα ισως…????

    2. εαν ειναι οι φωτο ψευτικες η οχι δεν ξερω εαν τρωνε δασκαλοι σε στρατιωτικες εγκαταστασεις δεν με ενδιαφερει καλα κανουν εαν οι στρατιωτικοι πληρωνουν το τεννις των παιδιων τους χ……α (αληθεια στα κατσαβραχα που γεννηθηκαμε ειχαμε τενις ουαου)
      αυτο που ξερω ειναι οτι εαν δεν υπηρχαμε εμεις που δακριζουμε στη θεα της σημαιας μας Ελλαδα δεν θα υπηρχε ( οι στρατιωτικοι κοιτανε τις κλαρες και πως θα σου μαυριζουν τη ψυχη πανω απο το80 %)και τωρα στο ψητο εγω διακοπες δεν μπορω να κανω, βασικα δεν εχω παει ποτε μου και δεν καταλαβενω αυτοι ολοι γιατι εχουν προνομια δεν καταλαβα δεν το ξερουν που πηγαν οταν καταταχθηκαν και αφου δεν τους αρεσει στο καλο…..τι κανουν που ειναι τοσο σπουδαιο (να μην αρχισω να μιλαω για ιστοριες του εβρου … το γκατζολια απο καραβανα το εμαθα )γιατι καραβαναδες εισαστε απλα αργοσχολοι και ενοιοτε αχριστοι να ειναι καλα οι οπαδες δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα ΑΥΤΟΙ κρατανε στο Εβρο την Ελλαδα σε μεγαλο ποσοστο και σου πω αξιωματικε που εαν σε διωξη η τροηκα οχι τεννις δεν θα παιζουν τα παιδια σου ουτε γαλα δεν εχεις να τους δωσεις αληθεια τι αλλο ξερεις να κανεις στη ζωη σου ;εγω δουλευω εσυ δουλευεις ; τις περισσοτερες φορες την κοινωνια
      και ξεκαθαριζω δεν ειμαι χρυσο αυγο δεν ειμαι κουμουνι ειμαι μα…ας που δουλευω και πληρωνω τροικες εφοριες και λυμουζινες πα……..δων
      ειμαι αυτος που ειμουνα ποταμι(οχι του θωθορακη) 18 μηνες κοιλαδα του Τυχερου γιατι δεν ειχα βισμα ειμαι αυτος που εφαγε καραμπηνες απο τους μεθισμενους απεναντη αμα εισαι στο πυργο το τρως και αυτο (και παω στιχοιμα οτι πολλοι απο τους γραφωντες δεν ξερετε καν τι ειναι αυτο)ουτε καν φυλακιο και επειδη σεβωμαι τον μοναδικο αρχιλοχια που ηταν Ελληνας εκει δεν λεω και αλλα να ξεφτιλησω αλλους και μηντο ξεχασω ευτυχως που οι ανθρωποι στον ευρω αγαπανε και το στρατο και τους φανταρους και ζουσαμε λιγο καλητερα (εστω και ηταν λογο κερδους)

    3. Στεφανε ποιος ειναι ο Π.Κ που το ” υπογραφει” ;

      Στεφανε εκτιθεσαι… απολυτος ανακριβη αυτα που γραφει ο απλυτος Π.Κ

    4. Ρε παιδια ειναι απιστευτοι οι τυποι εδω! 2 φορες εχουν σβησει την αναρτηση μου. Τοσο πολυ σας ποναει ρε τσογλανια???

    5. Το αρθρο σου κατανταει τελείως γραφικο και προπαγανδιστικο..επειδη ο στρατος δεν κανει πραξικοπηματα προσπαθεις να τον μειωσεις και να διχασεις την ελληνικη κοινωνια..Ακου βλαξ επειδη υπηρετησα για χρονια ως υπευθυνος της ΟΨΜ(Σιγα μη ξερεις τι ειναι) τα ΚΑΑΥ παντα ηταν ενας πολυ δημοφιλης προορισμος των στρατευσιμων για να υπηρετουν κοντα στον τοπο κατοικιας τους. Οσον αφορα τα σχολια σου Κυριε Χιο ντροπιαζεις και το ονομα, να ξερεις ειναι τοσο γραφικα που σε καταντουν τουλαχιστον αηδιαστικο στα ματια μου οχι μονο τα δικα μου αλλα και πολλων που διαβαζουν το μπακαλοσαιτ σου….την εικονα απο με τα παπλωματα το βρηκες απο το κινεζικο στρατο….μην μας περνας για ηλιθιους με ενα google search μπορεις να βρεις την εικονα….εισαι τουλαχιστον τραγικος και επειδη ξερω οτι δεν θα δημοσιευσεις το σχολιο μου σε περιμενω θεσσαλονικη να τα πουμε κατ ιδιαν

      1. Στα Ο.Ψ.Μ.?Αλήθεια?Ελεύθερος υπηρεσιών?Δεν ντρέπεσαι?δεν κοκκινίζεις?

        1. Eπαγγελματιας ημουν ΟΨΜ περασα με προκυρηξη και κανονικα 4 τον μηνα …….Aμα εισαι ασχετος μην εκφραζεις αποψη

    6. Κ.ΧΙΟ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ-ΣΚΛΑΒΟΥΣ…ΡΩΤΗΣΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΚΑΑΥ…ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ…ΟΥΤΕ ΓΚΑΤΖΟΛΙΑ ΟΥΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ..ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΛΑ…ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΑΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ…Κ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΝΟΥΝ Κ ΠΑΙΡΝΟΥΝ…Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ…

      1. η θητεια ΔΕΝ ειναι να υπηρητεις τους κοιφηνες, ειναι για την πατριδα, αλλα πρεπει να σκεφτεσαι την πατριδα κ οχι τα οπισθια σου, στενομυαλε. Στρατιωτικος σημαινει αρβυλα κ απει ΠΡΩΤΟ να κανει περιπολια, οπως κ στις αλλες χωρες. Το πιασες πιστευω

    7. στην φωτο με τα στρωματα απο ποτε οι ελληνες στρατιωτες εχουν τζοκευ χωρις το εθνοσημο? απο ποτε οι ελληνες στρατιωτες αντικατεστησαν τα αρβυλα με αθλητικα ? και απο ποτε οι ελληνες στρατιωτες εχουν μαλι χετι τυπου γαρδελη? γιατι με ψευτικες Εικονες και ψεματα κατηγορητε το καθε τι? ΓΙΑΤΙ ?????

    8. ΔΩΣΕ !!!!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ!!!

    9. Υπηρέτησα στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα το 1986 τους τελευταίους μήνες της θητείας μου στο γραφείο κινήσεως της μονάδας. Πριν υπηρετούσα στον Έβρο σε φυλάκιο των συνόρων αλλά και στο γραφείο κινήσεως της μονάδος. Στο ΚΑΑΥ πήρα μετάθεση χωρίς κανένα μέσω και δεν ξέρω πως βρέθηκα εκεί αλλά ούτε ήξερα και τι πάει να πει τι είναι το ΚΑΑΥ. Το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι ήθελαν να με βάλουν χειριστή στην μηχανή προβολής στον θερινό κινηματογράφο αλλά τελικά με κράτησαν στο κινήσεςως. Είχαμε μάλιστα παραλάβει δύο πολύ ωραία καινούργια κόκκινα πυροσβεστικά stayer M680M3 και κάτι παλιόπαιδα συνάδελφοι έπαιζαν με τις αντλίες τους και αφού ανέβαζαν πολύ την πίεση προκάλεσαν ζημιές. Θυμάμαι τότε με τους σεισμούς τις Καλαμάτας ενεργοποιήθηκ ο μηχανισμός βγάλαμε διαταγές πορείας και έφυγαν με τα οχήματα οι αξιωματικοί. Εγώ στο γραφείο πέρασα υπέροχα με τις εξόδους μου και τις βόλτες μου. Δεν ξέρω από την «κάτω μεριά» τι γινόταν στα εστιατόρια στα δωμάτια των παραθεριστών. Άκουγα διάφορες ιστορίες με αποψιλώσεις κτλ Στο τέλος αφού χειμώνιασε ήρθε ο καιρός να απολυθώ, δεν με ενδιέφερε αν θα απολυθώ ή όχι γιατί ήξερα ότι θα είνα χειρότερα τα πράγματα από μέσα εκεί έξω. Τελικά πάντως η συνεργασία μου με τους αξιωματικούς ήταν υπέροχη. Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει. Άλλοι στο στρατό τρελαίνονται καισε άλλους δεν τρέχει τίποτε. Εγώ ήμουν στην δεύτερη κατηγορία.

    10. ΑΣΕ ΡΕ ΧΙΟ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ 11 ΦΟΡΕΣ ΚΑΑΥ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΖΑΜΠΑ Κ.ΧΙΟ, ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 18 ΗΜΕΡΕΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΑΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΔΡΑ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ,ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΕΣΥ

    11. ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ

    12. Πιος είναι αυτός ο αλήτης που γράφει αυτά τα πράγματα; όνομα δεν έχει να το πει; Ένας προδότης είναι καθώς και αυτοί που τον υποστηρίζουν. Όσοι θέλατε να μπαίνατε στο στρατό γι’ αυτό να κάνετε τουμπεκί τώρα. Και αυτή τη φωτογραφία που έχεις με τους στρατιώτες και τα στρώματα μόνο Έλληνες δεν είναι.

    13. Πιος είναι αυτός ο αλήτης που γράφει αυτά τα πράγματα; όνομα δεν έχει να το πει; Ένας προδότης είναι καθώς και αυτοί που τον υποστηρίζουν. Όσοι θέλατε να μπαίνατε στο στρατό γι’ αυτό να κάνετε τουμπεκί τώρα. Και αυτή τη φωτογραφία που έχεις με τους στρατιώτες και τα στρώματα μόνο Έλληνες δεν είναι.

    14. Μεγάλε δημοσιογράφε, που υπογράφεις ως Π.Κ. , μ΄αυτές τις ανακρίβειες που γράφεις το μόνο που προκαλείς είναι φθόνο απέναντι σε μια κοινωνική ομάδα που πρόσφατα δικαιώθηκε από το Σ.Τ.Ε. για τον οικονομικό βιασμό που δέχθηκε ανοίγοντας τον δρόμο σε όλους να διεκδικήσουν πίσω μέρος των περικοπών τους. Όσο για τα ΚΑΑΥ ισχύει ότι και για τις Λέσχες γίνονται κρατήσεις σε όλους τους στρατιωτικούς και τα χαίρονται όλοι!

    15. Αναφέρει κάποιος φίλος πιο κάτω ότι τα κέντρα αυτά δεν χρηματοδοτούνται από το Κράτος διότι αποτελούν επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων οπότε ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούνται (Εάν δεν κατανόησα κάτι παρακαλώ σε διόρθωση) Η σκέψη μου είναι η εξής επειδή υπηρέτησα 2 μήνες σε αντίστοιχη μονάδα και είδα κάποια πράγματα από μέσα. 1) πως είναι δυνατό να χρησιμοποιείς τους Στρατιώτες ως ξενοδοχουπαλήλους, κατά τη γνώμη μου απαράδεκτο. Και 2) εάν είναι δυνατό να συντηρηθούν τα δωματια και οι εγκαταστάσεις με τα ψίχουλα που πληρώνουν οι μόνιμοι ως ενοίκιο, θα πρέπει να δώσουμε τα Ξενία τον Ε.Σ να τα διαχειριστεί και θα έχει και κέρδη. Και κάτι που προκύπτει από την θητεία μου στα εν λόγω μέρη: Δεν έβαλα βύσμα για να πάω διότι μου προέκυψε και αισθανόμουνα βαθύτατα υποτιμημένος να πρέπει χωρίς να το έχω επιλέξει, να αντιμετωπίζω καταστάσεις μυστήριες (μέθη κτλ που φυσιολογικά συμβαίνουν σε περιπτώσεις διακοπών) ανωτέρων μου. Δεν είναι καλό και για το στράτευμα πιστεύω αυτό. Κριτική κάνω από τη θέση μου και δεν θέλω να θίξω τις Ε.Δ. αλλά θα πρέπει κάποια πράγματα να βελτιωθούν και μη προς κακοφανισμόν των Αξιωματικών που τυχαίνει να διαβάζουν το σχόλιο.

      1. Γιώργη θα σου απαντήσω μόνο για τη συντήρηση: Η συντήρηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τα κέρδη της προηγούμενης παραθεριστικής χρονιάς και όχι με κονδύλια του Στρατού. Αυτά από έναν που υπηρέτησε πολύ περισότερο σε τέτοια θέση και τα ξέρει καλύτερα

    16. υπαλληλακο, οι απαντησεις σου, γεματες ειρωνεια και επιμονη. Ειναι οτι πιο σιχαμενο!

    17. Αγαπητέ κε Κουκάρα, εκτιμώ ότι χάνετε τον χρόνο σας, προσπαθώντας να εμπλακείτε σε διάλογο με τον εν λόγω κύριο που αυτοαποκαλείται “υπαλληλάκος” και που προφανώς δεν έχει σχέση με την δημοσιογραφία. Από τις πρώτες σειρές του άρθρου του, κατέστη προφανής ο στόχος του όλου “πονήματος”, που δεν ήταν άλλος από την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών μιας κοινωνικής ομάδας και την δημιουργία κατάλληλου εδάφους για διαδικτυακό ξεκατίνιασμα. Και όλα αυτά άκοπα, άκριτα και αβασάνιστα: Αντιγραφή μέρους παλιότερης ανάρτησης από το δίκτυο “Σπάρτακος” (αριστερής ιδεολογίας αντιμιλιταριστικό blog) χωρίς την διασταύρωση των γραφομένων, παράθεση μερικών αμφιβόλου προελεύσεως στατιστικών στοιχείων, διάνθιση της όλης απόπειρας με μερικές παραπειστικές φωτογραφίες (χαρακτηριστική αυτή με το μάζεμα των παπλωμάτων για την οποία πεισματικά αρνείται να αναφέρει από που προέρχεται, αν και τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι) κλπ. Δεν λέω ότι είναι “πράκτορας”, όπως ειρωνικά ανταπάντησε ο ίδιος σε αντίστοιχο παλαιότερο σχόλιό μου, απλώς ότι έγραψε ένα διάτρητο (όσον αφορά την ουσία αλλά και την δημοσιογραφική και δεοντολογική προσέγγιση) κείμενο, με σκοπό να αυξήσει (σαν καλός “υπαλληλάκος” άλλωστε) την επισκεψιμότητα του site του αφεντικού του. Και ομολογώ ότι εν μέρει έπιασε τόπο, όπως μπορεί να κρίνει κανείς από το πλήθος των σχολίων. Το θετικό είναι ότι ,εκτός από κάποιους ημιμαθείς εγκάθετους που βρήκαν αφορμή να βγάλουν τα κόμπλεξ τους, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών, που δεν αντιλαμβάνεται τον Έλληνα στρατιωτικό ως προνομιούχο και αντιπαραγωγικό, έριξε στον αρθρογράφο το “κράξιμο” που του άξιζε. Μην περιμένετε πάντως να μεταστρέψει τις απόψεις του και να απολογηθεί. Ακόμα και στην απάντησή του στο αρχικό σας άρθρο αναφέρει “πως ο μόνος λόγος (προφανώς εννοεί τρόπος εδώ) για να εξυγιανθεί το ελληνικό στράτευμα είναι η αποστράτευση των πάντων, (των πάντων), η παραμονή επί μια δεκαετία χωρίς στράτευμα, ώστε να παραχθεί μια νέα γενιά μορφωμένων ανθρώπων…”. Τι να περιμένει κανείς από άτομο που προτείνει την αποστρατικοποίηση της Χώρας και την διάλυση των ενόπλων δυνάμεων, ως λύση για ένα πρόβλημα που μόνο ο ίδιος αντιλαμβάνεται (δεν τον ενδιαφέρει βεβαίως αυτήν την δεκαετία που η χώρα δεν θα έχει Στρατό, τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου). Μην περιμένετε λοιπόν κε Κουκάρα αλλαγή απόψεων από τέτοια άτομα. Άλλωστε οι “υπαλληλάκοι” κάθε είδους δεν είναι για να εκφέρουν λόγο και άποψη, αλλά για να είναι ωφέλιμοι στα εκάστοτε αφεντικά τους.

    18. Η επιτομή της παραπληροφόρησης,της ασχετοσύνης κ της εμπάθειας.

      1. Ως φανταρος σε ΚΑΑΥ ασε με να ξερω καλυτερα πριν μιλησεις για εμπαθεια. Ακου ωραριο και μιλα μετα. 6:30 εγερτηριο. 8:00 αναφορα. 8:30 στο μπαρ για να φτιαξω τους πρωινους καφεδες των παραθεριστων. 13:00 φαγητο και πισω στο μπαρ. 16:30-18:00 μεσημεριανη ξεκουραση. 18:00 – 02:00 μπαρ με διαλλειμα 10′ στις 19:00 για φαγητο. Που ειχα μεινει? Α ναι. 02:00 κλεινουμε μπαρ και μετα 02:00-04:00 περιπολο. 04:00-06:30 υπνος. 06:30 εγερτηριο. Και παλι απο την αρχη. ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ:4 ΩΡΕΣ
        ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ:8,79/ΜΗΝΑ. Μεχρι και τα μπουρμπουαρ πηγαινουν στο “ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΑΥ”
        κατα τα αλλα εμπαθεια κ ασχετοσυνη. ωραια τα βλεπεται εσεις απέξω. Τι να πω. ΜΠΡΑΒΟ

        1. 1. Το ΜΠΡΑΒΟ στο επιστρεφω γιατι καταφερες και “αντεξες αυτην την “ταλαιπωρια” στα ΚΑΑΥ
          2. Σε ολα τα ΚΑΑΥ τα μπαρ κλεινουν στις 11 κ υπαρχουν βαρδιες
          3. Περιπολο δεν υπαρχει σε ΚΑΑΥ
          4. Οι αλλοι στρατιωτες στις Μοναδες ιδιως παραμεθοριες, δεν περνανε καλυτερα κ οι περισσοτεροι κυνηγανε τετοιες θεσεις για να εχουν “καλυτερη” θητεια

        2. Φίλε στρατιώτα, σου λέω ωμά πως είσαι κοινός ψεύτης. Σαν πρώην αξιωματικός που έχω παραθερίσει στο ΚΑΑΥ ενημερώνω τους μη γνώστες που μας διαβάζουν ότι όλα τα μπαρ στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα κλείνουν το αργότερο στις 12.00 το βράδυ, απαρεγκλίτως ακόμη και τα σαββατοκύριακα, στα καλοκαίρια, άρα δεν μπορεί να σε βάζουν υπηρεσία μέχρι τις 2.00 πμ όπως έγραψες.
          Για το χειμώνα, ας μην μιλήσουμε που λειτουργούν μόνο τα παρασκευοσαββατοκύριακα και μέχρι τις 11.00, με ελάχιστους μόνιμους κυρίως ενοίκους που διαμένουν στο ΚΑΑΥ επειδή πένονται οικονομικά και εξυπηρετούν (το ένα μπαρ) ελάχιστους κυρίως κατώτερους. Το μόνο που κλείνει και μόνο, και μόνο τα καλοκαίρια στις 1.30 πμ, είναι η κάτω ντισκοτέκ, ξέρεις εσύ με τις γκομενίτσες γύρω-γύρω, εκεί όπου εσύ σαν μπάρμαν που σε βάζουν (όπως λες) κάνεις καθημερινά καλό και ξεκούραστο καμάκι στα 17χρονα και σε κάτι ξελιγωμένες, φαντάζομαι….
          Αν αυτό σε κουράζει γιατί σίγουρα οι “περίπολοι στο ΚΑΑΥ” δεν μπορεί να σε κουράζουν (απλά γιατί δεν υπάρχουν -άλλο ψέμα σου κι αυτό….) τότε ναι παραδέχομαι το να γκομενίζεις στο ΚΑΑΥ στα κοριτσάκια των στρατιωτικών και των οικογενειών τους είναι πολύ “κουραστική θητεία”…. Πιο πολύ φυσικά και από το εγερτήριο των 6.30 (τα καλακαίρια) ενώ θα προτιμούσες όπως στο σπίτι σου να σηκώνεσαι κατά τις 12 το μεσημέρι, με την αυγούλα δηλαδή μετά το πολύ ξενυχτάδικο κλαμπάρισμά σου σαν πολίτης…

          1. Και αν σηκώνεται 12 το μεσημέρι γούστο του καπέλο του;; Σου χρωστάει τίποτα καραβανά να σε υπηρετεί;

            1. Οπως σου είπα, μπορεί κανείς να κάνει ό,τι θέλει στην πολιτική του ζωή , όταν όμως υπηρετεί στο Στρατό θα ήταν αστείο να έχει την ίδια απαίτηση να σηκώνεται κατά τις 12 ή 3 το μεσημέρι ή να μην εκτελεί υπηρεσιακές διαταγές των ανωτέρων του και των αξιωματικών ! Οι μόνοι που δεν “υπηρετούν” τους “καραβανάδες” -με την έννοια που εσύ το θέτεις- είναι οι στρατιώτες του ΚΑΑΥ. Εάν θεωρείται “υπηρέτης” κάποιος μόνο και μόνο επειδή όντας στρατευμένος βάζει στο πιάτο τους στο εστιατόριο μια μερίδα από ένα ταψί, τη στιγμή μάλιστα που εκτελεί υπηρεσία εστιατορίου ή μαγειρείου, τότε θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην Ελλάδα του 2014 πολλοί όντως έχουν χάσει το νόημα των λέξεων! Οπότε περιττεύει και να συζητάμε με τέτοια άρρωστα μυαλά και αρχικομπλεξικά άτομα -σαν εσένα να πούμε…

    19. Φίλε Π.Κ.
      Καταλαβαίνω πως, οι περισσότεροι από όσους αισθάνθηκαν θιγμένοι από το κείμενό σου, δεν είναι τακτικοί αναγνώστες της ιστοσελίδας αυτής. Για αυτό, σε παρακαλώ, κάνε link τα προηγούμενα άρθρα σου, όπου αναφέρεσαι στα προνόμια άλλων κλάδων του Δημοσίου (δωρεάν ρεύμα στους υπαλλήλους της ΔΕΗ, δωρεάν τηλέφωνα σε αυτούς του ΟΤΕ, εισιτήρια στην παλαιά Ολυμπιακή), καθώς και σε όσα έχεις γράψει για τους ασθενείς που, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, νοσηλεύονται σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία – την ίδια ώρα που απόστρατοι αξιωματικοί, οι οποίοι πληρώνουν για δεκαετίες εισφορές, δεν έχουν δικαίωμα ούτε εξέτασης. Έχεις αναφερθεί τόσες φορές στο παρελθόν στους φρουρούς των πολιτικών και των επιχειρηματιών και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται και θα πρέπει να το κάνεις γνωστό σε όλους μας.
      Αν δεν σου κάνει κόπο, ανάρτησε και όσα άρθρα έχεις γράψει για την συνεισφορά του Στρατού στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος του), στις συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών τους, οι οποίες είναι αναγκασμένες να μετακινούνται κάθε δύο-τρία χρόνια, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό, στους μισθούς των ένστολων, οι οποίοι απέχουν από τους αντίστοιχους άλλων κρατών, ακόμα και αυτών που βρίσκονται στην ίδια, τραγική, κατάσταση με την Ελλάδα.
      Μόνο, σε παρακαλώ, μην αποκαλείς τους Στρατιωτικούς “αγράμματους, ηλίθιους και προδότες”, αφού έχουν αποφοιτήσει από Ανώτατη Σχολή – πιθανώς κάτι που δεν έχεις κάνει εσύ – ούτε και να κρίνεις την ευφυία τους. Τα πολλά συντακτικά λάθη του κειμένου σου δεν σου δίνουν το δικαίωμα αυτό.
      Υ.Γ. Την επόμενη φορά να φροντίσεις να κάνεις πλήρες ρεπορτάζ και όχι να μαζέψεις αποσπασματικές “πληροφορίες”. Αυτό που έκανες δεν ήταν άλλο από το να γράψεις ένα (κακογραμμένο) κείμενο γεμάτο ανακρίβειες και εμπάθεια.
      Κώστας Κουκάρας (Επώνυμα και ΌΧΙ με αρχικά)

      1. Αγαπητέ κύριε Κουκάρα, είναι αδύνατον να αντέξει σε οποιαδήποτε λογική ή συλλογιστική του “δείξε μας άρθρα σου για ανάλογα προνόμια άλλων κλάδων”, (προκειμένου να δικαιούσαι “δια να ομιλείς” (…)

        Επίσης δεν μπορώ να αντιληφθώ, πώς είναι δυνατόν να γνωρίζετε, το κατά πόσον και τι έχει κάνει ο γράφων στο παρελθόν, όσον αφορά τις αναφορές του σε άλλους κλάδους, όπως αυτούς που γράφετε… Πώς αλήθεια μπορείτε να είστε τόσο βέβαιος ότι δεν έχει κάνει?

        Ουδείς αμφισβήτησε το έργο που επιτελεί μία μικρή (ελάχιστη) μερίδα στρατιωτικών, καθώς οι πλείστοι εξ αυτών αναλώνονται (δεν φταίνε οι ίδιοι-το συνολικό πλαίσιο φταίει), σε εργασίες οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι να εξυπηρετούν την ίδια τη γραφειοκρατική ύπαρξη του στρατού).

        Σε κανένα σημείο δεν είπα αυτό που ανέφερες, (περί ηλιθίων και αγραμμάτων-στο σημείο εκείνο αναφερόμουν στους πραξικοπηματίες).

        Έχω γνωρίσει Στρατιωτικούς (και των δυο φύλων) εξαιρετικής Παιδείας, και κοινωνικής μόρφωσης αλλά και πολιτικής σκέψης, (ελάχιστοι από το Πεζικό, οι περισσότεροι από τα άλλα “Όπλα” για να είμαι ακριβής), δυστυχώς όμως, (δυστυχέστατα), η πλειονότητα εξ αυτών είναι χαμηλότατης παιδείας, τα δε κίνητρά τους τα οποία τους οδήγησαν στο Στράτευμα δεν ήταν παρά η “σίγουρη δουλειά” και τίποτε άλλο.

        Καμία… “φιλοπατρία” και καμία έννοια πίσω από την οποία σήμερα οι περισσότεροι κρύβονται.

        Αυτά τα κίνητρα, με τη συνολική τους χαμηλή παιδεία καθώς και με την εξουσία που την ίδια στιγμή τους χορηγείται (εκ των πραγμάτων), αποτελούν ένα μείγμα πραγματικά εκρηκτικό.

        Συχνότατα μάλιστα, τα άτομα αυτά είναι εμφανίζουν έντονα ψυχοπαθολογικά φαινόμενα. (δεν νομίζω να έχεις κάποια αντίρρηση επ’ αυτού, μια βόλτα στα σχόλια δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία…)

        Προσωπική μου πεποίθηση πως ο μόνος λόγος για να εξυγιανθεί το ελληνικό στράτευμα είναι η αποστράτευση των πάντων, (των πάντων), η παραμονή επί μια δεκαετία χωρίς στράτευμα, ώστε να παραχθεί μια νέα γενιά μορφωμένων ανθρώπων, και το εκ νέου άνοιγμα των Στρατιωτικών Σχολών ώστε αυτές να στελεχωθούν από πραγματικούς επιστήμονες νέας με σύγχρονες αντιλήψεις, οι οποίοι δεν θα έχουν έχουν έρθει σε επαφή με οποιαδήποτε νοσηρή (κάθε “μορφής”) αντίληψη, και ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ασφάλεια της χώρας.

        Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να είναι πολύ καλά αμειβόμενοι, όχι όμως για κάποια απροσδιόριστη “αγάπη για την πατρίδα” αλλά για το έργο που παράγουν ώστε αυτή η “αγάπη” να δικαιούται να είναι χωρίς εισαγωγικά, δηλαδή να αποδεικνύεται και με πράξεις.

        Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να μου το πεις εσύ, γνωρίζω πως όλα αυτά είναι απολύτως ανέφικτα, ανήκουν σε ένα κόσμο ιδανικό, ίσως και γι’ αυτό το Στράτευμα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε αυτά τα χάλια, (από κάθε άποψη), τα οποία ωστόσο, για να είμαστε και… δίκαιοι, θα είναι σε πλήρη… “αντιστοιχία” με τα… υπόλοιπα χάλια σε όλους τους άλλους τομείς.

        Αυτά τα ολίγα, η κριτική σου στο ρεπορτάζ μου είναι δεκτή, όλοι μας έχουμε υποχρέωση να δεχόμαστε την όποια κριτική, ασχέτως αν μας είναι αρεστή ή όχι, αρκεί φυσικά αυτή να είναι στοιχειωδώς τεκμηριωμένη και να μην περιορίζεται σε χυδαίες και -εν πολλοίς- άχρηστες ύβρεις.

        Με εκτίμηση, Π.Κ.

        (τα ψευδώνυμα είναι μια συνήθης πρακτική σε όλα τα μέσα του κόσμου, για λόγους που ίσως να μην μπορείς να φανταστείς), από άλλα ΜΜΕ σε βεβαιώ πως έχω διατυπώσει τις ίδιες και “χειρότερες” απόψεις με το πρόσωπό μου).

        1. Η αναφορά μου στα – ανύπαρκτα – άρθρα σου σχετικά με τα προνόμια άλλων κοινωνικών ομάδων έχει να κάνει με τη συστηματική στοχοποίηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων που κατά καιρούς επιχειρείται. Αν είχες αναφερθεί και σε εκείνους που απολαμβάνουν προνόμια χωρίς να το δικαιούνται, θα είχες ένα ισχυρό επιχείρημα. Συνεπώς, διαφωνώ πως “η συλλογιστική μου δεν αντέχει σε οποιαδήποτε λογική”.
          Εννοείται πως η λύση που προτείνεις είναι ανέφικτη, όπως και εσύ εύστοχα αναφέρεις, οπότε δεν σχολιάζω περαιτέρω.
          Ελπίζω το σχόλιό σου αναφορικά με τις χυδαίες και άχρηστες ύβρεις να μην αναφέρεται σε εμένα, αφού δεν νομίζω πως χρησιμοποίησα απρεπείς εκφράσεις. Ωστόσω, πρέπει να παρατηρήσω πως ορισμένα από τα δικά σου σχόλια εμπεριέχουν ύβρεις, ειδικά εκεί όπου αναφέρεσαι στην “εξυπηρέτηση σεξουαλικών υπηρεσιών” από τους οπλίτες. Το συγκεκριμένο υπονοούμενο είναι – επιεικώς – απαράδεκτο και θα έπρεπε να είχε αφαιρεθεί.
          Τέλος θα ήθελα να σου επισημάνω πως, στην απάντησή σου σχετικά με τους “ηλίθιους και αγράμματους” Στρατιωτικούς, πέφτεις σε αντίφαση. Ενώ λες πως αναφέρεσαι μόνο στους πραξικοπηματίες, στη συνέχεια γενικεύεις και χαρακτηρίζεις την πλειοψηφία των Αξιωματικών ως “ανθρώπους χαμηλότατης παιδείας”. Αναρωτιέμαι ποια είναι η πραγματική σου άποψη. (Θα ήθελα να αναφέρω, ακόμα, πως είναι άδικο για τους Έλληνες Αξιωματικούς να πρέπει να “λογοδοτούν” αιωνίως για τα γεγονότα του 1967-1974, όμως δεν επιθυμώ να ανοίξω μεγάλη κουβέντα).
          Κώστας Κουκάρας

    20. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΜΙΖΕΣ…..

    21. ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ) ΕΙΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ!!!! ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΑ ΚΑΑΥ – ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΛΕΣΧΕΣ ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ 10% ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 100% ΚΑΙ 200% ΟΠΩΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ (ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ) ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!! ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!! ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ (ΛΕΣΧΕΣ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ Ή ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!!! ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΑΝ ΚΛΑΔΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ) ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΟΣΟ ΨΕΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!! ΜΕ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΣΥ????

      1. Όταν αναφέρομαι σε “χαμηλή αντιληπτική ικανότητα” πολλών στρατιωτικών, αναφέρομαι ακριβώς σε προσωπικότητες όπως αυτή που αναδύεται από το κείμενό σας…

        Δεν απαντώνται Κύριε αυτές οι ασυναρτησίες, που προσπαθούν να αποκτήσουν βαρύτητα όντας με κεφαλαία γράμματα.

        Δυστυχώς, όταν η σκέψη μας (και άρα και ο λόγος μας είναι ασύνδετος), παραμένει ασύνδετος ασχέτως κεφαλαίων ή πεζών και φυσικά ασχέτως μεγέθους γραμματοσειράς…

    22. Τελικά κε υπαλληλάκε θα μας αφήσετε με την απορία; Από που είναι η φωτογραφία με το μάζεμα των παπλωμάτων; Από τα ΚΑΑΥ της Σεούλ ή του Πεκίνου; Προφανώς ούτε εσείς ο ίδιος το γνωρίζετε, για αυτό και αποφεύγετε επιμελώς να απαντήσετε. Γελάνε και οι πέτρες

    23. ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ 5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ,ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ!ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ,ΥΠΟΒΡΙΧΙΑΚΙΑ,ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΠΟΥΛΑΔΑ (ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΓΕΤΑΙ?)!!!ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ,ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΚΑΔΟ,ΒΑΖΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΤΡΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΚΑΙ ΦΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΑΜΕ ΑΝΑ ΔΥΟ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΟΝ ΚΑΔΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ,ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ!Ο ΣΑΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!ΟΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟΙ….ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ!!!ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΕΛΛΛΛΑ ΛΕΦΤΑ …Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 9ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠ.ΟΠΛΙΤΕΣ!ΑΣΕ ΤΑ ΚΩΛΟΒΛΑΧΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΟΙ!ΜΕ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΟΛΑΤΣΗΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΑΠΑ ….ΤΩΡΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΓΙΔΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ!

    24. Ακομη ενα γελοιο αρθρο που εχει συγκεκριμενους στοχους…. Οι εχθροι της πατριδας μας γινονται ολο και πιο απειλητικοι… Αρθρα σαν αυτο του ανεντιμου και αδαη νεανια που υπογραφει ως υπαλληλακος μονο θλιψη μπορουν να προκαλουν. Δυστυχως για ολους μας υπαρχουν και τετοιοι που λογω της δημοκρατιας μπορουν να λενε και να γραφουν οτι τους ερθει στο κεφαλι… Η αγνοια σκοτωνει και πολλες φορες δημιουργει ασχημες καταστασεις.
      Αυτο που χρειαζεται παιδια ειναι να απομονωσουμε τετοια υποκειμενα που εσκεμμενα προπαγανδιζουν χωρις να εχουν τις βασικες γνωσεις επι του θεματος. Κουραγιο Ελλαδα… Υπαλληλακοι υπαρχαν και στο παρελθον και οπως διαβαζω υπαρχουν συνεχιστες τους..

      1. Σε ευχαριστώ για το “νεανία”. (το πιο πιθανόν είναι να σου ρίχνω και καμιά εικοσαετία)…

        Επίσης συγχαρητήρια που χωρίζεις τους ανθρώπους σε “εχθρούς της πατρίδας” και “εθνικόφρονες”.

        Ενδεικτικό της ποιότητας της σκέψης σου…

      2. Kαι μονο που υπαινισσεσαι να ειχαμε χουντα για να λες και να κανεις οτι γουσταρεις ΕΣΥ και οσοι ανεγγεφαλοι κομπλεξικοι υπαρχουν στο στρατευμα δειχνει οτι ο αρθογραφος εχει δικαιο.

    25. ΑΝ κανεις ολα αυτα που λες μια χαρα νοικοκυρα εισαι..χαρα στον αντρα που θα σε παρει..περα της πλακας πες μου για την φωτο που εβαλε περι δουλων και την λεζαντα..εισαι τοσο βλαξ που δεν ειδες καν τι βαζεις??κορεατικο στρατό?αυτο δειχνει οτι ουτε στρατιωτης πηγες ουτε ιδεα εχεις..την λεζαντα την εγραψες ομως..αυτα τωρα μπορεις να κανεις αυτο που ξερεις καλυτερα…

    26. ΑΛΗΤΕΙΑ Ή ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ;
      Όταν η ΑΛΗΤΕΙΑ ξεπερνά κατά πολύ τη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ και τη ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, τότε δεν αξίζει να πέσει κανείς σ’ αυτό το επίπεδο, και να ασχοληθεί μαζί του. Ούτε καν για να διαψεύσει τα ψεύδη, τις “μισές αλήθειες(ίδιον του “Γκεμπελισμού”), αλλά και τις χυδαιότητες που εξέμεσε(αφού δέν δίστασε, υπό το κράτος του μίσους και της αλλοφροσύνης του, να μιλήσει ανυπόστατα ακόμη και για “σεξουαλικές υπηρεσίες”). Όμως, ο άνθρωπος εάν γεννηθεί αλήτης, αλήτης θα παραμείνει σ’ όλη του τη ζωή. Ο άνθρωπος είναι απλώς ΓΕΛΟΙΟΣ. Φτάνει να πείτε το όνομά του και μόνο σε ένα σοβαρό δημοσιογράφο, για να μορφάσει περιφρονητικά. Αυτός όμως, καλά κάνει τη δουλίτσα του, και βγάζει τη “μεροκαματάρα” του. Αυτοί που το πληρώνουν να το κάνει αυτό, είναι άραγε καλύτεροι και ανεύθυνοι;

    27. Απορώ, πώς ένα blog, αφήνει κάποιον που υπογράφει “υπαλληλάκος”, ανώνυμος, τυχαίος, φοβισμένος δηλαδή, να γράφει τέτοιες αηδίες.
      Δυστυχώς, αστείοι τύποι σαν αυτόν, γράφουν γελοία άρθρα, πιάνοντας στο στόμα τους ανθρώπους , που την ζωή τους την έχει δει μόνον σε ταινία.
      Εγώ γελοίε υπαλληλάκο, λέγομαι Άρης Κουτρής και λυπάμαι που ζεις σε αυτή την υπέροχη χώρα, ενώ έπρεπε να σκουπίζεις τα πατώματα του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας.
      Αστείο ανθρωπάκι…

      1. Αγαπητέ κύριε Κουτρή, μου κάνει πραγματικά εντύπωση πώς είναι δυνατόν να εξεγείρεστε για “κάποιον” που, σε μια γωνιά του παγκόσμιου ιστού, υπογράφει ως “υπαλληλάκος”, την ίδια ακριβώς που (και) εσείς βγάζετε έναν “αξιοθαύμαστο” σκασμό για κάποιους σαμαροβενιζέλους που υπογράφουν ως “πρωθυπουργοί” και σας κυβερνούν.

        Ο γράφων, μπορεί να υπογράφει οποιοδήποτε άρθρο ή ρεπορτάζ, μικρής, μέτριας ή μεγάλης σημαντικότητας. Σίγουρα όμως, δεν υπογράφει ούτε μνημόνια ούτε μεσοπρόθεσμα, τα οποία καταστρέφουν τη ζωή σου. (Και κυρίως, δεν καθορίζει την αληθινή σου μοίρα).

        Χαιρετίζω την… “μαχητικότητά” σας αλλά σκέφτομαι μήπως, τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι, θα ήταν χρήσιμο να την διοχετεύατε προς πιο… δημιουργικές κατευθύνσεις, αντί να κάνετε άσφαιρες ασκήσεις “θάρρους” προς πρόσωπα, θεσμικά ή μή, που ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς που συνέθλθιψαν τις ζωές σας. (τους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, είμαι απολύτως σίγουρος ότι τους ψηφίζετε ή έστω κάποτε τους ψηφίζατε-κάνω λάθος?).

        Όσο για την αναφορά σας για την “υπέροχη χώρα” που ζω και για τις επ’ αυτού ενστάσεις σας, μόνο βαθύ προβληματισμό μπορεί να νιώσει κάποιος, όχι μόνον για τις “πολιτικές” σας αντιλήψεις αλλά και για τη συνολική πολιτισμική σας “υπόσταση”.

    28. Καταρχας ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν κατασκηνωσεις που πανε μαζι με τις οικογενειες τους (και μαλιστα σουπερ λουξ).Στις λεσχες αν ξερετε καλα εκτος απο τα Σωματα Ασφαλειας τρωνε και καθε λογης αλλοι (καθηγητες, δασκαλοι, υπαλληλοι ΔΕΥ κτλ). Κι εξαλου οταν διαμαρτυρομαστε για τις συνθηκες εργασιας μας μας λετε οτι το ξερατε πριν μπειτε στο Στρατο. Ε πριν μπουμε στο Στρατο ξεραμε οτι εχει ΚΑΑΥ και λέσχες, Αντε γεια υπανθρωπα παρασιτα της ελληνικης κοινωνιας. Να περνατε καλα και χαιρετισματα απο τα Κααυ Ν. Φωκιας. Ειναι πολυ καλη η θάλασσα.

      1. Λιγούρηδες καραβανάδες ψόφο στους αργόσχολους του κερατά

    29. υπαλληλακο κανεις κατι αλλο απο το να ειρωνευεσαι εδω μεσα??

      1. Σκουπίζω, παίρνω τις γωνίες, κάνα σίδερο, κάνα μαγείρεμα… αυτά.

      2. ΑΛΗΤΕΙΑ Ή ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ;
        Όταν η ΑΛΗΤΕΙΑ ξεπερνά κατά πολύ τη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ και τη ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, τότε δεν αξίζει να πέσει κανείς σ’ αυτό το επίπεδο, και να ασχοληθεί μαζί του. Ούτε καν για να διαψεύσει τα ψεύδη, τις “μισές αλήθειες(ίδιον του “Γκεμπελισμού”), αλλά και τις χυδαιότητες που εξέμεσε(αφού δέν δίστασε, υπό το κράτος του μίσους και της αλλοφροσύνης του, να μιλήσει ανυπόστατα ακόμη και για “σεξουαλικές υπηρεσίες”). Όμως, ο άνθρωπος εάν γεννηθεί αλήτης, αλήτης θα παραμείνει σ’ όλη του τη ζωή. Ο άνθρωπος είναι απλώς ΓΕΛΟΙΟΣ. Φτάνει να πείτε το όνομά του και μόνο σε ένα σοβαρό δημοσιογράφο, για να μορφάσει περιφρονητικά. Αυτός όμως, καλά κάνει τη δουλίτσα του, και βγάζει τη “μεροκαματάρα” του. Αυτοί που το πληρώνουν να το κάνει αυτό, είναι άραγε καλύτεροι και ανεύθυνοι;

    30. επειδή οταν επεβληθη η χουντα ημουν 14 ετων και όταν πηγαν στο διαολο 21 ,,,εκετσα και στη Γκατζολια 30 μηνες 1975 —1977 ..ειδα πολύ καλα τη τομαρια , κομπλεξικοι και καραγκιόζηδες είναι πισω από τη στολη ….λοιπον μην μου τους αναφέρεις γιατι κατι παθαινω ….οσο για τα λαμογια που πανε υπηρετες ,,βαζουν βισμα …είναι ανηψια παιδια γαμπροι κλπ των καραβαναδων …α…καημενε ανθυπα Ριζο δεν σε εχω τρακαρει αν ζεις …..να σε φτυσω …..εξαιρούνται το ναυτικο και η αεροπορια για να είμαι πιο σαφης

    31. Καλησπέρα σας!

      Να σας λύσω την απορία!!

      Π.Κ = ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ! 🙂

    32. Μεγαλύτερα κοπρόσκυλα από τους στρατιωτικούς δεν υπάρχουν , εάν εξαιρέσεις ένα 10% όλοι οι άλλοι είναι για σφαλιάρες , ένα πράγμα που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί στην Αθήνα ? ειδικά κάτι αεροπόροι παίρνουν σύνταξη και δεν ξέρουν που είναι η Θήβα , το καλύτερο επάγγελμα είναι στρατιωτικός και η καλύτεροι ταβλαδόροι είναι οι στρατιωτικοί

    33. Ποιος είναι αυτός ο ΠΚ που γράφει τόσες και τέτοιες εμπαθείς ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ; Oύτε ο ιός της Ελευθεροτυπίας και ο Τατσόπουλος δεν θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν σε μίσος εναντίον των…. “καραβανάδων” (που εργάζονται σε άχρηστα γραφεία, δούλοι οι στρατιώτεςπου κάνουν τις μπέϊμπυ σίτερ στις κυράτσες των αξιωματικών κλπκλπ….!
      1) Κατ’ αρχήν, θάπρεπε να ξέρει ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ αυτός ότι τα ΚΑΑΥ δεν συντηρούνται από τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (ή του ΓΕΣ)΄άρα δεν “επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο” διότι θεωρούνται “ιδία εκμετάλλευση”-επιχείρηση δηλαδή αυτόνομης οικονομικής ύπαρξης που σημαίνει ότι έχουν δικό τους προϋπολογισμό, που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, δηλαδή εντέλει από τα λεφτά των μονίμων στρατιωτικών και των συγγενικών τους προσώπων που μένουν ή παραθερίζουν εκεί! Επομένως ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ!
      2) Η παραθέρισή μας δεν “είναι τζάμπα”, αφού πληρώνουμε κανονικά νοίκι για τη διαμονή μας στην αρχή της παραθεριστικής περιόδου που είναι ΜΟΛΙΣ 13 ΜΕΡΕΣ!!! και πληρώνουμε επίσης όλα τα φαγητά, τα γλυκά, τα παγωτά, τα πάντα, τίποτε δεν δίνεται δωρεάν, σε κανένα μας! ακόμη και το τένις που θα παίξουν τα παιδιά μας στο γήπεδο το ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
      4) Απόρροια αυτού του γεγονότος, είναι ότι όταν κάποιος στρατιωτικός κλέψει κάτι από το ΚΑΑΥ ή τη ΛΑΕΔ ΔΕΝ πάει κατηγορούμενος για κλοπή στρατιωτικού πράγματος δηλαδή δεν δικάζεται για στρατιωτικό αδίκημα που προβλέπει ο ΣΠΚ αλλά πάει κατηγορούμενος για (ελαφρύτερη) κοινή κλοπή άρθ. 372 Ποινικού Κώδικα, σαν να είχε κλέψει την περιουσία ενός ιδιώτη ή ενός περιπτέρου! Ρώτησε τα στρατοδικεία να σου πουν τη σχετική νομολογία. Αρα, και από αυτό συνάγεται εύκολα ότι κανένα ΚΑΑΥ δεν διαχειρίζεται και δεν επιβαρύνει Κρατική Περιουσία, όπως έγραψε ο αρχιμαλάκας κρυπτόμενος φίλος σου, κύριε Χίο, που λέγεται μάλλον Πέτρος Κουτσουμπός….
      5) Ευχαρίστως να “ανταλλάξουμε τα ΚΑΑΥ” και να “θυσιαστούμε” όπως λες για να παραθερίζουν στα ΚΑΑΥ ΜΟΝΟΝ οι “άλλοι” αντί ημών των στρατιωτικών, αρκεί όμως πρώτα να μου δώσουν, εμένα τουλάχιστον, όλοι αυτοί οι “άλλοι Ελληνες” (που με αντιπαραβάλλει μαζί τους, κατά τη δική του επιχειρηματολογία…) αυτά τα 20-30 ευρώ μηνιαίως Χ 33 χρόνια Χ 12 μήνες = 30Χ396= 12.000 ευρώ περίπου που επί 33 χρόνια μου κράτησαν από το μισθό μου, όπως και από τους άλλους μόνιμους αξιωματικούς για “συντήρηση ΚΑΑΥ, λεσχών κλπ”, δηλαδή να επιστρέψουν σε όλους τους στρατιωτικούς περίπου 7.920.000 ευρώ που κρατούσαν ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΑΝ μας τα δώσουν, ή μας τα δώσουν πίσω όλοι αυτοί οι…. “άλλοι Ελληνες (που δεν πλήρωναν μία από το μισθό τους) υπέρ των ΚΑΑΥ-Λεσχών, ευχαρίστως να τους τα δώσουμε -και δωρεάν μάλιστα! Αλλιώς, θα ήταν άδικο να χαρίσουμε κάτι που πληρώσαμε ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ και ΔΙΠΛΑ, δηλαδή και σαν Ελληνες φορολογούμενοι και σαν στρατιωτικοί εν ενεργεία που μας παρακρατούσαν από το μισθό μας, γι’ αυτά! Αυτό δεν θα ήταν και το “δίκαιο”, αρχιμαλάκα κύριε Π.Κ;
      3) Oσο για την “εξαιρετικά βαρειά εργασία” που κάνουν δήθεν οι στρατιώτες που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ, τις πολλές “σκοπιές” και τα άλλα αστεία περί μπέϊμπυ σίτερ” κλπ μαλακείες, αρκούσε να κάνεις μια βόλτα στην προκυμαία όπου χρησιμοποιούν τρεις αραχτούς και light ως “ναυαγοσώστες”, για να καταλάβεις πόσο κουράζονται τα παιδιά κάτω από τον καυτό… ήλιο τα καλοκαίρια (για το χειμώνα δεν το συζητώ, μαζέύουν ολημερίς φύλλα από τους δρόμους και… στρώνουν το πρωί τα… κρεββάτια τους!!!). Αλλά ρώτα και στο ΓΕΣ, στην αρμόδια Διευθυνση Μεταθέσεων, να σου πουν τι χαμός γίνεται από… “μέσα” και (υψηλά) “βύσματα” προκειμένου να στείλουν μετάθεση για ΚΑΑΥ τον κανακάρη τους οι διάφοροι μεγαλόσχημοι, πολιτικοί, βουλευτές κλπ…. ! Αν ήταν τέτοια “βαρειά η εργασία” στα ΚΑΑΥ, λες να είναι τόσο βλάκες οι πολιτικοί και να γινόταν αυτός ο…. χαμός από βύσματα για να υπηρετήσει κάποιος στο…. ΚΑΑΥ, οεο; Κατ’ αρχή, σκοπιές το καλοκαίρι και μόνο στις πύλες κάνουν ΜΟΝΟΝ στρατονόμοι, και κατά δεύτερον πουθενά στη ζωή μου δεν είδα σε ΚΑΑΥ να ταλαιπωρούν στρατιώτη σε σκουπίσματα, μπειμπισίτινγκ και τέτοια που γράφεις , αφού επί χρόνια προσλάμβαναν ιδιωτικό προσωπικό, καθαρίστριες, τραπεζοκόμους για τέτοιες δουλειές. Τα μπαρ, τις ψησταριές αλλά και τα εστιατόρια -στα περισσότερα ΚΑΑΥ- τα λειτουργούν ιδιώτες επιχειρηματίες που έχουν επιλεγεί κατόπιν διαγωνισμού με κλειστές προσφορές και τα λειτουργούν ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Αρα, πάει περίπατο και το επιχείρημα αυτό του αρχιμαλάκα (σου) Π.Κ, κύριε Χίο, ότι δήθεν…. “καταπιέζουμε τους στρατιώτες σαν σερβιτόρους κλπκλπ” .
      6) Οπως θα έπρεπε να ξέρεις, κύριε αρχιμαλάκα Π.Κ οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως και όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου δεν επιβαρύνονται (μέχρι τώρα…)με χαράτσια ακινήτων, ΦΑΠ, άλλα τέλη και επομένως δεν είναι τόσο υπέρογκες οι δαπάνες συντήρησης όπως τα παρουσιάζεις για να στηρίξεις τον ανόητο ισχυρισμό σου ότι “πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος την παραθέριση των αξιωματικών”….
      7) Η δημοσιοποίηση της παραπάνω φωτογραφίας όπου καθαρά εικονίζονται τα πρόσωπα αποστράτων, μάλλον, αξιωματικών και των οικογενειών τους με άκρως ειρωνικά σχόλια “πάρτι ούζου σε ΚΑΑΥ”, “χρησιμοποιούν σερβιτόρους στρατιώτες με το εθνόσημο” κλπ, συνιστά αθέμιτη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων” ή όχι. Εγώ νομίζω πως ναι, και θα πρέπει να επέμβαι αμέσως ο εισαγγελκέας εναντίον σου και εναντίον του κυρίου Π.Κ., ΑΝ φυσικά υπήρχε κράτος και λειτουργούσαν αδιακρίτως οι νόμοι σε αυτήν τη χώρα!
      8) Οσο για το ότι οι αξωματικοί “εκμεταλλευόμαστε την φιλοπατρία για να κερδίζουμε μόνο προνόμια….” που έγραψε ας πάει ο αρχιμαλάκας αυτός στους τάφους των Ηλιάκη, Βλαχάκου και των άλλων πεσόντων επωνύμων και ανωνύμων, στα νοσοκομεία των αναπήρων αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών σε εκατοντάδες ατυχήματα “ειρήνης” ή σε ασκήσεις ή σε πτώσεις και, μετά, ας γράφει τις αλητείες κατά των στρατιωτικών που γράφει.
      Αντε γιατί αρκετά σας ανεχτήκαμε, ρε σιχάματα ΑΡΔ……..

      1. Έχει μεγάλη πλάκα το ότι αναρωτιέστε “ποιός είναι ο Π.Κ.” ενώ την ίδια στιγμή εσείς υπογράφετε, όπως υπογράφετε. (άπτεται της ψυχοπαθολογίας θάλεγα).

        Χαίρομαι πολύ για το φλύαρο κείμενο που στείλατε, το οποίο βρίθει ανακριβειών, ύβρεων αλλά και κοινών γελοιοτήτων.

        Και χαίρομαι διότι στην ουσία με τα λεγόμενά σας, περιγράφετε τον Ελληνικό Στρατό με πολύ μελανότερα χρώματα απ’ ότι ο υπογράφων…

        Αναγνώστε το μία ακόμη φορά, και συνειδητοποιείστε πόσο, στην προσπάθειά σας να “υπερασπιστείτε” κάποια συντεχνιακά σας συμφέροντα, εκθέτετε το συνολικό στράτευμα. Όσο για την φρασεολογία σας, είναι και αυτή ενδεικτική του επιπέδου του Ανώτερου και Ανώτατου προσωπικού του Στρατεύματος αν φυσικά συγκαταλέγεσετε σε αυτό. Να το χαιρόμαστε.

        Διαβάζοντας πολύ προσεκτικά όλα όσα γράφετε αλλά κυρίως τη δομή του λόγου και της σκέψης σας, προβληματίζομαι για το τι ακριβώς θα συμβεί αν ποτέ (ο μη γένοιτο) χρειαστεί να “εργαστείτε”.

        Θεός φυλάξοι…

        Ωστόσο την πιο αλγεινή εντύπωση από όλα κάνει η “ταγματασφαλιτικής” πρακτικής “αγωνία” σας να ανακαλύψετε την ταυτότητα του συγγραφέα του άρθρου, αναφέροντας το όνομα ενός ανθρώπου τον οποίον μάλιστα τυχαίνει να μη γνωρίζω καν. (…)

        Αυτά είναι κοινές αθλιότητες και (αν είστε αξιωματικός) αποτελείτε όνειδος για το Στράτευμα.

        Βέβαια, το μεγαλύτερο όνειδος όλων είναι ότι δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε τα ονόματα Αξιωματικών που έπεσαν στο καθήκον, προκειμένου να μη χάσετε ένα κωλοπρονόμιο διακοπών.

        Ενδεικτικό και αυτό ήθους. (αλλά και… ευφυίας)

        1. σα δε ντρέπεστε ΡΕ να αναπαράγετε ψεύδη και να θολώνετε το μυαλό των Ελλήνων…..σα δε ντρέπεστε καραγκιόζηδες που δεν ελέγχετε τίποτα πρωτού το κυκλοφορήσετε ….σα δε ντρέπεστε ΡΕ που δεν λετε τίποτα για αυτούς που 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΩΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ….και κλαψο@#$% μη βρίσκοντας τι να χτυπήσετε. Βρείτε πρώτα τον “άγνωστο ” που γράφει αυτά και μετα ….συνεχίστε να υπάρχετε….γιατι δεν ανοίξατε κανένα φάκελο…Την αξιοπρέπεια σας κλείσατε!!!!!!!!!!!!

        2. H “ευφυία” της απάντησής μου είναι ανάλογη της “ευφυίας” του κειμένου του Π.Κ. που βρίζει συλλήβδην Ελληνες Αξκούς ως “εκμεταλλευτές της φιλοπατρίας των άλλων Ελλήνων” και ως “καταπιεστές των στρατιωτών”, μόνο και μόνο επειδή διεκδικούν να παραθερίζουν 13 μέρες το χρόνο σε ένα ΚΑΑΥ που το πληρώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους επί 35 χρόνια υπηρεσίας με συνεχή παρακράτηση ΆΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ (και ΟΧΙ από τον δικό σου ή άλλων…)!
          Τι δεν κατάλαβες, ρε βλάκα “υπαλληλάκο”, από όσα είπα ότι αποτελούν τα ΚΑΑΥ αυτοτελή οικονομική διαχείριση χωρίς καμμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού ΓΕΣ, αποκαλύπτοντας έτσι τα ψέμματα του Π.Κ.;
          YΓ. Αλήθεια, ποιανού “υπαλληλάκος” είσαι; Της τρόϊκα, του Σαμαρά, του Τούρκογλου ή των αναρχοκομμουνιστοσυριζαίων και λυσσομανάτε τώρα να βάλετε χέρι και στα ΚΑΑΥ των στρατιωτικών, με τέτοια κατάπτυστα και συκοφαντικά άρθρα; Πάλι στο τζάμπα θέλετε να μας τα πάρετε, όπως πήρατε μισοτιμής λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες σε αυτήν τη χώρα και τα παραδώσατε στους μπόμπολες, στους σωκρατολιακονάκους και στους γερμανούς για να τα καρπώνονται για τους ολίγους ισχυρούς του χρήματος;
          To μόνο σίγουρο, ρε “υπαλληλάκο” είναι ότι εσύ, ο συντάκτης του άρθρου Π.Κ, και τα ξενοπροσκυνημένα αφεντικά σας μόνο για το καλό των Ελλήνων δεν ενδιαφέρεστε αλλά για το “καλό” της… τσέπης σας και των αφεντικών σας που σας πληρώνουν να γράφετε τέτοια άρθρα κατά των μονίμων στρατιωτικών και να διχάζετε τον ελληνικό λαό!

      2. Ναυαγοσώστες αραχτοί η οχι δεν υπηρετούν στον στρατό για να προσέχουν εσένα. Αλλά φυσικά σαν καραβανάς που είσαι νομίζεις οτι το να είσαι αραχτός ειναι προτέρημα. ΧαΧαΧα

      3. Δεν μας λες ρε καραβανά ποιος ειναι ο τιμοκατάλογος για τις 13 βραδιές, τα φαγητά, τα γλυκά κλπ , για να συμπαςχουμε με το Δράμα σου. Το να πληρώνετε για το tennis ειλικρινά είναι εξοργιςτικο, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά με τέτοιες ελλειψεις!Αφού τα ξυνουν οι στρατευσιμοι, γιατί δεν κάνουν οι μόνιμοι τις δουλειές αυτές να γλυτωσετε και απο τα βυσματα? Όσο για τις μεταθέσεις, όσοι εχουμε περάσει απο θέσεις κλειδιά ξέρουμε τι γλύψιμο και τι παρακάλια έπεφταν απο τους καραβαναδες για μια καμία καλή μετάθεση. Αφού τα πληρώνετε εσείς, αγοράστε και την γη και τα οικιματα που δεν πληρώθηκαν απο εςας, ξεχάστε τους στρατευσιμους και διαχειριστητε μόνοι σας.

    34. οταν ημουν φανταρος ειχαμε εναν ιλαρχο γεμάτο πουλαδες κ παρασημα ο οποιος ολη μερα εκανε κυρηγματα για την πατριδα κτλ…θυμαμε ελεγε οτι δεν εκανε οικογενεια γιατι παντρευτηκε με το στρατευμα! ειχαμε κ κατι σρατοκαυλα (σημερινοι χρυσαυγητες υποθετω) που τον θαυμαζαν κ τον ειχαν προτυπο..ακουγαν με μεγαλη ευχαρηστηση τα παραληρηματα του θυμαμαι..ειχα δουλεψει ενα μηνα το κψμ για το οποιο ηταν υπεφθυνος αυτος..ηταν δραχμες τοτε κ δεν θυμαμε τα ποσα αλλα αν ειχα κανει πχ. 400χιλ με εβαλε να υπογραψω για 200! τα αλλα υπερ πατριδως …ειχαμε πιάσει κ εναν υπιλαρχο να ανοιγει τα εστιατορια μαυρη νυχτα με κατι φανταρους κ να γεμιζει το πορτ μπαγαζ του τσουβάλια μακαρονια κ ντενεκεδες φέτα!πατριώτης κ αυτος…μεμονομένες περιπτώσεις θα μου πεις…τεσπα…για τα κααυ δεν ξέρω κ πολλα αλλα για να πω την αληθεια καποιοι βάζανε μέσο να πάνε…κανανε καλοκαιράκι εκει..πίνανε μπάφους, σερβίρανε με γυαλι ηλίου, κανανε καμιά βουτιά στα κλεφτα, κουτουπώνανε κάτι κυρίες στρατιωτικών κ εμεις λιώναμε στην μονάδα κ τρώγαμε κατι εμπλοκες 30 μεσα 1 εξω γιατι δεν βγαίναν οι υπηρεσίες..ωραια χρόνια…

    35. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΑΥ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝΕ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ I-POD ΚΑΙ ΤΑ Ι PHONE ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΙΟ ΑΡΘΡΟ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ Η ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

    36. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΑΥ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΟΤΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝΕ 24 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ I-POD ΚΑΙ ΤΑ Ι PHONE ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΣΚΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΙΟ ΑΡΘΡΟ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ Η ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

    37. Τι να περιμένεις από ένα χρυσαυγίτικο Site όπως το δικό σας … σίγουρα όχι την αλήθεια … γκεμπελίστικη δημοσιογραφία στο μεγαλείο της …

    38. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ, ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ (;) ΤΟΥ…

      1. Eυτυχώς που μιλήσατε για υπάλληλο κυβερνητικής χούντας και μου θυμίσατε να πάω να πάρω τον μισθό μου από του Μαξίμου και είχα ξεμείνει… Νάστε καλά…

        (τώρα εσείς ας πούμε έχετε δικαίωμα ψήφου έ?)

        Επίσης καλείτε κάποιον να εφαρμόσει λογοκρισία? (…) Μα τόσο δημοκράτης τέλος πάντων, πώς το αντέχετε?

        1. Αν δεν ειχαν κι αυτοι δικαιωμα ψηφου πως θα δικαιολογουταν το 10% κοντα;

    39. Όταν η ΑΛΗΤΕΙΑ ξεπερνά τη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ και τη ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, τότε δεν αξίζει να πέσει κανείς σ’ αυτό το επίπεδο, και να ασχοληθεί μαζί του. Ούτε καν για να διαψεύσει τα ψεύδη, τις “μισές αλήθειες(ίδιον του “Γκεμπελισμού”), αλλά και τις χυδαιότητες (αφού δέν δίστασε, υπό το κράτος του μίσους και της αλλοφροσύνης του, να μιλήσει ανυπόστατα για “σεξουαλικές υπηρεσίες”) που εξέμεσε. Όμως, ο άνθρωπος εάν γεννηθεί τέτοιος, τέτοιος θα παραμείνει σ’ όλη του τη ζωή. Αυτός, καλά κάνει τη δουλίτσα του, και βγάζει τη “μεροκαματάρα”του. Αυτοί που το πληρώνουν να το κάνει αυτό, είναι άραγε καλύτεροι;

    40. Καλώς ή κακώς όλοι όσοι πήγαμε στρατό ξέρουμε την δουλειά των υπαξιωματικών κ των εποπ…είχα την τιμή να υπηρετήσω στο 2ερο Ετεθ πριν 3 χρόνια,το 70 της εκατό των εποπ περνούσε με τα χίλια ζόρια τον στίβο μάχης,στην πορεία-βολή που πήγαμε κοπηκε εποπ αντί για απλό στρατιώτη κ το όπλο Mag αντί για το στέλεχος που το είχε χρεωμενο το κουβαλούσε στρατιώτης….!οι αποδόσεις των περισσότερων στις βολές ήταν για κλάματα κ το είδαμε όλοι…!είχαμε πάει για τοπογραφία κ ο λοχαγός είχε δώσει το χάρτη σε έναν δεκανέα κ μας είχε χάσει…ο λοχαγός το είχε καταλάβει κ διασκέδαζε…κ καλά έκανε ο άνθρωπος…!υπάρχουν επαγγελματίες οπλίτες που δεν ήξεραν την ειδικότητά τους…έλεος δηλαδή…τα εποπ έχουν μπει όλοι με βυσματα κ οι γονείς τους ήταν τα μεγαλύτερα κομματοσκυλα…ξέρουν κ οι ίδιοι οτι δεν είναι ψέματα αυτό κ ας λένε τα δικα τους…!υπάρχουν κ καλοί εποπ αλλά δυστυχώς πολλοί λίγοι

    41. Το κατέβασμα και η μη δημοσίευση των σχολίων μου είναι η καλύτερη δικαίωση

    42. Επειδή απέστειλα ένα σχόλιο χθες το βράδυ και δεν ανέβηκε ακόμη, θα το επαναλάβω. Απευθύνω λοιπόν τις παρακάτω ερωτήσεις στον αρθρογράφο και παρακαλώ να απαντήσει, μιας και έχει μπει σε διαδικασία διαλόγου με τους αναγνώστες του:
      1. Είναι ή όχι το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου σας αναδημοσίευση απόψεων από το blog-συνιστώσα “Σπάρτακος”;
      2. Πριν τη δημοσίευση του άρθρου σας, μπήκατε στον κόπο (όπως άλλωστε επιτάσσει και η δημοσιογραφική δεοντολογία) να διασταυρώσετε τα γραφόμενά σας (π.χ. με συνεντεύξεις στρατιωτών που υπηρέτησαν πρόσφατα ή και παλαιότερα σε ΚΑΑΥ ή με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο);
      3. Πράξατε το ίδιο με τις φωτογραφίες; Ελέγξατε την γνησιότητά τους και ιδίως αυτών που εξώφθαλμα είναι παραπειστικές, αφού κάνουν λόγο για μάζεμα ξαπλωστρών και απεικονίζουν μάζεμα παπλωμάτων (από αλλοδαπούς πιθανόν στρατιώτες);
      4. Διασταυρώσατε την ακρίβεια των αριθμητικών στοιχείων που παρατίθενται (αριθμοί κλινών, προσωπικού που διαμένει σε ΚΑΑΥ κλπ).
      Αμείλικτα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης

      1. 1. – Όχι. (φυσικά). Πλην ενός αποσπάσματος επιστολής.
        2. Τα αριθμητικά στοιχεία (όλα) είναι από το ΓΕΣ. (εκτός και αν εσείς έχετε πιο… έγκυρα. (…)
        3. Είσαι προφανής βλαξ. (όσον αφορά το “αλλοδαπούς στρατιώτες”)

        Αμείλικτη γελοιότης που χρήζει κάδου απορριμάτων. (μην άγχεσθε, δεν είστε μόνος σας…)

        1. “Προφανής βλάξ”; “γελοιότης”; Απορώ πραγματικά αν είστε όντως δημοσιογράφος, καθώς βλέπω ότι ενεργείτε ως blogger με έντονη διάθεση διαδικτυακού ξεκατινιάσματος. Το ότι εξακολουθείτε να υβρίζετε (και μάλιστα απρόκλητα), εκτός από ένδειξη του ήθους σας και της επαγγελματικής σας ανεπάρκειας, μαρτυρά και την προφανή αδυναμία σας να πείσετε επιχειρηματολογώντας. Πείτε μου όμως (γιατί ακόμα δεν έλαβα απάντηση), η φωτογραφία με το μάζεμα της “ξαπλώστρας” που τραβήχτηκε, πότε και κυρίως αν απεικονίζει Έλληνες στρατιώτες ή όχι. Επίσης, αφού το ΓΕΣ σας έδωσε αριθμητικά στοιχεία, γιατί δεν δημοσιεύετε τα σχετικά έγγραφα;

          1. Αγαπητέ, το “βλαξ”, εν προκειμένω, δεν είναι ύβρις, είναι λογική διαπίστωση.

            Όσον αφορά τα στοιχεία στα οποία αναφέρεστε, είναι δημοσιευμένα στο επίσημο site του ΓΕΣ. (αναλυτικά, με πίνακες, ΚΑΙ φωτογραφίες).

            Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν βρισκόμαστε σε κάποια εποχή που (ενδεχομένως να αναπολείτε-δεν γνωρίζω) όπου πολλά πράγματα παρέμεναν κρυφά.

            Επίσης, παρατηρώ ότι ΟΥΤΕ και σεις αναφέρεστε στην δόλια αλλαγή του αρκτικόλεξου από Κέντρο Αναψυχής σε Κέντρο Αποκατάστασης Υγείας…

            1. Λογική διαπίστωση στην οποία μόνον εσείς προβαίνετε (και εξακολουθείτε να μην απαντάτε για την φωτογραφία). Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο γράφετε, εξάγετε συμπεράσματα, γενικεύετε άσκοπα (και άκοπα) και απαντάτε σε απόψεις-σχόλια αναγωστών (συνήθως με ειρωνικό ύφος και με πλήθος ύβρεων), διαβλέπω την αγωνιώδη προσπάθειά σας να προκαλέσετε ντόρο (εκμεταλλευόμενος αφενός τα αντανακλαστικά των στρατιωτικών που προφανώς διαβάζουν το site σας και αφετέρου μερίδας αναγνωστών με αντιμιλιταριστικές ενδεχομένως απόψεις). Αυτό είναι δημιουργία κλίματος έχθρας και κοινωνικού αυτοματισμού (που κατά τα άλλα ισχυρίζεστε ότι δεν επιδιώκετε). Στα πλαίσια της ίδιας προσέγγισης και το editorial του αφεντικού σας

    43. Δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. ξερω στρατιωτες που κανουν ΑΜΑΝ να πανε εκει το καλοκαιρι, μακρυα απο στρατωνες ασχετα αν εχουν παραπανω δουλεια που αλλωστε ειναι με ωραριο και με βαρδιες.
      Οσον αφορα την καταπατηση του χωρου κλπ. εχδει τυχει να παω μια φορα σε ΚΑΑΥ για μια μερα, και νομιζα οτι ημουν σε αλλο μερος εκτος Ελλαδος απο τηνταξη την καθαριοτητα το πρασινο των πευκων και το καλοπισμο του πρασινου και του δασους. Θα μου πειτε οτι ολα αυτα απαιτουν πολυ δουλεια. Σιγουρα, αλλα και οι στρατιωτες να μην ειχαν αυτη την διαταγη να τα φτιαξουν θα εκαναν κατι αλλο ισως λιγοτερο αρεστο σε αυτους στις μοναδες τους. Γιατι ετσι ειναι ο στρατος. Τελος παντων σε περιπτωση που ολοι αυτοι οι χωροι ηταν προσβασιμοι σε ολους σιγουρα θα κανανε αλλο ρεπορταζ σχετικα με τη βρωμια, τα σκουπιδια,τα καμενα δεντρα,τα παρανομα τσαντιρια και υποτιθεμενες παρανομες παραγκες, τις αποπειρες βιασμων, τα ναρκωτικα κλπ. Για το λογο αυτο μην τα υσοπεδωνουμε ολα. Να λεγατε εσεις οι δημοσιογραφοι οτι θα επρεπε να δινουν τα ΚΑΑΥ και σε καποια ατομα με ειδικες αναγκες παρραληλα με τους στρατιωτικουα θα ηταν πιο σωστο παρα να κατηγορειτε τοσο πολυ την ολη κατασταση…

    44. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
      ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ;;;;;;;
      ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣΕΤΕ;;;;;

      1. Πριν πείτε οποιαδήποτε ανοησία περί Σαμαροβενιζελικών συμπαθειών, (γελάνε και οι καφετιέρες του “Μακελειό”) καλόν θα ήταν να διαβάζατε και τον επίλογο του άρθρου, περί “κοινωνικού αυτοματισμού”.

        Ο Κοινωνικός Αυτοματισμός, ως άθλια προσπάθεια κάθε εξουσίας, αναπτύσσεται εντός της ΙΔΙΑΣ κοινωνικής τάξης. Δεν υπάρχει διαταξικός κοινωνικός αυτοματισμός.

        ΟιΣτρατιωτικοί εκ φύσεως, δεν ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη με τον Λαό. Διότι αν λάβουν εντολές από την άρχουσα τάξη, δεν θα διστάσουν να στραφούν κατά του ίδιου του λαού. Καμιά φορά μάλιστα στρέφονται και από μόνες τους. (όπως επί …”εθνοσωτηρίου”)

        Αν θέλουν οι Έλληνες Αξιωματικοί να πείσουν πως όντως αποτελούν μέρος του Λαού, οφείλουν να πείσουν γι’ αυτό. Και μέχρι στιγμής, ιστορικά τουλάχιστον, έχουν πείσει μόνο για το αντίθετο.

        Δεν έχουν προβεί στην παραμικρή ενέργεια, παράσταση διαμαρτυρίας, ή ό,τι άλλο, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που επιτρέπει ο Στρατιωτικός Κώδικας. Και αν ήθελαν μπορούσαν.

        Αλλά δεν το κάνουν, προτιμώντας να είναι σφογγοκωλάριοι της εκάστοτε εξουσίας, μπας και γλύψουν κανένα κοκαλάκι της, ή και σε πλείστες περιπτώσεις, κανένα βόδι ολόκληρο. (μίζες κλπ).

        Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι Αξιωματικοί έτσι, (αλλοίμονό μας αν ήταν όλοι), αλλά αυτοί οι λίγοι, οι ενσυνείδητοι, οι ευσυνείδητοι, οι μορφωμένοι, οι δημοκρατικοί, απορρίπτονται από τό ίδιο το σύστημα που τους ξερνάει διότι αν ανέβουν σε καίριες θέσεις, κινδυνεύει το ίδιο το σάπιο τους σύστημα.

        Οπότε ΚΑΙ αυτοί οι άνθρωποι, οι ΕΝΤΙΜΟΙ, στην καλύτερη των περιπτώσεων αναγκάζονται να παραμείνουν σιωπηλοί, μπροστά σε όλη αυτή τη μπόχα της διαπλοκής και της απίστευτης διαφθοράς που υπάρχει μέσα στο στράτευμα.

        Αυτά…

    45. Ότι και να γραψετε ότι και να πειτε και τα ΚΑΑΥ θα συνεχισουν να λειτουργουν και τα πρατηρια και όλα τα “προνομια” των καραβαναδων.Οποτε παρτε τωρα τα αρχιδια μου και βρειτε κι αλλα να πειτε και να γραψετε. Κι εγω καραβανας είμαι και το γουστάρω ολο αυτό. Πειτε ότι θελετε. Λυσαξτε..

      1. ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΡΑΒΑΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ Κ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Κ ΘΑ ΠΙΝΩ ΤΟ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ ΜΟΥ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ Κ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΣ .ΑΑΑ Κ ΠΟΥ ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ,ΕΦΟΡΙΕΣ Κ ΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κ ΕΧΩ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΑΓΡΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΝΑΔΕΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝ Κ ΣΕΝΑ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Κ ΠAΛΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΡAΒΑΝΑ, ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΑΙ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΠΙΑΣΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑ

        1. Σε επιασα υπανθρωπο σκουλικι της ελληνικηε κοινωνιας. Καταλαβες οτι η Ελλαδαρα ειναι too much για σενα και πηγες αλλου να δειξεις τη χαμετυπια σου. Μακαρι να σε ακολουθησει ενας ενας και οι αλλοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

    46. Πραγματικα προσωπικα ως υπαξ τα κλεισουνε δε τα κλεισουνε δε μου καιγεται καρφι. Εκτος του οτι θα με βαλουν σε μαπα οικημα οποτε αποκλειεται να δηλωσω, ειμαι τοσο εξαθλιωμενος που ουτε στα ΚΑΑΥ δε μπορω να παραθερισω. Μια τετραμελης οικογενεια για να σιτιστει-διαμεινει για 14 μερες στα ΚΑΑΥ θα χρειαστει περιπου 800 ευρω. Δεν ειναι και τοσο συμβολικο το ποσον.

      1. γιαυτό βάζουν βύσματα και δηλώνουν πολύτεκνοι ανάπηροι και γω δεν ξέρω τι

        το ποσό είναι ευτελές, εκτός αν πάς σε κάποιο πιο deluxe ΚΑΑΥ και πληρώνεις διάφορα έξτρας

    47. Μόνο το <> που χρησιμοποιείς τα λέει όλα. Το υποκοριστικό αυτό σημαίνει κάποιον μικρό υπάλληλο, που σκύβει το κεφάλι. Και μάλλον κάτι τέτοιο είσαι και εσύ.

    48. αρθρο του Π.Κ. το αυτό τα λεει όλα. χωρις στοιχια χωρις τιποτε. απλα κατι να γραψει. ευχαριστούμε

    49. Υπαλληλακο,ονοματακι δεν εχεις?εισαι λιγακι τρυφερος και φοβασαι μη σε? γνωρισει ο αχμετ?Δημοσιογραφια για πενταχρονα…

    50. Κύριε υπαλληλάκο του Σαμαρά,για απαντήστε σε μερικές εύλογες απορίες, αν έχετε κάνει πρώτα την έρευνα σας:α)Κάθε πότε,πόσες μέρες ,με ποιά διαδικασία και με ποιό αντίτιμο κάνουν διακοπές οι στρατιωτικοί στα ΚΑΑΥ.β)Ποιές κατουρημένς ποδιές φιλάνε τα ένδοξα στρατευμένα νιάτα προκειμένου να περάσουν μέρος της θητείας τους στα ΚΑΑΥ.γ)Ποιά η διαφορα τιμών ενός στρατιωτικού πρατηρίου και ενός κοινού σούπερ μάρκετ και αν τα στρατιωτικά πρατήρια είναι ανοιχτά και στον απλό πολίτη.δ)Αν ο κάθε στρατιωτικός πληρώνει την Λέσχη άσχετα αν δεν την χρησιμοποιέι ποτέ,πόσο κοστίζει η λειτουργία της και ποιός την πληρώνει και ποιοί άλλοι πλην στρατιωτικών την χρησιμοποιούν.ε)Τι είναι ο ΑΟΟΑ και πως δινει δάνεια στους Αξιωματικούς.στ)Ποιόι στρατιωτικοί δικαιούνται αυτοκίνητο λόγω βαθμού ή θέσης και τι συμβαίνει αντίστοιχα στους λοιπούς τομείς του δημοσίου.Ευχαριστώ.

    51. Κύριε “Υπαλληλάκος” δεν έχετε τα α_______ια να γράψετε το όνομά σας δημοσίως για να ξέρουμε με ποιο “κουμάσι” έχουμε να κάνουμε ???

      1. Κύριε Στέργιο, μπορεί και νάχετε δίκιο, αλλά αν πάρετε ένα ακόμη “συναγωνιστή” σας και γίνετε δύο, σίγουρα θα τα βρω.

        1. Συναγωνιστές κατά την δική σας ορολογία υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα αλλά εσείς εξακολουθείτε να καλύπτεστε από την αφάνεια και την ανωνυμία του όχλου.

          1. αλλος που υποψηφιος να ρηξει 5φ

            σιγα μην δωσουμε τα ονοματα μας μωρα ειμαστε να πεσουμε στις παγιδες των ρουφιανων

    52. αρχίσαμε… μπράβο παιδιά, κι σε όποιον έγραψε το άρθρο.. άξιος ο μισθός σας από τους κυβερνώντες!!!! παπαγαλάκια, έ παπαγαλάκια… Φταίνε τωρα τα ΚΑΑΥ… γιατί δεν τα βάζετε και με τις κατασκηνώσεις της Εθνικής τράπεζας, ή του ΟΤΕ??? Αλλά όπου μας συμφέρει και μας διατάζουν, βάζουμε ένα αρθράκι… δεν σας περίμενα έτσι.. νόμιζα πως έχετε μαχητικότητα… τελικά, παπαγαλάκια είστε.. ούτε καν γατάκια..

      1. Αγαπητέ κύριε Τakis K. έχετε φοβερή πλάκα, νάστε καλά…

        Την ίδια στιγμή που αποδίδετε ιδιοτέλεια σε στα κίνητρα ενός ρεπορτάζ, την ίδια ακριβώς στιγμή “καρφώνετε” συναδέλφους σας δημοσίους υπαλλήλους άλλου τομέα, δίνοντάς μας το επόμενο θέμα να ασχοληθούμε. (?)

        Νάστε καλά, μας ευθυμήσατε…

        1. Ξερω οτι δεν θα το δημοσιευσεις, αρκει που θα το δεις ομως. Την επομενη φορα που θα σου ερθει η χολη στο στομα προσπαθησε να την καταπιεις. Και που εισαι.. εγω με την χοντρη κοιλια μου, μαλλος θα κλαφτω πρωτος απο τα παιδια μου αμα πει ο τουρκος να μπει μεσα γιατι απλα θα πρεπει να ειμαι εκει. Και ναι τοσο καιρο την εκτρεφω, μη κανωντας τιποτα, τρωγωντας τον παχυλο μισθο μου, κανοντας διακοπες τσαμπα, καθε χρονο, και ψωνιζοντας με κερματα απο τα στκα πρατηριαοτι αλλοι ελληνες θελουν δεσμιδες με 50αρικα για να παρουν. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ. Και να φυλαω το αξιοθρηνητο συναφι σου και το δικαιωμα σου να γραφεις ο,τι σου κατεβει χωρις να αποκεφαλιζεσαι δημοσιως με βαση καμια σαρια. Αμα δεν σου αρεσει να εισηγηθεις την απολυση ολων των αξιωματικων, την εξαλειψη ολων των “προνομιων” τους (λες και οι αγροτες δεν απολαμβανουν προνομια, οι καθηγητες σχολειων και πανεπιστημιων επισης, οι μαγαζατορες, οι επιχειρηματιες οι γιατροι, οι δικηγοροι, κοκ. ) καθως και τη διοικηση του οποιου στρατου μεινει απο φανταρους που θα βγαινουν με εκλογικη διαδικασια για να ειναι και “δικαιο”. Κι επειδη σιγουρα θα πεις την παπαρια οτι ο φανταρακος θα φαει τις σφαιρες και ο αξκος θα καθεται πισω στην ασφαλεια του, αφου τους απολυσεις ολους τους αξκους και τα προνομια τους, να κατευθυνεις τους ενδοξους φανταρους να βρουν μονοι τους οπλα , πυρομαχικα, να τα μαθουν μονοι τους, να μαγειρεψουν μονοι τους να μεταφερουν μονοι τους ολα αυτα και τον εαυτο τους οταν φανε τη σφαιρα και να χειρουργηθουν μονοι τους και μετα να πανε να αποκαταστησουν την υγεια τους στα ΚΑΑΥ αφου θα τα δικαιουνται. Δεν θα ηθελα να σε ειχα γιο μου παντως. Η μαμα σου λυσσαξε ομως…

          1. αν δεν σου αρέσει να φυλάς το Ελλάντα και τον ανάξιο υπαλληλάκο να πας στο Κόσοβο που κάνουν ζωάρα με όργια και αλλα διάφορα ή σε κάποια άλλη επιχείριση του ΝΑΤΟ που η ελλαδάρα στηρίζει με όλες τις τις δυνάμεις

            τόσα χρήματα που σου δίνει το κράτος του Σαμαρά και δεν σηκώνεσε ούτε τον καφέ σου να πάρεις μόνος σου, στέλνεις και για αυτό φαντάρο

            μπηκαμε στρατο για να κοιμομαστε λιγο και να μαθουμε δουλιές του σπιτιού

      2. ο οτε και η εθνικη ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ φιλαρακο αν ξερεις

        και συγκεκριμενα στον οτε οι αμοιβες ειναι ο βασικος
        δηλαδη 380 το 6αωρο και 320 για τους κατω των 25

    53. Έχω υπηρετήσει σε ΚΑΑΥ. Η περιγραφή του άρθρου είναι ακραία. Μερικοί βάζανε μέσον για να πάνε εκεί. Ακόμα και εμένα που με στείλανε με το ζόρι για κάνα δίμηνο, δεν μπορώ να πω ότι πέρασα άσχημα. Πολλοί προτιμάνε να σερβίρουν από το να κάνουν σκηνάκια, ή νυχτερινή, ή πορείες, ή βολές. Προσωπικά μου την έσπαγε που ήταν απομονωμένο το ΚΑΑΥ, και δεν μπορούσα να βγώ. Οπότε γύρισα στην μονάδα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, και ας είχε και σκοπίες και ότι θέλει. Δεν θυμάμαι άσχημες συμπεριφορές, όμως θυμάμαι μια εμμονή του Διοικητή με το ύψος των ραδικιών και των χαμομηλιών, λες και θα πνίγανε τον Στρατηγό. Μόνον το σπίτι του Στρατηγού ήταν κανονικό σπίτι, όλα τα άλλα ήταν μικρά χτιστά σπιτάκια, ή ακόμα και ξύλινα. Δεν μπορείς να μιλήσεις για πολυτέλεια και χλιδή. Υπήρχαν φαντάροι που η πολιτική τους ζωή προσομοίαζε στα ΚΑΑΥ και δεν είχαν κανένα πρόβλημα εκεί (εστιάτορες, γκαρσόνια, μάγειροι, κλπ κλπ κλπ). Όπως πάντα, μετράει αυτός που δίνει της εντολές. Αν είναι βλαμμένος, μπορεί να κάνει κόλαση την καλύτερη υπηρεσία. Αν είναι λογικός, όλα γίνονται καλά.

    54. ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ !!!ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΦΥΛΕΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .

    55. Όσο για τους “φουκαράδες” στρατιώτες που (σύμφωνα με το άρθρο) μαρτυρούν σε πολύωρες σκοπιές και εν συνεχεία σαν σερβιτόροι, πληροφορώ τον συγγραφέα αυτού του λοιδωρήματος…ότι κινούν γη και ουρανό με πλάγια μέσα για ΑΠΟΣΠΑΣΗ σε ΚΑΑΥ. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι στρατιώτες σερβιτόροι, είναι ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ. Προτού γραφτεί ένα άρθρο, το ψάχνουμε ΚΑΛΑ και όχι ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ.

    56. Οι Γερμανοι φταίνε! Η Μέρκελ, το Γ ράιχ

    57. Για να μην ειστε μαλακες οι στρατιωτικοι
      Μαυριστε τον σαμαρα για οσα σας κανει

    58. ΚΥΡΙΕ ΧΙΟ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ? ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ?

    59. Ο σαμαρελος δεν θελει να πληρωσει τα λεφτα στους στρατιωτικους που δικαιωθηκαν απο το ΣτΕ

      Ετσι βαζει τους ….υπαλληλακους του να εντεινουν τον κοινωνικο αυτοματισμο

      Οι δημοι και οι αλλες δημοσιες υπηρεσιες και ΔΕΚΟ εχουν και αυτες κατασκηνωσεις και δινουν δωρεαν διακοπες στα παιδια τους σε ιδιωτικες κατασκηνωσεις

      Ο οεκ μεχρι περυσι και ο ογα νομιζω απο φετος δινουν εκατονταδες χιλιαδες κλινες δωρεαν σε ιδιωτες

      Σκασμος λοιπον μαλακιστηρια του σαμαρελου

    60. Χιο θα σου στηλω φωτο και απτα κααυ στον εβρο να εχεις

      για τους καραγκιοζηδες κουβαλαγαμε συντριμια γιατι ειχαν καει τα κτηρια τρεχαμε και δεν φταναμε καθαριζαμε συνεχεια τις πευκοβελονες απτην ονειρικη πλαγια 5 μετρα απτη θαλασσα καναμε μετακομισεις κουβαλοντας επιπλα στα δωματια και τους φυλαγαμε και τα σπιτια τη νυχτα

      οποιος πηγαινε καθοταν και εκανε 7 υπηρεσιες συνεχομενες με καθημερινη αγγαρεια για να εχουν οι σαπιοκοιλιαδες δωρεαν σπιτι
      δενδροφυτευση τους καναμε, τουβλα κουβαλαγαμε οτι θες, γιατί?
      για τους χοντροκωληδες τεμπελοσκυλα πασοκοστρατιωτικους

      οι στρατιωτικοι δουλευουν καμια 150αρα μερες τον χρονο και πολλες λεω σχολανε στις 2-2:15 τα παντα τους τα κανουν οι φανταροι

      και ενω ειμασταν κλεισμενοι πρωτοχρονιατικα μεσα, εγω φυλαγα κιολας στην αλλαγη του χρονου, ηρθε ο μεραρχος και ο αντιμεραρχος και ουτε να μας δουν δεν ανεβηκαν, ουτε βασιλοπιτα δεν κοψαμε

      ο ελληνικος στρατος ειναι φουλ πασοκοποιημενος και οι χειροτεροι δημοσιοι υπαλληλοι δουλευουν εκει που μονο για τζακια συζητανε και σομπες και γελανε λεγοντας οτι αν γινει πολεμος θα τρεξουν να κρυφτουν

    61. Πριν βγάλετε κάποιοι την χολή σας ρωτήστε και τις οικογένειες των στρατιωτικών.Δεν έχουμε πάει ποτέ στα ΚΑΑΥ της περιοχής μας αλλά περνώντας απ’έξω οι φαντάροι πίνουν καφεδάκι στην πύλη και όσοι έχουν πάει εκεί με μετάθεση είναι με βύσμα. Και από τι ξέρω τα περισσότερα δεν έχουν όλες αυτές τις ανέσεις που φαίνονται στις φωτογραφίες και όσο για το φαγητό πληρώνεται κανονικά από τους ίδιους.Και μην μου λες για τους εκπαιδευτικούς που τους πληρώνω 5 μήνες τον χρόνο για να κάθονται και να κάνουν διακοπές και για να μάθουν τα παιδιά μου γράμματα πρέπει να πληρώνω φροντιστήρια.

    62. ολως περιεργως τωρα τελευταια για ολα οι στρατιωτικοι φταινε για τους “υπαλληλακους” παπαγαλους “δημοσιογραφους … αξιος ο μισθος

    63. Ψευδείς αναφορές σε ένα άρθρο που θυμίζει αγγελία από παράνομο μεσιτικό γραφείο. Ένα γραφείο που έχει αναλάβει να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για να “ιδιωτικοποιηθούν” αυτά τα κομμάτια της Ελληνικής γης που έμειναν καθαρά διαμάντια χάρη στις προσπάθειες αυτών των “προνομιούχων” Ελλήνων, των στρατιωτικών. Απομένει να αρχίσουν οι Έλληνες να βρίσκουν εκεί τους εχθρούς τους και να μην υπάρξει καμία αντίδραση όταν ξεπουληθούν αυτά τα φιλέτα. Φιλέτα που ανήκουν στους Έλληνες και πουθενά αλλού, γιατί κανείς στρατιωτικός δεν θα τα πάρει σπίτι του αλλά τα προσέχει σαν τα μάτια του όπως σέβεται κάθε κομμάτι της Ελληνικής γης. Προχωρήστε να εκτελέσετε την αποστολή σας, αλλά δεν γεννηθήκαμε όλοι ηλίθιοι σε αυτή τη χώρα. Και δεν μας ξεγελούν τα μυξοκλάμματα και οι βρισιές που τάχα εκτοξεύετε στη συγκυβέρνηση που μάλλον υπηρετείτε. Υπηρετήστε την σαν ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΙ που περηφανευόσαστε ότι είσαστε. Εγώ δεν είμαι υπαλληλάκος κανενός και σας γράφω επώνυμα. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ . ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ.

    64. εχω απο καιρο βαλει το θεμα σε καραβαναδες φιλους για κααυ —πρατηρια και επεσαν να με φανε κεκτημενα εχουν δεν θελουν οι φραγκοφονιαδες να τα χασουν αληθινο περα για περα το αρθρο ετσι ακριβως ειναι τρωνε ολοι οι γνωστοι και φιλοι με αστειες τιμες οι φανταροι τρεχουν και τους φευγει ο πατος και το βραδυ φιλανε την αμμο στην παραλια

      1. εσυ μαλλον για αλλο λογο φιλας την αμμο στην παραλια τοβραδυ. Ο ζορο, ζοριζεται μαλλον…..

    65. Υπαλληλακο γιατι δε γράφεις το όνομα του αφεντικού σου να του στείλουμε τα συγχαρητήρια μας για το τοσο εμπεριστατωμένο πληρωμένο άρθρο του; Αλήθεια η φωωτογραφια που δήθεν μαζεύουν τις ξαπλώστρες οι στρατεύσιμοι ποιας εποχής και χώρας ειναι έτσι για να μαθαίνουν οι νεότεροι.

      1. Και σεις γιατί με διαβάζετε αγαπητέ? Είστε εμετολάγνος;

    66. Αποκλείστηκε η εθνική από το μουντιάλ και δεν έχουμε θέμα για να βάλουμε τον κόσμο σε αντιδικία; Η συνταγή είναι απλή:
      1. Αναμειγνύουμε παλιές δημοσιεύσεις του αριστερού αντιμιλιταριστικού δικτύου “Σπάρτακος”.
      2. Προσθέτουμε γενναίες δόσεις αερολογιών περί προνομιούχων ομάδων του πληθυσμού, περί δήθεν εξωφρενικών προνομίων που στοιχίζουν στους υπόλοιπους δοκιμαζόμενους Έλληνες κλπ.
      3. Σωτάρουμε με λίγες φωτογραφίες από το “αφιλόξενο” στρατιωτικό περιβάλλον.
      4. Σβήνουμε μια φωτογραφία από τη χούντα (προσθέτει μια εσάνς πικάντικης αριστεροσύνης).
      5. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.
      Βουαλά! Κοινωνικός αυτοματισμός και πληθώρα κλίκ. Καλή σας όρεξη

      1. Aν αυτά αντιλαμβάνεστε εσείς είναι δικό σας πρόβλημα. Πάντως ο Στρατός έχει εξαίρετους οφθαλμιάτρους και μπορείτε να τους επισκεφθείτε χωρίς καμία συμμετοχή.

    67. Καιρό είχα να διαβάσω τόσο εμετικό άρθρο. Συγχαρητήρια.

      1. Και μείς τόσο τεκμηριωμένο σχόλιο όπως το δικό σας. Νάστε καλά.

    68. Το makeleio πέφτει στην παγίδα της δημοσίευσης σκέψεων και απόψεων του λεγόμενου δικτύου “Σπάρτακος” (δεν είναι η πρώτη φορά). Είναι προφανές ότι το “άρθρο” αναμασάει παλαιότερες απόψεις και δημοσιεύσεις του εν λόγω δικτύου-συνιστώσας (τα 3/4 ίσως του άρθρου είναι τέτοιες αναδημοσιεύσεις). Άλλα αντ’ άλλων και η φωτογραφία με την λεζάντα
      “Εικόνες ντροπής και απόλυτου ευτελισμού των Ελλήνων φαντάρων που, ως κοινοί δούλοι, μαζεύουν τις ξαπλώστρες πάνω στις οποίες πριν λίγη ώρα άπλωναν τους τρυφερούς “φιλοπάτριδες” πατσάδες και …ένδοξους ποπούς τους οι οικογένειες των στρατιωτικών… ”
      Το ειρωνικό σχόλιο κάνει λόγο για μάζεμα ξαπλωστρών, ενώ η φωτογραφία δείχνει μάζεμα…παπλωμάτων! Ο ελληνικός στρατός φυσικά δεν έχει τέτοιου είδους παπλώματα (τουλάχιστον πριν 10 χρόνια που υπηρέτησα εγώ δεν είχε), ενώ είναι προφανές ότι παπλώματα σε ΚΑΑΥ, που λειτουργούν σε θερινές περιόδους μόνο, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Επίσης, κανενός στρατιώτη το πρόσωπο δεν φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία, η οποία μάλλον δεν είναι τραβηγμένη καν σε ελληνικό στρατόπεδο (φαίνεται και από τις στολές, τα υποδήματα, τα τζόκεϊ που φοράνε)

    69. Αλήθεια, πόσο ηλήθιος, εμπαθής, ψεύτης και απατεώνας είναι ο συντάκτης του παραπάνω!Η μέθοδος της μισής αλήθειας είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ρουφιάνων και συκοφαντών.Στην προκειμένη περίπτωση,είτε ενός ΒΛΑΚΑ δημοσιογράφου,που δεν βρίσκει θέμα να παρουσιάσει,είτε ενός αναρχοκομμουνιστή,που μισεί,ότι και να γίνει τους Έλληνες Αξιωματικούς.Η αλήθεια είναι, ότι τα ΚΑΑΥ δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ στο κράτος,γιατί τα έξοδα συντήρησης καταβάλονται από τους Αξιωματικούς,δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραθερίζουν όλοι κάθε χρόνο,το φαγητό πληρώνεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ,αφού κατόπιν διαγωνισμού,ιδιώτες χειρίζονται τα μαγειρεια-εστιατόρια.Όσο για τις “υπηρεσίες”των στρατιωτών,οι ίδιοι δεν είναι που “φιλούν κατουρημένες ποδιές”στους πολιτικούς,για μια μετάθεση στα ΚΑΑΥ; Τώρα, τα ελεεινολογήματα του τύπου,”αλλάζουν τα σεντόνια οι στρατιώτες”είναι ανάξια σχολιασμού.Και τέλος,ο “γαμήκουλας”μάλλον κάποιο κουσούρι απόκτησε στη θητεία του.

      1. Θα αντιπαρέλθω τη χυδαιότητα των υβριστικών, ρατσιστικών σεξιστικών σου σχολίων, καθώς αυτά είναι απότοκα, τόσο των ψυχικών σου όσο και των νοητικών σου δυσλειτουργιών, και όπως αντιλαμβάνεσαι, η ψυχιατρική δεν είναι το κύριο αντικείμενό μου. Επίσης ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι δίνει και ένα ανάλογο κύρος στα λεγόμενά σου.

        Όσον αφορά το αν “τα ΚΑΑΥ δεν κοστίζουν τίποτε στο κράτος”, απλώς ενημερωτικά να σου πω, ότι το υπουργείο Οικονομικών στις 23-06-2014 κατέγραψε δαπάνες που “δεν σχετίζονται με την άμεση μισθοδοσία των ένστολων, αλλά με τις παροχές που λαμβάνουν σε είδος, σε μια προσπάθεια που κάνει να υπολογίσει το κόστος που συνεπάγονται αυτές παροχές για τον προϋπολογισμό.

        Ανάμεσα σε αυτές τις δαπάνες είναι και τα ΚΑΑΥ, όπως και στο παραπάνω ρεπορτάζ αναφέρεται.

        Τώρα φυσικά στο σημείο αυτό μπορείς να μου απαντήσεις πως “δεν ξέρει το υπουργείο και ξέρεις εσύ, ο Ευάγγελος Γκιώνης. Να το δεχτώ κι αυτό, επειδή είμαι καλός άνθρωπος. Αλλά αν το δεχτώ, θα πρέπει κι εγώ με τη σειρά μου να σε ρωτήσω, τι πίνεις και δεν μας δίνεις.

        Τα σέβη μου.

      2. εγω Μαιο απολυθηκα
        χειμώνα τα έζησα τα κααυ και στον εβρο

        στα κααυ τρεχαμε γιατι τα ειχαμε σαν φυλακιο, δεν ήταν η βαση κανενος, και πηγαιναμε να βαραμε περιπολα τη νυχτα και σκοπιες στην πυλη
        και να κουβαλαμε τις κρεβαταρες σας για να κοιμηθητε

    70. ΤΑ 3 ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.ΤΑ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ? Ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ?ΟΤΑΝ ΚΟΒΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΕΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΜΑΚΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΜΟΥΧΛΕΣ

    71. Πες τα Νικόλαε. ύποπτο το άρθρο (μιλάω για το ξεκίνημα, δεν μπαίνω στην ουσία). Ο ίδιος αρθρογράφος προ ημερών έβγαζε χολή για την εθνική, όταν προκρίθηκε στους 16 (σε 2 τουλάχιστον άρθρα του). Δημοσιογραφικός ρεπουσισμός

      1. Savvas, χαίρομαι που με κατάλαβες αμέσως, και το άρθρο είναι “ύποπτο” και ο γράφων πράκτορας.

        Η καταφυγή σε ένα φαντασιακό κατασκεύασμα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε, είναι ίδιον όλων των ανθρώπων με μορφωτικά ελλείμματα αλλά και ηθικά ερείσματα.

        Χαίρεται…

        1. Αγαπητέ υπαλληλάκε, χαίρομαι που μπαίνεις στον κόπο να απαντάς στα σχόλια αυτών που σε κράζουν. Η πληθώρα δυσμενών σχολίων θα πρέπει να σου λέει κάτι. Κατ΄αρχάς δεν σε έβρισα, ούτε εκφράστηκα υποτιμητικά για σένα (δεν με γνωρίζεις όπως δεν σε γνωρίζω και εγώ, οπότε δεν μπορείς να κρίνεις αν έχω “μορφωτικά ελλείμματα”). Κάνω κριτική στο άρθρο σου, όπως έχω νομίζω το δικαίωμα. Μην εξάπτεσαι λοιπόν και μην υβρίζεις.
          Υ.Γ. “Οι πιο εκνευρισμένοι άνθρωποι που είχα συναντήσει ήταν εκείνοι που ήξεραν πως δεν έχουν δίκιο” (Ου. Μίζνερ)

    72. Πριν διαβάσει κανείς το άρθρο, έχει σημασία να αναλογιστεί προσεκτικά τις ακριβείς εκφράσεις που επέλεξε ο αρθρογράφος για να ξεκινήσει τον λίβελο του. Απ΄τις πρώτες κιόλας γραμμές διαφαίνεται ότι η εμπάθεια του γράφοντος :
      “Ο στρατιωτικός, πριν και πάνω απ’ όλα πουλάει την αγάπη του για την “πατρίδα”. Και από την εποχή κι όλας της αρχαίας Σπάρτης ως σήμερα, κανένα εμπόρευμα δεν αποδείχθηκε τελικά πιο πολύτιμο από αυτή την “αγάπη για την πατρίδα” και κανένα επάγγελμα πιο προσοδοφόρο από εκείνο του στρατιωτικού.” Τι είναι λοιπόν το πρώτο πράγμα που μας λέει ο αρθρογράφος, η βασική σκέψη πάνω στην οποία διαφαίνεται ότι θα στηρίξει την χολή που θα βγάλει; Μα φυσικά ότι ο στρατιωτικός αγαπάει ψεύτικα την πατρίδα του (!!!) και ότι η αγάπη αυτή είναι “εμπόρευμα”. Μην ψάχνετε να βρείτε πως προκύπτει αυτή η….προχωρημένη σκέψη! Είναι αξίωμα, που προφανώς θα πρέπει εκ προοιμίου να κάνει δεκτό όποιος επιθυμεί να συνεχίσει την ανάγνωση του άρθρου. Κοινωνικός αυτοματισμός (οι κακοί στρατιωτικοί, οι πραίτορες, οι προνομιούχοι, αυτοί που θα πάρουν αναδρομικά έτσι παιδιά;) βασιζόμενος σε ένα συνονθύλευμα αριστερής θολοκουλτούρας και αντιμιλιταρισμού και όλα αυτά σε 4 μόλις σειρές! Εύγε makeleio

      1. Αγαπητέ αυριανιστή χρυσαυγίτη, μόνο και μόνο το ψευδώνυμό σου φανερώνει την άποψη που έχεις για την “κουλτούρα”, θεωρώντας την κάτι ακατανόητο για σένα. (“θολό”).

        Είναι απολύτως λογικό, όταν δεν έχεις “συναντηθεί” ποτέ με καμιά σχολή σκέψης.

        Τέλος πάντων αυτά είναι θέματα, τις συνέπειες των οποίων βιώνεις κάθε μέρα, στο κοινωνικό σου περιβάλλον.

        Για να μπω στην ουσία των λεγομένων σου, το κείμενο λέει το εξής: Πως ο στρατιωτικός είναι ο μόνος που αμείβεται “αγαπώντας την πατρίδα του”. Υπάρχει κάποια ανακρίβεια σε αυτό? Και ποια ακριβώς είναι αυτή?

        Κανένας άλλος δεν έχει τέτοια τύχη, (…) συνήθως όλοι την αγαπάμε, και όχι μόνο δεν πληρωνόμαστε γι’ αυτή την “αγάπη’ αλλά αντιθέτως την πληρώνουμε πανάκριβα.

        Όσο για την προσπάθειά σου να εντοπίσεις τα πολιτικά φρονήματα του συνομιλητή σου αντί να ακούσεις πραγματικά την πολιτική του σκέψη, και επ’ αυτής αν θες να αντιπαρατεθείς, δείχνει το περιορισμένο του νοητικού σου ορίζοντα και φυσικά και τις ταγματασφαλίτικές σου καταβολές.

        Υγιαίνετε…

        1. Αγαπητέ “υπαλληλάκε” θα μπορούσα να ανταπαντήσω πολλά στα λεγόμενά σας (μιας και επιλέξατε να υβρίσετε). Θα αρκεστώ να πω ότι και το δικό σας το ψευδώνυμο αν μη τι άλλο δείχνει πολλά για τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την “αδέσμευτη” δημοσιογραφία (προφανώς σας είναι τόσο άγνωστη, όσο και το iphone σε έναν Νεάντερταλ). Αντιπαρέρχομαι λοιπόν των λοιπών ύβρεών και των υπαινιγμών σας για το κοινωνικό μου περιβάλλον και περνάω και εγώ στην ουσία των σχολίων σας, συνεχίζοντας να είμαι κόσμιος και να σας απευθύνω το λόγο στον πληθυντικό. Λέτε στην αρχή του άρθρου σας ότι από την εποχή της αρχαίας Σπάρτης μέχρι σήμερα κανένα επάγγελμα δεν αποδείχθηκε πιο προσοδοφόρο από εκείνο του στρατιωτικού. Επιμένετε δηλαδή για την ακρίβεια αυτής της θέσης σας και αν ναι που την στηρίζετε; Έχετε δει αλήθεια πολλούς πλούσιους στρατιωτικούς (είτε στην αρχαιότητα είτε και σήμερα); βλέπετε δηλαδή δίπλα σας τραπεζίτες, μεγαλοεργολάβους, βιομήχανους, εφοπλιστές, ακόμη και πολιτικούς αδικαιολόγητα πλούσιους και η κοινωνική σας ηθική και το δημοσιογραφικό σας αισθητήριο σας υποδεικνύει να σταθείτε στον ζάμπλουτο στρατιωτικό; Όχι τίποτε άλλο, αλλά αν ισχύει αυτό να αποτρέψω το παιδί μου απ΄το να γίνει γιατρός ή δικηγόρος και να το ψήσω για στρατό.

    73. αν ηξεραν τι ροχαλα τρωνε τα καραβανια απο τους φανταρους στις λεσχες θα παραγγελναν απο εξω .

    74. Να ηταν τα ΚΑΑΥ το μοναδικο που οι στρατιωτες ειναι οι δουλοι και οι αξιωματικοι τα αφεντικα..Παντου ειναι ετσι.Σεβομαι απολυτα το Στρατο και τους Στρατιωτικους,αλλα δεν μπορω να μην πω οτι εχουν καταντησει η χειροτερη μορφη δημοσιων υπαλληλων.

    75. Ρε Χίο έχεις χάσει τη μπάλλα ….ρε αν ήταν ωραία στα ΚΑΑΥ ή πως αλλιώς τα λες θα τα είχαν πάρει οι βουλευτές και οι καναλάρχες αφού πρώτα θα τα είχε ”αναβαθμίσει ” ο Μπόμπολας …….. ρε δεν θα περιμένανε εσένα να κάνεις ένα ρεπορτάζ της πλάκας που στο έδωσε ο Καρβουνόπουλος και ο Βερύκιος…….

      άντε τράβα σε κάνα ΚΑΑΥ Ή ΚΕΔΑ ή ΚΑΨιΜΙ φέτος και καλές διακοπές……σαχλαμπούχλα μου…….

      και για όσους δεν ξέρουν:

      Κ.Ψ.Μ. ουδέτερο άκλιτο αρκτικόλεξο (προφέρεται κα-ψι-μι)

      Ο χώρος που προορίζεται για την ψυχαγωγία των στρατευμένων. Συνήθως έχει καντίνα, τηλεόραση και διάφορες άλλες ανέσεις……χα χα χα χα χα χα……………

    76. ναι αυτο σας πειραξε , για τα κοντεινερ (με ολες τις ανεσεις) που στεγαζουν ολους τους λαθρομεταναστες, τσιμουδια? αυτα δεν τα πληρωνει το ελληνικο κρατος? συν ολα τους τα νοσηλεια και ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη.
      οι στρατιωτικοι ειναι ο πια αδικημενος κλαδος, οι μειωσεις ειναι τεραστιες σε εν ενεργεια και αποστρατους. Γιατι κυριε αρθρογραφε δεν αναφερεις τα δυσκολα σημεια αυτου του επαγγελματος? τις συνθηκες εργασιας, τις μεταθεσεις, τα ωραρια, την υπευθυνοτητα και τοσα αλλα?
      Οσο για τους φανταρους που καταγγελουν, πιστεψε με οτι το 99,9% παρακαλαει να κανει τη θητεια του σε ενα τετοιο κεντρο, αλλωστε οι περισσοτεροι θεωρουνται “βυσματα”.
      Για ψαξτο καλυτερα και μην θιγεις ετσι τους στρατιωτικους που θα ειναι οι πρωτοι σε περιοδο πολεμου ή λοιπων κρισεων…. Αυτοι θα θυσιαστουν ενω εσυ θα καθεσαι στο γραφειακι σου….

      1. Διότι κύριε αναγνώστα, το θέμα μας εν προκειμένω δεν είναι τα δύσκολα αυτού του επαγγέλματος, αλλά τα ΚΑΑΥ. (το γράφει και ο τίτλος άλλωστε).

        Όσον αφορά αυτά τα δύσκολα, περί μεταθέσεων κλπ, τα έχουν και άλλοι κλάδοι, (ιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι κλπ), οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, είναι απείρως χρησιμότεροι για την κοινωνία εν καιρώ ειρήνης, ενώ αντιθέτως συχνότατα οι στρατιωτικοί αποδεικνύονται άχρηστοι εν καιρώ πολέμου. (τα ιστορικά παραδείγματα άπειρα).

        Όταν λοιπόν απολύεις καθηγητές και δασκάλους, δεν μπορείς την ίδια στιγμή να στέλνεις διακοπές τους στρατιωτικούς. Απλά πράγματα.

        Ευτυχείτε !

        1. Ιστορικά παραδείγματα άπειρα!Έχεις δίκιο Υπαλληλάκο

    77. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ?!!?????

      1. Ο συγκριμένος αρθρογράφος από όλα όσα έχει γράψει είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι έχει σοβαρότατο πρόβλημα αντίληψης σε πολλά θέματα. Ολόκληρη η Ελλάδα υποφέρει οικονομικά από τα ΚΑΑΥ που τα πληρώνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί από την τσέπη τους και όχι από τις χιλιάδες λαμογιές που έχουν γίνει. Όταν ο απλός Έλληνας πολίτης όπως αναφέρει δεν απολαμβάνει τις διακοπές του ευθύνεται ο στρατιωτικός. Μάλιστα. Λοιπόν αστοιχείωτε άνθρωπε πληροφορήσου πρώτα για όλα τα επαγγέλματα καλά και δες ποιοι είναι οι αδικημένοι. Εν καιρώ ειρήνης είναι άχρηστοι οι στρατιωτικοί και χρήσιμοι είναι μόνο οι δάσκαλοι, καθηγητές κτλ. Όταν όμως γίνονται πλημμύρες τον θέλεις τον στρατιωτικό. Όταν αναβουν φωτιές τον θέλεις να βοηθήσει τους πυροσβέστες. Όταν πηγαίνει το παιδί σου στρατιώτης τον γλυφεις για να παίρνει άδειες. Και αφού λοιπόν τα ΚΑΑΥ είναι καταστροφή του κράτους γιατί πηγαίνουν και τρώνε δάσκαλοι, αστυνομικοί, φοιτητές, διάφοροι δημόσιοι υπάλληλοι? Για όλα οι στρατιωτικοί. Δηλαδή πόσο βλάκας μπορεί να είσαι.θα μπορούσα να γράψω πολλά άλλα και αυτά που έγραψα πολλά είναι. Σύνελθε βλάκα.

    Comments are closed.